How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

eşimle ben de tükendik,artık.sinirlerimiz harap....

antika

ilk meleğim benim.
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
642
11
318
Aksaray
şu anda bu yazıyı kedi yürüyüşü sessizliğinde yazmaya,çalışıyorum.çünkü,bu benim kendime ayırabileceğim en uzun zaman olacak,herhalde.benim sorunum,oğlum ve bir uyku düzeninin olmaması,eşimle kendimize hiç vakit ayıramıyoruz.çok fazla tartışıyoruz,sinirlerimiz bozuk dinlenemiyoruz.her gün oğlum gece 12 den önce yatmıyor,öyle sıradan falan bir uyuma şekli yok.ağlayarak,mızıldayarak illaki kucakta dolşarak uyur.o da hemen değil.ayakta sallmaya çalışıyorum gece uyusun,uykusu açılmasın diye onu da hiç istemiyor.geceleyin uyanınca 10 saniye geç alalım ortalığı yıkar,hiçbirşey istemez.zor sustururuz.uyudu hadi biz de uyuyalım,enfazla 1 saat uyur hemen kalkar.aynı mücadele baştan bir daha yaşanır.ve biz saat altıda kalkıp işe gitmek zorundayız.senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama şimdi gece uyumadığı için yorgun ve uyuyor ben de sessiz olmaya çalışıyorum,çünkü,ilgilenecek takatim kalmadı.annelik çok zor kolay değil.belki aramızda bunları yaşayanlar da vardır.bazı arkadaşlar beni eleştirebilir ama,bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.bazen ağlama sesini duymak dahi istemiyorum,beynimi tırmalıyor.çok agresif hale geldim.ama,bu onu sevmediğim anlamına gelmiyor,tabiki.onunla,sağlam bir psikolojiyle daha kaliteli birşekilde ilginebilsem.bunu çok isterdim.(bu arada uyanma belirtileri göstermeye başladı,her an uyanabilir kabus başlıyordelikafaduldendelikafaduldendelikafadulden)

ay canım ya bu yazdıklarınız okudukça bebek istemekten korkar oldum...kaç aylık bebeğin?

canım allah kolaylık versın
ama bebgın kac aylık
hıc aglama sebeblerını arastırdıgınız mı
yanı mutlaka altı temız oluyordur ama belkı doyumuyor olabılır
ya da gazını cıkaramıyor o da buna gaz sancısı yapıyor olabılır
belkı de hepsı tamamdır ama kolık olabılır
aglama saatlerı genelde aksam mı yoksa gunduzde aynı problemı yasıyormusun
gunduz senden ayrı kaldıgı ıcın aksam naz yapıyor olabılır
evet cok sey olabılır ama onlar bızım bır parcamız ve bızden baska halınden kımse anlayamaz

bebeklerden korkar oldum....
bebek düşünmesemmi ya....
hamileliğin sorunlumu geçti canım?
buda çocuğu çok etkiliyomuş.......

ama bebgın kac aylık
evet cok sey olabılır ama onlar bızım bır parcamız ve bızden baska halınden kımse anlayamaz

bunların hepsine katılıyorum bazende durumu kabullenmek insanın psikolojisini rahatlatıyor geçicici bi dönem inan kendini kötü hissettiğin zamanlarda çocuğunu bırakıp bi yarım saat bile olsa dışarı çıkma şansın varmı inan çok iyi geliyor ben markete gittiğimde kendimi havai adalarında gibi hissetmiştim

Canım öncelikle gevşe biraz..sen ne kadar stresli olursan bu bebeğinede yansın..Bende ilk zamanlar gerçekten zor zamanlar geçirmiştim ve eminimki tüm annelerde geçiriyorlar..Ne zaman oğlum 8 aylık oldu,herşey yoluna girdi maşallah.uyku saatleri belli,yemek saatleri belli..
Kısa zamanlar yakınlarına emanet et,sen gün içinde biraz uyu..biraz çarşıya çık..kafanı dağıt..Bazen içinden bebeğine bağırmak bile gelebilir,kendini suçlu hissetme..başka odaya git orada bağır,bebeğinin yanına dön ve ilgilen..
Canım böyle büyüyorlar işte..Allah yardımcınız olsun..Bebeğini güle güle büyüt..

