Eşimin bagımlılıgı...

Doğal olduğuna iinandığına göre bu konuda bilinçsizsin canım. Benim eşim de madde bağımlısı ve sana üstüne basa basa söylüyorum eşin bağımlıııı. Ayda yılda iki üç kere içiyo diye küçümseme. Kii zaten sen pek bilgin olmadığı için farkında değilsin o içiyodur ssürekli. Bağımlı olduğunu başta kimse kabul etmez bu net çocuk varsa yapma istanbuldaysan sana doktor ismi verebilirim eşin gitmiyor ise sen git öğren eşinin ikna etmek olsun herşeye yardımcı olurlar. Bu askıya alınacak bi konu değil. Eşin bin kere yemin de etse bbağımlı.
Daha önce de vardı bu bağımlılık ama kımyasalmıs o kullandığı bu tamamen doğal diyor akşama kadar çalışıyor sabah 5 te çıkıp akşam 12 de geliyor hiç bi sosyal aktivitemiz zaten yok onu da anlıyorum bana sadece onu kullandığında içini döküyo bırak dediğimde tamam bi daha yapmıcam diyor ama bu sefer de kavga ediyoruz stresleniyo tedavi ol desem de asla kabul etmez bana doğal bu ot diyor bağımlı değilim diyor 6 ayda 3 veya 4 kez oldu ama istemiyorum işte bağımlılık yapacak diye korkuyorum bu akşam inşallah oğlumuz olduğunda senin gibi yapar da anlarsın beni nasıl hissettiğimi dedim kavga ettik ve ayrı uyuyacaz o çoktan uyudu gerçi :KK43:

Çocuk yap düzelir ? Ya düzelmez ise ki malesef ddüzelmez hatta doktorun dediğine göre anne artık ççocuğunu düşünüp uuzaklaşır o eşten bu hep böyle olmuştur dedi. . Böyle bi dünya yok yani . Yazık olur çocuğa :'( koltuk örtüsü mü o öyle sen düzelt demiş kaynanan. .
nasıl hastaneye götürücem ki aramıyo ki bulursa içiyoo tvde gördüklerimiz gibi krizde geçirmiyor ailesi de biliyo sen düzelt dediler eşim 30 yaşında ben 24 yaşındayım onun gibi düşünemiyorum başa çıkamıyorum artık bazen boşanmak bile geciyo aklımdan ama cok seviyorum benden çocuk istiyor ama bu alışkanlıklarını bırakmadan yapmak istemiyorum eşimin ailesi çocuk yap düzelir evden çıkmaz dediler bırakır dediler ama güvenemiyorum

ne sandın ki ?
evlenince bırakır,evlenince değişir ...
değil işte ...
olsa bile belli bir süre...sonra hoppp baştan...
bu her konuda böyle...
o yüzden adama yüklenme...
sen istedin,seçim senindi...

bağımlı değilim diyerek kendini kandırıyor. rahatlamak için bu maddeleri kullanmak demek bağımlılığa ramak kaldı demektir. belki de bırakmak istese bunu kendi başına yapamaycak.
bırakmak için ilk kural bunu istemesi ve karar vermesi. ardından fizyolojik ve psikolojik destek alması gerekebilir. çünkü bu maddelerden kurtulmak öyle göründüğü kadar kolay değil. ek olarak bırakırken ve sonraki süreçte mutluluk kaynağı olabilecek farklı uğraş ve hobiler edinmesi gerekiyor.

Çok Kötü durum.Alkolden daha beterdir esrar laneti.İnsanı herşeye teşvik eder,hırsızlığa bile.
Bir personelimden sana örnek verebilirim.özünde okadar iyi çocuktuki meğerse Her akşam arkadaş çevresiyle kafayı çekiolar,o anlatıyor nasıl bir lanet olduğunu,bir süre sonra daha da bağımlılığa dönüyo eğlence için bile olsa keyif verdiği için alışıo insan,sonra para dayanmıyor bu lanete ve sonuç hırsızlığa kişininin kişiliğini kaybetmesine dahi neden olabiliyor.
sonuç:Hırsızlık=issizlik=kişilik kaybı=Şiddet Biran önce ilgili birimlerden destek almanız lazım derim.

