eşimin işi

meoww

bebeğim♥
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2012
1.083
1
46
İstanbul
slm bayanlar.
bu defa bambaşka bi sorunumla burdaym.
eşim bekarken fabrikada 4 yıl gece çalşmış.
evleneli 1 senemiz yeni dolucak ki geçenler de yeniden geceye geçmesi gerektiğini öğrendik.
hatta 1 hafta gece 1 hafta gündüz olarak çalışıcak
ne yaptysa gündüzde kalamadı garibim,hakkını yiyorlar.
önce çıkmak istedi işinden,sonra iş bulamam korkusu ve de tazminatım yanar diye vazgeçti.
8-10 yıl çalışmış tazminatı da 5 bin tl..
senelerdr asgari ücretli

şimdi eşimin işi bu şekilde.
gel gelelim bu akşam öğrendiğim şeye.
meğersem bnm kapalı kutu kocam babama darılmış.
bnm babam çok yardmsever biridir,o kadar çok insanı iş sahibi etmiştir.
bi şirkete bağlı ve bir çok şirketle de bağlılığı olan biri.
şöyle diyeyim,bi amerikan şirketinde görev alıyordu ve bankalar,beyaz eşya firmaları falan birçok yerle alakası vardı.
dı diyorum çünkü 3 sene önce emekli oldu,ben evlenene dek tekrar devam etti.en son ben evlenince ayrıldı.

eşim lise mezunu değil.lise 1 terk.
ve bugün eşime iş bakmasını söyledim.sadece bakın dedim.
aslına bakarsanız bnde babamdan beklemiştim ama bayramda gittiğimizde bunu konu açıldığnda babam eşimin işinden ayrılması taraftarı olmadığını söyledi.
eşim bana bugün bu durumu biraz çıtlatınca aklmda soru işaretleri kaldı.
eşim de dedi aslnda,hangi baba kızının sıkıntı çekmesini ister dedi.
ki zaten çok zor geçiniyoruz.
kayınpederm ve bnm ailem yardm etmese açız ortalarda

yarn annemi aramayı ve durumu anlatmayı düşünüyorum.
hemen hemen söyliyeceklerini de tahmin ediyorum ki,eşimin tahsilat durumunu öne sürerler yine.
ne yapıcaz hiç bilmiyorum

esinizin isten ayrilmak istemesinin nedeni vardiyali olmasimi ?

İki üniversite mezunu insanlar bile ortadayken orta okul mezununun iş bulması sıkıntı elbette.
ama bulan da buluyor ve alıp yürüyor, sanırım biraz torpil lazım. yani babanız en azından konuşur ve insanların kulağı delik olur, uygun iş olduğunda ararlar hiç olmazsa. eşiniz açıktan liseyi falan bitirmeyi düşünmüyor mu?

Son düzenleme:
Eşin babana iş bulmadı diye mi kırılıyor ?
Öyleyse ayıp etmiş.
10 yılda liseyi bitirebilirdi babanın iş bağlantısı olan yerlerde eğitim çok önemli oluyor.
Yani şöför teknisyen artık ne ise görev her görev için eğitimli kimseler istiyorlar.
İş yerinde vardiyalı çalışan bir çok iş kolu var.
Yani hemşirelerin,polislerin,adliye personelinin nöbetleri olur.
Birçok mühendis fabrikalarda vardiyalı çalışır,çağrı merkezleri öyle..
Bence hayattan şikayet etmek için önce isteklerimizin gereklerini yerine getirmek gerek.

Babanız önceki yıllara göre artık iş bulmanın çok zor oldugunu,
eşinizin eğitim seviyesini de bildiği için ses etmemiştir bence...

Bence babanız eşinizin kendi çabasıyla biyerlere
gelmesini istiordur merdiven çıkarken zorluk cekeceksinki kıymetini bilesin..suan cok sukur eşinizin bi ısı var, binlerce kısının bìr ısı bile yok... Asgari ücretle nasıl geçiniriz diyende var cok sukur suan ac veya açıkta değiliz diyende var, benim babamda ve eşimde geceleri çalışıyorlar bazen az bazense hic kazançları olmuyor ama her gun şükrediyorlar... Tabiki babanızdan yardım isteme hakkına sahipsiniz ama reddederse yardımı onu önce siz sonrada esınız anlamalı.. Bence..

