• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle boşanmak üzereyim lütfen yardımınıza ihtiyacım var nolursunuz yardım edin :((

svncgkmn

Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2013
9
0
6
İzmir
eşimle boşanmak üzreyim sebebide bunun facesinde eskiden muhabbeti olan bi kız var rojda dye. Ben eskiden muhabbeti olduğunu bilmyodum.bayramda kız eşimin bayramını kutlamış eşimde kızın.sonrada eşim demişki kıza ne zamandır görünmüyodun kızda demiş evet facem kapalıydı farketmene şaşardm dmş.sonrada kız eşime bişiler seni çok değiştrmiş demiş eşimde bunu anlamamş nasl yani falan demiş kızda boşver demiş bnde kızın bu konşmasını sinir oldum kıskandm. eşimin ağzından konştum kızla söylesene ne demk istedn falan dye. Kız herşyi dökldü hala eşimi seviyo unutamamş falan filan anlttı bni kötüledi eşime.sonra ben km oldğumu açıkladm eşimede olanı biteni msj olarak attm.oda sen bna güvenmiyosun ddi tartşmya başladık ve ayrıldık.şuan çok sinirli bn barışmya çalıştım ama yok çok kızgın bana,seni artık sevmiyorum istemiyorum kullandm ben seni ddi.Ben onu çok seviyorum ki ortada büyk bi ayrılma sebebi bile yok bu hale geldik.ne yapmalıyım evlliliğimi kurtarmak için ne dedysem barışmıyo çok kızgın bana :( nolur lütfen yardm edin çok çaresizm :( 3 hafta oldu bebeğimi düşüreli bide bu çok ağır geliyo yardım edin :(

...

hanımefendi, lütfen mazur görün beni ama bu olayda haksız olan sizsiniz.

eşinizin internette kimle ne konuştuğunu merak ediyorsanız veya başkalarıyla "özel" konuştuğundan şüpheleniyorsanız bu zaten bir güvensizliktir. yani facebook olmasa başka bir yer olacak, o olmazsa daha başka yer vs vs vs. yani eşinizin kiminle ne konuştuğunu genel olarak takip etmenizin bir yolu yok. ya tam güveneceksiniz veya hiç güvenmeyeceksiniz. yüzüne güveniyor gibi yapıp arkasından hafiyelik yapmak hiç doğru değil.

facebook şifresiyle ve eşinizin kimliğiyle birileriyle konuşmak :53: yahu bu adam sizin hayat arkadaşınız, eşiniz, sırdaşınız... eşinizin ağzından başkasıyla ve eşinizin adına konuşmak aslında "eşinize iftira atma"nızdır. zira o yazılanları eşiniz yazmadı, siz onun adına yazdığınız için bir nevi iftira olmuş oluyor :50: kendinizi eşinizin yerine koyarsanız, durumun vehametini anlarsınız. bizi sizin adınıza birilerine yazıyor ve sizin haberiniz yok... ne kadar küçültücü değil mi...

bir de bu yaptıklarınızı hem bayana hem de eşinize anlatmışsınız. o bayan sizin hakkınızda, "yazık yazık, eşinizin arkadasından iş çeviren bir kadın... ayol bunun kocasına da acımalı" diye düşünmez mi?

hepsinden önemlisi...

biraz bekleseydiniz...

belki de eşiniz, bu bayana "değiştirdiyse değiştirdi. beni eşim beğeniyor ya, başkaları beğenmese de olur" diyecekti.

belki de o bayana ağzının payını verecekti. belki de, "sana ne benim görüntümün değişmesinden. görüntümün değişmesi sadece eşimi ilgilendirir çünkü ben sadece eşimin fikirlerini umursarım" diyecekti.

belki de, o bayanın niyetinin kötülüğünden dolayı konuşmayı bırakacaktı...

belki de o bayanın konuşmasından tiksinecek, ve eşinden başkasına bakmayan biri olarak size daha çok bağlanacaktı...

