• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin anneannesinin yedisine gitmek istemiyorum

bu arada şeyi söylemeyi unuttum

1 gün için 9 saat değermi demişsiniz
neden 1 gün kalacaksınızki bi kaç gün kalırsınız

eşi gidemiyor çünkü işyerinden izin alamamış
geçerli bi sebep

Hımm, ben eşide gidecek kendi gitmeyecek sanıyordum...

Ama yine de şahsi düşüncem ne olursa olsun; arada ne tatsızlık yaşanırsa yaşansın...

Ölüm bu; imkan olduktan sonra sırf hem karşındakine hem kendine "saygı" adına gidilmesi yakışık kalır diye düşünüyorum.

Tabi ki gitmek zorunda değil kimse...

Ama o zaman bahanelerin arkasına sığınmak, sırf kendi gönlünü rahat etmek adına yapılan birşey bence.

Gitmek istemiyorum gerek görmüyorum der gitmezsin, olur biter...

cenaze değilde düğün olsaydı gidermiydiniz?

oruç tutuyorum demişsin, emin ol Allah seni yadırgamaz o gün oruç tutmadın diye

polemik yaratmak istemiyorum ama bence oruç tutmakla müslüman olunmuyor, diğer değerler yok sayıldıkça

daha çok şey söyleyecektim ama susuyorum

Aynı şeyi bende diyecektimde konu din muhabbetine kayar diye demedim...

Ağzına sağlık.

Son düzenleme:
Hımm, ben eşide gidecek kendi gitmeyecek sanıyordum...:59:

Ama yine de şahsi düşüncem ne olursa olsun; arada ne tatsızlık yaşanırsa yaşansın...

Ölüm bu; imkan olduktan sonra sırf hem karşındakine hem kendine "saygı" adına gidilmesi yakışık kalır diye düşünüyorum.

Tabi ki gitmek zorunda değil kimse...

Ama o zaman bahanelerin arkasına sığınmak, sırf kendi gönlünü rahat etmek adına yapılan birşey bence.

Gitmek istemiyorum gerek görmüyorum der gitmezsin, olur biter...

Aynı şeyi bende diyecektimde konu din muhabbetine kayar diye demedim...

Ağzına sağlık.

din muhabbetine kayarda konu kapanır diye sadece bunu söyledim yoksa yumacaktım gözümü açacaktım ağzımı

BİZE NE OLUYOR ANLAMIYORUM. YA ÇOK AFEDERSİN KONU SAHİBİ ARKADAŞIM böyle de konu mu açılırmış ya? nerde bizim örfümüz ananemiz edebimiz ahlaki değerlerimiz. ortada ölmüş gitmiş bir kadıncaz var. ona son görevin bu senin. sorman hata. eşine çok üzüldüm şimdi kendimi onun yerine koyunca. bak kardeşim otobüs tutması denince ben tıp literatürüne girerim. çok çok çok afedersin ama burnumdan falan çıkartırım yani çok özür dilerim dozunu belirtmek için bunu kullandım. işte ben yıllarca her sene kayınvalideme (ki tam 20 saat sürüyor) gittim canım. üstelik ölüm vs de yoktu. şimdi şimdi uçak fobimi bastırdım da artık uçakla gidiyoruz. kızlarım küçüktü onlarıda otobüs tutardı baygın kalırlardı yolda. yani bunlar görevdir ya insanlıktır edebtendir lütfen biraz empati lütfen lütfen lütfen. sizin anneanneniz olsaydı vefat eden konuyu öyle açsaydınız boşanma lafları havada dolaşacaktı. değil mi ?

Bence gitme artık arkadaşım, kaç yaşındasınız bilmiyorum hiç ölüm acısı vermesin tabi rabbim ama hayat bu sırayada bakmıyor parayada zamanı gelen göçüp gidiyor ne olacak ki normal bişey anneniz öldüğünde eşiniz aman nasıl gidelim okadar yolu deyip sizin acınızı bile hafife aldıgında burdaki söylenenleri çok iyi anlarsınız ..

Birde sahiden gitmeyin 7 si ölümünden önemli değil ya ...

din muhabbetine kayarda konu kapanır diye sadece bunu söyledim yoksa yumacaktım gözümü açacaktım ağzımı

insanoğlu işte konuyu din muhabbetııne de ceker her yöne de...kımse benım tarafımdan konuya bakamaz tabi şimdi herkes yaşlı yarı felclı bır teyzenın benım dugunume geldıgı ama benım cenazeye gıtmedıgım ıcın yorum yapmış ayrıca 9 saatten gelmedı dıyorum aynı sehırdeydı dıyorum dıyorumda okuyan yok.....acaba o kısmı yazmasaydım da konuyu acsam bakalım yıne bu yorumlar olacakmıydı.kımse kusura bakmasında %80 nınız gıtmezdınız.cenazesınde hastaydım zaten güneş çarmasından ateşim tavan yapmıstı eşim zaten yollamazdım senı o halde demişti...ve ayrıca bazıları demıskı ınsan olarak görevımız ya hangımız 9 saatlık mesafeden sırf ınsanlık dıye gıderdınız merak edıyorum..diğer degerlerımızı tam yapıyor muyuz acaba ben evımde duamı edıyorum oraya gıtmişim insanlar benı görünce memnun olacak dıye görevımı yerıne mı getırmıs oluyorum...madem din konusu dinimizde zaten 7 si 40 ı 52 si dıye bırsey yoktur...bunlar ınsanların cıkardıgı bırseymiş.(star tv de nıhat hatıpoglundan dınlemıştim) konuyu dini yöne cekmenın anlamı yoktur!!!!!!!! çogu ınsan bayramlarda vs lerde mezarları zıyaret edemezler ama naparız evımızden acarız okuruz dualarımızı. ne alakası var yanı sımdı bu yazılanlarla bunun anlamadım.

