eşimin akrabaları yüzünden memur olmak istiyorum..30 undan sonra olurmu

beyazsayfalar

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
9
0
orta halli bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm saolsun babamlar sıkıntılar içinde okuttular büyüttüler beni,
emekli bir babanın 6 çocuğundan biriyim.
üniversitede okurken,annem ablam el işleri yapıp sattılar bana harçlık gönderdiler,
babam kendi cep telefonunu bana vermişti okulda lazım olur diye
yani o kadar zor şartlarda bile beni okutmaya çalıştılar bende
önlisans okudum bir an önce işe başlamam gerek diye devam edemedim eğitimime
neyse sonra evlendim
eşimin ve ailesinin akrabalarının maddi durumları bizimkilerden çok yüksekte
ama eşim asla bunu sorun etmedi
annesi beni kabul etmemişti önceleri kendilerine denk görmediler
çok zorunlar yaşadım ama hep eşim beni savundu korudu her yerde
ben önce çok zorlandım acaba beni ailemi küçümsermi diye
ama saolsun asla böyle bişey olmadı ve bende eşimi çok seviyordum kabul ettim evlendik
5 yıl oldu evleneli,ikiz çocuklarımız var.çok riskli gebelik geçirdim işimi bıraktım
eşim şimdi çocukları bakıcıya bırakma sen ilgilen dedi,birde özel sektörde çalışmamı istemiyor,saatleri uyumsuz diye ..neyse sonuçta evdeyim
ama gündemi takip eden,herkesle oturup siyaseti ekonomiyi tartışabilen ,bir kitabı iki günde bitirebilen
yani kendi imkanlarım dahilince kendimi geliştiren bir insanım
girdiğim ortama uyum sağlarım kılık kıyafetim asla eşimi rezil edecek bir davranışım olmamıştır bugüne kadar

neyse eşimin bazı akrabaları sanki beni küçük görüyorlar gibi
onlara gittiğimizde hoşgeldiniz diyorlar eşimle konuşmaya başlıyorlar
asla dönüp bana özel sen nasılsın demediler,
zaten bizi ziyarete hiç gelmezler büyükler diye bizde özel günlerde gidiyorduk bugüne kadar
ama dediğim gibi beni hiç önemsemediklerini gördüm,hep takip ettim ama durum böyle
buna benzer çok örnekler var
mesela asgari ücretler çalışılan işleri hep küçümsüyorlar önemsemiyorlar bu insanları
çok tuhaf insanlar açıkçası bende sevemedim onları
birde dediğim gibi akrabaları nedense memurluk gibi bir işin olmayınca değer vermiyorlar bunaldım artık insanların içinde dışlamalarından
bizi hiçbir ortamlarına düğün nikah vs çağırmıyorlar
bize gelmiyorlar tamam önemsemiyorum görüşmüyorum ama bir yerde de zoruma gidiyor
eşimle aramız çok iyi saolsun belki çoğu şeyi bana yansıtmıyordur ben üzülmeyeyim diye.
çoğu zaman bana sorar sen istiyorsan gidelim diye
neyse ama hep akrabayız sonuçta yüzyüze bakıyoruz
bıktım artık bu dışlanmalardan

önlisans mezunuyum,şuan açıköğretim iktisat bölümünde 3.sınıfı okuyorum
onların çok değer verdiği insanlarla kıyaslanamayacak kültüre sahibim belki ama
maalesef bu insanlar karşısında memurluk gibi sabit bir işin mevkin olursa değer gösteriyorlar

30 yaşındayım, özel sektörün çalışma saatlerini eşim sevmiyor o yüzden istemiyo çalışmamı
kpss ye hazırlansam mı diye düşündüm ,30 yaşından sonra atanabilir miyim acaba.

canım 30 yaş artık önemli değil yaş sınırı kalktı ama 90 puana yakın bir puan alabilecek misin?
o kadar zor ki

canım 30 yaş artık önemli değil yaş sınırı kalktı ama 90 puana yakın bir puan alabilecek misin?
o kadar zor ki

aslında ben puan almaktan değil atanamamaktan korkuyorum,
evde sürekli tetsler vs çözüyorum çok çok iyi gidiyor.anlamadığım konu soru olmuyor 50 soru çözüyorsam bunun içinde 2 veya 3 tane yanlışım çıkıyor
benim tek kafama takılan 30 yaş sınırıydı ..

Başkaları öyle istiyor diye birşeyler yapmaya çalışma bence...
sende onların daha insan gibi, saygı, sevgi sahibi olmalarını isterdin ama onlar bu durumu elde etmek için birşey yapıyor mu hayır?
özgüvenini bu tip insanların zedelemesine izin verme. çocuklarını gönül rahatlığıyla büyüt, eşinin hepinize yetecek imkanı varsa sırf başkaları sana iyi davransın diye çalışmak zorunda değilsin....
hatta gittiğin ortamlarda hanımefendiliğinle, bilgilerinle ve ne kadar zor şartlar altında olmalarına ramen seni okutacak kadar kültürlü bir aileye sahip olduğun için sen onları EZ!
böyle görgüsüzler oldukça onlara hadlerini bildirecek kadar dirayetli doğrü dürüst insanlar da olmalı bence...

