- 22 Mayıs 2020
- 2.077
- 5.335
- 27
-
- Konu Sahibi geceyagmuru
Yani?? Ne anladıysan söyler misin lütfen3 tane %100 hareketsiz sperm görülmüş. Baska bir sey gorulmemis sanirim. O sebeple boş satırlar.
Sperm sayisi çok azdan bile az malesef. Ustteki satırda sıfır hareketli 3 sperm, alttakinde de hareketli 4 sperm, 4-5 alanda hareketsiz sperm görülmüş. Baş şekillerinde de bozukluk varmış. Sayinin sorunsuz denmesi icin minimum 15 20 milyon olmasi gerekiyor. Bu sartlarda dogal yoldan gebelik mümkün degil sanirim.Yani?? Ne anladıysan söyler misin lütfen
Peki ben bunu kürlerle ilaçlar ile düzeltebilir miyim?Sperm sayisi çok azdan bile az malesef. Ustteki satırda sıfır hareketli 3 sperm, alttakinde de hareketli 4 sperm, 4-5 alanda hareketsiz sperm görülmüş. Baş şekillerinde de bozukluk varmış. Sayinin sorunsuz denmesi icin minimum 15 20 milyon olmasi gerekiyor. Bu sartlarda dogal yoldan gebelik mümkün degil sanirim.
Bizde şuan tüp bebek merkezinde tedaviye başladık. Nasıl bir tedavi uyguladı acaba size. Bize ilaç dahi vermedi ben kendim kür yapıyorum spermler daha sağlıklı olsun diye.canım beni eşimin testide böyle çıkmıştı.
1 2 sperm gözüküyordu. daha sonra bir tüp bebek merkezine gittik, orada prof.dr. bülent erol bir tedavi uyguladı ve sayı 2 milyona çıktı. ellede muayne etmişti bir sıkıntı yoktu.
daha sonra sayı yükselince tüp bebeğe geçtik.
o yüzden korkma içini ferah tut çünkü 1 tane bile sperm olsa yetiyor.
bence siz hiç küreler falan yapmayın. önce güzel bir üroloğa gitmeniz lazım.Bizde şuan tüp bebek merkezinde tedaviye başladık. Nasıl bir tedavi uyguladı acaba size. Bize ilaç dahi vermedi ben kendim kür yapıyorum spermler daha sağlıklı olsun diye.
Kür konusunu cok desteklemiyorum. Doktora sorun en iyisi.Peki ben bunu kürlerle ilaçlar ile düzeltebilir miyim?
Tüp bebek merkezinin özel üroloji doktoru da muayene etti. Bir sorun yok dedibence siz hiç küreler falan yapmayın. önce güzel bir üroloğa gitmeniz lazım.
bize 3 ay ilaç, vitamin,keçi boynuzu özü kullandırmıştı.
3 aydan sonra tüp bebeğe başlattırdı bizi
Sordum keçiboynuzu kullanalım mı diye kullanabilirsiniz dedi kendiler ilaç vermediler bizeKür konusunu cok desteklemiyorum. Doktora sorun en iyisi.
Takviye ilaçlar vermesi lazimdi sanki. Bir üye yorum yapmış 2 milyona cikmis spermler. Ona bir sor istersen.Sordum keçiboynuzu kullanalım mı diye kullanabilirsiniz dedi kendiler ilaç vermediler bize
kesinlikle başka doktora gidin derim be.Sordum keçiboynuzu kullanalım mı diye kullanabilirsiniz dedi kendiler ilaç vermediler bize
kesinlikle başka doktora gidin derim be.
çünkü takiyelerle sayı yükseliyor.
stnbuldaysan prof dr bülent erola gideblirsin.
instagramdan bi bak derim, hastalarını hep paylaşmış.
bizde kendisine gitmişik.
hangi doktora gidiyorsunuz.Merhaba gittiğimiz doktor Türkiye’de ilk tüp bebek yapmış işiniz ehli biri. Yani güvenim sonsuz ama neden ilaç vermediklerini soracağım
Prof dr Erol Tavmergenhangi doktora gidiyorsunuz.
Sperm çıkışı var tabi ki ama canlı sperm azcanım öncelikle başka bir doktora daha gidin. eşinde sperm çıkışı olmadığı için hareket olmaz zaten .önce sperm olması lazım o yüzden değerler boş . eşinde tıkanıklık olabilir yani aslında tüplerde sperm vardır ama çıkışı olmuyordur. elle muayene de bişey çıkmadıysa varikosel den şüphelenmemiş doktor belliki ama renkli ultrason da çekmeleri lazımdı yapmamışlar her halde . birde ilaç ta vermemişler . hiç sperm olmasaydı Azosperm olurdu . en azından öyle değil.
Bize neden ilaç verilmedi diye sorduğum da üroloji doktoru uygun görseydi verirdi dedi anlamadıkDoktor benim eşimide hareket sayısı az demişti onları çogaltmak için ilaç takviyesi verdi L-argınıne powder toz olandan günde 2 defa 4 gram olacak şekilde ve evicap 200 yumuşak kapsül ilaç yazmıştı