- 14 Temmuz 2023
- 18
- 1
- 34
-
- Konu Sahibi kazablanka3625
Merhaba arkadaşlar 33 yaşında 3 çocuğum var ev hanımıyım eşimle ikinci evliliklerimiz benim ilk evliliğimden 2 tane oğlum onun da bir kızı var. Sorunum şu eşimle defalarca konuşmama rağmen sorun çözülmüyor gittikçe ben evde delirme noktasına geliyorum sizlerden yardım istiyorum. Akıl akıldan üstündür neticede. Akşama kadar çocuklar neticede kavgaları gürültüleri sesleri hepsini tolere ediyorum ve çoğu kez haksız olmasına rağmen kızımı oğullarıma karşı koruyorum ki çocuk yanlış anlamasın. Akşam saat 1,2,3 kızım uyumak istemiyor ve sürekli büyük oğlumun yanına gidiyor vuruyor tükürüyor. Aralarını bulacağım diye arada kalıyorum ve eşime söylemek istemiyorum. Söylediğim şeyler oldu ama kesinlikle düzelmiyor. Bugün yine aynısı oldu evimiz iki katlı kızımın odası yukarıda ben o uyuyana kadar da uyumuyorum oğullarım aşağıda yatıyorlar sorunsuz şekilde de uykuya geçiyorlar. Ne zaman ki kızıma uyku vakti diyorum başlıyor babamı alana kadarmış üvey annesin kötüsün iki yüzlüsün vs diyor çocuk diyorum ciddiye almıyorum eşime bunları demiyorum söylemiyorum uyumasın diyor ver kumandayı eline tv izlesin ama söz konusu gündüz ellerinde internet telefon tv görünce de başından atmak için çocuklara internet aşılıyorsun diyor. Bende bugün sen ayrımcılık yapıyorsun resmen dedim sırf kız sesini kessin diye her şeyine tamam diyorsun peki ya çocuk böyle mi yetişir. Söyleyemiyorum babasıyla ne konuşsam dinliyor kapıyı bile dinliyor konuştum defalarca onu çokta seviyorum doğum gününü bile babası kutlamadı ben kutladım ama sorun çocuk değil bunun farkındayım yetiştirme tarzı çok yanlış her şeyine tamam denilmiş şımartılmış. Bana her gün niye banyo yaptığıma kadar hesap soruyor. Ben makyaj yapamıyorsam sende yapamazsın diyor. Bir çözüm önerisi bekliyorum sizlerden nasıl bir yol izlemeliyim. İnanın bazen çocuğun sorumluluğunu almayacağım o zaman istediğin gibi yetiştir ama bana bişey sorma beni suçlama diyesim geliyor kendimi zor tutuyorum
Benim büyük oğlum 13 diğer ufak 5 kızım da 11 yaşında
Aslında aramızda sorun yok sorun eşim çünkü çocuğa karşı tutarsız davranıyor ben ayırmıyorum eşit hepsine kızım anne anne diye peşimde dolanıyor ama tabi 10 sene başkası yetiştirmiş şimdi bunu düzletmek bana kaldı ve düzeltmem için bana yardımcı olmuyor benim zoruma giden bu. İçimde hiçbir kötülük art niyet kesinlikle yok. Bugün canlı sohbete falan girmiş bazı salıncalı sosyal medyalar kullanıyor bizim evde ben dahil babası da sosyal medya kullanmıyor bunları duysa çok sıkıntı olur hepsini kafama takıyorum. Söylesem bir bela söylemesem bir bela. Bir kez bana iftira bile attı babaannesine gidip annem beni tehdit ediyor dediklerimi yapmazsan babana söyler seni dövdürürüm demiş sonra pişman olup bunu bana söyledi nasıl telafi edeceğim dedi bende doğruyu söyleyeceksin dedim hayır olmaz dedi ve benim aramı kayınvalidemlerle bile bozdu sonradan düzelttik her şeyi ama şu an kayınvalidem bile diyor oğlum karışmasın sen al yetiştir onu diye çünkü bana güveniyorKız için pedagogtan destek alırsanız iyi olur. Çocuğun bu yaşta içinde çok fazla nefret içerikli davranışı var. Belliki bir kırgınlığı, öfkesi var. O da bu davranışlarla bunları dışarı vuruyor. Belki babasına olan kızgınlığı sizden çıkarıyordur çünkü sürekli sizi görüyor.
Anne kız değil de, böyle abla kardeş gibi zaman geçirmeye çalışın yalnız başınıza. Daha yaşı çok küçük,şimdi aranızı düzeltemezseniz 13 14te çok zor olur.
