• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin sorumsuz ailesi

ireemmss

2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
91
28
38
Merhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Annesi evinin her yerinç yaptırdı düğün arefesinde. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.

Son düzenleme:
Haksızsın canım.Eşinin ailesi olaki bir densizlik edip senin kurduğun yuvaya karışırsa biz ayrı bir aileyiz kimse yuvama karışamaz denilir.Oysaki kendi kurduğunuz ayrı yuvanın eksikliklerini de o ailedennbekleyemezsin.Kimse çocuğun evlendi diye ona ev araba vs almak zorunda değil.Heleki imkanı varsa neden yardım etmiyor deme hakkında yok.Ozaman onlarda annen fakirse neden borc harç bulupta bir damatlık alamazsınız derler.Nekadar az beklentin olursa kadar mutlu olursun.Sunum gitti bunum gitti dediğin şeyi kendi yuvan icin yapmissin baskasindan beklentin olmasın. Eğer bu mantığı kafana oturtursan mutlu olursun aksi halde uzulursun kurduğun yuvaya yansır bu düşünceler gerek yok.Esin zatennfedakar biri birde ailesinden fedakarlik bekleme.Baban veat ettiği için sen zavallı onlar güçlü olmuş değil.Bu hayatın gerçeği sadece ve herkesin başına gelebilecek bir şey.

Haksizsiniz ... eşiniz yaptıklarını hergün dile getirse burnunuzdan getirse ne olacaktı. Çalışıp ödersiniz biraz zorlanarak .

En güzel zamanlarınızi dır dır yaparak zehir etmeyin aranız bozulduğuyla kalırsınız. Adamın aklında kötü olarak kalırsınız bir ömür yapmayın.

Alkolik adamdan ne destek bekliye bilirsinki? Esinizde memnun degildir bukadar borcun icinde, bide sen oyle laf etiysen bozulmustur..

Haksızsın canım.Eşinin ailesi olaki bir densizlik edip senin kurduğun yuvaya karışırsa ben ayrı bir aileyiz kimse yuvama karışamaz denilir.Oysaki kendi kurduğunuz ayrı yuvanın eksikliklerini de o ailedennbekleyemezsin.Kimse çocuğun evlendi diye ona ev araba vs almak zorunda değil.Heleki imkanı varsa neden yardım etmiyor deme hakkında yok.Ozaman onlarda annen fakirse nedrnbborc harç bulupta bir damatlık alamazsınız derler.Nar kadar az bekleyin olursanız kadar mutlu olursun.Sunum gitti bunun gitti dediğin şeyi kendi yuvan icinbyapmissin baskasindan brklentin olmasın. Eğer bu mantığı kafana oturtursan mutlu olursun aksi halde uzulursun kurduğun yuvaya yansır bu düşünceler gerek yok.Esin zatennfedakar biri birde ailesinden fedakarlik bekleme.Baban veat ettiği için sen zavallı onlar güçlü olmuş değil.Bu hayatın gerçeği sadece ve herkesin başına gelebilecek bir şey.
Tabi ki almak zorunda değiller. Ama biz bu kadar sıkıntı içindeyken öyle ötede durmak da garip değil mi?

Haksizsiniz ... eşiniz yaptıklarını hergün dile getirse burnunuzdan getirse ne olacaktı. Çalışıp ödersiniz biraz zorlanarak .

En güzel zamanlarınızi dır dır yaparak zehir etmeyin aranız bozulduğuyla kalırsınız. Adamın aklında kötü olarak kalırsınız bir ömür yapmayın.
Eşimin dile getirdiği oldu kavgada zaten. Ben bir şey istediğimde kalbini kırmak istemiyorum ama ben sana şöyle böyle diyor muyum dediği oldu.

Alkolik adamdan ne destek bekliye bilirsinki? Esinizde memnun degildir bukadar borcun icinde, bide sen oyle laf etiysen bozulmustur..
Hayır ona bu lafı söylemedim. Ben hiç kötü bile konuşmam saygısızlık yapmam ki ailesi hakkında. Hatta kv haddini aşar bir şey dedirtmez eşim annesine. Bu yazdıklarımı eşime bir kere bile söylemedim.

Hak sız sın.

“Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri altlarına araba çekiyor, ev alıyor” Böyle düşünerek mutlu olamazsın. Kendi ailenden beklemediğin şeyi karşı taraftan da bekleme. Durumları var veya yok önemli değil. Kimse çocukları evlendi diye altlarına araba çekmek, ev almak zorunda değil. Evlenmeyi bildiğinize göre bi yuva kurup geçinmeyi de bilmeniz gerekiyor.

Evimizdeki herşeyı eşimle çalışarak didinerek yaptık .
Eşimin ailesinin evi yok biz kendıımıze ev aldık .
Hem 1 tl desteği olmadı kimsenın .

Sen haksızsın .
Kimse san bişey almak zorunda değil .Sende onlara almak zorunda değilsin.

Çalışcaksıınız kendınız alıcaksınız.

annesine babasına güvenerek evlenmediniz sonuçta dimi? işe başlarsınız kazandığınız paranın bir kısmını köşeye atarsanız ev kredisi çekecek nakitinizde olur.

Evimizdeki herşeyı eşimle çalışarak didinerek yaptık .
Eşimin ailesinin evi yok biz kendıımıze ev aldık .
Hem 1 tl desteği olmadı kimsenın .

