• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin garip adetleri? Yardım lütfen

izmirincigdemi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mart 2023
1
4
0
29
Selam hanımlar umarım benim küçük ama büyük derdime hep beraber bir çözüm buluruz 😂

Şimdicime hanımlar, ben iki ay sonra evleniyorum inşallah, düğünüm oluyor. Ben İzmirliyim oranın kültüründen geliyorum. Kocam İstanbul doğma büyüme ama kültürü İstanbul’dan gelmiyor. Eşim Karslı Karapapak. Çok garip gelenekleri var benim ailem bu durumdan pek hoşnut olur mu bilmiyorum eşim çok hevesli onu da kırmak istemiyorum.

Damadı yatırıp üstüne bıçak fırlatıyorlar ağızlarıyla, üstüne üstlük bunu geline de yaptırıyorlar ben hayatta yapamam gözüm kararır 😂😂 Yapana helal olsun valla.

Çok sert dansları var çok hareketli kocam çok güzel oynuyor. Benden de öğrenmem için rica etti ama ben nasıl yapayım o kadar hareketli dansları…

Birkaç gelenek daha saydı ama bıçak fırlatmayı duyar duymaz kafama yatmadı bu iş. Kocam çok hevesli (evet evlenmedik ama kocam diyorum işte, diyicem yani ısrarcıyım) onu kırmak istemiyorum abartı bir gelenekleri de yok aslında ama bilmiyorummmm bilmiyorum çok arada kaldım. Yıllardır evli olan insanlar var aramızda sizden akıl istiyorum.

Şimdiden teşekkürler!!!

Adamı yatırıp bıçak atmak çok abartı ve korkutucu bir gelenek. Ya adama bir şey olsa? Tövbe Estağfirullah böyle gelenek mi olur

Benim eşim de o taraftan ama hiç öyle adet falan duymadım ya çok saçma.
Ayrıca kocan değil koca adayın 😂
Kars karışık bir kültür, ben bir süre bulundum orada. Farklı ırklar, kültürler ve mezhepler var. Ağızlar bile mahalleden mahalleye değişebiliyor. Ama bu bıçak atmayı ben de duymadım.

Şahsen gelenek, örf severim.
Gelenek görenek adı altında saçmalıklardan hoşlanmam.
Misal testi kırma bence hoş,sülaleye duyurulan gerdek hazırlığı boş gibi.

Benim gelenektendir yapalım diyebilmem için mantığa yatması ve yaşam biçimime aykırı olmaması gerekir.

Bıçak fırlatmanın bir mantığı, güzelliği olduğunu da sanmıyorum. Kabul etmezdim.

Selam hanımlar umarım benim küçük ama büyük derdime hep beraber bir çözüm buluruz 😂

Şimdicime hanımlar, ben iki ay sonra evleniyorum inşallah, düğünüm oluyor. Ben İzmirliyim oranın kültüründen geliyorum. Kocam İstanbul doğma büyüme ama kültürü İstanbul’dan gelmiyor. Eşim Karslı Karapapak. Çok garip gelenekleri var benim ailem bu durumdan pek hoşnut olur mu bilmiyorum eşim çok hevesli onu da kırmak istemiyorum.

Damadı yatırıp üstüne bıçak fırlatıyorlar ağızlarıyla, üstüne üstlük bunu geline de yaptırıyorlar ben hayatta yapamam gözüm kararır 😂😂 Yapana helal olsun valla.

Çok sert dansları var çok hareketli kocam çok güzel oynuyor. Benden de öğrenmem için rica etti ama ben nasıl yapayım o kadar hareketli dansları…

Birkaç gelenek daha saydı ama bıçak fırlatmayı duyar duymaz kafama yatmadı bu iş. Kocam çok hevesli (evet evlenmedik ama kocam diyorum işte, diyicem yani ısrarcıyım) onu kırmak istemiyorum abartı bir gelenekleri de yok aslında ama bilmiyorummmm bilmiyorum çok arada kaldım. Yıllardır evli olan insanlar var aramızda sizden akıl istiyorum.

Şimdiden teşekkürler!!!

Benim gibi bilmeyenler için:

Karapapaklar, Kafkasya'nın tamamına az çok yayılmış, bugün Kafkasya(Azerbaycan , Gürcistan, Dağıstan vb. gibi ), Türkiye ve İran'da varlıkları devam eden eski bir kuzey Kafkas kökenli Türk boyudur.

bilgisi yer alıyor internette.

Yani zarar verme ihtimalini yazmıyorum kendi kendini riske atıyor acaba kör bıçakla mi yapıyorlar?
Bizdede farklı adetler olmuştu ama eşimin ailesi durumu toparladi birini bana önden söyledi biz engel oluruz ama yine de bil şaşırma dedi, ötekine kuzeni sonuca bağlanmadan müdahale etti
Ztn köyde düğün olmadı Istanbulda salonda bir yere kadar oldu
Oyunlar fln farklı ben ztn sevmem eşim baskı yapsa vallahi çok zora girerdik ne alaka zamanla öğrenecekseniz olur ztn.

Konu fake olabilir ama bıçak atma çok meşhur bir Kars dansı. Gözü bağlı adam hem dans ediyor hem yerde yatan karnında tahta olan kadına bıçak atıyor 😳 Kars kültür gecelerinde olmazsa olmaz gösterilerdendir.
Ama sanmam ki bilmeyen kadına bıçak attirsinlar,o kadar da değil

Çalıştığım ilcede damadın üstüne yumurta kırıp un dokuyorlar leğende pis corap yikatiyorlar
Birde gelin almada gelinin ayakkabıyı çalmak var.
Düğünde damada emzik takmak var.
Hepsi çok saçma hele ki yumurta un vs nimet o be yazık
O yumurta kokusu taas buraya geldi,ne garip adetler bunlar ya😕.

Back