• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin aramamasindan cok, ailesinin aramamasi.

buda yeni moda tabi, 'neresinden tutsam elimde kaldi' yorumu. kadinlar kulubunden ogrendim bende bunu, kullanacagim bende haha ; )
Güle güle kullan. Yerinde kullanılınca tadından yenmiyor. Ben de seviyorum kullanmayı.

Güle güle kullan. Yerinde kullanılınca tadından yenmiyor. Ben de seviyorum kullanmayı.
laf ebesi oyunlariyla mesgul olma canim sen, degerli fikirlerinle beni aydinlattin Allah razi olsun, hadi baska konularda diger arkadaslarada biraz firca at, sinirini ofkeni dok, rahatlamaya devam et. ; )

laf ebesi oyunlariyla mesgul olma canim sen, degerli fikirlerinle beni aydinlattin Allah razi olsun, hadi baska konularda diger arkadaslarada biraz firca at, sinirini ofkeni dok, rahatlamaya devam et. ; )
Bence sen git sinirini başka türlü at. Burada beğenmediğin yorumlara epey atarlandın. Kimse senin stres topun değil. İstediğim konuya da girerim. Çocuk mu azarlıyorsun sen? Şov yapma burda. Hayret bir şey.

bence onlar çoktan bitirmiş ama senin pes etmeni beklemiş

Onceki konumda detaylica anlattim, evi terkettim gectigimiz pazar gecesi eve donmedim.
Pazar gununden beri ne ses var ne soluk. Ne esimden, nede gorumce yada kayinvalidemden. Evi terkettigime kesinlikle pisman degilim, ama inanin oyle koyuyorki aramamalari. Ama yanlis anlamayin, esimin aramamasi beni hiiiic sasirtmiyor, karakterine cok uyuyor cunku aramamasi. Lakin annesiyle ablasinin aramamasi beni oyle sasirtti ki. Etraflarinda dort donup, nekadar pozitif enerjim varsa verip, mutlu ederdim (oldukca depresif ve stresli bir aile cunku). Daha henuz 2 hafta once gorumceme bizimle birlikte tatile gelmesini teklif edip, biletlerimizi aldik (40 yasinda ve bekar kendisi). Ailesiyle tatile gittitinde birsey anlamayacagi icin, birazda yufka yurekliligimden olsa gerek, esim ve benle gelsin de hic olmazsa keyifle gonlunce bi tatil gecirsin dedim.
Kayinvalidemin dert ortagi sirdasi haline gelmistim, yanliz bi yere cikamadigi icin alip alip alisverise, carsiya pazara gotururdumki evde cok sikilmasin diye (sanki cok bos vaktim varmis gibi). Borekler corekler kekler yapip yapip tabak tabak tasimalarim, hadi hamur yogurayimda buzluk icin pogaca yapalim sana diye is cikisi aksam vakti yorgun argin yaptigim o hamurlar, sardigimiz yapraklar, misafirlerine ettigim hizmet, gosterdigim guler yuz, her islerine kosmam. Ustelik bu yazdiklarim ne ki. Salak gibi 'gelinlik gorevim bu' diye ne yoruldum ne caba gosterdim ne emek verdim yahu. Bu arada onlarla kapi komsusuyum, dipdibe oturuyoruz yani.

vay be. bana cok muthis bir ders oldu bu. ne ekersen onu bicersin demisya o atalarimiz, cokta oyle degilmis be sevgili atalarimiz. yarin ne getirecek bilmiyorum, ama bundan sonra fedakarlik mi? once oturup uc defa dusundukten sonra.
bulundugum durum tanidik geliyor mu sizlere?
Şu kırmızıya boyadığım yerleri neden yapma ihtiyacı duydun.Sen fazla içli dışlı olmuşsun,aynı şeyi de eşinden mi bekliyorsun diye düşündüm şimdi.Hayır bir insan evine evliliğine eşine,kendi çevresine zaman ayırır.İşten çıkayım yorgun argın kendimi paralayayım bi de ne için.GELİNLİK GÖREVİ.Gelinlik ne,görevleri ne.Bu düşünce yapını değiştirmelisin canım.Tabiki aramalarını istemen en doğal hakkın ama onların aramasından ziyade eşinin bir adım atması gerekiyor.Diğer konundan bildiğim kadarıyla kayınvalidene de düğünde tepki vermiştin.O da kırılmış olabilir.

