Valla ben derdimi anlattım umursayan olmadı konu sahibini bilmem ne yaşadı ne yaşamadı.. sizin tarafınızdan atıp tutmak kolay,çeken bilir derler ya çekmemişsiniz bilemezsiniz..B
Bahsedilen kayınvalideyle kayınpederin durumlardan ne kadar haberi var? Konu sahibi derdini anlatmış da yüzüne mi bakmamışlar acaba? İşimize gelince evliliklerden aman uzak dursunlar, işimize gelince niye kocamla benim aramı yapmıyorlar, niye aramıyorlar, niye ilgilenmiyorlar? Yok öyle dünya. Kimse kimsenin karı-koca ilişkisine burnunu sokmaya meraklı değil, mecbur da değil. Kaynanayla kayınpeder görevini yanlış anlamışsınız siz. Gelini evden kaçırmamak veya yürümeyen evlilikte ara bulmak zorunda değiller.
Sebebi ne olursa olsun, o evden terkederek ayrılan bir kişi bir daha aranmayı beklemesin yani. Yakıp yıkarak çıkmak o kadar kolay olmuyormuş demek ki değil mi? gittiğin yerde niye aramıyorlar diye düşünüp duruyormuşsunuz...
Kaçmışsınız, gitmişsiniz. Geri dönülmez hareketler bunlar. Kapıları kapatan sizsiniz. Bundan sonra da yolunuza bakın. Bu insanları arkanızda bırakmışsınız çoktan zaten. Şimdi iletişime geçmiyorlar diye dertlenmek anlamsız.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Esimin aramamasindan cok, ailesinin aramamasi.
- Konu Sahibi elaide
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.117
- 598
Ben sizin durumunuza değil, konu sahibinin durumuna yorum yaptım zaten. Sizi nerden bileyim? Atıp tutmak, çekmek filan diye demogoji yapmayın burda. Aklı başında olan herkes hareketlerinin bir bedeli, bir sonucu olacağını bilir. Böyle davranışları bazı şeyleri göze alarak yapması gerektiğini bilir. Bunu bilmek için kocamı terketmem gerekmiyor. Herkesi kendiniz gibi sanmayınValla ben derdimi anlattım umursayan olmadı konu sahibini bilmem ne yaşadı ne yaşamadı.. sizin tarafınızdan atıp tutmak kolay,çeken bilir derler ya çekmemişsiniz bilemezsiniz..
- 3 Eylül 2012
- 21.838
- 57.442
- 798
ben de bir ara kendimi onlara gelmiş bir hizmetçi olarak hissetmiştim. Daha doğrusu beni çağırdıkları zamanların, ya misafir ağırlama, ya da kahvaltı muhabbetine akşamına kadar ev işi yaptırma olaylarından dolayı anladım ki bunlar gelin=hizmetçi istemişler. Beni bir gün keyfe çağırmayıp işe çağırıyorlar, ee ne kadar önemliymişim gördüm, Bir de üstüne kayın validenin bizim zamanımızda diye başlayıp biten hatta hiç bitmeyen cümleleri. Ta ki eltimle kıyaslanıp bebek meselesinde Allah ın bebeği bana reva görememesi manasına gelen laflarına kadar. O gün bugün 6 -7 ay olacak görüşmüyorum hiç biri ile. 3 ay sonrası arayıp kuranım var gel diye çağırdı, gelemem hastayım dedim. Kuran yüzü suyu hürmetine giderdim ama, beni orta da dönecek biri olsun diye çağırdığından emin olduğumdan bilerek gitmedim.
Senin de kardeşim iyiliklerin, güler yüzlülüğün hepsi boşa gitmiş. Demek ki yapsan da yapmasan da bu ailelere yaranamıyorsun. Bırak beklemeyi, Kaybeden onlar olsun. Onlar aramamış önemli olmasın,Bir tek üzüleceksen eşin için üzül. Ne olursa olsun aile kavramı var, Öncelik eşinle aranın iyi olması, ha aramıyorlarsa da sakın dert etme çünkü onlar seni dert etmiyor
Senin de kardeşim iyiliklerin, güler yüzlülüğün hepsi boşa gitmiş. Demek ki yapsan da yapmasan da bu ailelere yaranamıyorsun. Bırak beklemeyi, Kaybeden onlar olsun. Onlar aramamış önemli olmasın,Bir tek üzüleceksen eşin için üzül. Ne olursa olsun aile kavramı var, Öncelik eşinle aranın iyi olması, ha aramıyorlarsa da sakın dert etme çünkü onlar seni dert etmiyor
- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
- 208
Sanirim haklisin biliyomusun. Dertsiz gunleri gectiginde nasil oluyorsa hep bir hastalik cikiyor birinden birinde. Bi tuhaflik var yani.depresif ve stresli olduklarini soylemissin canim onlar bunlardan besleniyo yani farkli bi durum degildir onlar icin.
