• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesiyle Sorunlarım

zeynepppppp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2011
403
7
46
Yozgat
Ben 26 yaşındayım yaklaşık bi buçuk yıldır evliyim.daha tam bir buçuk yıl olmadı bile.eşimden başlarsam çok sessiz kafasına vur ekmeğini al abisi annesi ve babası tarafından sürekli ezilmiş.ve buna rağmen saygısızlık olmasın diye ağzını açıpta tek kelime edemeyen bir insan.biz kaynanamla aynı binada 5 sene komşuluk yapmıştık.içine girilmeden bilinmez derler ya aynen öyle oldu.ben kaynanamla komşuyken çok severdim çokda samimiydik.sürekli gidip gelirdi bize.birde benim annem rahatsız trafik kazasından dolayı.yürümesinde ve birçok işi yapmasında sorunları var bunuda parantez içinde söyleyim.o yüzden evde tüm işleri ben yapardım.ve komşularımız ve akraba çevremizde çok sevilen bir insandim.ne kadar hamarat kız bakın hem annesine bakıyor hem kardeşlerine falan diye sürekli konuşulurdu.kaynanamlarla aynı binada otururken birçok görücü geldiğinde kaynanam aman boşverin vermeyin kızınızı iyi değilller falan diye hep karşı çıkardı.meğersem kendi oğluna almayı düşünüyormuş.sonra kaynanamlar binadan taşındı.ama biz hala görüşüyorduk.ve bir ortak komşumuz bunların beni istediğini söylediler.neyse eşimi gördüm.(aynı binada oturmamıza rağmen eşimi 2 3 kere anca görmüşümdür )sonra beğendim oda beni beğenmiş.nişan falan derken biz 2 ay içinde evlendik.ama hala gerçek yüzlerini göstermediler.evlenince balayına gidicez biz birde ne görüyüm kaynanamlarda peşimizden geliyor.ben şok geçirdim ondan beridir bir gün yüzü göstermiyolar.sürekli ensemizde kaynanam.annemlerle kaynanam aynı şehirde biz eşimle işi yüzünden farklı şehirdeyiz.mesela tatillerde gidiyoruz bir haftalığına mesela.annemlere göndermemek için on takla atıyor kadın.her annemlere gidişte sorun yaşatıyor.beni her seferinde ağlatıyor.neymiş efendim her istediğimde her oraya gittiğimde annemleri göremezmişim.o ne zaman isterse o zaman gidebilirmişim.böyle bir mantık varmı ya.10 günlüğüne gitmiştik bir seferde. 3 gün annemlerde kaldım.7 gün kaynanamlarda.onu bile laf ettiler.bunların istedikleri gelin ailesinde 3 gün kalamazmış.benim annemin hasta olduğu biliyorlar arada gittiğimde onlara yemek yada iş yapmamı kıskanıyor kadın ya.sanki ben kendi evinde yapmıyorum.evine gidince köle gibi bana iş yaptırıyor.anneme gidince yapmıycakmışım.böyle bir mantık olabilirmi.şimdiye kadar ben anneme bakmışım bundan sonrada ne halleri varsa görsün diyecekmişim kendi söylüyor bunu.size soruyorum arkadaşlar insan evlendim diye ailesine ayda yılda bir gittiğinde ufak tefek işini yapmıycaksa ona evlat denirmi Allah aşkına. zaten 3 4 ayda bir gidiyoruz ondada 3 gün kalmamı laf ediyorlar.bu yüzlerini komşuyken gösterceklerdi.eşime sorunları anlatıyorum annen beni çok üzüyor falan diye bana dediği sen onun dediğini boşver biz yine bildiğimizi yaparız.ben izin veriyorum annenlere gitmene diyor.ama kaynanamın her gidişimde sorun çıkarmasına dayanamıyorum.tabi sadece sorun bu değil eve mesela beğenip bişey alıyoruz.ay bu ne biçim böyle hiç güzel değil falan diyo.sanki ona sorduk güzel olup olmadığını.evde bir mobilyanın yerini değiştiriyoruz.hemen onada karışıyor.geri eski haline çevirin çabuk falan diye.bide böyle emrederek konuşuyor biz onun kölesiyiz ya.son bişey anlatıp bitirmek istiyorum.aslında daha o kadar çok şey var ama hepsini antırsam roman olur sanırım.biz geçen yaz tatile gitmek istedik.mağlesef araba aldığımız için borçlarımız olduğundan gidemedik.benim babamlarda her sene tatile giderler ben bekarlığımdan da alışmışım tatile.babam dediki siz borçlusunuz bizimle gelin ben karşılayım tatil paranızı.bütün yazı evde oturarak geçirmessin dedi.tabi isterseniz dedi.kaynananlara de söyle gelmek isterlerse onlarda gelsin dedi.bende tamam söyleyim baba dedim.kaynanama söyledim dediği ilk kelime biz gidemeyiz siz hele hiç gidemessiniz.neymiş efendim kaplıcaya gidecekmişiz denizde ne işimiz varmış.tamam ben kaplıcayada giderim seninle gelmem demedimki.onada giderim onada.hemen bizimle ilgili kararı verdi yani biz köleyiz ya.sonra kayınbabam babamı aramış ben onay vermiyorum demiş.babamda sen kimsin ya demiş.bırakında gençler kendileri karar versin size ne oluyor demiş.babam demiş siz ordan çekerseniz biz buradan çekersek bu çocuklar ortada ne olur demiş.biz onlara illa geleceksiniz demedik düşünün isterseniz gelin dedik demiş.ve baya kayınbabamı azarlamış.sonra babamda bunların gerçek yüzünü gördü küstü onlarla.ben yaptıklarını aileme hiç anlatmamıştım.bu olayla ailemde nasıl insanlar olduğunu anlamış oldu.biz babamlarla tatile gitmedik.o kadar moralimi bozdularki ben kaynanamlarla küstüm konuşmadım.sonra bigün telefon ettiler ben açınca konuşmak zorunda kaldım ve işte o zaman kendimi kaybettim.dedim ki benim ailem hiç bir şeyimize karışmıyor sizde karışamassınız dedim.kaynanamda dedi senin ailen karışamaz ama biz her şeyinize karışırız.mantığı bu işte.şuan ikizlerime hamileyim ama hala bu sorunlarla uğraşıyorum.şimdi de bebeklerin isimine karışıyor kendi isimlerini koyacakmışım.ben bu kadar yaptıklarından sonra hiç koyarmıyım sizin isminizi.ne diyim beni üzenleri Allah bildiği gibi yapsın.

