Eşimin ailesiyle aynı mahalledeyiz kaynanam hala ağlıyor

Okumak zorunda değilsiniz.ben eşimle mutlu olmak için evlendim annesiyle değil ona da başta sevgim saygim vardı kendisi mahvetti her şeyi.ne kadar zor bi insan olduğunu yaşamayan bilemez bizi rahat bıraksa eşimle her şey güzel olabilirdi artık sıkıntıdan sağlıklı düşünemiyorum buraya rahatlamak için yaziyorum ama daha da moralim bozuluyor olumsuz yorumlardan

Iste esin ile mutlu degilsin. Ne demek kv'de olmazsa? Ama kv'de var ve buna esin musadeediyor. Hani o güya mutlu oldugun esin var ya. Ha o iste. O senin mutlulugunu zerre kadar önemsemiyor.

Ama neyse, psikolojin bozuluyormus. Yorumu degistirmek lazim.

Pis gaynana, tüh kaka! (burda bir kaç küfür daha yapistirabilirsin). Rahat birak Leylayi yaa! Ve sabret Leyla. Gelin olarak yapman gereken budur zaten. Kocisli olmak önemlidir. Yani o gaynanadan dolayi dul damgasinimi yiyeceksin? Aslaa! Esin harika bir insan yaa, adam 3üncü defa baba olmayi bile hak ediyor. Ve hatta bence evini kapat, gaynananin evine yerles canim. Esini bu sekilde dahada mutlu edersin.

Esınız le mutlu degılsınız ki, Esınızın oncelıgı annesi babası, sız degılsınız. Mevzu da bu zaten, kadıncagız da suc yok yani. Kocanda suc? Anlatamıyoruz sanırım, zaten hissetmiştim bosuna yorum yaptıgımızı

Yorumlardan neden moralin bozuluyor, evet kocan deger vermese de sana annesini bas ustunde tasi sabret yuvayı dısı kus yapar demiyoruz diye mı.
Yo ben o tarz da bi yorum beklemiyorum.dediğim gibi durumun içinde kala kala ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemez hale geldim son çare burası geldi aklıma kayıt oldum kadınlar kulübü ama kadınlar linç etmeye çok meraklı ben acı çekmeye bayilmiyorum sadece artık baş edemiyorum hemcinslerimle paylaşıp rahatlamak istiyorum

Merhaba hanımlar bunu şu anki sinirimi kimseyle paylaşmak istemedigim için buraya yazıp belki biraz rahatlarim diye yazıyorum.ben izmirden istanbula gelin geldim geçen yıl mayıs ta eşimin ailesiyle yürüme mesafesindeyiz böyle olacağını bilsem asla yakın oturmazdim iyi niyetle düşündüm annesine bi evlat bi arkadaş olurum diye.ama annesi o kadar düşüncesiz çıktı ki beni çok sıkıntıya soktu düğünde ağladı düğünden sonra onların evine gittik evimize giderken pis ters bi şekilde hani birini kovarsin ya öyle en iyi oğlumu verdim sana hadi hadi dedi yallah der gibi.elini öptüm hatta güldüm başlarda anlam veremedim ama bizi 1 gün bile baş başa bırakmadı ramazan ayı diye tatile gitmedik pişman olduk.3.günden bizle kalmaya başladı ve çok aşırı sinir bozucu bi insan ben çok ağladım annemi bırakıp gelmistim olanlara bak diye.sürekli plan yapti müsait misiniz demek filan da yok şuraya gitcez bize gelin yarın sizdeyiz ben bu akşam burda kalcam.yani asla bizim rizamiz var mi umrunda olmadı.eşime dedim ben söylersem yanlış anlar sen evladisin sana kirilmaz.bu kadar sık gorusmeyelim ben gene yanına giderim dedim.o da teyzesine anlatmış teyzesi daha ilk zamanlardan beri benim yanımda gelinler kaynanalarini istemiyo kaynana bütün gün kenarda otursa geline batiyo deyip durdu.ne kadar mesafe koymaya çalışsam da nispeten yapabildik eşim çok pasif kaldı ve artık stresten şiddetli baş agrisi çekiyorum diyor ona hiç bi şey demek istemiyorum.ne kadar uzak olsam benim için o kadar iyi ama yine de haftada 1 filan gidiyorum bebek var torunlarını görsünler diye. kendisi de bana sormadan gelip kalıyor kabus gibi sıkıntı içinde geçiyor yanımdayken.asla sınır bilmez rahatsızlık vermek umrunda değil tüm evi cekmeceleri kurcalar eşyalarımı ister her seyi sorar.biraz anlayışı olsaydi yuzumden konusmamdan anlardı ama sabrediyorum yarın bir gün ölse vicdan azabı çekerim eşimin de hep aklında kalır zaten annemden rahatsız oluyordu diye düşünür.bu akşam eşim telefonu evde unutmuş kp mesaj atiyor annen agliyor senin adını sayıklıyor diye.kaynanam aradı sinirlerim iyice bozuldu bi rahat vermiyorlar her gün çağırır mı insan bıktım evliliğimi yaşatmadı bana düşen sabretmek😢
Okurken sinirlerim oynadı bıraksa ya artık aile olsun oğlu bu ne biçim şey ne demek ya ağlamak, kız annesi bile ağlasa bi yerden sonra ayıp karşılanır. Neyine ağlıyorsun oğluna bi yere gittiği yok, ayrı ev tutsa da ağlardı o zaman. Bırak da kendi başına birey olsunlar karı koca olsunlar sorumluluk almak vs. güzel şeyler bunlar rahat bıraksa ya sizi. Hiç gitmeyin demiyorum hafta da 1-2 kere gidilir müsait olunursa. O da her hafta gidilmek zorunda diye birşey yok. İnsanı bazen kendi hallerine bırakmaları gerekir. Eve, evliliğe alışması lâzım diye. Ne bileyim ya tuhaf geldi. Benim kv.de de yürüme mesafesinde, bazen onlara gittiğimiz de keşke aynı apartmanda otursaydık çocuğu bize bırakırdınız arada, kahvaltıyı bizde yapardınız yemekleri bizde yerdiniz hep falan dedi bi keresinde. Niye ya niye der gibi baktım... İyilik değil ki bu.