Sen haksızsın .
Kimse san bişey almak zorunda değil .Sende onlara almak zorunda değilsin.

Çalışcaksıınız kendınız alıcaksınız.

Eşim onların her şeylerine koşuyor ama. Gece 12 de arıyorlar telefonum bozuldu diye eşim gidiyor. Bu da benim zoruma gidiyor mesela.

Evlenirken kadın etkek kendine güvenerek evlenir . Eşin ailesi de altına araba çekmek ev almak zorunda değil . Çocuğunu okutup iş güç sahibi olduktan sonra anne baba artık destek olmak zorunda değil .
Sende bir iş bul çalış. Onun ailesinden de bir beklentin Olmasın .

Haksızsınız. Size dese ki ailen 5 kuruş yardim etmedi ayıp etti deriz.
Şimdi siz yapıyorsunuz bu ayıbı.

Bizde evlenirken borçla evlendik, bundan hiç gocunmadım ve hiç de eşimin ailesi neden yardım etmedi diye kafama takmadım. 16 yıllık evliyim ve beklenti içine girmediğim için hiç pişman olmadım. Yardım edip her şeye karışmaları bence çok daha kötü olurdu çünkü. Şimdi azıcık aşım ağrısız başım modunda yaşıyoruz çok şükür.

Eşimin dile getirdiği oldu kavgada zaten. Ben bir şey istediğimde kalbini kırmak istemiyorum ama ben sana şöyle böyle diyor muyum dediği oldu.

Tamam işte bak kavgalar da başlamış. Eşiniz ilk sizden destek ve anlayışlı olmanız gerektiğini söylemiş . Hangi adam olursa olsun evliliğin ilk zamanlarında bu tip konularda dır dır ederseniz alacağınız karşılık budur .

Kendi evliliginizi baltalamayin daha fazla . Mal mülk olur zamanla ama aranıza kin ve nefret girerse bunun geri dönüşü olmaz .

Eşim onların her şeylerine koşuyor ama. Gece 12 de arıyorlar telefonum bozuldu diye eşim gidiyor. Bu da benim zoruma gidiyor mesela.

Gitmesin efendim zorunuza ,evlatları olsun o kadar.
Ayrıca yıllarca karşılık istemeden okumuş büyütmüş o kadarına hakları yok mu ?

Merhabalar. Aklımı kurcalayan beni üzen bir sıkıntımı yazmak istiyorum. Eşimle nişanlandıktan sonra babamı kaybettik zaten hastaydı. Annemin elde avuçta kalmadı bir şey. Ben de çalışmıyordum o dönem. Başka şehirde okuyan da bir kardeşim vardı. Eşimin annesi babası çalışıyor babasının emekli maaşı var aynı zamanda. O dönemde haliyle annem bir şey yapamadı. Hepsini eşim yaptı kredi çekti her şey için. Gelinlik damatlık hepsini eşim aldı ama evlendikten sonra ödedik bunları kredi çektiği için. Düğün salonunu ve baska masrafları düğünde gelen takılarımla ödedi ailesi. Düğün sonrasında bütün bileziklerimi verdim eşim yine borçlara yatırdı. Şu an beyaz eşyalar koltuk yatak odası falan evdeki bütün eşyaları biz ödüyoruz. Ev de kira. Eşim kredi üstüne kredi çekiyor. İş arıyorum ona destek olmak için bulunca gireceğim. Bütün arkadaşlarımın erkek tarafı aileleri her şeylerine yardımcı oluyor. Altlarına araba çekiyor, ev alıyorlar. Takıları da olduğu gibi duruyor. Bizim elimizde ev kredisi çekmek için gereken nakit bile yok. Ailesi 2 uyduruk bilezik haricinde bir şey takmadı düğünde. Babası çok sorumsuz alkolik bir adam. Eşim çoğu tartışmamıza borçlarım var bak gerginim sıkıntı çekiyorum hiç anlayışlı değilsin diye yaklaştı. A desem borcum var b desem borcum var diyordu. Beraber vakit geçirelim diyordum ben kafamı dinlemek istiyorum borcum var diyordu. Bütün düğün takılarımı vererek ve su an büyük sıkıntı çekerek ben elimden geleni yaptıgımı düşünüyorum. Ailesine değil bana kinleniyor senin gözün yükseklerde diye. Ailesine bunca seye ragmen tek saygısızlık etmediğim halde eşim kendi yaptığını başıma kaktı. Bu duruma çok üzülüyorum. Haklı mıyım yoksa boşa mı üzülüyorum lütfen söyleyin.
Bence Burda sorumsuzluk ailede değilde biraz sizde.yoksa düğün yapmamak lazım. Ben böyle düşünüyorum nikah diye de birşey var. Yapsaydınız nikahtan bazı seyler eksik olsaydı ama şimdi rahat olsaydınız. Tamam düğün yapsalar iyiydi ama yapmak üzerlerine bir borç değil ki. Etrafa bakarsanız çok üzülürsünüz.benim evim arabam var bazı arkadaşlarımda daha iyisi var bazılarında daha hiç Yok. Benden iyi düğün dernek yapan da oldu daha basit yapan da. Ama insanlar eğlensin diye düğün yapıp aylarca borç ödemek çok mantıksız

Back