Ogullarinin inadi ve sertligi sonuc olarak benimde artik saglam zeminimin tamamen sallanmasina sebebiyet vermesi sebebiyle dondum eve. Biriken bircok sey. Damlayi tasiran olay tabikide evi terk etmek icin yeterli sebeb degil, ama konu zaten onca zamandir benim icimde biriken seyler. Ailesi dibimde diyorumya, en yakindan herseyi izleyen bilen onlar zaten. Ablasiyla ablamla dertlesmedigim gibi dertlestim, hep bana 'haklisin gulum, sabir gulum, duzelecek tatlim' diyen kisi oydu. Aynen, burnu dusse donup almaz. Hadi ozaman, gorelim bakalim ne olacak bu gururunun sonu.Böyle durumlarda erkek aileleri biraz arabulucu konumunda olmalılar sorun onlardan kaynaklı değilse eğer ..
Eşiniz de burnu düşse dönüp almayacak cinsten bir adam galiba ..
Allah sabır versin size ..
Taş olsa çatlar bu şekilde .
Elbette haberleri var. Kayinvalideme ve gorumceme eve donmeyecegimi soylemistim o olay yasanirken.Sen insanlığını yapmışssın kendine yakışanı, eğer haberleri var ama yinede ilgilenmiyor oralı olmuyorlarsa onlarda kendilerine yakışanı yapıyor şu anda.
off kiyamam sana. Ailesiyle aran nasildi senin?Ben de aynı durumdayım arkadaşım.. bir haftadır baba evindeyim bir Allahın kulu ne oldu neden gittin diye aramadı sormadı,var böyle insanlar işte düşmüşüz bunların içine..
Kimse kimseyi birakmasin, ama adil olsun. Haklisin. Kiymet bu sekilde bildirilmiyormus. Ozaman oyleyse, simdide boyle. Herkes kendi yuzunu artik gosterdi. Ne diyeyimki baska.Siz gelinsiniz diğeri oğlu. Ne kadar kötü olsa bile oğlu. Ne kadar kötü bile olsa onu bırakıp senin yanında olmazlar. Yani insan evladı, yuva yıkılmasın diye uğraşır ama ben kendimden biliyorum, eşimle kavga etsem en çok ailesi sevinir.
Kimseye kendi öz ailenmiş gibi fedakarlık yapmaya gelmez. Burnun havada olucak, ben ona dokunamam ben onu yapamam ay may diyeceksin ki, değerli gelin olasın. Etrafımdaki değerli gelinlerin çoğu ya böyle, ya da eşine karşı ailesine karşı kendini hiçe sayıp susan insanlar...
Senin bakis acin gercekten cok entersan. Eminim esimin ve ailesinin bakis acisi su anda senin tam burada yazdigin sekildedir.Bahsedilen kayınvalideyle kayınpederin durumlardan ne kadar haberi var? Konu sahibi derdini anlatmış da yüzüne mi bakmamışlar acaba? İşimize gelince evliliklerden aman uzak dursunlar, işimize gelince niye kocamla benim aramı yapmıyorlar, niye aramıyorlar, niye ilgilenmiyorlar? Yok öyle dünya. Kimse kimsenin karı-koca ilişkisine burnunu sokmaya meraklı değil, mecbur da değil. Kaynanayla kayınpeder görevini yanlış anlamışsınız siz. Gelini evden kaçırmamak veya yürümeyen evlilikte ara bulmak zorunda değiller.
Sebebi ne olursa olsun, o evden terkederek ayrılan bir kişi bir daha aranmayı beklemesin yani. Yakıp yıkarak çıkmak o kadar kolay olmuyormuş demek ki değil mi? gittiğin yerde niye aramıyorlar diye düşünüp duruyormuşsunuz...