BİZE NE OLUYOR ANLAMIYORUM. YA ÇOK AFEDERSİN KONU SAHİBİ ARKADAŞIM böyle de konu mu açılırmış ya? nerde bizim örfümüz ananemiz edebimiz ahlaki değerlerimiz. ortada ölmüş gitmiş bir kadıncaz var. ona son görevin bu senin. sorman hata. eşine çok üzüldüm şimdi kendimi onun yerine koyunca. bak kardeşim otobüs tutması denince ben tıp literatürüne girerim. çok çok çok afedersin ama burnumdan falan çıkartırım yani çok özür dilerim dozunu belirtmek için bunu kullandım. işte ben yıllarca her sene kayınvalideme (ki tam 20 saat sürüyor) gittim canım. üstelik ölüm vs de yoktu. şimdi şimdi uçak fobimi bastırdım da artık uçakla gidiyoruz. kızlarım küçüktü onlarıda otobüs tutardı baygın kalırlardı yolda. yani bunlar görevdir ya insanlıktır edebtendir lütfen biraz empati lütfen lütfen lütfen. sizin anneanneniz olsaydı vefat eden konuyu öyle açsaydınız boşanma lafları havada dolaşacaktı. değil mi ?

Yozlaşmakla ne alakası var bunun ne olacakmış bize hatta cenazeye gitmemize bile gerek yok artık belediyeler kaldırıyor ne öyle herkes saatlerce gidecek ..

Şimdi arkadaş diyecekki ' ben kaldırmayalım mı diyorum cenazeyi hem gitsem ben mi kaldıracaktım ' biliyorum bu yazdıklarıma böyle bir cevap verecek..

kayınvalide farklı bır olay saptırmayalım bence...

insanoğlu işte konuyu din muhabbetııne de ceker her yöne de...kımse benım tarafımdan konuya bakamaz tabi şimdi herkes yaşlı yarı felclı bır teyzenın benım dugunume geldıgı ama benım cenazeye gıtmedıgım ıcın yorum yapmış ayrıca 9 saatten gelmedı dıyorum aynı sehırdeydı dıyorum dıyorumda okuyan yok.....acaba o kısmı yazmasaydım da konuyu acsam bakalım yıne bu yorumlar olacakmıydı.kımse kusura bakmasında %80 nınız gıtmezdınız.cenazesınde hastaydım zaten güneş çarmasından ateşim tavan yapmıstı eşim zaten yollamazdım senı o halde demişti...ve ayrıca bazıları demıskı ınsan olarak görevımız ya hangımız 9 saatlık mesafeden sırf ınsanlık dıye gıderdınız merak edıyorum..diğer degerlerımızı tam yapıyor muyuz acaba ben evımde duamı edıyorum oraya gıtmişim insanlar benı görünce memnun olacak dıye görevımı yerıne mı getırmıs oluyorum...madem din konusu dinimizde zaten 7 si 40 ı 52 si dıye bırsey yoktur...bunlar ınsanların cıkardıgı bırseymiş.(star tv de nıhat hatıpoglundan dınlemıştim) konuyu dini yöne cekmenın anlamı yoktur!!!!!!!! çogu ınsan bayramlarda vs lerde mezarları zıyaret edemezler ama naparız evımızden acarız okuruz dualarımızı. ne alakası var yanı sımdı bu yazılanlarla bunun anlamadım.

BEN GİDERDİM

sizin düğününüze gelip gelmemesi önemli değil ki

kusura bakma
sende insanlık yokmuş
senle muhattap olmak istemiyorum artık
yazılarını görünce kafayı yiyorum

vallahi buraya derdini anlatmak artık büyük cesaret..kızlar yapmayın bu kadar acımasız eleştirileri bırakın lütfen hayır kız rahatsız dayanamıyor kaldıramıyor olabilir herkesin bünyesi farklıdır...kız hem belirtmiş görümcesinin emrivaki yapmasına daha çok takıldığını...tamam yorum yapın ama bu kadar negatif eleştiri nedir insan konuyu açtığına açacağına pişman oluyor...kimisi de yazar birbirine" aa bak eski konularını okudum "diye derdini yüzüne vurur bu da ayrı mesele..
hayır burada neden dertler yazılıyor belki içindeki sıkıntıyı hafifletebilmek için...belki çözüm odaklı...belki sıkıntısını yazıp üstünden atmak için..belki gerçekten anlatacağı kimsesi olmadığı bizi de dertleşecek arkadaşları olarak gördüğü için..el insaf biraz....
hayır insanlık yok diyecek kadar acımasızca eleştirip kalp kıranlar;dikkat edin şu mubarek günde eleştiri yapacağız diye kalp kırıyorsunuz farkında mısınız?
hani dini açıdan sadece oruçla müslümanlık olmaz diyenler kalp kırarak ne kadar vebalin altına giriyorsunuz farkında mısınız..
yapmayın lütfen ne bu negatiflik..