Merhabalar...6 ay önce evlendim.Eşimle 8 yıldır tanışıyoruz.Daha önce arkadaştık son 1 yıldır aramızdaki bu ilişki aşka dönüştü.Dediğim gibi 8 yıldır tanıyorum ve evlenmeden önce de kötü alışkanlıkları vardı ama benle beraber hayli düzeltmişti kendini.6 aydır evliyiz arada eve tuhaf geliyor olmadığı kadar mutlu konuşkan hemen farkediyorum tabi normal zamnda benle böyle konuşmaz bu kadar mutlu olmaz.En son bu gece tartıştık sabahtan akşama kadar çalışıyorum stres atmak istiyorum içki içsem daha mı iyi bunu keyif için arada yapıyorum bağımlılık değil diyor nasıl vazgecırıcem bu esrar denen lanetten bilemiyorum ne yapmam lazım lütfen bana bi fikir verin...
Aman Allah'ım. Çok tehlikeli yaaa... Allah göstermesin kalpten falan gidiverir. Başta bağımlılık olmuyor diyorlar sonra bağımlı olup, evde falan yetiştiriyorlar. Öyle ucuz bişey de değil. Ayrıca çok tehlikeli. Benim bağımlı bir sevgilim vardı. Bir kere dene dedi denemez olaydım. Kalbim sıkıştı, ölecektim. Çok zararlı. Bişey falan olur, bir an önce bıraksın bence. Benim babam da bir ara kullanmaya başlamıştı. Hemen gidip dedeme söyledim. İyi bir kızdı, bağırdı çağırdı. Babam da bir daha kullanmadı. Ailesine söyleyin bence.

Her stresli işi olan rahatlamak için uyuşturucu madde mi kullansın, eşin zayıf karakter demekki, kendi kendine çözemiyor sorunlarını.

Tedaviye yanaşmazsa ev içerisinde onu rahatlatacak aktiviteler Yapsanız. Neyden zevk alıyorsunız artık.

Misal benim kafam ne kdr bozuk olursa olsun, açıyorum 2 bölüm game of thrones, ohh miss. Sizde maç, film, puzzle. Ne bilim neyden hoşlanoyorsanız.

evet bağımlılık yapmıyor ayda bi kere ya oluyo ya olmuyo aramıyo zaten yoldan geçerken arkadaşları veriyor bizimle iç diyorlarmış ama ben karımla keyif yapıcam diyomuş benden gizlemiyo saklamıyo evde içiyo ama tedirgin oluyorum tamam stresini atıyo eskisinden daha mutlu oluyoruz ama ben çıkmaza giriyorum suç bende mi izin veriyorum diyorum vermesem gizli yapacak daha kötü

Benim eşimde bekarken kullanıyordu. 2 haftada 1 arkadaşı ile içiyordu. Sırf eğlence olsun diye. Bir kere nişanlıyken elinden aldım beraber içelim o zaman dedim madem zararsız kafan güzel oluyor alkole gerek yok dedim. 1 kere çektim öksürükten ölüyorum zannettim. Sonra çok kızdım hatta trip atıp konuşmadım, ne zaman bırakırsın o zaman evleniriz dedim.

