• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle maddiyatla alakalı problem yaşıyoruz tavsiyelere açığım

İşin içinden çıkamazsam bu işin sonu pek hayırlı değil zaten. Dışardan bakınca küçük görünen bir sorun ama evliliğimizi çok zedeledi.

Asla küçük bir sorun değil. Hesabını bilmeyen adamin ipiyle kuyuya inilmez. Şuanda işten ayrılmak zorunda kalsaniz batarsiniz.
Ben böyle bir adama saygi duyamam. Yani harcama sebebi ne olursa olsun. Kumar vs olsa zaten şeyini koparip eline veririm ama tüm gelirini Fitness için bile köklese evde huzur vermem

Nasıl engel olabilirim elden çekmesine sizce
Ay ben parasının hesabını yapamayan, ya da bilerek benim dışımda harcayan biriyle asla evli kalmam. Ama madem devam edeceksiniz, ayrılmamak için bunu şart koşun. Hadi paranın tamamını size göndermek istemedi, ben de istemem ama en azından tük harcamaları karttan yapmasını talep edin ki hesap dönümünde görünsün.

Borca sokun motor olur,pahalı bir ev eşyası olur,araba modeli yükseltmek olur. Yani geri adım atmayacağınızı göstererek kavga çıkarın hesap sorun ispat isteyin bir evin faturaları ne tutcak yani maaşının çoğunun durması lazım sağa sola harcadım bitti demek mantıklı açıklama değil bir yere gidiyor o para.

Merhaba arkadaşlar çok uzatmadan kısaca durumu özetlemek istiyorum. Biz yaklaşık 2 yıldır evliyiz ikimizde çalışıyoruz asgari ücretten fazla alıyoruz ikimizin toplam aylık 45bine yakın yapıyor gelirimiz toplamı.
Evimiz kira değil öyle kredi borcuydu falan yok ama bir türlü düzene giremiyoruz. Ben aldığım maaştan mutfak giderlerini karşılıyorum kendi ihtiyaçlarımı alıyorum üstüne para kalıyor altın yapıp kenara atmaya çalışıyorum eşimin evin faturaları dışında hiçbir gideri yok ama maaş hesabı sürekli eksi bakiyede. Parayı nereye harcıyorsun diyorum cevap veremiyor girip hesap hareketlerine bakıyorum ufak ufak harcamalar yeme içme sigara sağa sola harcama.
anlam veremiyorum her ay maaş yatıyor eksi hesabı kapanıyor yine açılıyor ben kendi kendime birikim yapıp aynı zamanda ev idare ettirmeye çalışmaktan çok yoruldum. 2 maaş alıp kira ödemeyip doğru düzgün bir birikim yapamadık 2 yılda.
eşim çok sorumsuz maaşı bana ver ortak birleştirelim hesabımızı bilelim diyorum onu da yapmıyor maaşı yatıyor ve bitiyor 5 kuruş görmüyorum dayanamıyorum artık nolur bana bir akıl verin ben ne yapabilirim?
Eşimin maaşı yattığında bana gelse ben evirir çevirir evide döndürür birikimi de yaparım ama eşimi buna ikna edemiyorum çıldırmak üzereyim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Borca sokacaksin adamı.eften puften para harcayamayacak.

Herşey çok pahalı arada alkol filan alıyorsa maaş bitiyordur ya hemen adamı kumarbaz yapmışlar yorumlarda

Bu adam her akşam şampanya içmiyorsa nasıl her ay parası suyunu çekiyor?
Kira, yemek ve ulaşım derdi olmadan sadece fatura ödeyerek parayı kökleyen ilk insan olarak tarihe geçer

Yok bana açıklama yapmıyor ben orda yazanı görüyorum x market, y tekel vesaire
Sigarası, alkolü var mı? Şimdi plastik bir kap bile dünya para. Sigara, alkol daha pahalı şeyler. Belki bu ikisine çok para harcıyordur.

