Bir de aslında bizim de suçumuz biraz. Çünkü onlara kodlandığı kadar bizim coğrafyamızdaki kadınlara da kodlanan o kadar yanlış şey var ki. Sanki bie evi çekip çevirmek kadının görevi ev işlerini sen yapmazsan eksiksin beceriksizsin sanki o erkeğe huzurlu ortamı sağlamak iliklerimize işlemiş gibi. Bunu değiştirmek lazım bence ve burada kadınlara iş fazlaca düşüyor. Çocuklarımızı yetiştirirken kızlara sofra kurdurup erkek çocuklarının ayağına su götürürse anneler böyle olur maalesef.
Hep diyorum benim erkek arkadaşımın annesi çeşitli imkansızlıklarla yetişmiş doğulu bir kadın şırnaklılar ve o kadar saygı duyulası bir insanki. Çünkü kız erkek demeden tüm çocuklarına yatak toplatmış, sofra kurdurmuş, bulaşık yıkatmış. Ben çok ezildim istedim ki kızlarım erkeklerin de iş yaptığını görsün oğullarım karılarını ezmesin diyor. O bakış açısına sahip olmasına o kadar saygı duyuyorum ki. Erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyoruz uzun süredir ve gel yardım et bile dememişimdir bir kere. Hafta sonu temizliğe başlarız eşit bir iş bölümüyle. Ben yemek yapıyorsam o kesinlikle bir yandan mutfağı toplar bazen olur ben direkt gelir tv karşısında uzanırım her şeyi o halleder bazen de tam tersi. Hiçbir iş talebinde bulunmaz canım herhangi bir şey yapmak istemezse boşver yapma ev kokmaz ya der. Ve tüm çocukları da böyle bu kadının, eşi çalışmayan bile sofra kurmaya toplamaya- duştan sonra duşa kabin temizlemeye, makine boşaltmaya yardım ediyor. Dört oğlunun dördünün de böyle olması tesadüf olamaz. Dördü de dışardan görenlerin çok baskın karakter olduğunu düşünecekleri tipler.