eşimle birçok konuda anlaşamıyorum ama en önemlisi parasal konularda tartışıyoruz...

Yanlış bir karar almışsın ve şimdi ceremesini çekiyorsun.
Çekmek zorunda değilsin ayrıca...

Yuva kolay kurulmuyor deniyor ama sizinki çok kolay kurulmuş.
Fazla tanımadan,ölçüp tartmadan evlenmişsin.

Sen üniversite mezunusun,eşin değil anladığım kadarıyla.
Ve sağlam bir işi yok.Olacağa da benzemiyor.
İki gönül bir olunca,samanlık seyran olmuyormuş demek ki.
Maddi sorunlar kapıdan girince aşk bacadan çıkıyor işte.
Sırf kaçtın diye ömrünü heba etmende bir mana göremiyorum.

Ailenin söyleyeceklerinden çekiniyorsun ama ne söylerlerse zaten haklı olacaklar.
Onlara verebileceğin tek cevap haklısınız demektir.
Bunu söylemek çok mu zoruna gider ?
Sırf hatanı kabul etmemek adına,hayatının geri kalanını pişmanlıkla mı geçirmek istiyorsun ?

boşanmak dünyanın en güzel şeyi değil
herkesin evliliği de 4 4 lük değil
henüz 10-15 yıl da olmamış
bazı şeyler zamanla oturabilir

elbette ki kendinle kültürel anlamda denk olmayan bir adamla
kaçarak vs evlenmen doğru olmamış
ama keşkler çözüm değil, önüne bak

boşansan da u saatten sonra ailenle yaşayamayacağına göre
yine tek olacaksın
yine kira, fatura ödeyeceksin vs

kendine 6 aylık, 1 senelik planlar yap
eşini karşına al güzelce konuş
6 ayda kendine düzenli, istikrarlı, maaşlı bir iş bulmasını talep et
tekstil işinde kalifiye eleman sanırım
girsin konfeksiyon, makinacılar 1200den aşağı almıyor, alsın

evi değiştirin, 500e de düzgün evler var dediğin gibi
kış gelmeden kurtul o evden
yavaş yavaş ucuzundan da eşyanı al
sınırlama kendini
dediğim gibi tek de olsa, ev geçindirmeyecek misin
evini düzenini kendin oturt
(kesinlikle çalış zaten çalışmama fikrini çıkart aklından, hatta başkaları 1 çalışıyorsa, sen 4 çalış, işine 4 elle sarıl)

çocuk? asla asla asla..

herşey gönlünce olsun

asude-bahar arkadaşımın yazdığı her kelimeye katılıyorum..çalışmak zorundasın..sadece eşin yuvan için değil..kendin içinde...
ayaklarının üzerinde durabilmeli ve sağlam basmalısın yere..yarın neyle karşılaşacağın,hayatın sana neler getireceği belli değil..
ilk şart iş hayatına girmen..bence eşinin kazandıkları evi geçindirmeye yetmediği için başka alternatifler arıyor kendine ,iş yeri açıp kısa yoldan para kazanacağını umut ediyor rahat edeceğini sanıyor...sende çalışırsan çift maaş iyi kötü geçinir gidersiniz..hatta belli bir süre sonra yatırım bile yaparsınız..geçinebildiğinizi ve kazandıklarınızın yettiğini görünce belki başka arayışlar içinede girmez eşin..

ayrıca kendi işini kurma gibi baskılarda yapma..sen bunu yaptıkça adama ters tepiyor..ve daha çok hırslanıp cesaretleniyor iş kurmak için..
bırak bakalım ne yapacaksa yapsın..kendi işini kurmak istiyorsan kur..belki durumumuz düzelir..belki ikimiz içinde daha iyi olur de..ama ya olmasa ya herşey daha kötüye giderse de.kendi işini kurması için onu teşvik ederken bir taraftanda çaktırmadan hevesini kır tatlım..emin ol bir süre daha bunu geveler sonra daha icraata geçmedende hevesi biter..

aynı şey benimde başıma gelmişti..eşimin mağazası var mobilya üzerine..şehrimize yakın başka bir şehrede mağaza açmayı düşündü bir ara..hatta baya baya ciddiydi..kendince araştırmalar yaptı görüşmeler yaptı..ama ben istemiyordum..dağılacaktık..biraz orda biraz burda duracaktı eşim..ordaki mağaza rayına oturana kadar..sürekli tartışıyordum diretiyordum oraya açma diye..ama yok daha bir hevesleniyordu bu..baktım hakkatten açacak..daha fazla direnmiyim dedim..artık kabul ediyip..huzursuzluk çıkarmama gerek yok..kendimi mahfediyorum..tamam dedim hayatım aç orayada mağaza..hem bizede değişiklik olur..oralarıda görürürüz..oralarda arkadaşlarımız çevremiz olur..böyle heyecanlı heyecanlı anlatıyordum..ben heveslendikçe adamın hevesi kırıldı..caymaya başladı..iş ciddiye biniyor ya artık..ben engeldim..kabul ettim ve engel olmaktanda çıktım..oraya mağaza açması için hiçbir engel yoktu artık..iş ciddiye binince adam açmaktan vazgeçti..