Her şey o kadar pahalı ki bence haklı olabilir adam. Örnek veriyorum her gün dışardan yer kahve içer bir de sigara alırsa ay sonunda 10bin eksi gormek şaşırtıcı olmaz ama arada ki fark çok fazlaysa orası şüpheli olabilir.
Para nereye gidiyor insan anlamıyor bazen.
Aynısını yazmaya gelmiştim. Bu ay 33 bin kredi kartı ödedim. Hadi taksitleri çıkar 20 bin. Ivır zıvır market kahve falan hepsi. Çok normal bence durum

Merhaba arkadaşlar çok uzatmadan kısaca durumu özetlemek istiyorum. Biz yaklaşık 2 yıldır evliyiz ikimizde çalışıyoruz asgari ücretten fazla alıyoruz ikimizin toplam aylık 45bine yakın yapıyor gelirimiz toplamı.
Evimiz kira değil öyle kredi borcuydu falan yok ama bir türlü düzene giremiyoruz. Ben aldığım maaştan mutfak giderlerini karşılıyorum kendi ihtiyaçlarımı alıyorum üstüne para kalıyor altın yapıp kenara atmaya çalışıyorum eşimin evin faturaları dışında hiçbir gideri yok ama maaş hesabı sürekli eksi bakiyede. Parayı nereye harcıyorsun diyorum cevap veremiyor girip hesap hareketlerine bakıyorum ufak ufak harcamalar yeme içme sigara sağa sola harcama.
anlam veremiyorum her ay maaş yatıyor eksi hesabı kapanıyor yine açılıyor ben kendi kendime birikim yapıp aynı zamanda ev idare ettirmeye çalışmaktan çok yoruldum. 2 maaş alıp kira ödemeyip doğru düzgün bir birikim yapamadık 2 yılda.
eşim çok sorumsuz maaşı bana ver ortak birleştirelim hesabımızı bilelim diyorum onu da yapmıyor maaşı yatıyor ve bitiyor 5 kuruş görmüyorum dayanamıyorum artık nolur bana bir akıl verin ben ne yapabilirim?
Eşimin maaşı yattığında bana gelse ben evirir çevirir evide döndürür birikimi de yaparım ama eşimi buna ikna edemiyorum çıldırmak üzereyim tavsiyelerinizi bekliyorum.
Vermez tabi sen başta bütün evin sorumluluğunu üstlenmişsin alıştırmycaktn öyle.
Alma mutfağa bir şey yemekte yapma zıkkım yesin böylesi.

İşin içinden çıkamazsam bu işin sonu pek hayırlı değil zaten. Dışardan bakınca küçük görünen bir sorun ama evliliğimizi çok zedeledi.
Bence hiç küçük bir sorun değil. 9-10 yaşındaki çocukların para yönetimine başlaması gerekir. Ki genelde önerilen şeydir bu. Koca adamın da geliri neyse giderini ona göre ayarlaması gerekir. Büyük kredi borcu yokken, yemek, ulaşım bedavayken her ay eksideyse bu büyük bir sorundur.

Kira, yemek ve ulaşım derdi olmadan sadece fatura ödeyerek parayı kökleyen ilk insan olarak tarihe geçer
Aynı ülkede mi yaşıyoruz acaba? Evin bütün giderleri, faturalar, krediler, market vs eşimde. Ben eve gelirken ekmek yoğurt falan alıyorum, çok nadiren benzin alıyorum bu ayı hesabımda 800 lirayla kapattım. Öyle alışveriş çılgını falan da değilim. Suyunu çekiyor yani. paranın değeri varmış gibi şampanya falan diyorsunuz. Bahsedilen rakamlara 3-5 şişe alınır zaten en fazla 😂😂😂

tum masraflari hesaplayin tam olarak ikiye bolun. Siz yarisini verip geri kalan paranizla yatirim mi yapiyorsunuz, alisveris mi yapiyorsunuz o size kalmis. Madem esiniz parasini ayarlayamiyor siz de ayarlamak zorunda degilsiniz. Masraflari bolustugunuz surece sizin paraniz sizindir. Sizin yatiriminiz sizindir esinizle bolusmek zorunda degilsiniz madem ki ortak hesaba yanasmiyor…