başka bir bayanla özel konuşmakla eşiniz haksızdı ama açıkça konuşmak yerine arkadasından iş çevirmekle siz, haklıyken haksız duruma düştünüz. eşinizin şuanki öfkesi, bana kalırsa, sizin onun adına başkalarıyla yazışıp, hafiyelik yapmanız ve güvenmediğinizi açıkça söylemek yerine güveniyor gibi davranıp güvensizliğinizi saklamanız...

eşinize barışmak adına hiçbirşey teklif etmeyiniz, çünkü olaylar sıcakken öfkeyle her yaklaşmanızı reddedecektir. "boşanma" kelimesini kullanmayınız çünkü yuva dediğimiz kurum çok kutsal ve öyle her aklınıza geldiğinde yıkılmaması gerekir. eşinize "normal" davranınız. sakin olunuz ve eşinizin de sakinleşmesini bekleyiniz...

not: eşinizin başıan gelen olayın aynısı hem facebook'ta hem gerçek hayatta başıma gelmişti. lise arkadaşımla yıllar sonra facebook'ta karşılaştık. lisede hep kardeş gibiydik, ben de öyle albenisi olan bir kız değildim. sınıf olarak çalışkan esprili ama aşk-meşkle hiç alakası olmayan çocuklardır. yıllar içinde ben çok değişmiştim. kilo vermiş ve eli yüzü düzgün bir kadın olmuştum. kendisi de çok prestijli bir yazılım firmasında mühendisti. benim evli olduğumu bile bile, evlenmeyi çok istediğini ve tam olarak benim gibi biriyle evlenmek istediğini yazardı. her fırsatta çok değiştiğimi, çok güzelleştiğimi çok entellektüel olduğumu, bir kadında bunları bir arada bulmanın zorluğunu anlatırdı. eşim bunları bilmesine rağmen "hımm :44: biraz dikkatli olmanı öneririm. arkadaşının belki hisleri vardır ama sana güveniyorum :51: sana bakışı farklı insanlarla samimiyetinin derecesine doğru karar vereceğine ve ailemizin iffetini koruyacağına güvenim tam" demişti.

facebook'ta gizlice arkadaşlarımla konuşmak şöyle dursun, çalan telefonumu bile açmaz ve hemen bana verir. "özel ne olabilir ki, aç bak kim arıyormuş" dememe rağmen zorlanır açmakta. ben de herşeyimi, konuşmalarımı, arkadaşlarımı vs vs vs mutlaka açıkça paylaşırım. hiç gizlemem.

eşimle boşanmak üzreyim sebebide bunun facesinde eskiden muhabbeti olan bi kız var rojda dye. Ben eskiden muhabbeti olduğunu bilmyodum.bayramda kız eşimin bayramını kutlamış eşimde kızın.sonrada eşim demişki kıza ne zamandır görünmüyodun kızda demiş evet facem kapalıydı farketmene şaşardm dmş.sonrada kız eşime bişiler seni çok değiştrmiş demiş eşimde bunu anlamamş nasl yani falan demiş kızda boşver demiş bnde kızın bu konşmasını sinir oldum kıskandm. eşimin ağzından konştum kızla söylesene ne demk istedn falan dye. Kız herşyi dökldü hala eşimi seviyo unutamamş falan filan anlttı bni kötüledi eşime.sonra ben km oldğumu açıkladm eşimede olanı biteni msj olarak attm.oda sen bna güvenmiyosun ddi tartşmya başladık ve ayrıldık.şuan çok sinirli bn barışmya çalıştım ama yok çok kızgın bana,seni artık sevmiyorum istemiyorum kullandm ben seni ddi.Ben onu çok seviyorum ki ortada büyk bi ayrılma sebebi bile yok bu hale geldik.ne yapmalıyım evlliliğimi kurtarmak için ne dedysem barışmıyo çok kızgın bana :( nolur lütfen yardm edin çok çaresizm :( 3 hafta oldu bebeğimi düşüreli bide bu çok ağır geliyo yardım edin :(

