• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Çocuktan Sonraki Davranışları

Çok haklısınız. Ben de çevremde istisnalar dışında çok görüyorum eşim bebekle ilgilenmiyor, kucağına almıyor diye şikayet eden. Büyüdükçe ve bebek tepki vermeye başladıkça ilgi gösteriyorlar. Sevgisizlik değil kesinlikle.

Konu sahibi; size tavsiyem eşinize görev vermeniz. Masayı topla, duş alacağım. Bebekle ilgilenir misin, biraz yorgunum dinlenmek istiyorum gibi. Küçük ricalar ile size yardımcı olmaya başlar belki de. Bu davranışları için teşekkür etmeyi de unutmayın. İlla ki kavga, tartışma ile sorun çözmemiz gerekmiyor. İnşallah evliliğiniz yoluna girer.

Söyleyince yapiyor zaten, ama hep soylemem lazim. Kendi dusundugu yok, sanki okuldayiz ben ogretmenim, zorla gorevler veriyorum ona... Anlatabildim mi bilmiyorum. Bebek de hayat ta ikimizin, onun da benim gibi cabalamasi gerekmez mi? Onun bir hayati var sanki, benim de bebekle bir hayatim var, ben soyledikce uzerine dusen 'is' leri yapiyor. Cocukla ilgilenmeyi sadece cebine harclik koymak olarak algilayan babalar gibi. O kadar kopuk ki, sinirleniyorum uyanicam diye ayni yatakta bile yatmiyor ya.. Derdim bu. Konusunca bir iki duzeliyor, ama ben.yoruluyorun artik her seyi dusunmekten. Konus basa don konus basa don.. Artik etkisini de yitiriyor kelimeler hep ayni seyleri soyluyorum cunku.

Söyleyince yapiyor zaten, ama hep soylemem lazim. Kendi dusundugu yok, sanki okuldayiz ben ogretmenim, zorla gorevler veriyorum ona... Anlatabildim mi bilmiyorum. Bebek de hayat ta ikimizin, onun da benim gibi cabalamasi gerekmez mi? Onun bir hayati var sanki, benim de bebekle bir hayatim var, ben soyledikce uzerine dusen 'is' leri yapiyor. Cocukla ilgilenmeyi sadece cebine harclik koymak olarak algilayan babalar gibi. O kadar kopuk ki, sinirleniyorum uyanicam diye ayni yatakta bile yatmiyor ya.. Derdim bu. Konusunca bir iki duzeliyor, ama ben.yoruluyorun artik her seyi dusunmekten. Konus basa don konus basa don.. Artik etkisini de yitiriyor kelimeler hep ayni seyleri soyluyorum cunku.

Anladim. Adam kabul etmiyor sanki hiçbir şeyi. Çocuk babanızın evinden geldi sanıyor bazı erkekler. Yatağı bile ayırması bencilce. Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Kesinlikle gece çocuğa bakma görevini eşine de vermelisin. Ister tatlı dil ister zorla o sana kalmis. Bu ona kötülük değil, baba evlat ilişkisinin gelişmesi ve seninle empati yapması için çok önemli. Herşeyi geçtim seninde dinlenmen lazım. Imkansiz değil bende evliyim bebeğim var. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa ultra çalışma saatleri yoksa eşinizde yapabilir. Eşinizin dilini çözüp bunları yaptırmaya çalışın aile büyüklerinden sözünü dinlediği birilerini devreye sokabilirsiniz belki

Yaaa ayni durumdan müzdaribim bende,nolacak bilmiyorum...Bu cocugu beraber yaptik hatta o cok istedi,istiyorum ki iş dışında her dakika her saat bizimle olsun,arada bir dışari cikmak arkadaşlariyla takılmak istiyor ve ben kıyametleri kopariyorum... benim icin diş fırçalamak, banyo yapmak bile lüksken onun o ara sıra gitmelerine bile katlanamiyorum...Bebegim ek gidaya da gecti bi yandan kabizlik ,bi yandan iştahsizlik,yedirmek icin verdigim savaşlar,diş çıkarmanin verdigi huzursuzluk miz mizlik ,uykusuzluk cok zor geliyor bana yapamiyorum yetemiyorum sabrim yok artik yok...Eşimin verdigi cevap şu bir sen mi bakıyorsun cocuga,herkes cocuk büyütüyor:(

Merhabalar hanımlar,

Gecenin bu saatinde artık kendi kendimle konuşmaktan bıktığım için yazıyorum. Anlatıp rahatlamak istiyorum bir nebze de olsa.

Derdim eşimle alakalı. 4 aylık bir bebeğimiz var, doğumdan sonra aramızdaki ilişki kopma noktasına geldi diyebilirim. Sanki onun hayatında hiç bir şey değişmedi gayet rahat bir şekilde devam ediyor... İşi yoğun, eve geç geliyor. Güya biz rahat edelim diye bu kadar zamandır ayrı yatıyor, evle ilgili zaten düşünüp sorumluluk aldığı bir şey yok.. Düşünüyorum da kendime yapmışım herhalde çocuğu..