çok uzun oldu daha fazla uzatmayım.çok dolu olduğum için bu kadar uzun oldu kusura bakmayın.dertleşmek istedim açıkcası.

Son düzenleme:
canım,
senin söylemen hiç bir şey ifade etmez, eşin alacak ailesini söyleyecek.
yoksa sen hep kötü gelin olursun.

ya ben bu kaynanaları anlamıyorum ya. şu an nişanlıyım kaynanam çok iyi görünüyor tabi evlenmeden bilemeyiz. ama seni yaşadıklarını yaşasam ya ne bileyim ben o kaynanayı çok fena yaparım valla. söylemesi kolay diyeceksin arkadaşım ama anlattıkların çok fazla. müsade etme sana bukadar karışmalarına. gerekirse sert çık. asla ve aslada onların isimlerini koyma. ne buya ne zannediyo bu insanlar kendilerini

sizin hatanız çok önemsiyor olmanız..

kayınvalidem benim evime gelmiş olsa, eşyama filan laf etse hiçbir şey demem onu dinlemediğimi belli eder şekilde konuyu değiştiririm ya da eşime alakasız bir şey söylerim ne bileyim yani kalkar mutfağa giderim.. seni dinlemiyorum mesajını veririm kısacası.. eğer o yorum yapmaya hakkı olduğunu zannediyorsa ben de onu dinlemediğimi belli ederin..bunu kayınvalidem yapmaz ama kayınpederim yaptı.. ben de aynen dediğim gibi konuyu değiştirdim böylece kendi söylediği laf havada kaldı.. gereksiz konuştuğunu anladı.. kayınvalidem de dürterek "içlerine batırma çocukların, almışlar artık bitmiş sanane" demişti sessizce..

benim kayınpederimin genel huyudur bu, konuşur, yorum yapar, beğenmez.. hayata eleştirmek için gelmiştir.. ben onu kabul ettim öyle.. duymuyorum bile artık:))

eşiniz madem önemsemiyor, gaza dolduruşa gelmiyor o zaman siz de takmayın.. gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın.. konuştuklarıyla kalsınlar.. siz taktığınız müddetçe sizi rahatsız ederler..