öncelikle yaptığınız gerçekten doğru değil, olanları görebiliyorsanız yani eşiniz sizden face'ni saklamıyorsa neden böyle bir davranışta bulundunuz ki siz sevgili değilsiniz, evlisiniz. konuşmanız daha medenice olurdu. eşinizin dikkatini çekmiş olabilir, anlık bir tepki ile yazmış olabilir kıza. öncelikle yaptığınız davranışın yanlış olduğunu kabullenmelisiniz bence. ama beni kuşkulandıran eşinizin söyledikleri "seni kullandım" sözleri.... sonuçta evlisiniz, umarım bunları yalnızca sinirli olduğu için söylemiştir. . belki daha önce yaşadığınız (var mı bilmiyorum, yalnızca ihtimalden bahsediyorum) sorunlar varsa bu son noktayı koymuş olabilir. bu ayrılık döneminde sizin yapacağınız sürekli eşinizi sık boğaz etmemek, eğer pişmansanız gerçek bir özür dilemek ve onu sevdiğinizi söylemek... belki düşünmeye ihtiyacı vardır, sürekli aramalar mesajlar bunaltabilir.... takipte olun eşinizi boş bırakmayın ama sıkboğaz da etmeyin derim ben.... eğer sizi hala seviyorsa muhakkak dönecektir. umarım probleminiz hallolur, barışırsınız. Allah yardımcınız olsun....

geçmiş olsun cnm.... kocanın o kızla konuşması da hata tabi ama senin yaptığın daha büyük bi hata olmuş keşke o kızla konuşmadan önce eşinle konuşsaydın bu durumdan rahatsız olduğunu söyleseydin....bu seni kullandım kelimesi benim de hiç hoşuma gitmedi eşinin aklında başka şeyler var gibime gelio konuşmaya çalış aklında yatanı anlamaya çalş sonra da kararını ver....

yaptığın doğru yada yanlış olabilir artık olan olmuş ki bnece çokta yanlış değil
bende eşinin yaptığını tasvip etmiyorum ama şu da var onun yaptığıda çok çok yanlış
bazen sinirle hiç yapmayacağımız şeyleri yapabiliyoruz ama eşinde çok pişkin ve daha yeni bebek kaybetmiş olmana rağmen trip yapıyor daha anlayışlı olabilirdi en azından.ayrılık için biraz basit bir neden
eğer başka sorunlarınız yoksa yuvanıza sahip çıkın derim umarım sorunlarınız düzelir allah feraha çıkarsın

Bu konuda sen haklısın bence arkadaşım eski kız arkadaşının facende ne işi var bundan dolayı sana trip yapması çok saçma bence.Ve ayrılmak için gereksiz bi neden.Bu derece büyütmesi saçma.Demekki ufacık şeyden bahane arıyomuş ayrılık için.Hemde bebek düşürmüşsün ona rağmen alttan almıyorsa kafaya iyice koymuş ayrılığı.Bilmiyorum ama bence haklısın bende olsam bende yazardım.Yazarımda..

...

hanımefendi, lütfen mazur görün beni ama bu olayda haksız olan sizsiniz.

eşinizin internette kimle ne konuştuğunu merak ediyorsanız veya başkalarıyla "özel" konuştuğundan şüpheleniyorsanız bu zaten bir güvensizliktir. yani facebook olmasa başka bir yer olacak, o olmazsa daha başka yer vs vs vs. yani eşinizin kiminle ne konuştuğunu genel olarak takip etmenizin bir yolu yok. ya tam güveneceksiniz veya hiç güvenmeyeceksiniz. yüzüne güveniyor gibi yapıp arkasından hafiyelik yapmak hiç doğru değil.

facebook şifresiyle ve eşinizin kimliğiyle birileriyle konuşmak :53: yahu bu adam sizin hayat arkadaşınız, eşiniz, sırdaşınız... eşinizin ağzından başkasıyla ve eşinizin adına konuşmak aslında "eşinize iftira atma"nızdır. zira o yazılanları eşiniz yazmadı, siz onun adına yazdığınız için bir nevi iftira olmuş oluyor :50: kendinizi eşinizin yerine koyarsanız, durumun vehametini anlarsınız. bizi sizin adınıza birilerine yazıyor ve sizin haberiniz yok... ne kadar küçültücü değil mi...