Bu kadar fedakarlık bence bi taraflarını kaldırmış. Eşinle sana olan olmuş. Allah başka dert gösternesin arkadaşım. Gelen gideni bayaaaaaaaa aratacak sanırım.. Merak etme koca bi vaaaah derler :)

Bence sen git sinirini başka türlü at. Burada beğenmediğin yorumlara epey atarlandın. Kimse senin stres topun değil. İstediğim konuya da girerim. Çocuk mu azarlıyorsun sen? Şov yapma burda. Hayret bir şey.
Yaptigin yorumlari tekrar okursan kimin kime atarlandigini anlayacaksin. Ben sadece isime gelen yorumlara acik, feedback kaldiramayacak karakterde bir insan degilim. Onyargili bir yorum yaptigini dusundum, ama yinede ciddiye alip aciklama yaptim buna. Gecipte bombos 'neresinden tutsam elimde kaldi' tarzinda bir yorum yaparsan, alacagin karsiligada hazirlikli olman gerekir.

Şu kırmızıya boyadığım yerleri neden yapma ihtiyacı duydun.Sen fazla içli dışlı olmuşsun,aynı şeyi de eşinden mi bekliyorsun diye düşündüm şimdi.Hayır bir insan evine evliliğine eşine,kendi çevresine zaman ayırır.İşten çıkayım yorgun argın kendimi paralayayım bi de ne için.GELİNLİK GÖREVİ.Gelinlik ne,görevleri ne.Bu düşünce yapını değiştirmelisin canım.Tabiki aramalarını istemen en doğal hakkın ama onların aramasından ziyade eşinin bir adım atması gerekiyor.Diğer konundan bildiğim kadarıyla kayınvalidene de düğünde tepki vermiştin.O da kırılmış olabilir.
Haklisin belkide? Ben 10 adim yaklastiysam onlara, esiminde 2 adim benim aileme yaklasmasini istemem belkide evet, fazlaydi onun gozunde. Lakin biraz objektif bakarsan, inan ondan bekledigim 2 adim hic ama hic abes veya fazla degil.
Ailemden gordugum, ve karsimdaki ailenin beklentilerininde bu sekilde oldugunu bildigimden bazi zamanlarda kendi vaktimden dinlenmelerimden odun verip evet kosusturdum. Ama hicbir zaman esimle (ve arkadaslarimla, ve kendi ailemle) kaliteli vakit gecirmenin onune gecmedi tabi bu. Yorgunlugumdan (kendimden) odun cok verdim ama esimle guzel vakit gecirmekten yine odun vermedim hic. Kirilmistir evet, gercekten kizdim onada cunku.

Ne sikintili gereksiz durumlara dustum Yarabbim.

Haklisin belkide? Ben 10 adim yaklastiysam onlara, esiminde 2 adim benim aileme yaklasmasini istemem belkide evet, fazlaydi onun gozunde. Lakin biraz objektif bakarsan, inan ondan bekledigim 2 adim hic ama hic abes veya fazla degil.
Ailemden gordugum, ve karsimdaki ailenin beklentilerininde bu sekilde oldugunu bildigimden bazi zamanlarda kendi vaktimden dinlenmelerimden odun verip evet kosusturdum. Ama hicbir zaman esimle (ve arkadaslarimla, ve kendi ailemle) kaliteli vakit gecirmenin onune gecmedi tabi bu. Yorgunlugumdan (kendimden) odun cok verdim ama esimle guzel vakit gecirmekten yine odun vermedim hic. Kirilmistir evet, gercekten kizdim onada cunku.