canım,
senin söylemen hiç bir şey ifade etmez, eşin alacak ailesini söyleyecek.
yoksa sen hep kötü gelin olursun.

hepinizin düşüncelerine saygılıyım.bende bir çıkış yolu arıyorum.o yüzden görüşlerinizi önemsiyorum.dediğin gibi hep bu sorunlar eşim yüzünden çıkıyor aslında. çok aşırı sessiz buda beni kahrediyor.

ya ben bu kaynanaları anlamıyorum ya. şu an nişanlıyım kaynanam çok iyi görünüyor tabi evlenmeden bilemeyiz. ama seni yaşadıklarını yaşasam ya ne bileyim ben o kaynanayı çok fena yaparım valla. söylemesi kolay diyeceksin arkadaşım ama anlattıkların çok fazla. müsade etme sana bukadar karışmalarına. gerekirse sert çık. asla ve aslada onların isimlerini koyma. ne buya ne zannediyo bu insanlar kendilerini

umarım sen yaşamassın canım.biz eşimle çok iyi anlaşıyoruz çok mutluyuz ama kadın bize hiç huzur vermiyor.bende biraz sessizim aslında.o telefonda nasıl söylediğimi bende bilmiyorum.bir anda bir gözüm karardı işte.şimdi olsa yapamam heralde.

sizin hatanız çok önemsiyor olmanız..

kayınvalidem benim evime gelmiş olsa, eşyama filan laf etse hiçbir şey demem onu dinlemediğimi belli eder şekilde konuyu değiştiririm ya da eşime alakasız bir şey söylerim ne bileyim yani kalkar mutfağa giderim.. seni dinlemiyorum mesajını veririm kısacası.. eğer o yorum yapmaya hakkı olduğunu zannediyorsa ben de onu dinlemediğimi belli ederin..bunu kayınvalidem yapmaz ama kayınpederim yaptı.. ben de aynen dediğim gibi konuyu değiştirdim böylece kendi söylediği laf havada kaldı.. gereksiz konuştuğunu anladı.. kayınvalidem de dürterek "içlerine batırma çocukların, almışlar artık bitmiş sanane" demişti sessizce..

benim kayınpederimin genel huyudur bu, konuşur, yorum yapar, beğenmez.. hayata eleştirmek için gelmiştir.. ben onu kabul ettim öyle.. duymuyorum bile artık:))

eşiniz madem önemsemiyor, gaza dolduruşa gelmiyor o zaman siz de takmayın.. gönlünüzden ne geçiyorsa onu yapın.. konuştuklarıyla kalsınlar.. siz taktığınız müddetçe sizi rahatsız ederler..

valla güzel yapmıssın sen .bende dedniycem bundan sonra sağolasın.eşim takma diyor ama ben yaptıklarını unutamıyorum.aslında takmamak en iyisi sadece kendimi üzüyorum.

canım çok halkısın karışmaya hakları yok ama şanslısınki eşin senden yana onların ağzına bakmıyor inş hep böyle olur allahtan ayrı şehirlerdeymişsiniz:9: çocuklarınada kendi zevkine göre isim koy boş ver onları :33:

Bencillik...

başka birşey değil....

Nefret ederim böyle insanlardan...

napıcan kuzum,eşin devreye girecek...

kayınvalidene biri haddini bildirmeli..

"Kaynanamgir" yazmışsın sürekli. Yöresel bir vurgu mu? Konunu okuyup yorum yazmak istedim ama o kadar yoruldum ki. Bu kelimeyi her gördüğümde de gerildim.