bir de bu yaptıklarınızı hem bayana hem de eşinize anlatmışsınız. o bayan sizin hakkınızda, "yazık yazık, eşinizin arkadasından iş çeviren bir kadın... ayol bunun kocasına da acımalı" diye düşünmez mi?

hepsinden önemlisi...

biraz bekleseydiniz...

belki de eşiniz, bu bayana "değiştirdiyse değiştirdi. beni eşim beğeniyor ya, başkaları beğenmese de olur" diyecekti.

belki de o bayana ağzının payını verecekti. belki de, "sana ne benim görüntümün değişmesinden. görüntümün değişmesi sadece eşimi ilgilendirir çünkü ben sadece eşimin fikirlerini umursarım" diyecekti.

belki de, o bayanın niyetinin kötülüğünden dolayı konuşmayı bırakacaktı...

belki de o bayanın konuşmasından tiksinecek, ve eşinden başkasına bakmayan biri olarak size daha çok bağlanacaktı...

başka bir bayanla özel konuşmakla eşiniz haksızdı ama açıkça konuşmak yerine arkadasından iş çevirmekle siz, haklıyken haksız duruma düştünüz. eşinizin şuanki öfkesi, bana kalırsa, sizin onun adına başkalarıyla yazışıp, hafiyelik yapmanız ve güvenmediğinizi açıkça söylemek yerine güveniyor gibi davranıp güvensizliğinizi saklamanız...

eşinize barışmak adına hiçbirşey teklif etmeyiniz, çünkü olaylar sıcakken öfkeyle her yaklaşmanızı reddedecektir. "boşanma" kelimesini kullanmayınız çünkü yuva dediğimiz kurum çok kutsal ve öyle her aklınıza geldiğinde yıkılmaması gerekir. eşinize "normal" davranınız. sakin olunuz ve eşinizin de sakinleşmesini bekleyiniz...

not: eşinizin başıan gelen olayın aynısı hem facebook'ta hem gerçek hayatta başıma gelmişti. lise arkadaşımla yıllar sonra facebook'ta karşılaştık. lisede hep kardeş gibiydik, ben de öyle albenisi olan bir kız değildim. sınıf olarak çalışkan esprili ama aşk-meşkle hiç alakası olmayan çocuklardır. yıllar içinde ben çok değişmiştim. kilo vermiş ve eli yüzü düzgün bir kadın olmuştum. kendisi de çok prestijli bir yazılım firmasında mühendisti. benim evli olduğumu bile bile, evlenmeyi çok istediğini ve tam olarak benim gibi biriyle evlenmek istediğini yazardı. her fırsatta çok değiştiğimi, çok güzelleştiğimi çok entellektüel olduğumu, bir kadında bunları bir arada bulmanın zorluğunu anlatırdı. eşim bunları bilmesine rağmen "hımm :44: biraz dikkatli olmanı öneririm. arkadaşının belki hisleri vardır ama sana güveniyorum :51: sana bakışı farklı insanlarla samimiyetinin derecesine doğru karar vereceğine ve ailemizin iffetini koruyacağına güvenim tam" demişti.

facebook'ta gizlice arkadaşlarımla konuşmak şöyle dursun, çalan telefonumu bile açmaz ve hemen bana verir. "özel ne olabilir ki, aç bak kim arıyormuş" dememe rağmen zorlanır açmakta. ben de herşeyimi, konuşmalarımı, arkadaşlarımı vs vs vs mutlaka açıkça paylaşırım. hiç gizlemem.

ben hatamın farkına vardım.çokta pişmanım ne yapmalıyım onu geri kazanmak için :( yne bi hat yapp daha kötü olmk istemyorum