Ne sikintili gereksiz durumlara dustum Yarabbim.
Hayatta hep objektif bakmaya çalışmışımdır.Bu evi terketmeyle ilgili bir önceki konunda hak vermiştim sana.Yanlış olan yerleri de ayrıştırarak söylüyorum.Evet insan eşinin yanında olmasını ister.Düğün olsun dernek olsun şu bu.Orda haklısın.

Ama ben her zaman derim,evinin kapsını kapattığın zaman,isterse bir adım ötende otursunlar,ana baba bacı kardeş herkes kapının dışında kalır.Ve iki insan evlendiyse kendi sorumluluklarını alacak,evlilikte bir krizle karşılaştıklarında kendileri çözecek durumda olmalılar.Eşin kimsenin aklıyla hareket etmeyen biri sanırım.Yazılarından bunu çıkardım.Biraz ataerkil,dediğim dediklerden.O ailesinden öyle görmüş.Senin üzerinde de onu yugulamaya çalışıyor.Sen de ailenden,gelin hürmetkardır,gelinin eşinin ailesine karşı görevleri vardır...Sen de böyle gördüğün için zannımca fazla ödün vermişsin.Eşini fazla yetkilendirmişsin.İnsanlara haddinden fazla hizmet etmişsin.Fazla içli dışlı olmuşsun.Kimseyi düşünme.Ne 40 yaşındaki görümcenin tatilini,ne kaynananın misafiri gelince ne yapacağını.

Tahminimce (belki yanılıyorumdur) eşine aldığın her tavırdan sonra yumuşadığın veya sen adım attığın için eşin şu an ki yaptığın şeyi blöf olarak görüyor ve umursamaz bir tavır sergileyip seni cezalandırıyor.

takma kafana belki hayırlısı böyledir kim bilir bekleyip de kendini üzme bence. gönlünde ki ne istiyorsa onu yap aramıyorlarsa arama senden daha değerli mi var bu dünya boşver ve çok şükür ki cocugun yok

Ailesiyle aram normaldi.. son zamanlarda herşeyde beni ablalarına şikayet eder oldu, onlarda kardeşlerini haklı bulurdu, benim de konum var herşeyi anlattım orda.. kimse kimsenin değerini bilmiyo herkes kendi için yaşamalı şu dünyada bunu anladım..

Nedense seni kendime yakın hissettim Fransa da yaşadığımdan mı ki. Fiziksel olarak yakınız ya :) neyse canım seni çok iyi anlıyorum hep insan kendisi gibi görüyor ya da görmek istiyor herkesi. Ama işte her insan fedakar, verici, alçak gönüllü, samimi olamıyor ve böyle olanları da zayıflıkla ya da mantıklarını kullanmamayla eleştiriyor. Ben diğer türlü düşünenlere de saygı duyuyorum ama senin gibi ,insan ilişkilerim de hep verici olduğumun ve az da olsa karşılığını beklediğimin farkındayım. Bana göre de normali bu sosyal bir varlığız netice de. Sen böyle olmaya devam et bu şekilde mutlusun böyle büyütülmüşsün belli ki. Ama malesef hayat herkesin karşısına ruhikizini çıkarmıyor.