Kararlı olduğumu görünce vazgeçti kendisi de içmek istemediğine karar verdi ama. En önemlisi de buydu. Zaten sigara kullanıyordu arada bir içtiği esrar da ( 2-3 nefes alırdı ) iyice öksürmesine yol açıyordu. Laf sokmalarıma da dayanamadı artık içmiyor En Büyük KK
Bebek de geliyor valla, hele bir içsin gözünü oyarım :KK53::KK53:

Doğal olduğuna iinandığına göre bu konuda bilinçsizsin canım. Benim eşim de madde bağımlısı ve sana üstüne basa basa söylüyorum eşin bağımlıııı. Ayda yılda iki üç kere içiyo diye küçümseme. Kii zaten sen pek bilgin olmadığı için farkında değilsin o içiyodur ssürekli. Bağımlı olduğunu başta kimse kabul etmez bu net çocuk varsa yapma istanbuldaysan sana doktor ismi verebilirim eşin gitmiyor ise sen git öğren eşinin ikna etmek olsun herşeye yardımcı olurlar. Bu askıya alınacak bi konu değil. Eşin bin kere yemin de etse bbağımlı.
rica etsem özelden doktor adını bana da iletir misiniz? kardeşimi bu illetten kurtarmaya çalışıyorum da :KK43:

Herkese çok teşekkürler...Artık şimdi daha güçlü kararlı hissediyorum kendimi bu akşam güzel bir sofra hazırlayıp güzelce kendimi anlatıp konuşmayı düşünüyorum.İşi doktora götürmeden önce kendim halletmeye gayret edicem.Burası cok küçük bi yer duyulmasını istemem çünkü.

Benim eşimde bekarken kullanıyordu. 2 haftada 1 arkadaşı ile içiyordu. Sırf eğlence olsun diye. Bir kere nişanlıyken elinden aldım beraber içelim o zaman dedim madem zararsız kafan güzel oluyor alkole gerek yok dedim. 1 kere çektim öksürükten ölüyorum zannettim. Sonra çok kızdım hatta trip atıp konuşmadım, ne zaman bırakırsın o zaman evleniriz dedim.

Kararlı olduğumu görünce vazgeçti kendisi de içmek istemediğine karar verdi ama. En önemlisi de buydu. Zaten sigara kullanıyordu arada bir içtiği esrar da ( 2-3 nefes alırdı ) iyice öksürmesine yol açıyordu. Laf sokmalarıma da dayanamadı artık içmiyor En Büyük KK
Bebek de geliyor valla, hele bir içsin gözünü oyarım :KK53::KK53:

O kadar tanıdık ki anlattıkların biz geceleri uyumuyoruz zaten öksürükten...Kendisi keşke biraz olsun bırakmak istese ona göre çok normal çok doğal aramıyorum arkadaşlar veriyor para da vermiyorum diyor tamamen zararsız onun kafasına göre.Zaten çok inattır kendi doğrusundan asla vazgeçmez.Bende çocuk istiyorum o benden daha cok istiyor ben istemiyormuşum gibi davranıyorum sırf bu yüzden aslında içim gidiyor ama galiba benim de kararlı olduğumu gösterme vaktim geldi :KK43:

Merhabalar...6 ay önce evlendim.Eşimle 8 yıldır tanışıyoruz.Daha önce arkadaştık son 1 yıldır aramızdaki bu ilişki aşka dönüştü.Dediğim gibi 8 yıldır tanıyorum ve evlenmeden önce de kötü alışkanlıkları vardı ama benle beraber hayli düzeltmişti kendini.6 aydır evliyiz arada eve tuhaf geliyor olmadığı kadar mutlu konuşkan hemen farkediyorum tabi normal zamnda benle böyle konuşmaz bu kadar mutlu olmaz.En son bu gece tartıştık sabahtan akşama kadar çalışıyorum stres atmak istiyorum içki içsem daha mı iyi bunu keyif için arada yapıyorum bağımlılık değil diyor nasıl vazgecırıcem bu esrar denen lanetten bilemiyorum ne yapmam lazım lütfen bana bi fikir verin...[/QUOTE
Naparsaniz yapın asla çocuk yapmayın. Çocuk naglamaz uzaklastirir.brbrkvolunca eşinle ilgilenemiyorsun zaten.birakacaksa çocuk yapman için bıraksın çok istiyorsa.bağımlı olmadığına arkadaslarina Hayır dediginde inanırım deyin bence.

