Araba benim üstüme. Satamaz.Hemen bir avukata gidip boşanma dilekçesini ver, arabaya da şerh koydur.
Ben kendi memleketime gitmek istiyorum. Ama kendim tayin isteyip gidemiyorum.Tayin yazma ne alaka?
Zaten hiç umrunda olmamış. Bu borç çok değil falan dedi. Ne büyüttün meseleyi dedi. Onun bu borçtan çıkması için benim 3 ay evin bütün yükünü üstlenmem lazım. Ama yoruldum gerçekten. Kendi başına da nasıl çıkacak ne düşündü kafasında sordum ve zaten arabayı sedan yapacaktım o zaman öderim dedi. Ne demek yani arabanın değerini mi düşüreceğiz dedim. Yani gayet normalmiş gibi bunu söylüyor.Anladığım kadarıyla bu borç meselesi yeni çıkan bir şey değil. Bir şeyleri zorlamamak lazım. Belli ki adamın kumaşı bu, değiştiremezsin.
Eğer mümkünse şu an ikiniz de birbirinizden uzaklaşıp kendi kabuğunuza çekilseniz iyi olur. Çünkü insan dolu kafayla ve olayların tam merkezindeyken iyi düşünemez veya olayları iyi göremez.
Ayrıca borcu yapan dertlenip ödemeye çalışsın. Sen kendinle ve çocuğunla ilgilen.
Biz şu anda Bursa'dayız ben kendi memleketime gitmek istedim. Bunun için önce onun tayin isteyip kabul olursa gidecek. Ardına da ben gideceğim ama o yazmak istemiyor muhtemelen ki bahane üretiyorSiz eşinizin yanına gitmek istemiyor muydunuz? Görevlendirme çok zor olur sizin için. Kalırsınız oralarda..
Oğlumu düşünüyorum. Onu alıp gitsem babasını göremeyecek. Seneye 1. Sınıfa başlayacak. İyi puan almam için 4 sene kalmam gerek mutlaka doğuya gitmem gerekir.Önceki konularda altından ve arabadan ettiği zararı ve her şeyi kendi biliyor sandığı için zarar ettiğini yazmıştın. Bu adamdan bir şey olmaz, kendini en akıllı sanıyor. Boşa git bi yerde keyfince ne harcadın ne kazandın bilerek yaşa. Birkaç seneye de puanı toplar ailenin yanına geçersin. Kendi evin olunca ailen de daha sık gelir belki.
Ben olsam yaptığı onca borca çekirdek parası gözüyle bakıp " aman nolcek ya" gözüyle bakan biri için maddi en ufak zorluk çekmezdim. Ve belli ki bu adam hep borç yapacak. Böyle biri için sinir stres sahibi olup biricik hayatımı heba etmezdim.Zaten hiç umrunda olmamış. Bu borç çok değil falan dedi. Ne büyüttün meseleyi dedi. Onun bu borçtan çıkması için benim 3 ay evin bütün yükünü üstlenmem lazım. Ama yoruldum gerçekten. Kendi başına da nasıl çıkacak ne düşündü kafasında sordum ve zaten arabayı sedan yapacaktım o zaman öderim dedi. Ne demek yani arabanın değerini mi düşüreceğiz dedim. Yani gayet normalmiş gibi bunu söylüyor.
Ayrıca şimdi arabanın modelini düşürür, yarın "daha küçük eve çıkalım" der, öbür gün " şurada bir gram altının vardı, onu satalım" der. Der de der. Sonra bir bakarsınız yaşam kaliteniz sıfırlanmış, ekmek alamaz hale gelmişsiniz.Zaten hiç umrunda olmamış. Bu borç çok değil falan dedi. Ne büyüttün meseleyi dedi. Onun bu borçtan çıkması için benim 3 ay evin bütün yükünü üstlenmem lazım. Ama yoruldum gerçekten. Kendi başına da nasıl çıkacak ne düşündü kafasında sordum ve zaten arabayı sedan yapacaktım o zaman öderim dedi. Ne demek yani arabanın değerini mi düşüreceğiz dedim. Yani gayet normalmiş gibi bunu söylüyor.
Kumar değil tamamen beceriksizlik ve hâlâ bu beceriksizliğini kabul etmeyen sorumsuz adam şehir değişse de değişmeyecek. Lakin en azından ben memleketimde yaşamaya devam etmek isterim. Bu şehirde hiç kimsem yok. Kayinvalidem de benden yana olmaz olaylar çirkinleşebilir.şehir değiştirince kumar bırakılıyor mu
Ne kadar yapıcı ve anaç bir karakteriniz var .Evet arkadaşlar eksi 150 bine yaklaşmıştır. Bu arada harcamalar ben sağlık sigortasını da eklemiştim ama o şu anda nur topu gibi henüz ödenmemiş 20 bin lira da kredi kartında duruyormuş .
Ben umudumu kestim. Biliyorum düzelmeyecek. Ben öğlen konuyu açtım yani ne yapmayı düşünüyorsun dedim . İşte yeni yılda biter çıkarım filan. Benim moralimi bozma dedi. Gerildim ben mi bozuyorum moralini? Dedim. Ama ben gideceğim o zaman moralini bozacak kimse kalmaz dedim.
Akşam az evvel yine açtım konuyu evet belki açmamam gerekiyordu ama kafasında bir şey düşünmüştür dedim. Arabayı satıp 100-150 bin daha uygununu almak fikri varmış.
Yani 7 yılın birikimini de düşürecek. Yani sizler sonuna haklıydınız. Bu adamdan ne köy olur ne kasaba. Sinirden güldüm. Konu bir anda eve geldi ya dedim evi geç ben artık o hayalden vazgeçtim. Ev mev almam seninle dedim.
Sinirlendi. Ben 5 para etmez adamım di mi falan dedi. Bunu mu duymak istiyorsun dedi. Hayır dedim. Ben ne yapabiliriz bunu konuşmak istedim dedim. Ama seninle konuşulmuyor dedim. Senin söylediğin çok mu normal de konuşayım dedi.
Sonuç ne yapayım söyle dedi, tayin yaz dedim. Yazacağım dedi. Ama benim tayin olursa subatta senin eş durumu yapma tarihin geçerse ne olur dedi? Görevlendirme isterim dedim. Olur mu falan dedi. Olmazsa da ayrı dururuz bir süre dedim. Olayı böyle kapadık.
Ben daha evvelden çok destek olmaya çalıştım. Tamam eşimdir, kazayı ben de yapabilirdim. Hoş kaza evvelinde 1 yıl boyunca kasko yaptır dediğimde de dinlemedi beni. O dönemi baya aşmıştık kirayı ben ödüyordum o sadece fatura denk gelirse market ve benzin. Arabanın bakımında falan bile yarısını gönderdim o dönemler. Sonra maaşlar arttı ödediği kredi borcu kuş kadar kaldı yani.Ne kadar yapıcı ve anaç bir karakteriniz var .
Kocanız ne yapsa bağrınıza basmışsınız .
Enerjinizi bence boşa tüketiyorsunuz .
Bazı şeyler çok eskiden oturtulmalı .
Tasarruf , bütçe vs .
siz ne kadar yapsanız da , eşiniz dikiş tutmaz .