Nedense seni kendime yakın hissettim Fransa da yaşadığımdan mı ki. Fiziksel olarak yakınız ya :) neyse canım seni çok iyi anlıyorum hep insan kendisi gibi görüyor ya da görmek istiyor herkesi. Ama işte her insan fedakar, verici, alçak gönüllü, samimi olamıyor ve böyle olanları da zayıflıkla ya da mantıklarını kullanmamayla eleştiriyor. Ben diğer türlü düşünenlere de saygı duyuyorum ama senin gibi ,insan ilişkilerim de hep verici olduğumun ve az da olsa karşılığını beklediğimin farkındayım. Bana göre de normali bu sosyal bir varlığız netice de. Sen böyle olmaya devam et bu şekilde mutlusun böyle büyütülmüşsün belli ki. Ama malesef hayat herkesin karşısına ruhikizini çıkarmıyor.
Yakınmışız evet : ) haklısın. Eşimin hep bende en sevdiği özelliklerden birinin kendinin tam karşıtı olup bukadar sosyal olmam, ondan hariçte pekala kendi ayaklarım üzerinde durup, kendi çevremin olmasıydı güya. Bu konuda bi sıkıntıda yaşamadık, ama bu sosyalliğin getirilerinden biride seninde birazcık birazcık bana ayak uydurman sonuçta, değilmi?
Neyse be canım. Buranın erkeklerinin çoğu avrupa kültürüyle turkiye kültürü arasında sıkışıp kalmaları değil mi aslında. Bi yandan ileri görüşlü sanırlar kendilerini, diğer yandanda önceki jenerasyonların kafasıyla davranırlar. Arada derede kalmışlar işte çoğu maalesef. Belkide bu sıkıntının özüde odur yine ?

Yakınmışız evet : ) haklısın. Eşimin hep bende en sevdiği özelliklerden birinin kendinin tam karşıtı olup bukadar sosyal olmam, ondan hariçte pekala kendi ayaklarım üzerinde durup, kendi çevremin olmasıydı güya. Bu konuda bi sıkıntıda yaşamadık, ama bu sosyalliğin getirilerinden biride seninde birazcık birazcık bana ayak uydurman sonuçta, değilmi?
Neyse be canım. Buranın erkeklerinin çoğu avrupa kültürüyle turkiye kültürü arasında sıkışıp kalmaları değil mi aslında. Bi yandan ileri görüşlü sanırlar kendilerini, diğer yandanda önceki jenerasyonların kafasıyla davranırlar. Arada derede kalmışlar işte çoğu maalesef. Belkide bu sıkıntının özüde odur yine ?
Olabilir canım ben de bu tespiti yaptım. Çoğu insan söylediğin gibi burda sadece erkekler değil.

konunda eşine kızmakta da haklısın ama eğer o evi terk etmeyi göze aldıysan bir daha dönmemeyi kimsenin seni aramamasını da göze almışsındır
eğer göze almıyorsan o evi terk etmemeliydin konunu biliyorum gerçekten kocan seni sinirlendirmiş olabilir gerçekten gitmek istemiş olabilirsin ama bence bunun yerine eve gelip kavgasını etmen ona göre eğer bir daha gittiğim yeri burnundan getireceksen bu iş devam etmesin diyebilirdin
şimdi sen kızgınsın onun burnunun sürtmesini bekleyeceksin o ise gururdan seni aramayacak
aile ise çok ayrı konu bence şimdi sen normalde adamla kavga etsen eve gelseler gelin haksızsın sus konuşma otur deseler ne olur yada kocan kavga ettiğinde ailesini sana karşı çağırsa nasıl olur ayrıldıktan sonra bana göre de işler aynı
araya başkasının girmesini bekleme

Şimdiye kadar hiç bu tarz gelinlik görevi yapmadım. Bulunduğum konum gereği sadece saygı da kusur etmedim. Sadece bir keresinde ilk zamanlarda gorumceye ev isinde yardimci olayım dedim bel ağrısıyla büyük bir balkonlarını süpürmeye kalktım. Baktım görüMCE kv ve benim eşim her işi bırakıp oturup karşımda beni izliyorlar. Nasil yapıyorum nasıl supuruyorum. Ben ki kendi Evimde bel ağrımdan dolayi hiç ev supurMemiş insanım. Dedim ne yoracagim kendimi burada ilk ve son olsun. Süpürdüm geldim oturdum bende. Ondan sonra hiç bir ise görev diye yapmadım. Hatta ondan sonra hiç bir işe kolay kolay elimi sürmedim. Kendim evimde yapmadığımi kv nin evinde yapmadım yapmamda.

