Tabi ki almak zorunda değiller. Ama biz bu kadar sıkıntı içindeyken öyle ötede durmak da garip değil mi?Haksızsın canım.Eşinin ailesi olaki bir densizlik edip senin kurduğun yuvaya karışırsa ben ayrı bir aileyiz kimse yuvama karışamaz denilir.Oysaki kendi kurduğunuz ayrı yuvanın eksikliklerini de o ailedennbekleyemezsin.Kimse çocuğun evlendi diye ona ev araba vs almak zorunda değil.Heleki imkanı varsa neden yardım etmiyor deme hakkında yok.Ozaman onlarda annen fakirse nedrnbborc harç bulupta bir damatlık alamazsınız derler.Nar kadar az bekleyin olursanız kadar mutlu olursun.Sunum gitti bunun gitti dediğin şeyi kendi yuvan icinbyapmissin baskasindan brklentin olmasın. Eğer bu mantığı kafana oturtursan mutlu olursun aksi halde uzulursun kurduğun yuvaya yansır bu düşünceler gerek yok.Esin zatennfedakar biri birde ailesinden fedakarlik bekleme.Baban veat ettiği için sen zavallı onlar güçlü olmuş değil.Bu hayatın gerçeği sadece ve herkesin başına gelebilecek bir şey.
Eşimin dile getirdiği oldu kavgada zaten. Ben bir şey istediğimde kalbini kırmak istemiyorum ama ben sana şöyle böyle diyor muyum dediği oldu.Haksizsiniz ... eşiniz yaptıklarını hergün dile getirse burnunuzdan getirse ne olacaktı. Çalışıp ödersiniz biraz zorlanarak .
En güzel zamanlarınızi dır dır yaparak zehir etmeyin aranız bozulduğuyla kalırsınız. Adamın aklında kötü olarak kalırsınız bir ömür yapmayın.
Hayır ona bu lafı söylemedim. Ben hiç kötü bile konuşmam saygısızlık yapmam ki ailesi hakkında. Hatta kv haddini aşar bir şey dedirtmez eşim annesine. Bu yazdıklarımı eşime bir kere bile söylemedim.Alkolik adamdan ne destek bekliye bilirsinki? Esinizde memnun degildir bukadar borcun icinde, bide sen oyle laf etiysen bozulmustur..
Evimizdeki herşeyı eşimle çalışarak didinerek yaptık .
Eşimin ailesinin evi yok biz kendıımıze ev aldık .
Hem 1 tl desteği olmadı kimsenın .
Sen haksızsın .
Kimse san bişey almak zorunda değil .Sende onlara almak zorunda değilsin.
Çalışcaksıınız kendınız alıcaksınız.
Eşimin dile getirdiği oldu kavgada zaten. Ben bir şey istediğimde kalbini kırmak istemiyorum ama ben sana şöyle böyle diyor muyum dediği oldu.
Benim babam yaşasaydı fazla fazla yapardı emin olun. İmkan varken yapmamak ayrı bir şey.Haksızsınız. Size dese ki ailen 5 kuruş yardim etmedi ayıp etti deriz.
Şimdi siz yapıyorsunuz bu ayıbı.
Eşim onların her şeylerine koşuyor ama. Gece 12 de arıyorlar telefonum bozuldu diye eşim gidiyor. Bu da benim zoruma gidiyor mesela.
Bence Burda sorumsuzluk ailede değilde biraz sizde.yoksa düğün yapmamak lazım. Ben böyle düşünüyorum nikah diye de birşey var. Yapsaydınız nikahtan bazı seyler eksik olsaydı ama şimdi rahat olsaydınız. Tamam düğün yapsalar iyiydi ama yapmak üzerlerine bir borç değil ki. Etrafa bakarsanız çok üzülürsünüz.benim evim arabam var bazı arkadaşlarımda daha iyisi var bazılarında daha hiç Yok. Benden iyi düğün dernek yapan da oldu daha basit yapan da. Ama insanlar eğlensin diye düğün yapıp aylarca borç ödemek çok mantıksızMerhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?