- 12 Aralık 2022
- 569
- 598
- 33
- 29
- Konu Sahibi Bir Gul Bir Gonca
-
Evliyim, Üvey Annemle Kavgalarımız Bitmedi
Öncelikle herkese merhaba, bu önceki açtığım konu ve öz babam o kavgayı sessiz sakin izledi ve bana destek olmadı. Eşimin aile yapısı çok farklı benimki çok farklı mesela benim ailem beni hiç aramazken eşimi ailesi sıkça arıyor. Eşim iki günde bir annesine gitmeme rağmen gitmediğim günlerde neden anneme gitmedin, neden aramadın diyor ben de hamileyim ve çıkan sağlık sorunumdan ötürü moralim çok bozuk. Üvey annemi aramış hasta olduğunu öğrenmiş evde beni azarladı, onlar beni merak edip aradı mı diye çıkıştım ben de. Baya bir ağladım hatta belim ağrıma başladı. Eşime 1500 kez anlattım herkesin aile yapısı farklıdır, ayrıca fazla muhabbet tez ayrılık getirir, eş ilişkisinde bile mıç mıç olunmamalı diye ama eşim anlamıyor. Kendi ailem hamileliğime hiç sevinmedi ben yanlarına bu haberi vermek için sevinçle gittim ardından ağlayarak döndüm çünkü yüz ekşittiler bu habere. Kaldı ki bundan önceki kavgamızda eşim bana baban sana destek mi oluyor demişti. O beni aileme şikayet ederken ben yaşadığımız hiçbir sorunu ailesine anlatmadım. Hatta görümcem ağzımdan laf almak için çok uğraştı ama ben aksine eşimi savundum. Zaten riskli süreç yaşıyorum, Allah'a emanet ediyorum her şeyi bir de bunların yaşanması. Hamileyim diye prenses muammelesi görmek de istemiyorum sadece anlayış, anlayış, anlayış...
Ben de dün baya döktüm içimi. Kendi annene köpek muammelesi yaparsın benimkine gelince öyle yapmıyorsun. Eğer annen eğitimli olsaydı seni çekmezdi dedim sustu.Kendi ailesi bitmiş sizin ailenizle aranızdaki ilişkiye de mi karışıyor eşiniz. Onu ilgilendiren neymiş acaba?
Benim anlamadığım kendi annesine bağırıp çağıran adam benimkine gelince melek kesiliyor bende bunu söyledim. Kayınvalidem kendini geliştirmemiş biraz pasif kalıyor ben de bunu söyledim kendisine. Daha önce güzel bir dille söyledim, anlattım ailemin bana olan davranışını. Beni zaten hemen evlendirmek istediler nedenleri de laf söz olmasınmış.Bana destek olman gerek daha çok üzüyorsun de .. nedenlerim var saygı duy zorlama zaten duygusal dönemde baskı yapıyorsun
Ama onu eleştiren şeyler söyleme unutmaz ailesine karşı daha savunmacı olur anlamaz seni(ki ben de yapıyorum yanlışı)
O sizin anneniz de değil babanızın eşi , eşinizin bu kadar düşkün olması çok ilginç geldiBenim anlamadığım kendi annesine bağırıp çağıran adam benimkine gelince melek kesiliyor bende bunu söyledim. Kayınvalidem kendini geliştirmemiş biraz pasif kalıyor ben de bunu söyledim kendisine. Daha önce güzel bir dille söyledim, anlattım ailemin bana olan davranışını. Beni zaten hemen evlendirmek istediler nedenleri de laf söz olmasınmış.
O sizin anneniz de değil babanızın eşi , eşinizin bu kadar düşkün olması çok ilginç geldi
Biz çok yakınız, aile apartmanı değil ama yine de çok yakın. Kayınvalidem de çağırıyor. Bebeğim doğsun çalışmayı düşünüyorum belki bu kadar darlamazlar beni.Iki gunde birde gitmeyin kayinvalidenize bahanelerle artik gitmeyi kesin. Haftada bir esinizle gidin. Her halukarda kavga cikiyormus zaten oram agriyo buram agriyor diye bahane bulun gitmeyin. Zaten es yokken es ailesine gitmenin anlami ne ki?
