- Konu Sahibi zeynepppppp
Ben 26 yaşındayım yaklaşık bi buçuk yıldır evliyim.daha tam bir buçuk yıl olmadı bile.eşimden başlarsam çok sessiz kafasına vur ekmeğini al abisi annesi ve babası tarafından sürekli ezilmiş.ve buna rağmen saygısızlık olmasın diye ağzını açıpta tek kelime edemeyen bir insan.biz kaynanamla aynı binada 5 sene komşuluk yapmıştık.içine girilmeden bilinmez derler ya aynen öyle oldu.ben kaynanamla komşuyken çok severdim çokda samimiydik.sürekli gidip gelirdi bize.birde benim annem rahatsız trafik kazasından dolayı.yürümesinde ve birçok işi yapmasında sorunları var bunuda parantez içinde söyleyim.o yüzden evde tüm işleri ben yapardım.ve komşularımız ve akraba çevremizde çok sevilen bir insandim.ne kadar hamarat kız bakın hem annesine bakıyor hem kardeşlerine falan diye sürekli konuşulurdu.kaynanamlarla aynı binada otururken birçok görücü geldiğinde kaynanam aman boşverin vermeyin kızınızı iyi değilller falan diye hep karşı çıkardı.meğersem kendi oğluna almayı düşünüyormuş.sonra kaynanamlar binadan taşındı.ama biz hala görüşüyorduk.ve bir ortak komşumuz bunların beni istediğini söylediler.neyse eşimi gördüm.(aynı binada oturmamıza rağmen eşimi 2 3 kere anca görmüşümdür )sonra beğendim oda beni beğenmiş.nişan falan derken biz 2 ay içinde evlendik.ama hala gerçek yüzlerini göstermediler.evlenince balayına gidicez biz birde ne görüyüm kaynanamlarda peşimizden geliyor.ben şok geçirdim ondan beridir bir gün yüzü göstermiyolar.sürekli ensemizde kaynanam.annemlerle kaynanam aynı şehirde biz eşimle işi yüzünden farklı şehirdeyiz.mesela tatillerde gidiyoruz bir haftalığına mesela.annemlere göndermemek için on takla atıyor kadın.her annemlere gidişte sorun yaşatıyor.beni her seferinde ağlatıyor.neymiş efendim her istediğimde her oraya gittiğimde annemleri göremezmişim.o ne zaman isterse o zaman gidebilirmişim.böyle bir mantık varmı ya.10 günlüğüne gitmiştik bir seferde. 3 gün annemlerde kaldım.7 gün kaynanamlarda.onu bile laf ettiler.bunların istedikleri gelin ailesinde 3 gün kalamazmış.benim annemin hasta olduğu biliyorlar arada gittiğimde onlara yemek yada iş yapmamı kıskanıyor kadın ya.sanki ben kendi evinde yapmıyorum.evine gidince köle gibi bana iş yaptırıyor.anneme gidince yapmıycakmışım.böyle bir mantık olabilirmi.şimdiye kadar ben anneme bakmışım bundan sonrada ne halleri varsa görsün diyecekmişim kendi söylüyor bunu.size soruyorum arkadaşlar insan evlendim diye ailesine ayda yılda bir gittiğinde ufak tefek işini yapmıycaksa ona evlat denirmi Allah aşkına. zaten 3 4 ayda bir gidiyoruz ondada 3 gün kalmamı laf ediyorlar.bu yüzlerini komşuyken gösterceklerdi.eşime sorunları anlatıyorum annen beni çok üzüyor falan diye bana dediği sen onun dediğini boşver biz yine bildiğimizi yaparız.ben izin veriyorum annenlere gitmene diyor.ama kaynanamın her gidişimde sorun çıkarmasına dayanamıyorum.tabi sadece sorun bu değil eve mesela beğenip bişey alıyoruz.ay bu ne biçim böyle hiç güzel değil falan diyo.sanki ona sorduk güzel olup olmadığını.evde bir mobilyanın yerini değiştiriyoruz.hemen onada karışıyor.geri eski haline çevirin çabuk falan diye.bide böyle emrederek konuşuyor biz onun kölesiyiz ya.son bişey anlatıp bitirmek istiyorum.aslında daha o kadar çok şey var ama hepsini antırsam roman olur sanırım.biz geçen yaz tatile gitmek istedik.mağlesef araba aldığımız için borçlarımız olduğundan gidemedik.benim babamlarda her sene tatile giderler ben bekarlığımdan da alışmışım tatile.babam dediki siz borçlusunuz bizimle gelin ben karşılayım tatil paranızı.bütün yazı evde oturarak geçirmessin dedi.tabi isterseniz dedi.kaynananlara de söyle gelmek isterlerse onlarda gelsin dedi.bende tamam söyleyim baba dedim.kaynanama söyledim dediği ilk kelime biz gidemeyiz siz hele hiç gidemessiniz.neymiş efendim kaplıcaya gidecekmişiz denizde ne işimiz varmış.tamam ben kaplıcayada giderim seninle gelmem demedimki.onada giderim onada.hemen bizimle ilgili kararı verdi yani biz köleyiz ya.sonra kayınbabam babamı aramış ben onay vermiyorum demiş.babamda sen kimsin ya demiş.bırakında gençler kendileri karar versin size ne oluyor demiş.babam demiş siz ordan çekerseniz biz buradan çekersek bu çocuklar ortada ne olur demiş.biz onlara illa geleceksiniz demedik düşünün isterseniz gelin dedik demiş.ve baya kayınbabamı azarlamış.sonra babamda bunların gerçek yüzünü gördü küstü onlarla.ben yaptıklarını aileme hiç anlatmamıştım.bu olayla ailemde nasıl insanlar olduğunu anlamış oldu.biz babamlarla tatile gitmedik.o kadar moralimi bozdularki ben kaynanamlarla küstüm konuşmadım.sonra bigün telefon ettiler ben açınca konuşmak zorunda kaldım ve işte o zaman kendimi kaybettim.dedim ki benim ailem hiç bir şeyimize karışmıyor sizde karışamassınız dedim.kaynanamda dedi senin ailen karışamaz ama biz her şeyinize karışırız.mantığı bu işte.şuan ikizlerime hamileyim ama hala bu sorunlarla uğraşıyorum.şimdi de bebeklerin isimine karışıyor kendi isimlerini koyacakmışım.ben bu kadar yaptıklarından sonra hiç koyarmıyım sizin isminizi.ne diyim beni üzenleri Allah bildiği gibi yapsın.
çok uzun oldu daha fazla uzatmayım.çok dolu olduğum için bu kadar uzun oldu kusura bakmayın.dertleşmek istedim açıkcası.
çok uzun oldu daha fazla uzatmayım.çok dolu olduğum için bu kadar uzun oldu kusura bakmayın.dertleşmek istedim açıkcası.
Son düzenleme: