• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle Çözüm Bulamadığımız Problemlerimiz

Aslında sorun tam da burdan kaynaklanıyor. Eşinize saygı duymuyorsunuz, kendinizi ona fazla buluyorsunuz. Kıskançlıktan ziyade sinirleniyorsunuz, ona yetmeyen nedir diye sorguluyorsunuz. Bu durumu da yüksek bir ego fakat altı boş bir özgüvenle özdeşleştirmem sizi kırmaz umarım.

Sanırım haklısınız :( peki ne yapmam gerekir?

Bu durum normal değil de bir sorunsa eğer çoğu kadının da sorunu demektir. Ya herkes eşini psikoloğa götürecek yA da bunu sorun gören kişi gidecek.

Tedavi olmanız şart ereksiyon ve rüya olayına hiç sizin pencerenizden bakmamıştım ama bastırılmış duygular sebebiyle ruyalanma olabilir göz ucuyla bakılan kadınlardan kıskanmak nerden çıktı eşinize bunları daha önce söylediniz mı adam sizden ssogur vallahi şuan eşim sadece kadının olduğu bir evde işini yapıyor dünyanın kuralı bu göze de yasak koyamazsınız eşinizle aranız da bir problem yoksa şüphe duyacak birşey yoksa bu kıskançlık niye hani ilgisiz bir eşinizde yokmuş neticede

Sanırım haklısınız :KK43: peki ne yapmam gerekir?

Şimdi konunuzda da belirttiğiniz statü farkını tam olarak sindiremediğinizi düşünüyorum. Ama eş seçiminde özellikle böyle birini seçmeniz de tesadüf değil. Farketmediğiniz bir özgüven eksikliği var derinde ve görece daha düşük statüde olduğunu düşündüğünüz bir adam seçerek egonuza yenik düşmüşsünüz. Ben sizin yerinizde olsaydım içsel bir sorgulama yapardım ve dürüstçe cevap verirdim kendime. Neden bu denli baskın bir rol üstleniyorsunuz? Anneniz ve babanız arasında da böyle bir baskın/pasif rol dağılımı var mıydı? Bu durumu modellediğiniz size özgü bir sebep var yani. Eşinize daha insani yaklaşmaya çalışın, o sizin hayat yoldaşınız böyle görmeye çalışın. Bu kişisel çelişkiniz üzerine çalışmanız gerekecek, özgüven konusunu da değerlendirin.

Eşinizle cinsel hayatiniz iyi olmasina rağmen ruya görüyorsa demek ki yasadiginiz cinsellik ona az geliyor.
Aklima baska bir sey gelmedi.
Baska bir kadindan etkilenmesi daha düşük ihtimal bence.

kültürle ne ilgisi var ki kiskancligin? Adamcagiz yuzustu yatiyorsa tetikliyor olabilir.Sizi samimi gormus soylemis.Niye kiziyorsunuz anlamadim.Adama karsi egonuzu asin.Birey olarak saygi duyun .Lutfen hayati dar etmeyin kendinize .Saniyelik siz de bakmiyor musunuz kizlara.Bende esimde uni mezunuyuz hani ama meslek olarak gördüğümüzden umrumda degil.

Sabah benimki nasıl kalkıyor, rüyasında kimle sevişiyor diye hiç düşünmemiştim. Ben de kıskanç derim kendime ama senin durum hastalık boyutunda. Tedavi gerekli. Eş seçme kriterlerin ise beni benden aldı. Deli gibi aşık oldum sevdim dersen anlarım da eğtimliyim, şöyle böyleyim diyerek dindar ve bakir olması beni cezbetti demen çok ilginç.

Merhaba;

Ben 3 senelik evliyim, 28 yaşında özel bir sektörde müdür pozisyonunda çalışan eğitimli ve kültürlü bir bayanım, eşim ise eğitim ve statü açısından benimle çok denk değil ancak ben bunu bilerek ve kabul ederek evlendim. Bu durumu belirtme sebebim ise; eşimle yaşadığımız bazı tartışmaların bu dengesizlikler yüzünden de yaşanıyor oluşu..

