• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşimin morfolojisinde sağlıklı sperm oranı %2 ama doktor hiç önemsemiyor...

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

tontikto

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2012
457
195
53
Kızlar, ben 2 tane ilerlemeyen gebelik geçirdim, biri kimyasal öbürü de kalp atışı oluşmaması nedeniyle kürtaj...Bunlardan sonra eşimde de bende de testler yapıldı, bende küçük bir kan pıhtılaşması sorunu çıktı, coraspin kullanıyorum. Eşimin sperm analizinde sayı ve hareketlilik iyi ama morfoloji %2 ve de spermlerde yapışıklık var. Doktor bu sonuç için hiç önemli değil dedi, hiçbişey de önermedi. Sonrasında 3 ay denedik hamile kalamadım, klomene başladık, 1 ay klomenle iyi yumurtam oluştu o da döllenmedi. Şimdi 2 ay daha klomen sonra da aşılama yapıcaz...Ama benim içim rahat etmiyor, bu sperm sonucu normal mi sizce?

Kızlar, ben 2 tane ilerlemeyen gebelik geçirdim, biri kimyasal öbürü de kalp atışı oluşmaması nedeniyle kürtaj...Bunlardan sonra eşimde de bende de testler yapıldı, bende küçük bir kan pıhtılaşması sorunu çıktı, coraspin kullanıyorum. Eşimin sperm analizinde sayı ve hareketlilik iyi ama morfoloji %2 ve de spermlerde yapışıklık var. Doktor bu sonuç için hiç önemli değil dedi, hiçbişey de önermedi. Sonrasında 3 ay denedik hamile kalamadım, klomene başladık, 1 ay klomenle iyi yumurtam oluştu o da döllenmedi. Şimdi 2 ay daha klomen sonra da aşılama yapıcaz...Ama benim içim rahat etmiyor, bu sperm sonucu normal mi sizce?
biz de de morfoloji kötü ama doktor önemsemiyor. zaten morfoloji %1 iken hamile kalmıştım. öenmli olan sayı ve ileri hızlı hareketlilikmiş. bilimsel bi makalede okumuştum. yapılan araştırmada morfolojinin gebe kalma ihtimalini değiştirmediği ileri sürülmüştü.

biz de de morfoloji kötü ama doktor önemsemiyor. zaten morfoloji %1 iken hamile kalmıştım. öenmli olan sayı ve ileri hızlı hareketlilikmiş. bilimsel bi makalede okumuştum. yapılan araştırmada morfolojinin gebe kalma ihtimalini değiştirmediği ileri sürülmüştü.

Anladım canım, benim eşimde ml'ye düşen sperm sayısı 71 milyon, ileri hareketli %49 çıktı, o yüzden mi önemsemedi acaba...İnternette her yerde en az %4 olmalı yazıyo, bi de burada da bazılarının gittiği doktorlar %2 için çok kötü direk tüp bebek falan demiş..Yani kafam karıştı benim

T
Anladım canım, benim eşimde ml'ye düşen sperm sayısı 71 milyon, ileri hareketli %49 çıktı, o yüzden mi önemsemedi acaba...İnternette her yerde en az %4 olmalı yazıyo, bi de burada da bazılarının gittiği doktorlar %2 için çok kötü direk tüp bebek falan demiş..Yani kafam karıştı benim
Sayı çoğaldıkça sağlıklı sperm sayısı da çoğalıyor,eh hız da var:)zamanını bekliyor veletler:)mübarek cuma gününün hürmetine kırma bizi Allahım gönder bebelerimizi

bence cok iyi sayi. bizde 12 mil çıkmışti hamile kaldigimda ;)

Bizde de morfoloji %2 veya 3. Doktorlar normal yolla çok zor diyor. İleri hareket %10. Düşük yani. Birde 2 yıldır hiç hamilelik olmadı.

Bizde de morfoloji %2 veya 3. Doktorlar normal yolla çok zor diyor. İleri hareket %10. Düşük yani. Birde 2 yıldır hiç hamilelik olmadı.