Aslında aramızda sorun yok sorun eşim çünkü çocuğa karşı tutarsız davranıyor ben ayırmıyorum eşit hepsine kızım anne anne diye peşimde dolanıyor ama tabi 10 sene başkası yetiştirmiş şimdi bunu düzletmek bana kaldı ve düzeltmem için bana yardımcı olmuyor benim zoruma giden bu. İçimde hiçbir kötülük art niyet kesinlikle yok. Bugün canlı sohbete falan girmiş bazı salıncalı sosyal medyalar kullanıyor bizim evde ben dahil babası da sosyal medya kullanmıyor bunları duysa çok sıkıntı olur hepsini kafama takıyorum. Söylesem bir bela söylemesem bir bela. Bir kez bana iftira bile attı babaannesine gidip annem beni tehdit ediyor dediklerimi yapmazsan babana söyler seni dövdürürüm demiş sonra pişman olup bunu bana söyledi nasıl telafi edeceğim dedi bende doğruyu söyleyeceksin dedim hayır olmaz dedi ve benim aramı kayınvalidemlerle bile bozdu sonradan düzelttik her şeyi ama şu an kayınvalidem bile diyor oğlum karışmasın sen al yetiştir onu diye çünkü bana güveniyor
Hayır annesi ile hiç görüşmüyor bebekken bırakmış bizimle kalacak amacım zaten şikayet değil ben oğullarımı da mesela söylüyorum olumlu olumsuz yanlış anlamasın diye ama çok ben merkezci biri benim ailemde bende benim sülalemde hata olmaz kafasında birisi suçu başkalarına atmakta usta kendisi yani onunla konuşmak derdini anlatmak suya yazı yazmak gibi bişey zaten evde de durmuyor gece gündüz yok hep işleri var hep meşgul bunu sorun etmiyorum ama şu an bu durum hayli sorun ileriyi göremiyorum çocuklar için endişe ediyorum ve kendi akıl sağlığımı kaybetmekten korkuyorum sürekli sinir stres halindeyim uyku bile uyuyamıyorum sabah akşama kadar ses gürültü ev işi yemek gece de kızın başında nöbet tutuyorum inanın en son ne zaman tv kumandası alıp baktım hatırlamıyorum ne zaman bir kitap alıp okudum kendim için ne yaptım bilmiyorumNeden annesi ile kalmıyor onu da anlamadım yaz tatili olduğu için mi babasına şikayet eder gibi değilde üzülerek hatta ağlatarak anlatman lazim ben onu çok seviyorum ama o bana böyle davranak bizi cok üzüyor ne yapacağımı şaşırıyorum gibisine anlatman lazim yoksa ipin ucunu bulamazsin ama eğer kız az süre burda kalacaksa kendin konuşarak halletmeye çalış derim
Gece gündüz yok kendisi evde geçirdiği vakit günlük 3,5 saat o da uykuGündüz siz zaten çocuklarla ilgileniyorsunuz, akşam da banasi kızını uyutsun bir zahmet. Niye size bırakıyor tüm sorumluluğu?
Kendisi nerede oluyor, uyumasın, onu ver bunu ver derken? Ne yapılacaksa babası yapsın. Onu daha iyi dinler muhtemelen.
Şahsen şu an kızı pedagoga götürelim demeye bile çekiniyorum. Benim kızım deli mi seninkiler sorunlu oğlum asıl demesi kaçınılmaz gibi duruyor. Aslında sorunun kaynağı belli de işte göremedim kader utansın. Çok haklısınız bende bunu uygulamaya çalışıyorum. Ama kıza ayrımcılık yapıyor oğullarıma diyor kızımın yanında onun ayrıcalığı var vs diye e tabi çocukta nasılsa korunuyorum bana bişey olmaz rahatlığıyla istediği gibi davranıyor
Çalışıyor mu o kadar süre?Gece gündüz yok kendisi evde geçirdiği vakit günlük 3,5 saat o da uyku
Canım benim dedesi babaannesi halaları da biliyor çocuğun o tarz şeyler kullandığını benim için üvey diyelim onlar için de mi üvey babası döver diye korkuyorlar söylemiyorlar bende bundan korkuyorum ve buna sebep olmak istemiyorum yoksa başka bir sebebi olamaz kesinlikleYani öyle diyeceğini sanmıyorum, kız zaten yakında ergenliğe girecek, kendisini ifade ederken daha rahat eder, benimle belki konuşamadığı olur diyebilirsiniz. Hem sizin çocuklarla ileitşiminiz daha yapıcı bir hale gelebilir.
Yanlış anlamayın ama öz evlatla üvey evladı bir tutmak çok zor. Siz istediğiniz kadar bu kızla aranızın iyi olduğunu düşünün sonuçta sizin için öz evlat değil. Mesela kızın tablet/telefonda öyle yaşına uygun olmayan konuşmalara görüntülere bakması bir anne için büyük endişe nedeni, siz ise eşime anlatsam mı anlatmasam mı modundasınız. Bu da hatalı bir düşünce.
Oturun eşinizle konuşun, çocuklara karşı kurallar koyalım, evin kuralları olsun herkes buna uysun. Lütfen sende yardımcı ol diyin.
Hayır hep dışarıda işim var diyorÇalışıyor mu o kadar süre?