çok yakın arkadaşım psikilogtur..ona bunu anlattığım zaman farkında olmadan doğru bir yol çizmişsin..bu durumda istediğine onay verip çaktırmadanda hevesini kırmışsın..bir insanı kararından bu şekilde vazgeçirebilirsin zaten..insan psikolojisinde bu böyledir dedi..ama ben bilmeden yaptım..

biraz uzun yazdım tatlım farkındayım ama..yardımcı olmaya çalıştığım için belki faydam olur diye uzattım da uzattım.kusuruma bakma..sende aynen böyle yap..destekle ama çaktırmadanda hevesini kır..kolay gelsin :)

daha bi işte dikiş tutturamayan adam hangi akla hizmet iş açacak neyle açacak? üstüne bu kadar sorumsuz adam çalışmayacaksın madem çocuk doğur demeyi biliyor da o çocuğu neyle doyuracak nasıl bakacak...

ayrıl ya da ayrılma senin bileceğin iş ama bence ailen yanındaysa kendi hayatın için birşeyler yap. kimse eziyet çekmeye gelmiyor bu dünyaya..

ya kusura bakmayın ama benim kafam karışdı..yada yazdıklarınızımı anlaMAdım bişeylermi kaçırdım bilmiyorum..

Aileniz öldümü, yaşıyormu anlayamadım ben ?

annem babam hayatta değil ben küçükken onlardan ayrılmak zorunda kaldım.Alllah kimseye yaşatmasın acılarını.çoğu gece anne babamı hep rüyalarımda görürüm. Mekanları cennet olsun.annem çok çekmiş belki şimdi haytta olsaydı bana sakın kocanı bırakma benim evliliğim daha zordu derdi.annemde çok yoksulluk çekti.bende öyle maalesef...hayatta tek başına ayakta durmak çok güç kendime güveniyorum yalnız yaşamaya ama cesaret edemiyorum eşimden ayrılmaya... herğün haberlerde değişik ölüm cinayet olayları duyuyorum.hayatta korkuyorum artık.eşimlede hep tartışma ama bir sonuca da varamıyoruz.maddi sorunlarım hep oldu. evlenmeden öncede. ama artık ben biraz da yuvamızı düzeltmek istiyorum.herşey eşya ev değil tabiki ama ben çocuğum olmadan önce birşeyler beklentisi içindeyim ama eşim ise sen çalış ben iş kurayım derdinde.3 yıl evliyken çalıştım. ben ve eşim çalıştığımızla sadece kaynanamlarım ve ev kiramızın ödemelerini karşıladık. artık borcumuz yok ama yine de evime birşeyler alamıyorum.Çalışmak istiyorum 6 aydır çalışmadım.ben çalışıp kenara biriktiremedikten sonra hevesim gitti.hala eşim kiramızı zor ödüyor.evimizin eksiklerini ve düzenini umursamıyor ve önemsemiyor. evime bir misafir bile çağıramıyorum.evim yeni gelin evi değil sanki 15 20 yıllık bir ev gibi göründüğünü düşünüyorum. bazı şeyleri sonra alırız diye almadım bazıları da 2, el...ama çalışıpda 10 tl bile bana kalmaması gerçekten üzücü bir durum...birrde iş kurayım derse vay başıma ....dün bir iş görüşmem oldu gel dene çalış dediler ama gidemedim sonuçta çalışınca birşeyler yapmak istiyorum ama olmuyor...4 yıl olmuş ama daha doğru dürüst 3 -4 parça ev eşyası var okadar. keşke daha öncede size birşeyler yazıp anlatsaydım.belki o zaman kaçarak evlenmezdim.benim iki aplam var yani 3 kardeşiz ama hiçbirzaman sıkı iletişimi olan kardeş olmadık.bayramda uzakta olduğum için tlfnla aradım açmadılar.msj çektim cvp yok.Sağlık olsun.kimse için psikolojimi artık bozmuyorum.çocukluğumdan beri böyleler.Allah a havale ettim....her bayram yalnızım eşimle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…