Asıl konuya gelecek olur isem; ben eşimi severek evlendim, çok uzun yıllar tanımadım fakat kendisi dindar ve benden öncesinde bakir olduğu için evlenmeyi tercih ettim diyebilirim.. Farkındayım ki çelişkili ifadeler kullanmaya başladım ve bu durum devam edecek.. En büyük problem; benim kıskançlığım.. 3 senedir çocuğumuz olmadı, 1,5 sene korunduk (hapla ben korundum), 1,5 senelik süre zarfında da henüz olmadı, ben kendim çok doktora gittim, bende poliskistik overdan şüphelendiler eşim ise benden daha çok çocuk istiyor olmasına rağmen doktora gitmiyor, utanıp çekiniyor..

Asıl konuya hala giremedim, ben eşimin saniselik başka kadınlara bakışlarından dahi rahatsız olan bir bayanım, hastalık derecesinde bir kıskançlığım sözkonusu ancak ben bunu birtürlü aşamadım.. Cinsel hayatımız çok iyi, ben tutkulu ve şehvetli bir kadınım, çevremde de herkes beni beğenir ama yine de kıskançlık illetinden kurtulamıyorum.. Özellikle son zamanlarda sabah ereksiyonu, rüyalanma sebebiyle duşa girmesi beni rahatsız ediyor. Evlendiğimizden beri böyle, 2,3 günde bir nerdeyse rüyalanma yaşıyor ama ben altında sebep aramaya başladım, özellikle de başkasından etkilenip mi rüya görüyor, bilinçaltında başka birisi mi var diye düşünmeden edemiyorum..

Bugün oruçlu ve ona rağmen sabah rüyalandı.. Aslında ona güvenmiyor değilim ve bugüne kadar aldatma, ihanet gibi birşeyini de asla görmedim ancak yine de aklı gönlü başkasına kayar mı diye tedirginim.. Bir de evden çıkarken beni öptü, aramızda ne güzel ten uyumu var filan dedi, neden böyle dedi onu bile taktım :KK43:
Siz bence bir yardım almalısınız o söylediğiniz Şeyler çok normal ve çoğu erkek yaşıyor zaten akşı başkasında mı diye düşünmeniz çok Saçma

Kıskanclktan zıyade ben burda buram buram ego gordum. Soyle kı ben boyle bır bayanken o ruyalanmama mı yasıyor ya da baskasına gozu nasıl kayar dıye dusunuyorsunuz.
Bıraz rahat bırakın kendınızı. Basarınız sızı mutsuz degıl mutlu etsın. Zıra mutlu olmak ıcın bu kadar basarılı oldunuz

Kıskanclktan zıyade ben burda buram buram ego gordum. Soyle kı ben boyle bır bayanken o ruyalanmama mı yasıyor ya da baskasına gozu nasıl kayar dıye dusunuyorsunuz.
Bıraz rahat bırakın kendınızı. Basarınız sızı mutsuz degıl mutlu etsın. Zıra mutlu olmak ıcın bu kadar basarılı oldunuz
haklısınız, kaleminize sağlık, tespitler çok doğru..

"Erkek Beyni" isimli bir kitap var onu okumanizi tavsiye ederim. Ayrica ayni profosorun "Kadin Beyni" isimli bir calismasi da var. turkceye cevrildi, pdf olarak da bulabilirsiniz. Kendinizin ve esinizin fizyolojik ve psikolojik ozelliklerinizi tanimaniz icin faydali olabilir.

özel bir sektörde müdür pozisyonunda çalışan eğitimli ve kültürlü bir bayanım, eşim ise eğitim ve statü açısından benimle çok denk değil
Bunun sabah ereksiyonu ve kıskançlıkla ne alakası var? Sorun sizin kıskançlığınız... Ve açıkçası profesör bile olsanız bu kıskançlık sizi o kadar küçültüyor ki farkında bile değilsiniz. Şuan eşinizin gözünde ergen bir kızdan farkınız yoktur bence bu kıskançlık yüzünden... Bence çocuktan önce halletmeniz gereken bir hastalığınız var...

Eğitimli , kültürlü, tutkulu beğenilen bir kadınım , eşimle bu konuda uyumlu değiliz " derken aslında , biz birbirimize uygun değiliz, ben ona fazlayım. Yine de neden hala ruyalanma oluyor demek oluyor.
Öncelikle sorunun kaynağı burada.
Öncelikle ona objektif bakamıyorsunuz. Bunun sizin saydiklarinizla hiç ilgisi yok.
Ruyalanma yasamasiyla , bir başkasının olması bagdaşamaz .