ikinci bebegimde bende boyle olmustum,bi yandan ilgilenir bi yandan aglardim,uyudugu zaman dualar ederdim ne olur cok uyusunda bende bi uyuyayim diye,gecmiycek bu gunler derdim,,,,,ama gecti,zor oldu ama gecti,seninde bi sure sonra duzelir merak etme,seni cok iyi anliyorum,,,evlat buyutmek zor hemde cok,,,ama hepsi gecicek,biraz sabir,Allah yardimcin olsun canim....

Canım Allah yardımcın olsun.. Bebek büyütmek sabır işiymiş bunu anne olunca anladım...
Daha yolun başındayız, herşey zamanla düzene girecek inş...

keşke meleğim benimle olsaydıda senin gibi uykusuz kalsaydım :((((((

allahım ınsallah sanada en kısa zamanda nasıp etsın canım ama oyle olmuyor ıste.uzaktan cooook tatlı gorunselerde cocuk buyutmek gercekten cok sabır ısteyen bırseymıs ve cok zormus.oglum 11 aylık oldu ve hala arkadasın dedıgı gıbı uyku duzenımız yok.dun gece saatte bır uyandı.en son sabah 5.5ta kalkıp 7.5a kadar oyun oynadı.zor uyuttum o saatten sonra.uykusuzluk ve yorgunluk,dıger ev ıslerınıde yapmak gereklılıgı kadını cok agresıf yapıyor bırde gun boyu mızırdanan bır bebegınız varsa benımkı gıbı ne kadar cocuk seversenız sevın bır yerden patlak verıyor sonunda.allah tum ısteyenlere bebek tum annelerede sabır versın

allahım ınsallah sanada en kısa zamanda nasıp etsın canım ama oyle olmuyor ıste.uzaktan cooook tatlı gorunselerde cocuk buyutmek gercekten cok sabır ısteyen bırseymıs ve cok zormus.oglum 11 aylık oldu ve hala arkadasın dedıgı gıbı uyku duzenımız yok.dun gece saatte bır uyandı.en son sabah 5.5ta kalkıp 7.5a kadar oyun oynadı.zor uyuttum o saatten sonra.uykusuzluk ve yorgunluk,dıger ev ıslerınıde yapmak gereklılıgı kadını cok agresıf yapıyor bırde gun boyu mızırdanan bır bebegınız varsa benımkı gıbı ne kadar cocuk seversenız sevın bır yerden patlak verıyor sonunda.allah tum ısteyenlere bebek tum annelerede sabır versın

canım ya ben yorgunluktan tam okuyaamamısım.senın bebegın olmus ama sonrasında kotu bıseyler yasanmıs galıba.kusura bakma.cocugun olmuyor dıye anladım ben

canım benim bende aynene böyleydim çok yıpratıcı bi olay çok haklısın ama sabret benimki 3de uyuyodu aynı seninki gibi uykumu alamayınca sürekli eşimle kavga ediyoduk ama geçiyo sabret biraz daha benimki 3,5aylıkken düzene girdi ninni söle sürekli ve sakın kızma kızdını hissedince daha çok bağırıyolar sabret canımmm şimdi 5aylık gece yıne 12de uyuyooo ama eskisi kadar sorun yaratmıyo bide kucak delisi hep ilgi istiyo ama ben bhu haline razıyım gündüzleride plates topunun üstüne oturuyom kucağımda zıplaya zıplaya uyutuyom sonra ayağımıza alıyos onda da sessiz olmak zorunda kalıyon çok zor seni çooook ıyı anlıyom sabret düzeliyooo...

