Eşimle ilgili bir konuda tavsiyelerinizi bekliyorum

estiler

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2023
27
15
3
30
Merhaba arkadaşlar, bu siteyi uzun zamandır uzaktan takip edenlerdenim oldu ya bende içinden çıkamadığım bir durumu paylaşmak istedim.

İki buçuk yıl önce görüşerek tanışarak görücü usulü ile evlenip başka bir şehire gelin gittim. Kv ile altlı üstlü oturuyorum, bunu hep avantaj olarak güzel bir durum olarak gördüm ama maalesef öyle birşey olmadı. Geniş kalabalık bir aileyiz gerek elitlerimle görümcemle çok iyi anlaşırız ama kv ile eşimden yana dertlerim hiç bitmedi bitmeyecek sanırım.
Çok git gelli bir evlilik oldu bizimkisi sürekli çekip ailemin yanına geldim(eşim ile iletişimsizlik sorunu, derdimi anlatamama sorunu,aile fertlerinden biriyle problemim olsa daha anlatmama korkusu yüzünden) binbir özür ile geri döndüm.
Tam yoluna sokmaya çalışıyoruz tak bir telefon memleketten hal hatır soran biri sohbet sonunda kv nin memleketteki insanlara -evimin pis olduğunu- çarşafları bile onun değiştirdiğini(evliliğimin ilk ayları ailemin evinden döndüğümde çarşafların değiştiğini görüp eşime söylemedim sorun çıkmasın diye şimdi keşke diyorum tabi..) söylediğini öğrendim binbir yeminlerle.
Eşime söyledim inanmadı başta çünkü evlenmeden önce en önemli şeyin aile olduğunu aile içinde ki sırları dışarıya vermememin dedikodu olmamasının gerektiğini ısrarla söyleyen biri olarak annesinin bunu yaptığına inanamadı.
Annesi başka bir şehirde gelince konuşulacak ama mesele o değil kızlar ben kv kızmıyorum bunun sebebi de eşim bu rahatlığı veren otoriteyi kurmayan kendisi.
Ben annenle eskisi gibi olmam dediğimde bende ailenle görüşmem, annen bir türlü sevemedi dediğimde sevdiremedin ne yaptın ki dedi diğer gelinleri ne yapıyorsa daha fazlasını yaptım diyorum yine suçlu oluyorum daha çok şey var da uzatmak istemiyorum.
Ne önerirsiniz? O şehre alışamadım eşimle annesi arasındaki o bağ benim hanımı olduğum düşüncesinin oturmasına bile engel oluyor, eşim benle savaş içinde

Saygılar yaş 29

aile apartmanı en büyük hatadır’ın yeni bir kanıtı. o evde oturdukça ya boşanır ya dert sahibi olursunuz ötesi tok bence
Bir iki yıla çıkılacaktı, aile apartmanı inşa edip oturma hayalleri vardı bu konu sebebiyle “öyle bir hayalim vardı o da artık olamayacak” dedi benden önce ki hayallerin onlar dedim. Şimdi ayrı eve çıkmakta eşimle olan sorunlarım düzelecek mi? Adam benle savaşıyor

Çok üzüldüm benim annem de babam da vefat etti onun ailesini kendi ailem gibi benimsemek istiyorum ama böyle şeyler okuyunca imkansız gibi. Çünkü bizi aileden görmüyorlar

ayrı evde de müdahale olabilir ancak aile apartmanına taşınan çiftler asla kendi düzenini ve ailesini kuramıyorlar aşırı müdahaleden. yapmamanız gereken en önemli öncelik çocuk yapmamak. baktınız olmuyor canınızdan hayatınızdan mutluluğunuzdan önemli değil yolunuzu ayırırsınız

Çok üzüldüm benim annem de babam da vefat etti onun ailesini kendi ailem gibi benimsemek istiyorum ama böyle şeyler okuyunca imkansız gibi. Çünkü bizi aileden görmüyorlar
İlk evlendiğim zamanlar annesinden bir gün ayrı durmayan biri olarak ben annemi özleyip çıkıp kayınvalideme sarılmıştım biliyor musunuz karşılığı bu olmamalıydı

Boşanma konusunun sık konuşulduğu anne evine git gel yapılan evlilikler pek dikiş tutmuyor. Ayrılık bu kadar dile gelmemeli. Geldi mi dönmek kolay olmamalı.
Kv ve eşiniz ile ilişkileriniz düzeldi ise yaptığı dedikodu geçmişe ait olabilir. Ancak birlikte yemek yeme, ev anahtarı verme gibi şeyler devam ediyorsa bu işin içinden çıkamazsınız. Eşiniz ve siz kavga gürültü yapmadan çaktırmadan elinizi ayağınızı çekeceksiniz kv evinden.
Evliliğin ilk yılları güç savaşı gibi geçer. Kadın erkek birbirini dener sınırlarını görür. Sizinki hala bitmemiş bir savaş. Safa yatılarak yapılan gülerek söylenen sözler daha az kalp kırıyor.

Benim sana tavsiyem eşinle baş başa olduğun bir ortamda yemek yerken falan neyden şikayetçi olduğunu net bir şekilde sakince söyle. Bu durumun sana neler hissettirdiğini anlat. Annesi ile dengeyi kuramazsa başka bir yere taşınmayı teklif et. Eğer olmuyorsa boşanmayı düşünürsün.