Bir kaç defa konuşmayı denedim. Geçici düzelmeler oldu. İşte bir kaç gün çocukla ilgileniyor benle ilgileniyor vs ama sonra yine rutine dönüş.. Habire sorun var diye konuşmak istemiyorum bıkıyorum artık. Çünkü hep aynı kısır döngü oluyor. Böyle gitmez boşanmaya varacak sonuç desem bu sefer de tehdit ediyor oluyorum çocuğu sana bırakmam diyor. Sanki çocuk çok umrundaymış gibi.

Bunalıyorum çok yalnız hissediyorum. Ne yapmalıyım bilemiyorum..

eşinizin çalışmadığı bir gün bebeğinizin sütünü vs ayarlayıp sabah erkenden evden çıkın. bütün gün bebekle ilgilenmesine fırsat verin. sizin ne yaşadığınızı anlamasını sağlayın.

Anladim. Adam kabul etmiyor sanki hiçbir şeyi. Çocuk babanızın evinden geldi sanıyor bazı erkekler. Yatağı bile ayırması bencilce. Ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Iste ona gore bencillik degil... Hatta iyilik yapiyor guya. Bilmiyorum ben de fikir almak icin yazdim, bakalim yorumlara gore bir yol izleyecegim fikir edinip...

Kesinlikle gece çocuğa bakma görevini eşine de vermelisin. Ister tatlı dil ister zorla o sana kalmis. Bu ona kötülük değil, baba evlat ilişkisinin gelişmesi ve seninle empati yapması için çok önemli. Herşeyi geçtim seninde dinlenmen lazım. Imkansiz değil bende evliyim bebeğim var. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa ultra çalışma saatleri yoksa eşinizde yapabilir. Eşinizin dilini çözüp bunları yaptırmaya çalışın aile büyüklerinden sözünü dinlediği birilerini devreye sokabilirsiniz belki

Tesekkur ederim, gece emip uyuyor su an. O yuzden pek yapcagi bisey yok su ara ama umrunda da degil normal zamanda.

eşinizin çalışmadığı bir gün bebeğinizin sütünü vs ayarlayıp sabah erkenden evden çıkın. bütün gün bebekle ilgilenmesine fırsat verin. sizin ne yaşadığınızı anlamasını sağlayın.

Olabilir bazen kosarak kacasim geliyor zaten... Cok basit goruyorlar bebek bakmayi...

Yaaa ayni durumdan müzdaribim bende,nolacak bilmiyorum...Bu cocugu beraber yaptik hatta o cok istedi,istiyorum ki iş dışında her dakika her saat bizimle olsun,arada bir dışari cikmak arkadaşlariyla takılmak istiyor ve ben kıyametleri kopariyorum... benim icin diş fırçalamak, banyo yapmak bile lüksken onun o ara sıra gitmelerine bile katlanamiyorum...Bebegim ek gidaya da gecti bi yandan kabizlik ,bi yandan iştahsizlik,yedirmek icin verdigim savaşlar,diş çıkarmanin verdigi huzursuzluk miz mizlik ,uykusuzluk cok zor geliyor bana yapamiyorum yetemiyorum sabrim yok artik yok...Eşimin verdigi cevap şu bir sen mi bakıyorsun cocuga,herkes cocuk büyütüyor:KK43:

Evet malesef bu sekilde...Bir cocuk bakiyomusuz degil mi ne bu abarti.. Aylardir kendim icin ayirdigim bir vakit yok, yasamadan da anlayacaklari bisey degil, o yuzden Nooption Nooption un dedigini yapabilirim...

Evet malesef bu sekilde...Bir cocuk bakiyomusuz degil mi ne bu abarti.. Aylardir kendim icin ayirdigim bir vakit yok, yasamadan da anlayacaklari bisey degil, o yuzden Nooption Nooption un dedigini yapabilirim...
Ya benim onu yapma şansim da pek yok,sütü sagsamda ek gida olayini ayarlamak sıkıntı, corbasini köftesini muhallebisini gunluk hazirliyorum eşim hazirlayamaz falan cocuk zehirlenir

Ayri yatmak yanlis bir kere
Tamam bebek bu mizmizlanabilir , surekli kalkabilkr vs ama ben bu yatak ayirma meselesini anlamiyorum.
Bir kari kocanin koptugu ilk yer burasi zaten.
Diger yandan bosanma gibi bir durumda el kadar bebek babaya verilmez
Soyle ona bos yapmasin.
Aldi farzet, rahat uyumak icin 4 aydir ayri yatan adam zaten bir saat sonra kapina birakir

Back