Iste esin ile mutlu degilsin. Ne demek kv'de olmazsa? Ama kv'de var ve buna esin musait ediyor. Hani o güya mutlu oldugun esin var ya. Ha o iste. O senin mutlulugunu zerre kadar önemsemiyor.

Ama neyse, psikolojik bozuluyormus. Yorumu degistirmek lazim.

Pis gaynana, tüh kaka! (burda bir kaç küfür daha yapistirabilirsin). Rahat birak Leylayi yaa! Ve sabret Leyla. Gelin olarak yapman gereken budur zaten. Kocisli olmak önemlidir. Yani o gaynanadan dolayi dul damgasinimi yiyeceksin? Aslaa! Esin harika bir insan yaa, adam 3üncü defa baba olmayi bile hak ediyor. Ve hatta bence evini kapat, gaynananin evine yerles canim. Esini bu sekilde dahada mutlu edersin.
Noldu şimdi başınız göğe erdi di mi birinin yarasına tuz basınca..

Yo ben o tarz da bi yorum beklemiyorum.dediğim gibi durumun içinde kala kala ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilemez hale geldim son çare burası geldi aklıma kayıt oldum kadınlar kulübü ama kadınlar linç etmeye çok meraklı ben acı çekmeye bayilmiyorum sadece artık baş edemiyorum hemcinslerimle paylaşıp rahatlamak istiyorum
Kocan konussun rest cekın gerekirse demıs herkes, tasının diyenler olmus hepsine olumsuz cevaplar vermıssınız.
Daha ne önerebiliriz ne yapabiliriz, gelip kaynananın kulağını cekemeyız kı veya kocanın?

Noldu şimdi başınız göğe erdi di mi birinin yarasına tuz basınca..

Yarana tuz basmadim. Hep ayni konulari açiyorsun ve o konulardan hiçbirsey almiyorsun. Halen "esim ile mutluyum" diyorsun. Yani gözlerini açmaya çalisiyorum ama nafile.

Hani burda baska ne yorum bekliyorsun? Yazdigim sekil degil mi? Kaynanayi kötülemek ve esin ne kadar iyi oldugunumu anlatmamiz lazim?

Bir kadin olarak üzülüyorum senin durumuna. Benim annem yillarca kaynanaya hizmet etti ve kadina madalya takmadilar elbette. Hiçbir degeri yok o hizmetin. Bu halen 2020 yilinda yasanmasi çok üzücü bir durum. Yani bide kurtulmak bile istemiyorsun. Ikinci çoçuk bile yapiyorsun. Ne diyelim simdi gerçekten?

Kocan konussun rest cekın gerekirse demıs herkes, tasının diyenler olmus hepsine olumsuz cevaplar vermıssınız.
Daha ne önerebiliriz ne yapabiliriz, gelip kaynananın kulağını cekemeyız kı veya kocanın?
Okuyamadım hepsini.çok teşekkür ediyorum sizden yorum görmek istemiyorum olumsuz hiç bir seyi kaldiramiyorum

Eşimin a

Aahh ah bilsem asla oturmazdim telefonda huyunu tanıyamadım kaynanamin sadece2 kez gördüm böyle biri olduğunu bilemedim daha anlatsam ne huyları var.eşimin işi çevresi sürekli görüştüğü arkadaşları burda gitmez benim de gidip geldiğim 8 9 arkadaşım komşum oldu bu çevreye alıştım şimdilik taşınma durumu yok yani tasinsak hem yine her gunarar hem bu sefer gelir günlerce kalır herhalde uzak diye.ondan kurtuluş imkansiz
Ben şunu merak ettim.
Hani kv niz ölürse vicdanınız sızlarmış, kocanız üzülmesinmiş.
E anneniz sizden uzakta. Hergün evlat ve torun hasreti çekiyor. Ona duyacağınız vicdan azabı bin katı olmalı. Kocanızın vicdanı sızlıyor mu, karım annesinden hep ayrı diye?