Son düzenleme:
normal şartlarda gidilmesı gerektıgını bende zaten bılıyorum....9 saatlık yoldan kalkıp gıdılmesı mantıklı mı hem de oruc tutarken bunu soruyorum.aradan bu kadar zaman gecmiş olacak amaç ne kaynana memnun olsun yeter ki....

Oraya gitmen kaynananın gönlünü yapmak için olmamalı zaten, ölen kişiye saygıdır o.
Ona olan vicdan borcudur.
Bana mantıksız geliyor yolu bahane edip gitmemek. Allah rahmet eylesin bu arada.

Bak güzel kardeşim demiş olsaydın ki eşimin annennesinin cenazesine gittim ama 7 sine gitmek istemiyorum emin ol burda ki herkes seni anlayacaktı ..

Ama sanırım çok gençsin yaşını yazmadığın için bilemiyorum toy denir ya olsun hayatı yaşayarak öğreneceksin ,ama anneniz keşke bunları size söyleseydi ,siz artık bir gelinsiniz ve vazifeleriniz var bir statü sahibisiniz ailede (bunu meslek olarak falan demiyorum).

bence gidilmeli ne olursa olsun,benim babaannem vefat etti,aile türkiyenin heryerinde hepsi kostu geldi yani
hadi kendimiz neyse tabiki ama gelinlerde,damatlarda geldi..kendi akrablarini birak ta elin bilmen kac yabancisi bile 10 saatlik yoldan geldi..cidden hic mi istemiyorsunuz 7 si icin 9 saatlik yol diyorsunuz eeee ne olmus,gidin dua edersiniz yemek verilirken hizmet edersniz yani bu kadr zor mu anlamiyorum..
yine benim babaannem vefat ettiginde ilk bayraminda herkes geldi babaannemn evine hemde dedigim gibi icinde 8 saatlik yol vardi,5 saat yol vardi yani herkes geldi hicte gocunlunmadi bence gidilmeli yolu bahane etmeyin.cidden bunu gereksiz mi görüyorsunuz merak ediyorum Allah korusun kendi ailenizden biri olsaydi yine böyle mi düsünürdünüz?/FONT]

Yozlaşmakla ne alakası var bunun ne olacakmış bize hatta cenazeye gitmemize bile gerek yok artık belediyeler kaldırıyor ne öyle herkes saatlerce gidecek ..

Şimdi arkadaş diyecekki ' ben kaldırmayalım mı diyorum cenazeyi hem gitsem ben mi kaldıracaktım ' biliyorum bu yazdıklarıma böyle bir cevap verecek..

sizi tebrik ederim.!!! demek ki bu tarz duygularımız sizin gibi düşünen insanlar sayesinde yok oluyor. sizin yetiştirdiğiniz evlatlarda aynı yolu benimserse eğer şurda 10 yıla kalmaz insanlık edeb ahlak haya velhasılı bu size göre gereksiz tüm hasletler yere batar....

BEN GİDERDİM

sizin düğününüze gelip gelmemesi önemli değil ki

kusura bakma
sende insanlık yokmuş
senle muhattap olmak istemiyorum artık
yazılarını görünce kafayı yiyorum

tamam sen benım yerıme gıt o zaman sende ınsanlık cokmuş ya o yuzden ne olacak bır ınsanlık daha yaparsın.

vallahi buraya derdini anlatmak artık büyük cesaret..kızlar yapmayın bu kadar acımasız eleştirileri bırakın lütfen hayır kız rahatsız dayanamıyor kaldıramıyor olabilir herkesin bünyesi farklıdır...kız hem belirtmiş görümcesinin emrivaki yapmasına daha çok takıldığını...tamam yorum yapın ama bu kadar negatif eleştiri nedir insan konuyu açtığına açacağına pişman oluyor...kimisi de yazar birbirine" aa bak eski konularını okudum "diye derdini yüzüne vurur bu da ayrı mesele..
hayır burada neden dertler yazılıyor belki içindeki sıkıntıyı hafifletebilmek için...belki çözüm odaklı...belki sıkıntısını yazıp üstünden atmak için..belki gerçekten anlatacağı kimsesi olmadığı bizi de dertleşecek arkadaşları olarak gördüğü için..el insaf biraz....

Burda her konu açanı onaylayan cümleler söylemek zorunda olduğumuzu bilmiyordum..Konu açmak kimseye hak kazandırmaz arkadaşım...

Back
X