Son düzenleme:

haklısınız orası öyle tabi..
hayır malesef eşimin liseyi bitirmek gibi bir düşüncesi de yok.

inanın ben lise mezunuyum ve ingilizce-bilgisayar kursuna falan gitmiştim ama öyle tam teşekküllü kurslar değillerdi.
babam bana bankada bi iş bulmuştu,talihsizlk oldu işten çıkarıldık toplu.
ama o iş için çoook uzun bir zaman beklediğimi biliyorum.
derken 5 ay daha evde beklemiştim tekrar iş bulmuştu.
bu defa kuzeni sayesnde,babamn kuzeni dr.du ve bi hastanede iş bulmuştum.
tabi anlaşamadığm için ayrılmıştım..

aslnda haklısınız kırılması yanlış,ki ben kızıyım.
benim için bile çok zorlanmştı ararken.

babamla bu konuda hiç konuşmadım.
daha doğrusu ağrıma gider eşime iş bak demek.
çünkü ben evlenmeden önce işten ayrıldığım için çok kızmış ve kırılmıştı bana.
hatta bebişten önce bi ara iş arıyordum kendime,o zaman bile ses etmemiştim babama.
hem yüzüm de yok yani

Arkadaşım bana kızma ama ben senin eşine çok gıcık oluyorum şimdi hatıradım seni.
Eşinin yaşı ufak sanırım ama 10 yıldır da çalışıyor diyorsun bilemedim şimdi.
Artık baba olmuş ,bir sarsılsın kendine gelsin.
Baban ona güzel iş bulmak zorunda değil evlenip çoluk çocuğa karıştıysa çırpınacak sizin için.
Babanın hiçbir mecburiyeti yok kaldı ki adam emin ol ona göre bir iş bulsa elinden geleni yapar.
Damadı için yapmasa bile kızı için torunu için yapar.
Eşini şımartma ,ben genel olarak böyle yaptığını düşünüyorum çünkü.
Bırak vardiyalı çalışsın yorulsun yıpransın iş değiştirmem lazım desin vs

eşiniz liseyi açıktan bitirmeye çalışsın, bu süre zarfında biraz daha sıkın dişinizi. ondan sonra babanız daha kolay yardımcı olacaktır.

evet en büyük sebep bu oldu.
bunun yanında düşük maaşı da var tabi neden olarak.

eger sebep vardiyaysa bence buyuk sorun degil,
vardiyali calisan cok kisi var mesela benim esim..
hic yoktan iyidir heleki bu zamanda

hehe evt eşim kazara olan bebişimizi istememişti,aldıralm diyordu :)
hatta hala istemiyor..eminim.
evlilik ona çok ağır geldi,ben işten çıkarken çıkma bile demedi,çık dedi hatta.
bekarken hep içermiş.tüm parasını içkiye yatırırmış.şimdi içmiyor.kendisi de biliyor,paramz yok diye.
evt bundan sonra ömrü boyu 1 hafta gece 1 hafta gündüz çalışıcak..

evimiz kayınpederimizden,faturalarmz ve kredi borcumuzu da ödüyor.harçlksız da bırakmıyor.
bunun yanında bnm annem de babam da abim de hep harçlıklar verir bana.eşime de.
tüm bunlara rağmen bereketimiz yok.
dün konuştuk eşimle.bana düşüncelerini açtı.
Allah bnm cebimde para olsun istemiyor,çünkü olunca içkiye yatıracağımı biliyor dedi.
ki gerçekten boğazına,giyimine falan düşkün insanlar değiliz.
mesaileri de oluyor ara sıra.ama anlamıyoruz paramz nereye gidiyor.
ne o ne de ben gizliden de para biriktiriyor değiliz ki imkansız bu zaten.
düşününki hamileym ve bugün pazar param yoktu,anneciğimn verdiği para olmasa meyvemi,sebzemi dahi alamıycam.

maaşını 2 parça alıyor eşim.ayın 5 ile 10 u arası maaşı ve ay sonuna da doğru avans alıyor.
alır almaz elimizde hiçbişi kalmıyor.
ki eşimn sadece sigarası var.
2 kişiyiz..pazar alışverişimiz de belli.bnm ailem erzak da gönderiyor hep,yazlığmz var bi köyde.
bi anlam veremiyoruz.
eşim çok sıkıntıda ama bu 1 senedir.çok iyi biliyorum.hayat sadece para oldu onun için.