Okuyamadım hepsini.çok teşekkür ediyorum sizden yorum görmek istemiyorum olumsuz hiç bir seyi kaldiramiyorum
Göz ardı edebilirsiniz beni ozaman.
Cozumu yanlıs yerde aramak bu iste, benım yorumumu gormek istemiyorsanız göz ardı edersiniz beni. konuma yazmayın demezsiniz. Böylece benimle muhattap olmamıs olursunuz.
Olumsuz olan annesine göz yuman Kocanız, bunu söyleyen ben degıl.

Yarana tuz basmadim. Hep ayni konulari açiyorsun ve o konulardan hiçbirsey almiyorsun. Halen "esim ile mutluyum" diyorsun. Yani gözlerini açmaya çalisiyorum ama nafile.

Hani burda baska ne yorum bekliyorsun? Yazdigim sekil degil mi? Kaynanayi kötülemek ve esin ne kadar iyi oldugunumu anlatmamiz lazim?

Bir kadin olarak üzülüyorum senin durumuna. Benim annem yillarca kaynanaya hizmet etti ve kadina madalya takmadilar elbette. Hiçbir degeri yok o hizmetin. Bu halen 2020 yilinda yasanmasi çok üzücü bir durum. Yani bide kurtulmak bile istemiyorsun. Ikinci çoçuk bile yapiyorsun. Ne diyelim simdi gerçekten?
Eşimle mutluyum demedim.mutlu olmak için evlendim izin vermediler.artık son raddeye geldim alıp çocuğumu gidicem bu akşam onlara da söyledim mesafeyi korumak için ben çok çabaladım kısmen işe yaradı.belki burda tecrübeli birileri vardır yol gösterir diye de bi umudum var.eşimin bir sürü iyi huyu var annesi yüzünden de bırakmak istemiyorum ama bazen ben de o duruma geliyorum.insanların hangi durumları yaşadığını burda yazılan sınırlı cümlelerden anlayamazsiniz

Merhaba hanımlar bunu şu anki sinirimi kimseyle paylaşmak istemedigim için buraya yazıp belki biraz rahatlarim diye yazıyorum.ben izmirden istanbula gelin geldim geçen yıl mayıs ta eşimin ailesiyle yürüme mesafesindeyiz böyle olacağını bilsem asla yakın oturmazdim iyi niyetle düşündüm annesine bi evlat bi arkadaş olurum diye.ama annesi o kadar düşüncesiz çıktı ki beni çok sıkıntıya soktu düğünde ağladı düğünden sonra onların evine gittik evimize giderken pis ters bi şekilde hani birini kovarsin ya öyle en iyi oğlumu verdim sana hadi hadi dedi yallah der gibi.elini öptüm hatta güldüm başlarda anlam veremedim ama bizi 1 gün bile baş başa bırakmadı ramazan ayı diye tatile gitmedik pişman olduk.3.günden bizle kalmaya başladı ve çok aşırı sinir bozucu bi insan ben çok ağladım annemi bırakıp gelmistim olanlara bak diye.sürekli plan yapti müsait misiniz demek filan da yok şuraya gitcez bize gelin yarın sizdeyiz ben bu akşam burda kalcam.yani asla bizim rizamiz var mi umrunda olmadı.eşime dedim ben söylersem yanlış anlar sen evladisin sana kirilmaz.bu kadar sık gorusmeyelim ben gene yanına giderim dedim.o da teyzesine anlatmış teyzesi daha ilk zamanlardan beri benim yanımda gelinler kaynanalarini istemiyo kaynana bütün gün kenarda otursa geline batiyo deyip durdu.ne kadar mesafe koymaya çalışsam da nispeten yapabildik eşim çok pasif kaldı ve artık stresten şiddetli baş agrisi çekiyorum diyor ona hiç bi şey demek istemiyorum.ne kadar uzak olsam benim için o kadar iyi ama yine de haftada 1 filan gidiyorum bebek var torunlarını görsünler diye. kendisi de bana sormadan gelip kalıyor kabus gibi sıkıntı içinde geçiyor yanımdayken.asla sınır bilmez rahatsızlık vermek umrunda değil tüm evi cekmeceleri kurcalar eşyalarımı ister her seyi sorar.biraz anlayışı olsaydi yuzumden konusmamdan anlardı ama sabrediyorum yarın bir gün ölse vicdan azabı çekerim eşimin de hep aklında kalır zaten annemden rahatsız oluyordu diye düşünür.bu akşam eşim telefonu evde unutmuş kp mesaj atiyor annen agliyor senin adını sayıklıyor diye.kaynanam aradı sinirlerim iyice bozuldu bi rahat vermiyorlar her gün çağırır mı insan bıktım evliliğimi yaşatmadı bana düşen sabretmek😢
Aa bi de kp var. Ben de yalnız yaşıyor da ondan kalıyor sanmıştım. Allahım ne zihni bozuk insanlar var yaa.