Daha 21 yaşındayım ve hayat bana kendi istemediğim bir şeyi sırf başkaları istiyor diye yapmamayı öğretti. Sizin önceliğiniz kendiniz ve aileniz olmalı bence o tarz insanlar için deymez boşver sende onlara ilgi gösterme. Öyle devlet memurları var ki insan değil bi güler yüzü düzgün konuşmayı çok görüyolar. Demek ki eşinizin akrabalarının önceliği saygı sevgi insanlık değil para ve kariyer. Ama tabi bi de şu var ki okumuşsunuz halada okuyosunuz bence kpss ye hazırlanın ama bunu kendiniz için yapın.

o kadar çok haklısınki canım 5 yılık evlilik ve öncesinde flört yılları inanki bu söylediklerinin hepsini yaptım yapıyorumda
hatta çoğu zaman saçma sapan tezlerini çürütüyorumda rezilde oluyorlar ama yok yok
bu insanlar o kadarcahilki sırf paraları var diye rahatlıklarından bazı kesimin hallerini durumlarını anlamıyorlar anlamayada çalışmıyorlar
eşim saolsun hep anlar beni akrabalarımı sever sayar
ama işte görüşmüyorum bir süre sonra bir bakıyorsun ki yine mecburen karşı karşıya kalıyorsun
herkesin işi gücü yerinde sen orda tek kalabiliyorsun
çok garip bir duygu bu yaa
ezilmiyorum dışlanmıyorum ama yine de bazı noktalarda gerçekten çok üzülebiliyorsun

evt okuyorum ve ben iktisat alanında ilerlemek istiyorum aslında
yüksek lisans vs. çocuklar olunca bir müddet araya yıllar girdi mecburen devam edemedim okula

Sırf milletin gözünde farklı olacaksın ya da dışlanmayacaksın diye yapmamalısın bunları.
Ne yapıyorsan kendine yaparsın,bak eşin bile problem etmiyormuş(ama senin eşimi şimdiye dek rezil etmedim tarzında konuşman bile akrabalarının senin üzerinde oluşturduğu o olumsuz etkiyi gösteriyor),yapma bunu belki de o akrabaların sana hissettirmeye çalıştıkları tam da bu duygulardır ?

Eğitimini bitireceksen,iyi bir yere gelmek istiyorsan bunu önce kendin için daha sonra çocukların ve eşin için yapmalısın,yemişim akrabasını

İnsan isterse neler neler yapar,30 yaş nedir ki ? Daha ömrünün baharındasın

tatlım önlisans bölümün ne biraz bilgim vardır bu konularda yardımcı olabilirim belki

Son düzenleme:

saol canım,
aslında çoğu zaman takmıyorum bu tarz insanları ama bazen yalnız kalınca kendimi kötü hissettiriyor bu insanlar

Memuriyette yaş sınırı 40 'dı ama o da kalktı artık...

Yani sınavı kazanırsanız iyi de bir puan alırsanız atanma şansınız var.

Ama bunu eşinizin akrabaları için degil kendiniz için yapın.
Zira onlar insanlıgın makamla mevkiyle olmayacagını bilmeyen insanlar.

Üzülmeye bile degmez...

önlisans bölümüm turizm seyehat işletmeciliği ve tur operatörlüğü
sonrasında dikey geçiş yaptım açıköğretim iktisat 3.sınıfa

anladım tatlım turizmin atamaları olmuyor pek. ama iktisat güzel bölüm ben de iktisat okuyorum aöf 4 sınıf.
şimdiden asıl başla derim ben olmaz diye bir şey yok şahane olur mükemmel olur.
ama kimseyi takma kafana hayat senin hayatın eşine çocuklarına bak kimse için üzülmeye değmez şu hayatta.

onlara baktığımda kendi ailemin değerini daha iyi anlıyorum aslında
annemin babamın ne kadar temiz ne kadar mükemmel insan olduklarını anlıyorum,

ya çok garip duygular yaşıyorum bazen üzülüyorum birden kalkıp kızıyorum işte
kafama takılan bişeyde şimdi eşim saolsun hiçbirşey demiyor ama
acaba ilerleyen yıllarda o değişirmi bazen ondanda korkuyorum açıkcası
bazen öyle şeyler duyuyorumki melek gibi insanlar kalkıp karılarına neler yapabiliyor
benim eşimde birgün değişirde o akrabaları gibi olurmu diyorum

günümüzde 30 yaş eskinin 20 sine denk hayat şartları yüzünden....
30 yaş hiçbir şey bak ben 27 yasındayım....üni mezunuyum ama yenıden aöf ye yazıldım işletme 1. sınıf biizm sizin gibi bir şansımızda yok 3 den devam edemıyoruz.....o yuzden 2014 kpss ye guzel hazırlanırsan atanırsın......