Kaçmışsınız, gitmişsiniz. Geri dönülmez hareketler bunlar. Kapıları kapatan sizsiniz. Bundan sonra da yolunuza bakın. Bu insanları arkanızda bırakmışsınız çoktan zaten. Şimdi iletişime geçmiyorlar diye dertlenmek anlamsız.
Kayinvalide ile kayinpeder durumun pekala farkinda. Yaptigim fedakarliklarinda, alttan alislariminda, ilgimden alakamdanda. Evliligimizin ilk aylarinda iki defa onlara problemlerimizi actim, esim birdaha onlari dahil etmemem icin uyardi beni (aramizda cozmemiz lazim, karistirma onlari babinda). Lakin ailesi okadar kadinin dert cekmesine, ezilmesine, kadina deger verilmemesine, alttan almasina aliskin bir aile ki. Ozelliklede babasi (karisina davrandigi sekilden bahsediyorum, kizlari cokkk degerlidir mesela, ama hanimlari pek adam yerine konulmaz). Kayinvalidem heppp aklin sira ogutlerinde 'alttan al, sen yapici ol, gormezden gel, sabirli ol' derdi bana. Ogluyla konusmaya kalktiginda oglu cokta konusturmazdi zaten annesini. Ogullarini bu pozisyona bu karaktere bu pohpohlamalara alistiran kisi kendileri. Yani EVET, onlarin gorevi nasil ogullarin simarttilarsa, birazda ayaklarinin artik yere basmasini, ailesine yuvasina sahip cikmasi gerektigini anlatmaktir benim gozumde. Bir sene ve dort ay oldu evleneli, evet yillar suren bir mucadele degil benimkisi. Ama artik saglam bir zeminim yok arkadasim, cok ama cok yorgun ve bitkinim. Hep ver ver ver ver...piskolojimin tamamen bozulmasini bekleyemem. Tamamen kafayi yiyecek duruma gelemem. Benim birtek canim var, izin verirsen az biraz kiymetini bileyim. Ve ettigim fedakarliklar karsisindada izin ver, birazda karsilik bekleyeyim ailesinden (ve ondan).
Kayinvalide iki koskocaman sene pesimde kostu ogluyla tanistirabilmek icin beni. Simdi ise ne ses ne soluk.
Bi yandanda vicdanim gunahlarina girme, belki fenalasti hastanelere dustu diyor (hakikaten cok cabuk fenalasip hastalaniyor cunku stres ve uzuntu yuzunden). Herneysede, yine zoruma gidiyor yine zoruma gidiyor.
- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.145
- 198
Bi kere esimle tartismistik, ben de o gun babamlara gitmistim oylesine ziyarete. Terketme degildi. Ama esimle baya bozuktuk, ailesinin de haberi vardi bundan. Bunlar napsa begenirsin, beni bi kere bile aramadilar ayri, bi de esimi akrabalarinin nisanina goturmeye kalkmislar. Eger esim o durumda nisana gitseydi mahvederdim onu. İste ben de o gun anladim, kimsenin kimseye faydasi yok, herkes birbirinin arkasindan is cevirme potansiyeline sahip
- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
- 208
haha : ) durumun ozu sanirim gercekten bu. hep kizardim 'el kizi'ymis gibi davranan gelinlere, asla oyle olmam, olamam zaten yakismaz bana derdim, oylede davrandim. ama yok, belkide evet hata etmisim.Keşke o fedakarlıkları yaparken 'el kızı' olduğun gerçeğini unutmasaydın..
Ben unutmuyorum valla adımı unuturum da bunu unutmam..
Bekliyorum tatlim. Su anda hala bircok beklenti icerisindeyim. Bekleyip gorecegiz olacaklari.Evi terketmek bir nevi köprüleri yakmak oluyor konu sahibi.. boşver artık bekleme onlardan bir şey.. eğer boşanma gibi bir niyetin var ise kafanı toparlayıp işleme koyarsın..
- 10 Ekim 2014
- 31.802
- 142.394
- 798
senin onlarla ,ogluyla,abisiyle evli oldugun surece bagin var .. ötesi yok neyine sasiriyorsun evi terk ettikten sonra veya bosansan sonsuza dek gorusecekmiydiniz? .. insanlara yaranmak icin bu kadar yirtinanlar sonrada oyle yaptim boyle yaptim diye bi dunya yaptigi seyleri siraliyor .. yapmak zorunda degildin yaptin diyede farkli davranmak zorunda degiller gecmis olsun
- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.117
- 598
Sanirim haklisin biliyomusun. Dertsiz gunleri gectiginde nasil oluyorsa hep bir hastalik cikiyor birinden birinde. Bi tuhaflik var yani.
