eşimin ameliyatı ve sorunlar aklım karışık

emvacilbihar

asklar1m ile mutluyum
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
1.726
4
116
41
İzmir
merhaba hanımlar
eşim bayram öncesi arefe gününden önceki gün yani salı maçta düşmüş ve kalçasını kırdı. o günden beri hastanelerdeyiz. bayram tatili diye tatilin bitmesini bekledik. 8 gün zorla geçti. hep umutla ameliyat günü bekledik bı şekilde oyalandık. bayramı yaşayamadık.

dün doktor geldi ve açıklama yaptı. ameliyat olması gerekiyor ve gerekli malzeme yok diye ünv. hastanesi ameliyat etmedi ya da edemedi. çünkü eşim daha önce çocuk felci geçirdiği için özel bi platin gerekiyormuş.

ama ben 8 gün daha ameliyat olmadan hastanede yatacak olmasını kabullenemedim. kendimi çok çaresiz hissediyorum. adam 16 gün 2 yerden kırık kalça ile hatanede yatacak. ameliyattan sonra da yatacak uzun uzun. bunları düşündükçe üzülüyorum, içim daralıyor.

tabi beterleri var diyip sürekli şükrediyoruz. işin bu boyutu da var.

kayınvalidem ile kayınpederim geldiler sağolsunlar ama ameliyat zamanı gidecekler. çünkü kaynımın çocuğunun çok daha tehlikeli bir ameliyatı var . oraya gitmeleri gerekiyor. bunu çok iyi anlıyor ve onlara hak veriyorum. ama eşim hastanede ben çalışıyorum. 2 çocuğum var. rapor haklarımı doğum sonrası bitirdim. çaresiz kaldım.

ameliyat sonrası eimin iyileşmesi 3-4 ay sürecekmiş. bu sürecin üstesinden nasıl gelirim bilemiyorum. kafam çok karışıkç hem maddi hem de manevi olarak sarsılıyorum.

bunca şeyin içinde bir de ananem bana gelip kalmak istiyor kışın. çünkü doğalgaz yakmak istemiyor. tek başına yaşayan biri.
kayınvalidem gidecek eşimin ameliyatı sonrası ananem gelse faydası olur mu yoksa zarearı mı olur bilemedim. ananem yalnız yaşamaya alışmış biri olduğu için ayak uyduramayabilir. küçük çocuklarım var. bi yandan da yazık kadına diyorum. maddi imkanları geniş ama cimri işte. yaşlılık hastalığı. biraz da huysuz herşeye karışır. sizce bu durumda ne yapmalıyım ananem gelmeli mi yoksa reddetmeli miyim? reddetmek de çok kırıcı. neye ve kime üzüleceğimi şaşırdım.

yardımlarınızı , fikirlerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

ananenız cocuklarınıza bakabılecekmı?
normalde cocuklarınıza kım bakıyor?
Esınız ıcınde gecmıs olsun Allah acıl sıfalar versın ınsallah

anneanneyle ilgilenecek başka kimse yokmu?
gelipte sana maddi manevi destek olmayacaksa gelmesin zaten eşinin ağrısı sızısı olur erkekler gripken bile mızmızdır şimdi ağrılar haliyle onu asabileştirir, bu zamanda sana köstek olacak değil destek olacak insanlar lazım, gerekirse kv gelsin oğludur çiçek gibi bakar, sende hem eşinle hem çocuklarınla ilgilenmiş olursun tükenmeden

Aynen katılıyorum. Anneannenizin her şeye karıştığını söylemişsiniz bu sizi daha fazla strese sokabilir. Kayınvalideniz kaynınızın çocuğunun ameliyatından sonra eğer bir engeli yoksa gelip kalabilirse sizin için çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Hem oğluna hem de torunlarına bakar sizin de biraz yükünüz hafifler.

cok gecmis olsun rabbim acil sifa nasip etsin
annanene gelince eger bakicak baska kimse varsa bence size su donemde gelmesin
arkadaslarin dedigi gibi erkekler hasta oldugunda zaten zor oluyolarki senin esin bide ameliyat olucak
bide muhtemelen yasli kadindir ve onada bakmani istiycektir yani sana yararindan cok zarari olabilir
sen hem esinle hem cocuklarla hemde annaneyle ugrasmak zorunda kalabilirsin
bide herseye karisan birisi diyosun hepten seni bunalta bilir

Eğer size bir faydası olmayacaksa ve anneanneniz yalnızken madur olmayacaksa gelmemesi daha uygun olur.

çok üzüldüm.Allah size sabır ve güç,ailenize sağlık versin.

bence anneanne olayını erteleyin,çok iyi niyetlisiniz ama yaşlı bir insan size destek değil köstek olur böyle bir durumda.

çocuğunuz 2 tane galiba,hasta eş,2 çocuk,yaşlı bir anneanne ve tek başına hepsine yetmeye çalışacak çalışan bir kadın

çok büyük bir ütopya...anneannenizle başkası ilgilensin ve siz,yanınıza yardımcı olabilecek birini bulmaya çalışın.