Ben 26 yaşındayım yaklaşık bi buçuk yıldır evliyim.daha tam bir buçuk yıl olmadı bile.eşimden başlarsam çok sessiz kafasına vur ekmeğini al abisi annesi ve babası tarafından sürekli ezilmiş.ve buna rağmen saygısızlık olmasın diye ağzını açıpta tek kelime edemeyen bir insan.biz kaynanamla aynı binada 5 sene komşuluk yapmıştık.içine girilmeden bilinmez derler ya aynen öyle oldu.ben kaynanamla komşuyken çok severdim çokda samimiydik.sürekli gidip gelirdi bize.birde benim annem rahatsız trafik kazasından dolayı.yürümesinde ve birçok işi yapmasında sorunları var bunuda parantez içinde söyleyim.o yüzden evde tüm işleri ben yapardım.ve komşularımız ve akraba çevremizde çok sevilen bir insandim.ne kadar hamarat kız bakın hem annesine bakıyor hem kardeşlerine falan diye sürekli konuşulurdu.kaynanamlarla aynı binada otururken birçok görücü geldiğinde kaynanam aman boşverin vermeyin kızınızı iyi değilller falan diye hep karşı çıkardı.meğersem kendi oğluna almayı düşünüyormuş.sonra kaynanamgir binadan taşındı.ama biz hala görüşüyorduk.ve bir ortak komşumuz bunların beni istediğini söylediler.neyse eşimi gördüm.(aynı binada oturmamıza rağmen eşimi 2 3 kere anca görmüşümdür )sonra beğendim oda beni beğenmiş.nişan falan derken biz 2 ay içinde evlendik.ama hala gerçek yüzlerini göstermediler.evlenince balayına gidicez biz birde ne görüyüm kaynanamgirde peşimizden geliyor.ben şok geçirdim ondan beridir bir gün yüzü göstermiyolar.sürekli ensemizde kaynanam.annemlerle kaynanam aynı şehirde biz eşimle işi yüzünden farklı şehirdeyiz.mesela tatillerde gidiyoruz bir haftalığına mesela.annemgire göndermemek için on takla atıyor kadın.her annemgire gidişte sorun yaşatıyor.beni her seferinde ağlatıyor.neymiş efendim her istediğimde her oraya gittiğimde annemgiri göremezmişim.o ne zaman isterse o zaman gidebilirmişim.böyle bir mantık varmı ya.10 günlüğüne gitmiştik bir seferde. 3 gün annemgirde kaldım.7 gün kaynanamgirde.onu bile laf ettiler.bunların istedikleri gelin ailesinde 3 gün kalamazmış.benim annemin hasta olduğu biliyorlar arada gittiğimde onlara yemek yada iş yapmamı kıskanıyor kadın ya.sanki ben kendi evinde yapmıyorum.evine gidince köle gibi bana iş yaptırıyor.anneme gidince yapmıycakmışım.böyle bir mantık olabilirmi.şimdiye kadar ben anneme bakmışım bundan sonrada ne halleri varsa görsün diyecekmişim kendi söylüyor bunu.size soruyorum arkadaşlar insan evlendim diye ailesine ayda yılda bir gittiğinde ufak tefek işini yapmıycaksa ona evlat denirmi Allah aşkına. zaten 3 4 ayda bir gidiyoruz ondada 3 gün kalmamı laf ediyorlar.bu yüzlerini komşuyken gösterceklerdi.eşime sorunları anlatıyorum annen beni çok üzüyor falan diye bana dediği sen onun dediğini boşver biz yine bildiğimizi yaparız.ben izin veriyorum annengire gitmene diyor.ama kaynanamın her gidişimde sorun çıkarmasına dayanamıyorum.tabi sadece sorun bu değil eve mesela beğenip bişey alıyoruz.ay bu ne biçim böyle hiç güzel değil falan diyo.sanki ona sorduk güzel olup olmadığını.evde bir mobilyanın yerini değiştiriyoruz.hemen onada karışıyor.geri eski haline çevirin çabuk falan diye.bide böyle emrederek konuşuyor biz onun kölesiyiz ya.son bişey anlatıp bitirmek istiyorum.aslında daha o kadar çok şey var ama hepsini antırsam roman olur sanırım.biz geçen yaz tatile gitmek istedik.mağlesef araba aldığımız için borçlarımız olduğundan gidemedik.benim babamlarda her sene tatile giderler ben bekarlığımdan da alışmışım tatile.babam dediki siz borçlusunuz bizimle gelin ben karşılayım tatil paranızı.bütün yazı evde oturarak geçirmessin dedi.tabi isterseniz dedi.kaynanangire de söyle gelmek isterlerse onlarda gelsin dedi.bende tamam söyleyim baba dedim.kaynanama söyledim dediği ilk kelime biz gidemeyiz siz hele hiç gidemessiniz.neymiş efendim kaplıcaya gidecekmişiz denizde ne işimiz varmış.tamam ben kaplıcayada giderim seninle gelmem demedimki.onada giderim onada.hemen bizimle ilgili kararı verdi yani biz köleyiz ya.sonra kayınbabam babamı aramış ben onay vermiyorum demiş.babamda sen kimsin ya demiş.bırakında gençler kendileri karar versin size ne oluyor demiş.babam demiş siz ordan çekerseniz biz buradan çekersek bu çocuklar ortada ne olur demiş.biz onlara illa geleceksiniz demedik düşünün isterseniz gelin dedik demiş.ve baya kayınbabamı azarlamış.sonra babamda bunların gerçek yüzünü gördü küstü onlarla.ben yaptıklarını aileme hiç anlatmamıştım.bu olayla ailemde nasıl insanlar olduğunu anlamış oldu.biz babamlarla tatile gitmedik.o kadar moralimi bozdularki ben kaynanamgirler küstüm konuşmadım.sonra bigün telefon ettiler ben açınca konuşmak zorunda kaldım ve işte o zaman kendimi kaybettim.dedim ki benim ailem hiç bir şeyimize karışmıyor sizde karışamassınız dedim.kaynanamda dedi senin ailen karışamaz ama biz her şeyinize karışırız.mantığı bu işte.şuan ikizlerime hamileyim ama hala bu sorunlarla uğraşıyorum.şimdi de bebeklerin isimine karışıyor kendi isimlerini koyacakmışım.ben bu kadar yaptıklarından sonra hiç koyarmıyım sizin isminizi.ne diyim beni üzenleri Allah bildiği gibi yapsın.