çalışmak atanmak istiyorsan bunu kendin için yap eşinin akrabalarının gözüne girmek için değil
ben beni küçük gören hor gören insanlar için kılımı bile kıpırdatmam hatta görüşmem bile
sen de öyleleri için canını sıkma salla gitsin

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, sen elleri değil ayakları bile öpülebilecek bir aileye sahipsin. Seni her şartta okutmaya çalışmışlar; şükür ki sen de onların yüzünü kara çıkartmamışsın, kendini geliştirmişsin ve geliştirmeye de devam ediyorsun. Sakın ama sakın bu tarz insanlar için kendini ve aileni aşağı görme sen de. Bu hal ve tavırları ile onların ve senin tırnağınız bile olamayacaklarını çok açık bir şekilde belli etmişler... "Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır"... Eşeklik ediyorlar demek ki sen hiç umursama ve asla şunu da unutma "insanların mevkileri arttıkça mütevazilikleri de artar." Demek ki onlar sandığın mevkide bile değiller.

Neyse çok sinirlendim eşinin akrabalarına ama asıl konu o değil. Bildiğim kadarı ile artık sınır yok o yüzden her şey için denemeye değer diye düşünüyorum. Benim anacığım da çok başarılı bir öğrenciyken üniversiteyi bırakmak zorunda kalmış babamın ailesi yüzünden. Ama azmetti, 50 yaşından sonra açık öğretim sosyoloji okumaya başladı ve gayet de şevkle okuyor; bir yandan çalışıp, bir yandan ev için kendini paralayıp bir yandan da 50 yaşından sonra ders çalışıyor. Sen hayli hayli yaparsın

canım çok saol,ne güzel yazmışsın ellerine sağlık..
aslında evet haklısınız ama bir taraftanda kendim eşim çocuklarım için eğitimime devam edip
kendi hedeflerime ulaşmalıyım aslında...
onlarıda dediğiniz gibi normalde görüşmek istemiyorum görüşmüyorum da işte akraba olunca bazı durumlarda mecburen karşılaşıyorsunuz
allahım hiç kimseyi cahil insanlarla muhattap olmak zorunda bırakmasın inanın çok zor bir durum
bazen gevşek olduğum anlarda çok kötü etkileniyorum işte bugünkü gibi

çok saolun arkadaşlar

sevgili kardeşim ben de 30 yaşından sonra memur oldum. ozamana kadar ev hanımı modundaydım şimdi 4 yıllık memurum.inan çalışınca kocanın, ailenin bile gözünde değerin artıyor o zaman çok üzülüyor takıyordum neden para için herkes değişiyor diye ama öyle malesef.. çalışacakasan kendin için yap bunu. ben bilgisayar sertfikası alıp içişleri bakanlığına atandım sadece önlisans mezunu olmak yetiyordu.birde sertifika..kps ye iyi çalış.inşallah hayırlısı olur hakkında...

gerçekten var böyle insanlar sadece kariyer ve para odaklı olan.acıyorum sadece onlara.ben de üni mezunuyum ve senle aynı sebeplerden çalışmıyorum.özel sektör berbat halde ve atanamıyorum.dolayısıyla çalışmıyorum.benim eşim memur ve dairedeki arkadaşlarının neredeyse hepsinin karıları iyi mevkideler.sanırım eşimi de biraz kışkırtıyorlar öyle hissediyorum.hani senin eşin çalışmıyor çalışsa daha zengin hayatı yaşarsınız gibisinden.

geçen bir iş arkadaşıyla hanımı bize geldiler ve bize bir iyilikleri dokunan aile oldukları için onları muntazam ağırlamak istedim.salonumun eşyalarını da yeni ve son model almıştım ışıklı vitrinler kocaman avizeler falan.bu aile bize gelip de bizim salonu görünce resmen suratları düştü.bütün bir yemek boyunca tek kelime etmediler ve yaptığım esprilerin hiç birine gülmediler.

neyse yemek bitti oturduk.daha doğru düzgün muhabbet etmeden kadın bana "ooh ev hanımları rahat tabi biz sabahın köründe yollara düşüyoruz,sinir stres içindeyiz" dedi.neyse konuyu değiştirdim.

sonra da eşine "ya hayatım bu sevgililer gününde bana elmas kolye alsanaaa" diyor.güya kendileri çift maaşlı ya onlar alabilir biz alamayız gibisinden.yuh yani orada uçtu ama koç ailesi değil alt tarafı bi memur bir bankacısınız.

üstelik bu aile bizden en az 10 yaş büyük.hoş yaşlılar paraya daha çok tapıyor nedense.işte sana hissettiren duyguyu bana da hissettirdiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…