Allah yardımcınız olsun.

cok gecmiş olsun canım yaslılar cocuk sesi kaldıramadıkları gibide kızıp bagırıyolar imkanı varsa otursun evinde bu yaslıların cimrilik olaylarına sinir oluyorum zaten tek kişisin bak keyfine neden baskalarını rahatsız ediyosun allahım yardımcın olsun kardesim

anneannenizi uygun bir dille geri çevirin herşeye karışır birazda huysuz demişsiniz.bu durumda böyle birisi siizn için sorun olur.bence kv nizden yardım isteyin.yoksa nasıl yetişeceksiniz.çocuklarınıza kim bakıyor yardımcı falan varsa evde o zaman halledersiniz kimseninde kahrını çekmemiş olursunuz.bide memursanız yakınlarınızın başına bişey geldiğinde bakıma muhtaç olduklarında alabileceğiniz iizinler var araştrın derim.

hepinize iyi dilekleriniz ve fikirleriniz için teşekkür ederim.
ananeme bakacak kımse yok.
kv gideceği i,çin bana çok yardımcı olamayacak.
evde küçük oğluma bakan bakıcı var. büyük oğlum kreste.
izinlerden habreim var. gerekirse ücretli izin almayı planlıyorum.

ananemin durumu sonradan eklendi ve vicdan yaptım işte. ama kesinlikle her yazan arkadaş bıraz daha net görmemi sağladı olayları.

şöyle ki çocuk sesini kaldıramayabilir, eşim evde yatarken kumanda kavgası olabilir gittiğim geldiğim yere karışır.

şu vicdanım da bi sussa. ama o yaşlı ve bakacak kimsesi yok diyorum. gerçi kendi işini kendi yapıyor. benim yanıma gelmek istemeyişinin tek sesbebi evde durmayayım da fatura gelmessin. yoksa beni pek de sevmez. bi de diğer kuzenlerimden yardım istemiyormuş benden istiyor özellikle. herhalde yumuşak yüzlü gördü.

Eğer sorun sadece kumanda kavgası, çocuk sesiyse bu hal olur. Çocuk sesine karşı kendisinin daha anlayışlı olması gerektiğini söylersiniz.
Kumanda kavgasında ise evde yatan bir insan olduğu için çok karışacağını düşünmüyorum anneannenizin.
Yalnız bırakınca çok yalnız hissedecekse kendisini gelebilir aslında.

ananem 36 senedir yalnız yaşıyor. dedem vefat ettiğinden beri. dayımlar yazın gelir 6 ay kalırlar. yurtdışında yaşıyorlar. kışın ananem yalnız kalır. annemlere evi yakın. annem ara sıra gider ihtiyaçlarını karşılardı.

şimdi eşim bu durumdayken gelmesi fayda yerine bana zarar verecek gibi geliyor. ben eşimin sıkıntısı ile mı uğraşayım yoksa ananemle iyi geçinmeye mi çalışayım bilmiyorum. gelecek sene olsaydı belki daha iyi olurdu ne bileyim.

dayımlar yazın geldiklerinde ananem herşeye sorun çıkarıyor ve kavga gürültü geri gidiyorlar. o nedenle huysuz dedim. idare edebilecek biri değil. bu bayramda bile annemle dayımla küsmüş ananem. artık sebep ne bilemiyorum.

gönlüm 2 yükü de aynı anda kaldıramayacağım için gelmemesinden yana.

şöyle tonton nineler vardır ya kenarda oturur torunlarına sevgi gösterir tesbihini çeker kimseye karışmaz. öyle biri değil yani. ahhh ahhh. eşimle daha konuşmadım bu konuyu.

öncelikle çok geçmiş olsun,ben de sizinki kadar ciddi olmasa da benzer durum yaşadım. evlendiğimizin ilk yılıydı,eşim halısahada futbol oynarken dizi döndü ve 1,5 ay kadar evde yattı. ameliyatlık durumu olmadı ama bi aparat taktılar ve yattı evde.
erkek evde kalınca hele ki hasta olunca ,psikolojisi altüst oluyor,çok sıkıntılı zamanlardı.çok asabi olmuştu,sıkılıyodu vs...ben de çalışıyorum.o zaman çocuğumuz yoktu..annesi geliyodu gündüz ama yine de işten gelip yemek yapma işi vs. bana kalıyodu....
neyse bu durumlarda evde size iş çıkartmayacak,karışmayacak biri olması daha iyi inanın..eşiniz evde anneanne ile rahat edemez o kesin,zaten psikoloj,ik olarak bunalımda oluyolar bir de yaşlı vr huysuz insan şartları zorlaştırır. gelmiş insana git de diyemzs,iniz..en iyisi durumu anlatın ve kabule demeyeceğinizi bildirin..
kv gelemicekse bakıcı tutmanızda fayda var ameliyattan sonra tuvalete bile kalkamayacağını düşünüyorum,bu durumda eşinizin her tür ihtiyacı için bir bakıcı şart..

Ewimde 11 aylık oğluma bakan bi bakıcı var. ona biraz daha fazla para verip eşime destek olmasını isteyeceğim. çünkü benim eşim uzun bi süre evde kalacak. ananeme de nasıl gelme dicem bilmiyorum.
galiba annemi devreye sokacağım.

öncelikle Allah yardımcın olsun,dediğin gibi senin için hem maddi hem manevi zorluk olacak..
bir de işin içine anane girecek,bence bir şekilde durumu anlat.
aslında kendisinin anlaması lazım veya birinin onu uyarması lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…