Ogullarinin inadi ve sertligi sonuc olarak benimde artik saglam zeminimin tamamen sallanmasina sebebiyet vermesi sebebiyle dondum eve. Biriken bircok sey. Damlayi tasiran olay tabikide evi terk etmek icin yeterli sebeb degil, ama konu zaten onca zamandir benim icimde biriken seyler. Ailesi dibimde diyorumya, en yakindan herseyi izleyen bilen onlar zaten. Ablasiyla ablamla dertlesmedigim gibi dertlestim, hep bana 'haklisin gulum, sabir gulum, duzelecek tatlim' diyen kisi oydu. Aynen, burnu dusse donup almaz. Hadi ozaman, gorelim bakalim ne olacak bu gururunun sonu.
Elbette haberleri var. Kayinvalideme ve gorumceme eve donmeyecegimi soylemistim o olay yasanirken.
off kiyamam sana. Ailesiyle aran nasildi senin?
Kimse kimseyi birakmasin, ama adil olsun. Haklisin. Kiymet bu sekilde bildirilmiyormus. Ozaman oyleyse, simdide boyle. Herkes kendi yuzunu artik gosterdi. Ne diyeyimki baska.
Senin bakis acin gercekten cok entersan. Eminim esimin ve ailesinin bakis acisi su anda senin tam burada yazdigin sekildedir.
Kayinvalide ile kayinpeder durumun pekala farkinda. Yaptigim fedakarliklarinda, alttan alislariminda, ilgimden alakamdanda. Evliligimizin ilk aylarinda iki defa onlara problemlerimizi actim, esim birdaha onlari dahil etmemem icin uyardi beni (aramizda cozmemiz lazim, karistirma onlari babinda). Lakin ailesi okadar kadinin dert cekmesine, ezilmesine, kadina deger verilmemesine, alttan almasina aliskin bir aile ki. Ozelliklede babasi (karisina davrandigi sekilden bahsediyorum, kizlari cokkk degerlidir mesela, ama hanimlari pek adam yerine konulmaz). Kayinvalidem heppp aklin sira ogutlerinde 'alttan al, sen yapici ol, gormezden gel, sabirli ol' derdi bana. Ogluyla konusmaya kalktiginda oglu cokta konusturmazdi zaten annesini. Ogullarini bu pozisyona bu karaktere bu pohpohlamalara alistiran kisi kendileri. Yani EVET, onlarin gorevi nasil ogullarin simarttilarsa, birazda ayaklarinin artik yere basmasini, ailesine yuvasina sahip cikmasi gerektigini anlatmaktir benim gozumde. Bir sene ve dort ay oldu evleneli, evet yillar suren bir mucadele degil benimkisi. Ama artik saglam bir zeminim yok arkadasim, cok ama cok yorgun ve bitkinim. Hep ver ver ver ver...piskolojimin tamamen bozulmasini bekleyemem. Tamamen kafayi yiyecek duruma gelemem. Benim birtek canim var, izin verirsen az biraz kiymetini bileyim. Ve ettigim fedakarliklar karsisindada izin ver, birazda karsilik bekleyeyim ailesinden (ve ondan).
Kayinvalide iki koskocaman sene pesimde kostu ogluyla tanistirabilmek icin beni. Simdi ise ne ses ne soluk.
Bi yandanda vicdanim gunahlarina girme, belki fenalasti hastanelere dustu diyor (hakikaten cok cabuk fenalasip hastalaniyor cunku stres ve uzuntu yuzunden). Herneysede, yine zoruma gidiyor yine zoruma gidiyor.
Bana göre de senin bakış açın çok enteresan. Açıklaman neresinden tutsam elimde kaldı açıkçası.
- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
- 208
cok luzumsuz bir soru oldugu icin cevap vermeme hakkimi kullaniyorum izin verirsen.yeni gelininiz durumu biliyor mu ?
sadece meraktan soruyorum
- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
- 208
buda yeni moda tabi, 'neresinden tutsam elimde kaldi' yorumu. kadinlar kulubunden ogrendim bende bunu, kullanacagim bende haha ; )Bana göre de senin bakış açın çok enteresan. Açıklaman neresinden tutsam elimde kaldı açıkçası.
cok luzumsuz bir soru oldugu icin cevap vermeme hakkimi kullaniyorum izin verirsen.
tabi ki
- 2 Aralık 2014
- 452
- 78
- 18
artık devir değişti be canım.yapmayan daha kıymetli bu devirde.21.yy atasözümüzü örnek al bundan sonra.S.ken sevilir.Onceki konumda detaylica anlattim, evi terkettim gectigimiz pazar gecesi eve donmedim.