Olur mu öyle şey?Hayır hep dışarıda işim var diyor
Daha 1 yılı yeni geçti evet bende çok üzülüyorum ama ne zaman ki evimi kapattım onun evine geçtim geç gelmeler hep dışarı hayatı beni kısıtlayıp kendisi istediği gibi takılmalar artık bunları bile sorun etmezken üzerine bunlar bazen delirme noktasına geliyorum inanın kimsem de yok bu hayatta bunun rahatlığı da var Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesinOlur mu öyle şey?
Kaç yıllık evlisiniz siz?
Adam kızına bakıcılık yapin diye evlenmiş sizinle resmen,kendi de dışarıda neler yapıyor kim bilir?
Sizde uğraşın durun.
Çocuklarınızın zarar görebilir bu dengesiz tavırların.
Farkında mısınız yaşadığınız saçmalığın?
Bugün canlı sohbete falan girmiş bazı salıncalı sosyal medyalar kullanıyor
Canım benim dedesi babaannesi halaları da biliyor çocuğun o tarz şeyler kullandığını benim için üvey diyelim onlar için de mi üvey babası döver diye korkuyorlar söylemiyorlar bende bundan korkuyorum ve buna sebep olmak istemiyorum yoksa başka bir sebebi olamaz kesinlikle
Çok haklısınız ama inanın eşimi tanısanız hak verirdiniz. Dedikleriniz çok güzel ama benim tüm olumlu enerjimi inanın eşim sömürüyor çünkü ben ne yapsam yaranamıyorumAnladığım kadarıyla siz sorumluluk almak istemiyorsunuz. İsterse 7 sülalesi bilsin, 11 yaşındaki kız çocuğunun yaşına uygun olmayan bir internet kullanımı varsa bunun engellenmesi gerekir. Onlar yapmıyor, engel olmuyor ben karışmayayım olur mu hiç? Ya uygunsuz içerikler izlese? Ya tanımadığı birine denk gelse başına kötü şeyler gelse? Babasını karıştırmadan al çocuğu karşına konuş,ya da elindeki tableti boz gerekirse kullanmasın.
Uyku rutini yapın uyku konusunda da gel seninle uykuya hazırlanalık deyin, saçlarınızı tarayın beraber, ellerine krem sürün, çocuk dergileri vardır onları beraber okuyun.
Eşiniz ayrımcılık yapmıyır rahat baba.Merhaba arkadaşlar 33 yaşında 3 çocuğum var ev hanımıyım eşimle ikinci evliliklerimiz benim ilk evliliğimden 2 tane oğlum onun da bir kızı var. Sorunum şu eşimle defalarca konuşmama rağmen sorun çözülmüyor gittikçe ben evde delirme noktasına geliyorum sizlerden yardım istiyorum. Akıl akıldan üstündür neticede. Akşama kadar çocuklar neticede kavgaları gürültüleri sesleri hepsini tolere ediyorum ve çoğu kez haksız olmasına rağmen kızımı oğullarıma karşı koruyorum ki çocuk yanlış anlamasın. Akşam saat 1,2,3 kızım uyumak istemiyor ve sürekli büyük oğlumun yanına gidiyor vuruyor tükürüyor. Aralarını bulacağım diye arada kalıyorum ve eşime söylemek istemiyorum. Söylediğim şeyler oldu ama kesinlikle düzelmiyor. Bugün yine aynısı oldu evimiz iki katlı kızımın odası yukarıda ben o uyuyana kadar da uyumuyorum oğullarım aşağıda yatıyorlar sorunsuz şekilde de uykuya geçiyorlar. Ne zaman ki kızıma uyku vakti diyorum başlıyor babamı alana kadarmış üvey annesin kötüsün iki yüzlüsün vs diyor çocuk diyorum ciddiye almıyorum eşime bunları demiyorum söylemiyorum uyumasın diyor ver kumandayı eline tv izlesin ama söz konusu gündüz ellerinde internet telefon tv görünce de başından atmak için çocuklara internet aşılıyorsun diyor. Bende bugün sen ayrımcılık yapıyorsun resmen dedim sırf kız sesini kessin diye her şeyine tamam diyorsun peki ya çocuk böyle mi yetişir. Söyleyemiyorum babasıyla ne konuşsam dinliyor kapıyı bile dinliyor konuştum defalarca onu çokta seviyorum doğum gününü bile babası kutlamadı ben kutladım ama sorun çocuk değil bunun farkındayım yetiştirme tarzı çok yanlış her şeyine tamam denilmiş şımartılmış. Bana her gün niye banyo yaptığıma kadar hesap soruyor. Ben makyaj yapamıyorsam sende yapamazsın diyor. Bir çözüm önerisi bekliyorum sizlerden nasıl bir yol izlemeliyim. İnanın bazen çocuğun sorumluluğunu almayacağım o zaman istediğin gibi yetiştir ama bana bişey sorma beni suçlama diyesim geliyor kendimi zor tutuyorum