Arkadaşım ben şu an öğrenciyim ama 4 yıllık üniversite mezunu arkadaşlarımın çoğu taşeron firmalarda nöbetli ve asgari ücretle çalışıyor. Ki ben mezun olunca bende büyük ihtimalle öyle olacağım. Demek istediğim vardiyalı çalışıyor diye ortaokul mezunu birisinin işi bırakmayı düşünmesi çok büyük lüks.

eger sebep vardiyaysa bence buyuk sorun degil,
vardiyali calisan cok kisi var mesela benim esim..
hic yoktan iyidir heleki bu zamanda

cnm eşim 4 yıl gece çalşmş.o yüzden şimdi geçmesi gerekmiyordu.
belki bi kaç sene sonra olabilirdi.o haksızlığa kızdı en çok.
yoksa evimzle işi arası 10 dk yürümeyle.
memnundu eşim,sadece parasından yakınırdı en çok.

eşim de ben de üniversite mezunuyuz ama 12 yıllık meslek hayatımızda ancak bir araba ve banka kredisiyle alınmış ve henüz çeyreği ödenmiş bir ev sahibi olabildik. memlekette ilkokuldan sınıf arkadaşımla karşılaştım, o ilkokuldan sonra okumamıştı, ailesinin durumu da iyi değildi, bir kahvecide çırak olarak başlamıştı. sonra emlakçılığa başlamış ve şu an altında passatla geziyor. arkadaşım üniversite mezunu laboratuvar şefi ama aynı fabrikadaki işçi ondan 200 lira fazla kazanıyor. böyle örnekleri gördükten sonra diploma ile kazanç arasında doğru orantı olmadığına inanıyorum. bence durumu annenize bi çıtlatın, o babanızın ağzını arasın kendi düşüncesiymiş gibi. babanızın yapabileceği bişey yoksa en azından size hayır dememiş olur...

eşiniz liseyi açıktan bitirmeye çalışsın, bu süre zarfında biraz daha sıkın dişinizi. ondan sonra babanız daha kolay yardımcı olacaktır.

eşim asla okumaz.
28 yaşında.
hayatı boyu hep rahat da yaşamış.
şimdi çok zor geldi bu hayat.
aslnda zehir gibi bi kafası var,matematiği harika,tarih sever fakat gel gör ki eline bi kitap alıp okuduğunu bile görmedim =))

hayat işte..
ben hatırlıyorum ki evlenmeden önce ya da henüz yeni evlyken babam bnmle konuşmuştu eşine iş bakaym mı diye.
ben de hyr falan demiştim ama tam net hatırlamıyorum.
evimize yakın,saatleri iyi falan diye.
daha doğrusu babamdan korktum,çünkü iyilik yapar hep başa kakar.
eşimle arası kötü olmasn,eşim ezilmesn diye istememiştim o zaman.
şimdi bi duruma düştük,babamdan ses seda yok.
açıkcası bnde bekledm babamdan bi telefon.
yapmasa ya da yapamasa da ilgi bekledm yani ama o sessiz kalmayı terch etti.

eşimle bugün ki konuşmamız da da,iş yerndekilern ''ohooo oğlum senin kayınpedern var,rahat ol ne işler bulursun'' demişler.
eşim de bana ''evt iş bulan bi kayınpederm var ama bana bi iş bulduğu yok diyorum'' dedi

:26:

Son düzenleme:
bak arkadaşım seni iyi anlıyorum

benim eşimde ben evlenirken abisiyyle bakkal işletiyyordu ve çok şikayetçiyydi ve kimseye derdini anlatanmıyodu
sonra kendisi güvenlik sertifikası aldı ve güvenlikçi oldu
kimseden yerdım beklemeden kendi işini kendisi bullsun
şahsen benim eşim amcasına dedi ki amcasının kuyumcu dükkanları var bana iş bulalaım demiş
amcası ben karışmama demiş nasıl zoruna gitti anlatamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…