Kv ile altlı üstlü oturuyorum, bunu hep avantaj olarak güzel bir durum olarak gördüm
Merhaba arkadaşlar, bu siteyi uzun zamandır uzaktan takip edenlerdenim
Yahu bu siteyi uzun zamandır takip etsen ; KV ile altlı üstlü oturmanın bir avantaj olmadığını,aksine huzur kaçıran bir hadise oldugunu net biçimde kavrardin.
Belki hepsi değildir ancak 5 konudan 4'u KV ile yanyana oturanlarin rahatsız olduğu yönünde
Acaba farklı bir siteyle mi karistirdin kuzum

Öyle güzel yazmışsınız ki ben elimi ayağımı çektikçe beklentisi hiç bitmiyor kv nin maalesef eşim beklentisi yok dese de var maalesef, çoluk çocuk olmadan bu savaşın getireceği hasarları düşünmem gerekiyor

sevdiremedin ne yaptın ki dedi diğer gelinleri ne yapıyorsa daha fazlasını yaptım diyorum yine suçlu oluyorum
Cevap sorunun icinde
Neden kendini paraliyorsun sevdirmek icin?
Ben seninle evlendim annene de saygimi gosteririm beni sever sevmez kendi tercihi diyip gececeksin
Hangi emektar alkislanmis da kendini heba ediyorsun? Sonunda herkes "e yapmasaydin" diyecek
Kvde de evine girip birseylere el atiyorsa "anne bir onerin varsa bana soyle, evimde birseylerin yerinin degismesini sevmiyorum" de. Neden sessiz kaliyorsun ki? Gecen kv bana "Tuh vah oglum camlari siliyordu gordum ah yavrum" dedi. Esim de vardi
Bende evet yardim etti edecek tabi dedim
Bekarken su bardagini bile kaldirmazdi hic is yaptirmazdim ogluma ben dedi
Oda senin hatan, yaptirsaydin dedim.
Bakti sert cikiyorum "yardim edecek tabi canim" falan diyip gecistirdi. Neden icimize dert edelim milletin dan dan soyledigi seyleri

En çok sizin yorumunuzu merak ediyordum ilk evlendiğimde öyle düşünüyordum bu siteyi uzun dediğim 8-9 ayyyydır üye olmadan öyle takip ediyordum zaten temizlik yaptıktan sonra gelip kahve eşliğinde bakıp bende üzülüyordum konulara. Sizin fikirlerinizi çok seven biri olarak sizden yorum istiyorum

Merhaba Unus hanım,bir akşam yemeğe çıktık anlattım tüm aile fertleri ile anlaşıp sorun yaşamadığımı ama annesinin altında oturduğum için hep bir beklentisi olduğunu söyledim ısrarla kabul etmiyor bende annenle eskisi gibi olamam iyi olamam dedim kavga kıyamet kalktık, babasını almaya gittik işyerinden bir anda babasına dönüp “ biz evden çıkacağız eşim ve annem anlaşamıyor, yine garip annem suçlu oldu” dondum kaldım

Meg hanım işte mesele burada benim eşim var artık dikkat et ona göre davran diyen bir oğul yok bu rahatlıkla bunları yaptığını düşünüyorum sizce hangi kv cesaret edip gelinini memleketteki insanlara bu şekilde anlatır? Oğlu ile diğer evlatlarına nazaran arasındaki olan o devasa bağa güvendiğini düşünüyorum yani aslında mesele eş kişisinde diye düşünüyorum.

İnanın normalde de ince düşünen biriyim sevdiğim adamın ailesine daha ince yaklaştığım halde yine yaranamadım

Bu konuşma sonrası ev için icraate geçildi mi peki?

Eşinizin evlendiğini, artık ailesinin siz olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Evlilik terapistinden yardım alabilir misiniz?

Nevresim olayini duyduktan sonra neden sessiz kaldin onu anlamadim? Kv ile yuzlesip esine baksana annen dedikodumu yapiyor bu mu aile olmak diye mesafeni koyardin
Ayrica o kadar cekip gitmissin ozurler dileyip geri don derken ona bu sartlari sunmadin mi hic

Bu konuşma sonrası ev için icraate geçildi mi peki?

Eşinizin evlendiğini, artık ailesinin siz olduğunu öğrenmesi gerekiyor. Evlilik terapistinden yardım alabilir misiniz?
Unus hanım inanır mısınız annen gelsin konuşalım terapiste gidelim kabul etmek zorundasın dedim “terapistin dediklerini neden hayatıma geçireyim ki aklım yok mu” gibi saçma sapan bir cümle kullandı şaka gibi değil mi?

Bu konuşmada babana beni kötü gösteremezsin lütfen kitabın ortasından konuşma dedim babası “oğlum nasıl mutlu olursanız öyle yapın kiraya verin bu evi onla kira ödersiniz ama çokta uzağa gitmeyin” dedi kıymetli eşim kendisi için annemle babamın uzakta yaşlanmasını göze aldığım eşim “yok baba sizin altınıza kiracı koyar mıyım? Ben kira ödeyeceğim biraz kıt kanaat geçinmeyi öğrenelim” dedi sonrasında eve gidince kriz geçirdim hastanelik oldum icraat 0

Kv uzakta bir şehirde bayramdan sonra gelecek onu bekliyoruz telefonda olmaz diye yüzleşeceğiz soracağım zaten kendisine neden? Diye
Eşim annesinin yaptığını hata olarak nitelendiriyor Meg hanım hata diyor buna ben bu adamı hata olmadığına nasıl inandırabilirim ki çok yazık buna.

Geldi özürler diledi, tek dayanağım sensin iyi kötü herşeyi paylaşacağım seninle sen artık karın olduğunu gör beni ikinci plana atma dedim söz tamam dedi ama annesi konusuna gelince konu annem biraz yavaş gel diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…