Sigarası çok az bırakmaya çalışıyor alkolü yok kırk yılda bir birlikte içersek odur en fazla
Kendimi düşünüyorum. Benim maaşım da sizdeki bir kişinin maaşı kadar neredeyse. Küçük bir ilçede yaşıyorum. Bekarım. Evin tüm masrafları bende. Burada kiralar ülke ortalamasının biraz aşağısında. Alkol, sigaram, dışarıda yeme içmem yok. Ben ay başında maaşımdan bir kısmını birikime ayırıyorum. Geri kalanı bana yetiyor. O yüzden ben kendimden yola çıkarak eşinin para harcama konusunda savurganlık yaptığını düşünüyorum. Çünkü anladığım kadarıyla en büyük giderler sana ait. Ev sizin. Kendisi sadece ufak tefek faturaları ödüyor. Haydi kendine taksitle teknolojik alet alsa, her gün dışarıda yese anlayacağım ama öyle bir durum da yok.

x tekel y market demiş konu sahibi

tekelde bira kaç lira bilmiyorum ama marketlerde bile bomonti 75 lira filan sanıyorum
yani bu adam iş çıkışı 2 bira alıyor olsa en az 150 TL
bunu ayda 20 gün yapıyorsa 3 bin lira

ayda 15 paket sigara içiyorsa 65 x 15 bin lira gibi bir para

yine iş çıkış bakkaldan ekmek v. alırken çikolata cips ıvır zıvırı sürekli böyle bakkal büfe tarzı yerlerden alıyorsa markette 10 lira olan oralarda 15, 20 lira oluyor
en basiti pet şişe su, a101de 3 liraya da var ama büfelerde 10 lira. abimiz yanına almayıp aklına eseni estiği yerden alıyorsa günlük böyle 200 300 harcar sürekli
bu da "ne aldığı hakkkında hiç fikrim yok" denilen ayda 5-6 bin lira yapar. buralarda 1-2 maçlık küçük kuponlar da yapıyor olabilir tabi. adam kuruyemiş gibi lüks (!) zevklere sahipse zaten 2 kerede 5 bin lira harcar, orası ayrı.

arada arkadaşlarıyla filan da çıkıyorsa, kahve ya da maç izlemek için ya da her neyse işte. haftada 1 olsa 300-400 liradan az ödenmiyor, o da ayda 2 binden az yapmaz.

ne biliyim ben görüyorum koca koca adamları çiğköfteci görse oaraya giriyor, bardak mısırcı görse ona gidiyor, ne görse alıyor. ki bunlar çok ucuz şeyler aslında. ama ben asla tüketmem bana tuhaf geliyor. bunları çocuklar ya da öğrenciler yer gibi kodlamışım herhalde.

maaş dediği 2 kişi toplam 45 bin ise herhalde 20-25 bin civarı bir para alıyorlar ikisi de. faturalar dediği telefon, elektrik, su, doğalgaz, internet hepsi ise ben tek kişi yaşıyorum 1500 TL geliyor, evde elektrikli hiçbir şey yokken. hiç bir aboneliğim yok. kışın sadece doğalgaz 1500 geliyor, yaz için dedim.

ne biliyim berberine ayda bin lira da verebilir, alengirli berbere gidip 3 bin lira da verebilir, bilmiyoruz ki.

kısaca adam "ben evliyim, tekelden büfeden değil aylık toptan 1 yerden alıyım, abur cubur yolda gördüğümü filan almıyım, uygun yere bakayım, harcamalarıma dikkat edeyim" demesi lazım. demezse ayda 20 bin lirayı bir çirpıda harcayıverir çok da atla deve bir para değil ki.

Aynı ülkede mi yaşıyoruz acaba? Evin bütün giderleri, faturalar, krediler, market vs eşimde. Ben eve gelirken ekmek yoğurt falan alıyorum, çok nadiren benzin alıyorum bu ayı hesabımda 800 lirayla kapattım. Öyle alışveriş çılgını falan da değilim. Suyunu çekiyor yani. paranın değeri varmış gibi şampanya falan diyorsunuz. Bahsedilen rakamlara 3-5 şişe alınır zaten en fazla 😂😂😂
Yorumu görene kadar bende mi tuhaflık var dedim😄 aynı durumdayız tüm giderler eşimde ama markete gidip saçma sapan bi şeyler alsan bile 500-600 gidiyo artık alt tarafı 30bin maaş tek kişiye anca yeter

Hesap hareketlerinde kart harcamalarıyla beraber para transferleri ve atmden nakit çekimleri de gözükür zaten. Tam olarak nerede hesabı tutturamıyorsunuz?

Back
X