Geçmiş olsun canım, belki hızdan dolayı sorun oluyodur eğer %1 morfolojiyle bile gebelik sağlanabiliyosa

bence cok iyi sayi. bizde 12 mil çıkmışti hamile kaldigimda :KK66:
Ay masallah :) benim esimde sayi 26 milyon hareketlilik %48 ama morfoloji %1. Yarin doktora gidicez tup bebek icin. Ben yurt disindayim Kanadada yasiyoruz. Burda siraya sokucaklar mayista sira gelir dediler en son gittigimizde. Yarin sorucam acaba daha erken olabilir mi diye :( siz hamile kalmadan once ozellikle denediginiz birsey oldu mu? Kacin ayda hamile kaldiniz?

Canım spermlerin yapışık olduğunu nasıl öğrendiniz merak ettim :)

Ay masallah :) benim esimde sayi 26 milyon hareketlilik %48 ama morfoloji %1. Yarin doktora gidicez tup bebek icin. Ben yurt disindayim Kanadada yasiyoruz. Burda siraya sokucaklar mayista sira gelir dediler en son gittigimizde. Yarin sorucam acaba daha erken olabilir mi diye :KK43: siz hamile kalmadan once ozellikle denediginiz birsey oldu mu? Kacin ayda hamile kaldiniz?
ben 1 yılın sonra hamile kalmıştım. sadece keçiboynuzu pekmezi kullanmıştım eşim için. morfolojiye doğal e vitamini iyi geliyo diye duymustum ibrahim saraçoğlu'ndan. şimdi e vitamini de kullanıyoruz. öyle mi denk geldi bilmiyorum ama olduğu ay bir geceliğine kaplıcaya gitmiştik, ilişki sayısı fazlaydı. belki bunlardan biri fayda etmiştir. sayınız ve hareketlilik fena değil ama. en azından doktorumun yaklaşımı da bize bu yönde. darısı size ve isteyenlere olsun.

geçmiş olsun bi yerde araştır bakalım erkekler klomen içince faydası varmı?

Canım spermlerin yapışık olduğunu nasıl öğrendiniz merak ettim :)
Canım agütilasyondu sanırım öyle bişey var sperm analizinde bakılıyo, onun pozistif olması yapışıklık olduğu anlamına geliyo, öyle olunca da dölleyemiyo spermler. Benim eşimde o çıktığında ramazan sonuydu, doktor az su içmekten de olur demişti, şimdiki durumu ne bilmiyoruz tabi...

Canım agütilasyondu sanırım öyle bişey var sperm analizinde bakılıyo, onun pozistif olması yapışıklık olduğu anlamına geliyo, öyle olunca da dölleyemiyo spermler. Benim eşimde o çıktığında ramazan sonuydu, doktor az su içmekten de olur demişti, şimdiki durumu ne bilmiyoruz tabi...
İlk defa duydum bizim testlerde görmedim hiç o yüzden merak ettim canım.rabbim şifa versin inşallah

ben 1 yılın sonra hamile kalmıştım. sadece keçiboynuzu pekmezi kullanmıştım eşim için. morfolojiye doğal e vitamini iyi geliyo diye duymustum ibrahim saraçoğlu'ndan. şimdi e vitamini de kullanıyoruz. öyle mi denk geldi bilmiyorum ama olduğu ay bir geceliğine kaplıcaya gitmiştik, ilişki sayısı fazlaydı. belki bunlardan biri fayda etmiştir. sayınız ve hareketlilik fena değil ama. en azından doktorumun yaklaşımı da bize bu yönde. darısı size ve isteyenlere olsun.
tesekkurler bilgiler icin. Doktor esime multivitamin verdi icin de e vitamini, cinko, selenyum var., Burda keciboynuzu pekmezi dogal yapilmiyor hep ekleme seker var. Ay adam durduk yerde seker hastasi olmasin :) o yuzden kurutulmus keci boynuzu bulup kuru uygulamayi dusunuyoruz. bu arada listeye yazilicaz mayis ayina insallah tup bebege baslicaz.

Back