öncelikle yaptığınız gerçekten doğru değil, olanları görebiliyorsanız yani eşiniz sizden face'ni saklamıyorsa neden böyle bir davranışta bulundunuz ki siz sevgili değilsiniz, evlisiniz. konuşmanız daha medenice olurdu. eşinizin dikkatini çekmiş olabilir, anlık bir tepki ile yazmış olabilir kıza. öncelikle yaptığınız davranışın yanlış olduğunu kabullenmelisiniz bence. ama beni kuşkulandıran eşinizin söyledikleri "seni kullandım" sözleri.... sonuçta evlisiniz, umarım bunları yalnızca sinirli olduğu için söylemiştir. . belki daha önce yaşadığınız (var mı bilmiyorum, yalnızca ihtimalden bahsediyorum) sorunlar varsa bu son noktayı koymuş olabilir. bu ayrılık döneminde sizin yapacağınız sürekli eşinizi sık boğaz etmemek, eğer pişmansanız gerçek bir özür dilemek ve onu sevdiğinizi söylemek... belki düşünmeye ihtiyacı vardır, sürekli aramalar mesajlar bunaltabilir.... takipte olun eşinizi boş bırakmayın ama sıkboğaz da etmeyin derim ben.... eğer sizi hala seviyorsa muhakkak dönecektir. umarım probleminiz hallolur, barışırsınız. Allah yardımcınız olsun....

ne yaparsam onu geri kazanabilirim :(

yaptığın doğru yada yanlış olabilir artık olan olmuş ki bnece çokta yanlış değil
bende eşinin yaptığını tasvip etmiyorum ama şu da var onun yaptığıda çok çok yanlış
bazen sinirle hiç yapmayacağımız şeyleri yapabiliyoruz ama eşinde çok pişkin ve daha yeni bebek kaybetmiş olmana rağmen trip yapıyor daha anlayışlı olabilirdi en azından.ayrılık için biraz basit bir neden
eğer başka sorunlarınız yoksa yuvanıza sahip çıkın derim umarım sorunlarınız düzelir allah feraha çıkarsın

ne yapmalıyım onunla düzelmek için :(

Niye birçok kişi sana yüklenmiş anlamadım.Mademki eşin sana face şifresini veriyor o zaman nasıl normal hayatını kontrol ediyorsa orada da normal dünyadaki gibi davranacak.Bir 3. şahıs ile ( ki eski kız arkadaşı ise) bu muhabbeti çevirmeyecek.Evet yaptığın doğru değil, ama aldığın "sonuçta" sen mağdursun.Hadi sen bundan geçtim pişmanım diyorsun, insan eşini sever de böyle şeyleri affetmez mi, eşinin tepkisi çok aşırı.Sanırım kafasında seninle ilgili başka sorunları var.Kendini parçalama nasıl düzelticem diye.Özür dilemişsin, pişman olmuşsun...yani daha ne yapabilirsin.Madem bir şey yaptın arkasında dur bence tavrını koy.Çok şımartma eşini.Evlilikte bu telde, face de mesaj okumalar kıskançlıklar maalesef şimdiki zamanda çok. İnsan eşine her zaman 2.,3. (artık sevgi ve sabrına göre) şanslar verir.Sen de pişman ama olgun bi tavır takın, çok ezdirme kendini bu konuda.

Uzunca yorumlar yapılmış konunuza okuyamadım hepsini ancak gerçekten haksızsınız.

Bence tüm iyi niyetinizle hatanızı kabul edip eşinizden özür dileyin.

Tabi ayrılmayıp devam ettiğiniz noktada ise bu güvensizlik sorununu aşmanız gerekecek.

Her ne kadar bu eşinizin karakteri ile ilgili olsa da yaşadığınız bu olumsuzluğu eşiniz size karşı kullanmaktan geri kalmayacaktır en azında ilk zamanlarda.