Onceki konumda detaylica anlattim, evi terkettim gectigimiz pazar gecesi eve donmedim.
Pazar gununden beri ne ses var ne soluk. Ne esimden, nede gorumce yada kayinvalidemden. Evi terkettigime kesinlikle pisman degilim, ama inanin oyle koyuyorki aramamalari. Ama yanlis anlamayin, esimin aramamasi beni hiiiic sasirtmiyor, karakterine cok uyuyor cunku aramamasi. Lakin annesiyle ablasinin aramamasi beni oyle sasirtti ki. Etraflarinda dort donup, nekadar pozitif enerjim varsa verip, mutlu ederdim (oldukca depresif ve stresli bir aile cunku). Daha henuz 2 hafta once gorumceme bizimle birlikte tatile gelmesini teklif edip, biletlerimizi aldik (40 yasinda ve bekar kendisi). Ailesiyle tatile gittitinde birsey anlamayacagi icin, birazda yufka yurekliligimden olsa gerek, esim ve benle gelsin de hic olmazsa keyifle gonlunce bi tatil gecirsin dedim.
Kayinvalidemin dert ortagi sirdasi haline gelmistim, yanliz bi yere cikamadigi icin alip alip alisverise, carsiya pazara gotururdumki evde cok sikilmasin diye (sanki cok bos vaktim varmis gibi). Borekler corekler kekler yapip yapip tabak tabak tasimalarim, hadi hamur yogurayimda buzluk icin pogaca yapalim sana diye is cikisi aksam vakti yorgun argin yaptigim o hamurlar, sardigimiz yapraklar, misafirlerine ettigim hizmet, gosterdigim guler yuz, her islerine kosmam. Ustelik bu yazdiklarim ne ki. Salak gibi 'gelinlik gorevim bu' diye ne yoruldum ne caba gosterdim ne emek verdim yahu. Bu arada onlarla kapi komsusuyum, dipdibe oturuyoruz yani.

vay be. bana cok muthis bir ders oldu bu. ne ekersen onu bicersin demisya o atalarimiz, cokta oyle degilmis be sevgili atalarimiz. yarin ne getirecek bilmiyorum, ama bundan sonra fedakarlik mi? once oturup uc defa dusundukten sonra.
bulundugum durum tanidik geliyor mu sizlere?

Sen çok iyi niyetle yaklaşmışsın bu apaçık ortada, herkes senin gibi ince düşünmüyor.
Ararlarsa ben de tavrımı koyardım senin yerinde olsam, eşinin aramaması da tuhaf. ya bi kadın ailesinin evine dönüyorsa iş büyümüş demektir. tartışmalar, sıkıntılar kendi yuvanızda çözülebiliyorsa tamam. ama aileye taşınacak kadarsa o ilişki sağlamlıkla gözden geçirilmeli.
Onlar bir daha yüz yüze bakılmayacakmış gibi davranıyorlar. Baksana,görümce bile ah yengem beni düşündü tatile davet etti,hali durumu nedir ben de bi en azından arasam sorsam diye düşünecek biri değilmiş.
Hakkında hayırlısı olsun.Güçlü ol.

Teşekkürler kızlar. Tuhaf bir şekilde pekte depresif moralsiz değilim, neden bilmem. Hala kimseden ses seda çıkmadı bu arada.
Annem ablam ve komşumuzla yine alışverişlere attım kendimi. Bisürü güzel güzel cicişler aldım kendime, eve gidip kıyafet almaya tenezzül etmiicem diye. İsrafın alası oluyor ama onları görmeyi göze alamam.
Hayırlısı ne diyelim. öpüyorum sizleriii x

Teşekkürler kızlar. Tuhaf bir şekilde pekte depresif moralsiz değilim, neden bilmem. Hala kimseden ses seda çıkmadı bu arada.
Annem ablam ve komşumuzla yine alışverişlere attım kendimi. Bisürü güzel güzel cicişler aldım kendime, eve gidip kıyafet almaya tenezzül etmiicem diye. İsrafın alası oluyor ama onları görmeyi göze alamam.
Hayırlısı ne diyelim. öpüyorum sizleriii x

Çokda iyi yapmışsın:KK50:

Back
X