çok uzun oldu daha fazla uzatmayım.çok dolu olduğum için bu kadar uzun oldu kusura bakmayın.dertleşmek istedim açıkcası.

canım seni çok iyi anlıyorum ALLAH yardım etsin ben daha 5 aylık evliyim 1 aylık evliyken annene çok gidiyosun bize az geliyosun olayı çıkmıştı ortaya karışmalar vs.geldi peşiden oğlunu kıskanmasıda cabası tabiki derken ben hergün ağlar hergün sıkıntı stres rahatsızlandım ve en sonunda beyimde tümör çıktı sadece annem babam koştu hastalığımın peşinden ozaman anladımki kimseye ödün vermiycektin bu hayatta çıldırma noktasına gelince herkes geri çekildi görümcem kaynanam kapattı herkes ağzını şimdi kimse bişeyime karışamıyo ama sağlık gitti elimden ilaçla bastırılmaya çalışılan tümörüm birçok rahatsızlık veriyo bana çocugum bile olmayabilir tedavi görüyorum herkes inkar etsede ben neden bu hale geldiğimi biliyorum ve artık kimseye eyvallahım olmaz seninde olmasın...

Cnm allah yardımcın olsun. Ama bence de içine atma derim ben. Ben attım...attım...attımmm bir patladım pir patladım. En güzel günlerim burnumdan geldi, hastalık hastası oldum çıktım.O yüzden baştan koy ağırlığını ve yat kalk dua et ayrı şehirlerdesiniz.

"Kaynanamgir , Annemgir , ilk gordugumde yanlis yazmissin dedim ama , sürekli oyle
duzeltirsen iyi olur cnm ,
Konuya Gelince
Esin senden yana sanirim , onun icin sanslisin.
evlendin die anneni bir yana atacak degilsin tabiki ,
gidersinde , kalirsinda , isinide yaparsin
kimse karisamaz ,
cevabini ver , laf soyluyenlere bir guzel ,
tavrini Koy , kaynana karsi...
hic bir sey soylemezsen , icine atarsan ,
kendin hasta olursun sonra ,
ne diyeyim ALLAH sabir versin .:54:

cnm Allah sabır versin...Allah analı babalı sağlıklı mutlu huzurlu bir ortamda çocuk büyütmek nasip eylesin.....