Canım asla yuva yıkmaya yönelik bir konusma yapmamaya calısırım fakat sen daha yeni bebeğini düsürmüssün seni psikolojini düsünmeden hata yapmıs daha cok moralini bozmus simdide gurur yapmıs (nedense) bu insan seni bu kadar üzmeye meraklıysa kendisi bilir sen üzülme

bence senin yaptığında bişe yok eşin bahane arıyomuş ayrılmak ıcın bosanmak oyle kolaymı bı cırpıda kı ozur bıle dılemıssın ben boyle bişe yakalıcam da yuh artık eşe guvenmeyle alakası yok o kız facede ne ısı varmıskı bende kaldıramam sahsen.evlendıgını bılmıyomuymus nasıl kızlar var ya meydanda yazık valla cok yazık eslerınıze sahıp cıkın benmde esımın butun sıfrelerı bnmde aynen otomatık acılıyo facem falan ama esım bı kere ıle sormadı bana sıfremı falan telefonumun pin kodunu bile al kendin aç der ama surda sunu solıyım esın senı sevmese evlenmezmıs tabıkı ayrı konular ama esın oyle ayrılmayı neden dusunmus anlamadım :26:

ben anlamadım niye herkes sana haksız demiş..girip mesajlarına bakman gayet normal..sonuçta şifresini biliyosun..ve kızdan şüphelenip böyle birşey yazman daha normal..ben anormal birşey görmedim, sen onun eşisin, tabiki kontrol edeceksin, sonuçta karşıdakine önce hissettirmeden yapmışssın bunu..

sen birşeylerden şüphelendiğin için yapmışsın, gidipte her yazıştığı kız arkadaşıyla konuşmuyosundur sonuçta..
bak iyiki de kontrol etmişsin, kızın gözü hala kocanda..kusura bakma ama saf kocanda farkında değil bunun ki silmemiş kızı..
ya da safa yatıyor...engelleyip silmek senin görevin o dakikadan sonra, ve buna kocanın gıkı bile çıkmaması gerekiyor ki bi de hatayı sende aramış...arama yaa boşver dönmesini bekle..

aynı durumda sen olsaydın eminim aynısını yapardı, bence haklı da olurdu..evlilik bu flört dönemi değil, genişliğin lüzumu yok..

Son düzenleme:
ne yapmalıyım onunla düzelmek için :(

herkes sana yükleniyor ama bence çokta haksız değilsin şifresini verdiyse bu bakabilirsin demek
evli olsada tabi arkadaşları olacak eşlerin ama muhabbetleri ve seni eleştirmeleri çok yanlış hele o kızın bunu yazması çok çok yanlış.eşinde özür dileyeceğine pişkinlik yapıyor.bencede ayrılmak için bahane arıyormuş beyfendi.üstelik ne olursa olsun sen bi bebek düşürmüşsün zaten bunun psikolojisi zorken ve dikkat etmesi seni üzmemesi gerekirken daha üzerine gidiyor.bence sen bu evliliği gözden geçir.yol yakınken çocukolunca herşey daha da zor.boşan demiyorum ama el kızı için sana küsüyosa bu evliliği çook iyi düşün ve değerlendir

Konu sahibine niye bu kadar yükleniyorsunuz? Ben de bazen eşimin hesabına girerim. Bu ona güvensiz olmaktan ileri gelmiyor..
Ve eşime bir kız böyle yazsa ben de merak edip konuşurum aaa arkadaşıdır deyip de gerçeklere at gözlüğü takmanın anlamı yok..
Zaten sorun facebook hesabına girilip bunların öğrenilmesi değil, seni kullandım istemiyorum diyen koca!!

hatda bebginizi dusurmusunuz ilk buna uzuldum haksiz hic bir noktaniz yok bence ben olsam o kiza nevar neyok soylerdim ve agzinin payini verirdim yani seviyormus ya bu kizlara ne kolay geliyor evli birini sevmek cok sasiriyorum gercekden sen en iyisini yapmissin bence ama az bile yapmissin kiza hic birsey yazmamissin kendi adinnan keske yazardin utanmiyormusun benim esime boyle seyler yazmaya diye ama neyse
esinle konus bence sen "eyerki beni seviyorsan o berbat kadin yuzunden yuvamiz dagilmamali de ben yuvamizi yikmak icin bunlari yapmadim ayakda tutmak icin aradakiloari cikartmmaga calistim de

Back