Pazar gununden beri ne ses var ne soluk. Ne esimden, nede gorumce yada kayinvalidemden. Evi terkettigime kesinlikle pisman degilim, ama inanin oyle koyuyorki aramamalari. Ama yanlis anlamayin, esimin aramamasi beni hiiiic sasirtmiyor, karakterine cok uyuyor cunku aramamasi. Lakin annesiyle ablasinin aramamasi beni oyle sasirtti ki. Etraflarinda dort donup, nekadar pozitif enerjim varsa verip, mutlu ederdim (oldukca depresif ve stresli bir aile cunku). Daha henuz 2 hafta once gorumceme bizimle birlikte tatile gelmesini teklif edip, biletlerimizi aldik (40 yasinda ve bekar kendisi). Ailesiyle tatile gittitinde birsey anlamayacagi icin, birazda yufka yurekliligimden olsa gerek, esim ve benle gelsin de hic olmazsa keyifle gonlunce bi tatil gecirsin dedim.
Kayinvalidemin dert ortagi sirdasi haline gelmistim, yanliz bi yere cikamadigi icin alip alip alisverise, carsiya pazara gotururdumki evde cok sikilmasin diye (sanki cok bos vaktim varmis gibi). Borekler corekler kekler yapip yapip tabak tabak tasimalarim, hadi hamur yogurayimda buzluk icin pogaca yapalim sana diye is cikisi aksam vakti yorgun argin yaptigim o hamurlar, sardigimiz yapraklar, misafirlerine ettigim hizmet, gosterdigim guler yuz, her islerine kosmam. Ustelik bu yazdiklarim ne ki. Salak gibi 'gelinlik gorevim bu' diye ne yoruldum ne caba gosterdim ne emek verdim yahu. Bu arada onlarla kapi komsusuyum, dipdibe oturuyoruz yani.
vay be. bana cok muthis bir ders oldu bu. ne ekersen onu bicersin demisya o atalarimiz, cokta oyle degilmis be sevgili atalarimiz. yarin ne getirecek bilmiyorum, ama bundan sonra fedakarlik mi? once oturup uc defa dusundukten sonra.
bulundugum durum tanidik geliyor mu sizlere?
- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
pardon pardon sızı hatırladım okumustum bı oncekı konunuzu
ben sızı haklı buldum . benımde esım bıryerlere erınerek gelır ve bu duruma kaynanamlarda care bulamıyor ama meselesımız sogukluk degıl adamın dogası bu . bı z bıze yeterız der ben ıse bızbıze yetemeyecegımızı hayatımızı ekmegımızı evımızı paylasarak daha guzel oalcagını dusunuyorum. herneyse , uzulmeyın gercekten.
aramazlarsa aramasınlar onlar dugunde bellıkı sızede bozulmuslar kucuk dusmusler kendılerınce belkı haklılar ama cocuklarını uyarmak bu kadar zor olmasa gerek
bosver
ben sızı haklı buldum . benımde esım bıryerlere erınerek gelır ve bu duruma kaynanamlarda care bulamıyor ama meselesımız sogukluk degıl adamın dogası bu . bı z bıze yeterız der ben ıse bızbıze yetemeyecegımızı hayatımızı ekmegımızı evımızı paylasarak daha guzel oalcagını dusunuyorum. herneyse , uzulmeyın gercekten.
aramazlarsa aramasınlar onlar dugunde bellıkı sızede bozulmuslar kucuk dusmusler kendılerınce belkı haklılar ama cocuklarını uyarmak bu kadar zor olmasa gerek
bosver
- 30 Eylül 2014
- 4.277
- 12.428
- 208
konum burada canim: http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/evi-terkettim-galiba.814624/siz zaten aileyle olan yanlışların yada bosuna fedakarlıkların farkına varmıssınız onu yazmayacagım
gerıye tek ıhtımal esınız ayrılmayı dusunuyor ve onlarda cocuklarına saygı duyuyor
neden evı terk ettınız , neye sabrettınız bır bılsek