Arkadaşlarına hayır diyor ama eve gelip benim yanımda içiyor bi daha yanımda içerse ona çocuk istemediğimi söylicemm yapmıcam dicem belki o zaman bırakır tamamen

O kadar tanıdık ki anlattıkların biz geceleri uyumuyoruz zaten öksürükten...Kendisi keşke biraz olsun bırakmak istese ona göre çok normal çok doğal aramıyorum arkadaşlar veriyor para da vermiyorum diyor tamamen zararsız onun kafasına göre.Zaten çok inattır kendi doğrusundan asla vazgeçmez.Bende çocuk istiyorum o benden daha cok istiyor ben istemiyormuşum gibi davranıyorum sırf bu yüzden aslında içim gidiyor ama galiba benim de kararlı olduğumu gösterme vaktim geldi :KK43:

Kesinlikle kararlı olduğunu göstermen lazım.. Benim eşimde öyleydi, arkadaşları yanına gelirdi. Eşimden küçükler abi derlerdi zaten. 1 2 arkadaşı vardı arada zevkine esrar kullanan. Eşim bağımlısı değil çok içmeye kızardı ama. 1 arkadaşı çok içerdi artık bağımlılık derecesindeydi, konuşmuyorlar artık.. Biraz da evlenince etkisi oldu. Evliyken bekar hayatını yaşayamıyor sonuçta.

Sen ne kadar kararlı olduğunu göster. Ben eşime "beni bırakıp tek gebermek istiyorsan iç" derdim mesela :) Biraz duygu sömürüsü yapardım :KK16:

İnşallah senin de eşin bırakır. Bağımlı değilse bırakır ama endişe etme. Stresten bahsetmişsin rahatlamak için içiyormuş. Bir ara eşim bana onu dediğinde her stresli içmiyor sen kendine bahane arıyorsun demiştim. Daha çok konuşmaya çalış bence eşinle, faydası olacaktır.

Arkadaşlarına hayır diyor ama eve gelip benim yanımda içiyor bi daha yanımda içerse ona çocuk istemediğimi söylicemm yapmıcam dicem belki o zaman bırakır tamamen

Öyle pat diye bırakmazsan yapmam deme de şey de mesela; "bebeğimiz olunca ya aniden bir şey olursa ben bebeğimi babasız büyütmek istemiyorum anlasana, esrar içen bi babası olsun istemiyorum" diyebilirsin bence..

Kesinlikle kararlı olduğunu göstermen lazım.. Benim eşimde öyleydi, arkadaşları yanına gelirdi. Eşimden küçükler abi derlerdi zaten. 1 2 arkadaşı vardı arada zevkine esrar kullanan. Eşim bağımlısı değil çok içmeye kızardı ama. 1 arkadaşı çok içerdi artık bağımlılık derecesindeydi, konuşmuyorlar artık.. Biraz da evlenince etkisi oldu. Evliyken bekar hayatını yaşayamıyor sonuçta.

Sen ne kadar kararlı olduğunu göster. Ben eşime "beni bırakıp tek gebermek istiyorsan iç" derdim mesela :) Biraz duygu sömürüsü yapardım :KK16:

İnşallah senin de eşin bırakır. Bağımlı değilse bırakır ama endişe etme. Stresten bahsetmişsin rahatlamak için içiyormuş. Bir ara eşim bana onu dediğinde her stresli içmiyor sen kendine bahane arıyorsun demiştim. Daha çok konuşmaya çalış bence eşinle, faydası olacaktır.

Bağımlı değil bana hep diyo bunu çok içenlere aynen kızıyo kendini kaybedecek derecede içenlerle dalga geciyo ben bunu içip niye kaybedeyim kendimi ki keyif için diyor üstüne gitmedim bu zamana kadar ama en iyisi kararlı bi şekilde konuşup anlaşıp yeni yararlı hobile bulmak...

X