kendimi görür gibi oldum benim oglumda inanılmaz huysuzdu o kadar piskolojim bozulmuştuki.. yarım saat kendime ayırmak için neler yapmazdım.. ve o günler hiç bitmeyecek sanıyordum ama bitti şükür şu an oglum normal derecede yaramaz bi cocuk ve artık onunla cok eglenebiliyorum.. dışarı cıkma gibi bir lüksüm yok ama o günlerde gelir sabırlı ol cnm

ben de sanıyordum ki bu anlattıklarınızı yanlzca ben yaşıyorum sanıyordum .gece olmasını hiç istemez oldum benim kızım da sabah 5 te bi kalkıyor bi daha uyumuyor allahtan annem 10 günde bir geliyorda bende kendime geliyorum yoksa dayanılac gibi değil inşallah böyle gitmez de düzene girer bu arada annemeyarın evine gidiyor uykusuz geceler yine başlıyor.napalım allah hastalık vermesin.

arkadaşlar teşekkür ederim,hepinize.sizinle paylaşmak güzel.işten daha yeni geldim,sayılır.size bir şey itiraf edeyim mi,bugün utanmasam işyerinde herkesin ortasında oturup ağlayacaktım.acı ama gerçek her zaman gülümsemek zorundayım.oğlumla ilgili bu gibi düşüncelere sahip olduğum için.maalesef,durmayınca aynı şeyleri düşünmekten kendimi alamıyorum.

ay canım ya bu yazdıklarınız okudukça bebek istemekten korkar oldum...kaç aylık bebeğin?
hiç korkma,canım.senin manevi şartların belki benimkinden daha iyidir,eğer böyle sorunların olursa daha kolay atlatabilirsin.inşallah,allah hayırlısını versin.a.s.

ama bebgın kac aylık
evet,canım her söylediğinde haklısın.bebeğim 1 yaşına girecek ,inşallah.ilk 3 ay çok rahattık daha sonra yavaş yavaş böyle olmaya başladı.gece gündüz farketmiyor,artık canım.mutfakta yanımda bile olsa sürekli bağırır,kucağıma almamı onunla oynamamı ister.hiçbir zaman kendi başına oyuncaklarıyla oynamaz:1no2:. bebeğini güle güle büyüt canım.

Sabret canım emın ol kı bu gunler de gececek..
Ve senı o kadar yormus olmasına ragmen ılerıde boyunu gecınce bebeklık hallerını bıle ozleyebılceksın..
Koynuna alıp opmek koklamak ısteyeceksın kanın kaynadıgında.. ama koca adam olmus olacak..
Ben hep bunu dusunuyorum.. hep boyle koynumda kalsın buyumesın ıstıyorum..
Çok huysuz bır bebegım yok normal sayılur bu yuzden cektıgın zorlugu anlamayabılırım ama tahmın edebılıyorum..
Sonucta her bebegın uyksuuzlugu huzursuzlugu oluyor ama cok ama normal.. Her sekılde fedakarlık ıstıyor..
Benım kı de 3 gundur huysuz sebebını bılmıyorum ama gecelerı ayagımzıda sallayarak uyuyoruz sırayla..
belkı de dıs gelıyordur, ancak hem calısıyor olmak hem de hergun aynı seylerı yasamak her ne kadar senı usandırsa da sıkayet etme..
Allah korusun ya onlara bırsey olsa ne yaparız bız..
Allah onları bıze bagıslasın. Gecıcek canım..
:teselli:

bebeklerden korkar oldum....
bebek düşünmesemmi ya....
hamileliğin sorunlumu geçti canım?
buda çocuğu çok etkiliyomuş.......
hamilelik,annelik güzel canım.ama hakkını verebilene.hamilelik ve sonrasını hiç sorma,canım.resmen feleğin çemberinden geçtim,şu 1,5 yıldır.çocuğu eğer etkilediyse diye bazen vicdan azabı çekiyorum,biliyormusun.senağlamasenağlamasenağlama

Back