cnm eşin senden yana ben izin veriyorum diyor daha ne diye kaynanı bukadar ipliyorsun boşver güzelim birdaha genç olmayacasın eşin izin veriyorsa onlar kim ki.....ayrıca en iyisini yapmışsın tel.de siz bize karışamazsınız demekle de ....ve sakın karışırız dediklerinde tamam diyip yapma dediklerini sakın öyle şey mi olur cnm.....hamile haline bile acımadan uzaktan uzağa bukadar yapıyorsa Allah tan yakın değilmişssiniz......ayrıca tatile gitmemen de saçma resmen uzakta kumanda kadın sanane de sürekli yapıyor sen de sürekli yap de...ayrıca annenlere git gönül rahatliğıyla kal küser belki daha iyi bence valla seninle küsmesi en azından sesini duyup sinir olmassın(eşin ne güzel izin vermiş o vermezse vermesin ben veriyorum diyor hala ne diye ezdiriyorsun kendini) hamilesin en azından bebeklerin için takma şu kadını boşvermeye bak......
ikizlerini düşün ayrıca ismi takma çocuk kaderini yaşamasın:27:

gerçekten allah bu sorunları çekenlerin yardımcısı olsun. bence her iş eşte bitiyor. eş sesini çıkarmayıp hep ailesini savunursa bu sefer siz kavga ediyorsunuz onların ruhu bile duymuyor. bende sırf eşimin onları savunması sebebiyle sorun yaşadığım çok dönem oluyor. en kötüsü eşim bu durumu kabul etmiyor.

KaLpsizin1ii yanlış yazdığım yerleri düzelttim .konuştuğum gibi yazınca yanlış olmuş tabi kusura bakmayın.
eşim arkamda gibi duruyor ama annesine karşı beni savunmuyor.öyle o konuşuyor eşim dinliyor.ama sonunda eşimle de kavga ettim.ben böyle annesinden korkan pısırık bir koca istemiyorum dedim.sonra bir baktım beni savunmaya başladı annesine karşı.oda ortada kalıyor onun içinde çok üzülüyorum ama sorunları çıkaran ben değilim ne yapabilirim.

pnralty sanada çok geçmiş olsu canım.en yakın zamanda Allah şifanı versin.valla şimdiye kadar benim hasta olmamamda biraz şansım heralde.o kadar üzücü olaydan sonra seninde hasta olmanı tetiklemiştir mutlaka.bu olayları çekmeyen bilmez.ben evlenmeden önce derdimki kaynana sorunu ne saçma ben kesinlikle sorun yaşamam diyordum.ama herşey tek taraflı olmuyor.sadece benim iyi niyetimle olacak şey değilmiş evlenince anladım.

curiouss mağlesef zorlada olsa kaynanamla konuşuyorum canım.ilk bir sene hergün arardım kaynanamı.napıyosunuz anne diye.bu tatil olayından sonra 4 5 günde bir arıyorum.yinede açıkcası sesini duymak istemiyorum.ben nasıl ısınacam bu kadına bilmiyorum.şimdiye kadar bir kızım demişliği yok.kızı bırakın ismimle bile hitap etmiyor .şunu getir şunu yap bu şekilde konuşuyor.ben bu kadına nasıl ısınabilirim.bir adım atsa ben on adım atıcam ama yok yani atmıyor o adımı.bende aslında artık anne demek istemiyorum mecbur diyorum işte.

gerçekten şu evlilik döneminden anladığım şey eşiniz her ne olursa olsun ailesi karşı sizi savunacak .o zaman annesi babası size hiçbir laf söyleyemez eğer erkek sesiz kalırsa onlarda haklı olduklarını düşünür daha da tepenize çıkarlar.sonra da bu iş yürümez. .benim eşim de biraz biraz savunmaya başladı.o yüzden inşallah artık seslerini çıkaramazlar yani öyle umuyorum.

Son düzenleme:
ahhhh ahhhh..son günlerde benim de eşimle tartışmamızın tek nedeni o'nun ailesi ...

ama ben farkettim ki ben ailesi hakkında ne kadar konuşsam o kadar itiyorum kendimi eşimden..bu yüzden artık konuşmamaya karar verdim...

onlara da hak veriyorum aslında çünkü iki ateş arasında kalıyorlar..

Allah yardımcınız olsun arkadaşım...

ahhhh ahhhh..son günlerde benim de eşimle tartışmamızın tek nedeni o'nun ailesi ...

ama ben farkettim ki ben ailesi hakkında ne kadar konuşsam o kadar itiyorum kendimi eşimden..bu yüzden artık konuşmamaya karar verdim...

onlara da hak veriyorum aslında çünkü iki ateş arasında kalıyorlar..