Sağlık problemi olabilir ya da psikolojik.
Aktif cinsel hayatı olmasına rağmen bunu yaşıyorsa bunlar sorgulanmali.

Eğer size yetemedigini hissettiriyorsaniz bile bunu yaşaması normal.

Merhaba;

Ben 3 senelik evliyim, 28 yaşında özel bir sektörde müdür pozisyonunda çalışan eğitimli ve kültürlü bir bayanım, eşim ise eğitim ve statü açısından benimle çok denk değil ancak ben bunu bilerek ve kabul ederek evlendim. Bu durumu belirtme sebebim ise; eşimle yaşadığımız bazı tartışmaların bu dengesizlikler yüzünden de yaşanıyor oluşu..

Asıl konuya gelecek olur isem; ben eşimi severek evlendim, çok uzun yıllar tanımadım fakat kendisi dindar ve benden öncesinde bakir olduğu için evlenmeyi tercih ettim diyebilirim.. Farkındayım ki çelişkili ifadeler kullanmaya başladım ve bu durum devam edecek.. En büyük problem; benim kıskançlığım.. 3 senedir çocuğumuz olmadı, 1,5 sene korunduk (hapla ben korundum), 1,5 senelik süre zarfında da henüz olmadı, ben kendim çok doktora gittim, bende poliskistik overdan şüphelendiler eşim ise benden daha çok çocuk istiyor olmasına rağmen doktora gitmiyor, utanıp çekiniyor..

Asıl konuya hala giremedim, ben eşimin saniselik başka kadınlara bakışlarından dahi rahatsız olan bir bayanım, hastalık derecesinde bir kıskançlığım sözkonusu ancak ben bunu birtürlü aşamadım.. Cinsel hayatımız çok iyi, ben tutkulu ve şehvetli bir kadınım, çevremde de herkes beni beğenir ama yine de kıskançlık illetinden kurtulamıyorum.. Özellikle son zamanlarda sabah ereksiyonu, rüyalanma sebebiyle duşa girmesi beni rahatsız ediyor. Evlendiğimizden beri böyle, 2,3 günde bir nerdeyse rüyalanma yaşıyor ama ben altında sebep aramaya başladım, özellikle de başkasından etkilenip mi rüya görüyor, bilinçaltında başka birisi mi var diye düşünmeden edemiyorum..

Bugün oruçlu ve ona rağmen sabah rüyalandı.. Aslında ona güvenmiyor değilim ve bugüne kadar aldatma, ihanet gibi birşeyini de asla görmedim ancak yine de aklı gönlü başkasına kayar mı diye tedirginim.. Bir de evden çıkarken beni öptü, aramızda ne güzel ten uyumu var filan dedi, neden böyle dedi onu bile taktım :KK43:
Bu arada rüyalanma derken siz rüyasında boşalmayı mı kastediyorsunuz? Yoksa ereksiyonu mu?

Eğer bu göz kaymalarından olan rahatsızlığı eşinize de söylediyseniz kötü bir karar olmuş.

Sağlıklı normal bir evliliğim var, çok güzel kadın/çok yakışıklı erkek gördüğümde dönüp bakarım. Bakılmalı diye savunmuyorum ama dikkat çekiyorsa gözüme gümrük koyamam ki... bu onlardan etkilendiğim anlamına da gelmez, velev ki etkilenebilir de insan, bu etkilenme her şeyi bırakıp onun peşinden koşacağım anlamına da gelmez.
İnsani duyguları yok saymaya çalışıyorsunuz, bu olacak iş değil.
Diğer arkadaşlara da katılıyorum, sorun egonuz.
Çocuk konusu buraya nasıl geldi bilmiyorum ama kıskançlık sorununuzu çözmeden çocuk için adım atmayın.
Zira hamilelikte cinsel hayatınız etkilenecek,
Lohusalık 40 gün ve bebekle eskisi kadar özgür vakitleriniz olmayabilir.
Bunların hepsi size travma olarak geri döner...

Bence ikinizde doktora gidin. Esinizin bu kadar ruyalanma yasamasi baska hastaliginin habercisidir belki, hem de bu yasta...

Ama siz psikologa gidin... Hem kiskancliginiz hem de esinizi kucuk gormeniz sebebiyle.

Ayrica ruyalanma nedir ya bu yastaki erkekte ilk defa duyuyorum. Ergenlige ilk giriste olur benim bildigim.

Back