Esimin tavri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eşime güveniyorum deyip durmayın.
Güvenin boşa çıkması demek illa aldatmak ya da fiziki bir temas olmak zorunda değil.
Karşıdaki insana “güzelim,keskin bakışların” gibi samimi cümleler kurmak hiç masum değil bana göre.

Kimse kıskanmasın, keskin bakışlar vs şeklindeki cümleler gayet profesyonellik dışı. Kızıma bu cümleyi kuran bir öğretmeni olsa, an itibariyle iletişimi keserdim.

Eşiniz iyi biri olabilir ama belli ki bu kıza zaafı var. Çok net ortada aslında. Kimse için yapmaz demeyin, herkes herşeyi yapabilir. Bir şey deseniz de suçlu olan siz olacaksınız.

Hmm bu yüzden güzelim dedi yani. Güzelliğini sakla dedi ozguveni icin. Keskin bakışların cümlesine nasil bir kılıf buldunuz onu da merak ediyorum. Umarim bu konuşmaları kızın ailesi görür ve mantıklı düşünen bir ailedir de ozguven yukseltmek ne demekmiş o kocanız görür. Buraya yazıp da acı gerçekleri duyduktan sonra eşinin her haltini guzelleyip, konusunu kapamaya çalışan insanlardan da gına geldi.

Şu yazılanlara bakın hele, yazık, çok yazık... Demek özgüveni yıkık, sürekli ağladığı için eşinizin "güzeli" oldu bu kız? Keskin bakışlı oldu? Motivasyon amaçlı "güzelliğini saklaması lazım, süslenmemesi lazım" demek... Belliydi ama kocasını satırlarca güzellemesinden, şöyle iyi, böyle mükemmel demesinden. Gerçeklerin yüzünüze tez zamanda vurulması dileğimle...

Ha kızın özgüveni yıkık hikayesi uydurunca yorumlar değişir sandınız :)
Tabi siz de haklısınız.
Özgüveni düşük bütün kızlara öğretmenler bu şekilde muamale ediyor zaten(!)
Kızın ailesi olsam bunları öğrensem o özgüven toparlaması için yapılan bu sapkınlığın bedelini öyle bir özgüvenle eşine odetirdim ki aklini haflasasini alırdım. Sana mi kaldı benim kızımın özgüvenini toparlama meselesi hayırdır öğretmen misin, psikolog musun?

İşinize gelmeyince konum kapansın dersiniz tabi.

Siz kocanizin böyle konusmasina takilmissiniz ama ben çocuk için endişe ettim hiç normal değil

Malesef esınin güvenilir bir tarafı yok. Saman altından su yürüten cinsten.

Konu sahibi merak ettim size sizden yaşça büyük bir iş arkadaşı aynı cümleleri yazsa ne olur?

Yada bu mesajlar sizin kardeşinize yazılsa. Bazen empati yapmak gerekir.

Birde kızın özgüveni yokmuş. Bu mesajlardan sonra tavan mı yaptı? Utangaçlığı geçti mi?

Ne kadar profesyonel ve düşünceli bir öğretmen aynı zamanda Kocacık taciz olaylarına karşı bunca hassasiyetin olduğu dönemde sırf öğrencisinin özgüvenini arttırmak için kendini mesleğini riske atıp böyle cümleler kuruyor. Gömün kafanızı gömün yok sayarsanız kabullenmesi kolaylaşır belki. Ne bekliyordunuz eşinizi güzelleyip anlatınca kötü niyetli değildir tarzında yorum alıp içinizi mi rahatlatacaktınız?bir kişi bile normaldir demiş mi şurda? Hala özgüven yükseltecekmiş bilmem ne diyorsunuz Allah akıl fikir versin. Ben bir bayan öğretmen olarak lise öğrencisine güzelliğini kıskanmasınlar minvalinde cümleler kurmam.

Sizce söylenmeli mi? Sizin 17 yaşındaki kızınıza 34 yaşındaki öğretmeninden böyle mesajlar gelse tepkiniz ne olurdu?
Ne demek keskin bakışlar, güzelliğini ört, güzelim??? Tacizci ve sapık bir adam bu. Kazık kadar adam bu lafların nereye gideceğini gayet iyi bilir, iyi niyet yok burda. Okurken tiksindim ve korktum. Allah tüm çocukları bu sapıklardan korusun

güzelliğini ört de diğer çocuklardan sana asılan olmasın aklın kayar mazallah sen benim güzelimsin demiş

eşinizi alın karşınıza madem bu kadar İYİ NİYETLİ olduğuna inanıyorsunuz vırt zırt

Öğrencisine karşı boşluk kolladığı
ART NİYETİni karşıdakinin bir kız cocugu olduğunu unutma diyerek dersi bırakmasını söyleyin .

Güzelim mi? Asla normal değil bu. Diğer cümlelerde normal değil. Öğretmen öğrencisine bunları diyemez.

Eşinize güvensizliğiniz olsun bence.
Sizin çocuğunuza öğretmeni bunları yazsa??

Özel öğretmeni kızıma bu minvalde msjlar atsa o öğretmeni yırtarım. Varın burdan sonrasını siz düşünün, gözlerinizi de iyi açın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…