Allah yardımcınız olsun arkadaşım...

bende sen gibi artık bu konuları eşime açmayacağım diyorum bir bakıyorum yine konuşuyorum.artık çenemi benimde tutmam gerekiyor.eşimi üzmemek için.

az cok kendımı gördum bende önceden tanıyordum esımın aılesını benden ıyısı tatlı dıllısı sıcakkanlısı candan samımısı yoktuu ama sımdıı guya ben degısmısım..alana kadar canım cıcım..ama gecte olsa goruyorsun..gercekten iş eşte bitiyor ama malesef benım kocacımın gozunde de ailesının yerıı cokkkk farklı..
bu arada allah saglıkla kucagına bebeklerını almayı nasıp etsın..bende hamıleyım ve streslı gectı ısmıne herseyıne karısıyolar az kaldıı bakalım ne olacak...senın bebeklerıne kımın ısmını koymayı ıstıyor merak ettım..

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun..eviniz ayrı siz artık çekirdek ailesiniz karışmaya hakları olduğunu sanmıyorum..elbette annedir babadır saygısızlık edilmez ama aynı saygıyı onlarında göstermesi gerekir.. kimse kimsenin kölesi değil... değer verilmesini beklemek için değer vermek gerekir inşallah kvnizde değer görmek istiyorsa sizin fikirlerinize ihtiyaçlarınıza isteklerinize değer vermeyi en kıza zamanda öğrenir.. eğer bu kadar takıntılı bir insasa haber vermeden memleketnize gidin önce annenizde kalın sonrasında yeni geliyor gibi kayınvalidenize gidin canınız sıkılmamış olur tabii bu son çare olarak değerlendirilmeli..ilkönce eşinizin ailesiyle oturup konuşması gerekiyor..sevgi ve mutlulukla kalın..

Merhaba sizin yazdıklarınızı okuyunca,yıllardır yaşadıklarım ve hala daha yaşadığım aynı sorunlar aklıma geldi,10yıllık evliyim 2çocuğum var hala eşimin ailesiyle sorunlar yaşıyorum:43:,kayınpederim öldü,sorunlar dahada büyüdü.şimdi uzun uzun anlatamıyorum bizim yaşadığımız sorunların kaynağı eşimin sezsiz,tartışmayı sevmeyen herşeyi kabullenen tavrı benim sessiz olmam(şuanda biraz biraz sesimi çıkartıyorum ama alışık olmadıklarından daha kötü oluyorum)ve herşeyi içimde büyütmem den kaynaklanıyor...Size tavsiyem hemen kendinize gelip kimseyi takmamanız,kendinizi ezdirmemeniz,kocanızlada sakın sürekli ailesinin yaptıklarını anlatı durmayın,önceleri size hak veriyor sonra hep haksız olarak sizi görüyor bi ailemle gecinemedin diye,geniş ol sorun sensin bile diyebiliyor ,bunlarda ilişkinizi bozuyor mahvediyor...senn sen ol kendi isini hallet kendini esini ezdirtme lafını saygı çerçevesinde s öyle,esinlede bu konuları tartışma...

kaynanızı hala 4-5 günde bir aramanıza çok şaşırdım
bende benzer şeyler yaşadım, hatta bana nişanlıyken başladı, evlendikten sonra rahatlık vermedi, bizede karıştılar mudahale etmeye çalıştılar ,bana özellikle yüklendiler, akrabalarıyla samimi olcakmışım, kendileriyle ve akrabalarıyla sık sık görüşcekmişim görev gibi isteklerini belirttiler vs uzatmak istemiyorum, bir sürü huzursuzluk verdiler.
Hiç ama hiç aramıyorum, bayramdan bayrama görüşüyorum artık. İzin vermediğim halde sırf saygımdan sustugum halde tepeme binmeye çalıştılar. Şimdi tamamen kaybettiler beni.Hakettikleri gibi davranıyorum.

Seninde hakettikleri gibi davranmanı öneririm. Yoksa rahatsız olmaya devam edersin, mesafeni koymalısın. Hayatınıza mudahale etmeye hakları yok. Büyüklerse de büyüklüklerini bilsinler, zaten saygısızlık etmediğiniz halde hadlerini aştıklarını farkettim. Bu şekilde devam ederseniz daha çok tepenize binerler.Mesafeli olmanızı öneririm.

Back
X