Aramızı düzeltmek istiyor aklınca, babamın numarası olmayınca mecbur onunla irtibat halinde oluyor. Aile işlerime karışma dedim daha önce de. Öncesini bilmiyorsun dedim.O sizin anneniz de değil babanızın eşi , eşinizin bu kadar düşkün olması çok ilginç geldi
Bizde cok yakiniz bazen ayda bir goruyorum. Siz sinirlarinizi cizmediginiz icin hergun gormenizi istiyor esiniz. Bazen canim ister esimle giderim bazen o tek gider bazen market donusu bile ugrariz yani karar size ait olmali. Cocuk dogunca daha kotu olacak lohusa halinizle bile surekli kaynanizla olmak zorunda kalcaksiniz simdiden bunun önunu alin.Biz çok yakınız, aile apartmanı değil ama yine de çok yakın. Kayınvalidem de çağırıyor. Bebeğim doğsun çalışmayı düşünüyorum belki bu kadar darlamazlar beni.
Siz çalışıyor musunuz? Çalışsn kadınlar evet kolayca sınır çekebilirler ama evdekiler için zor nasıl yapıyorsunuz bunu. Eşimin ailesi tabiri caizse mıç mıç olmayı seviyor bense hiç öyle değilim.Bizde cok yakiniz bazen ayda bir goruyorum. Siz sinirlarinizi cizmediginiz icin hergun gormenizi istiyor esiniz. Bazen canim ister esimle giderim bazen o tek gider bazen market donusu bile ugrariz yani karar size ait olmali. Cocuk dogunca daha kotu olacak lohusa halinizle bile surekli kaynanizla olmak zorunda kalcaksiniz simdiden bunun önunu alin.
Calismiyorum. Ben en bastan beri boyle davrandigim icin belkide esim anlayisli oldugu icin bilmiyorum. Israr etse bile canim istemiyor diyip onu yolladigimda oldu bazen kendim hadi gidelim dedigimde. Esiniz sizin ayri bir aile oldugunuzu anlamadan zor.Siz çalışıyor musunuz? Çalışsn kadınlar evet kolayca sınır çekebilirler ama evdekiler için zor nasıl yapıyorsunuz bunu. Eşimin ailesi tabiri caizse mıç mıç olmayı seviyor bense hiç öyle değilim.
Son olaylar sabrımı taşırdı patladım artık. Bir de yoğun çalışıyor. O kadar saat çalışıyor dert ettiği şeye bak dinlensin.Seni ilgilendirmez benim ailemle ilişkim diyip kestirip atın. Ona neymiş sizin aranızı düzeltmek eşinize mi düşmüş, koskoca kadınsınız neticede. Hiç derdi tasası, bir uğraşı yok heralde eşinizin.
Ben yakın olduğumuz halde gitmiyorum eşimde karışmıyor bana ister git ister gitme diyor hatta aramıyorum bile artık bir sürü sorun yaşandı bir tepkim olsun artık...Biz çok yakınız, aile apartmanı değil ama yine de çok yakın. Kayınvalidem de çağırıyor. Bebeğim doğsun çalışmayı düşünüyorum belki bu kadar darlamazlar beni.
Bizde cok yakiniz bazen ayda bir goruyorum. Siz sinirlarinizi cizmediginiz icin hergun gormenizi istiyor esiniz. Bazen canim ister esimle giderim bazen o tek gider bazen market donusu bile ugrariz yani karar size ait olmali. Cocuk dogunca daha kotu olacak lohusa halinizle bile surekli kaynanizla olmak zorunda kalcaksiniz simdiden bunun önunu alin.
Hem kaynanaya hem de eşe sınır çizin ben ikisinde sınır çiziyorum sakın beni zorlama git diye kaynanaya da istediğim zaman gelirim bunun bir kriteri yok dedim.Biz çok yakınız, aile apartmanı değil ama yine de çok yakın. Kayınvalidem de çağırıyor. Bebeğim doğsun çalışmayı düşünüyorum belki bu kadar darlamazlar beni.
Yakın olmak hiç iyi değilmiş aslında inşallah eşim aynı davranışları tekrarlamaz. Gerçi kv artık beni sık çağırmıyor ilk günler daha sık yapıyordu bunu.Ben yakın olduğumuz halde gitmiyorum eşimde karışmıyor bana ister git ister gitme diyor hatta aramıyorum bile artık bir sürü sorun yaşandı bir tepkim olsun artık...
Mesafeli olun benim kaynana da öyle ilk başta gelmiyorsun falan diye mızıkladı. Sonra bıraktı bana ne ya bu içten gelen bir şey ben hiç bir zaman gönülden gitmedim ki kaynanam da sürekli eleştirip beni birileriyle kıyas yaparsa tabiki gönülsüz giderim...Yakın olmak hiç iyi değilmiş aslında inşallah eşim aynı davranışları tekrarlamaz. Gerçi kv artık beni sık çağırmıyor ilk günler daha sık yapıyordu bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?