Oğlunu yollayın bi süre onda kalsın 🙄😏
Galiba öyle yapcam eşim bu akşam gelsin yarın beni anneme göndersin kendisi annesiyle kalsin artik adını sayiklayip ağlıyor deyince sinir sistemim felç oldu dün değil evelki gün gördü oğlunu daha.alsın koynunda yatirsin

Şu an ben kaynanadan çok uzaktayım ve 27 yıl sonra sanki yeni evliymiş gibi huzurlu ve mutluyum, bunu insan çok sonra fark ediyor, duygusal olarak ne kadar çok yıprandığımı, kaynananın sürekli dayatmalarına, beklentilerine, laf çarpmalarına, maruz kalmak çok zor, ne yaparsan yap yinede kaynanayı memnun edemiyeceksin, onun için, bildiği, yap, kaynana seni parmağında oynatmasına izin verme

Ağlamak ne demek yahu, aynı mahallede nesine hasret kalmış oğlunun,ne itici hareketler
:kusmuk:
Valla herşeyin sorumlusu eşiniz.
Çoğu konuda öyle ya.
Eşiniz herkese hakkını teslim etse mutlu olurdunuz.
İnsanın en yakını eşi, ona açıkca konuşun söyleyin anlatın.
Bir hal çaresi bulamıyorsa rest çekin.
Boşanın demek değil ama evliliğinizi de evlilik gibi yaşayın yani.

eşimin sorumsuzluğu ilgisizliği beni çok yalnız bırakması benle vakit geçirmeye hevesi olmaması yuzunden çok sefer kavga çıkardım surat yaptım.işe yaradı mı tabi ki hayır.yine beni suçladı onları idare etseydin bana karşı daha güler yüzlü cilveli olsaydın.eve gelmeyen sorumsuz adamlar tanıyormuş eşleri etrafında pervane oluyormuş.o ilk haftadan sorunlardan bunalan halimi görünc sogudu bi daha hiç normal bi eş gibi olmadi ona yük gibiydi sanki bi yere gitsek açar telefonu kurcalar bi şeyler izler konuşmaz keyif almadıgı çok belli.annesinin verdiği sıkıntılar hala devam ediyor bi yandan eşimin soğukluğu var.ben artık ona bakmak bile istemiyorum duygularım öldü bir şey hissetmiyorum.böyle de nereye kadar gider ne olur bilmiyorum hiç gülesim yok ne yapmaliyim sizce soğuk duruyorum içimden başka türlü gelmiyor hatalarını unutamıyorum
Kv gelmese bile kocanızla da mutlu değilsiniz ki.
Kv suçlayın tabi ama kocanızı es geçmeyin.
Ayrılmak istemiyorsunuz. Ama mutlu olmak da istiyorsunuz. O zaman kv ve kocayı takmadan çocuklarınızla keyif sürün, laylaylom yaşayın.
Çünkü sürekli bu konulara takılmak çözüm değil aksine sizi yıpratır.
Boşvermekten başka çareniz yok.

Ben şunu merak ettim.
Hani kv niz ölürse vicdanınız sızlarmış, kocanız üzülmesinmiş.
E anneniz sizden uzakta. Hergün evlat ve torun hasreti çekiyor. Ona duyacağınız vicdan azabı bin katı olmalı. Kocanızın vicdanı sızlıyor mu, karım annesinden hep ayrı diye?
Annemi 3ay önce gördü bi daha aramadı.düşündüğünü hiç sanmıyorum ben dicem ama bu yazdığınız şekliyle sorcam ona.ve artık gerçekten sinirlerim çok bozuldu gitmek istiyorum anneme yarin

Annemi 3ay önce gördü bi daha aramadı.düşündüğünü hiç sanmıyorum ben dicem ama bu yazdığınız şekliyle sorcam ona.ve artık gerçekten sinirlerim çok bozuldu gitmek istiyorum anneme yarin
Gidin tabi.
Anneniz sizin de kıymetliniz.

Kv gelmese bile kocanızla da mutlu değilsiniz ki.
Kv suçlayın tabi ama kocanızı es geçmeyin.
Ayrılmak istemiyorsunuz. Ama mutlu olmak da istiyorsunuz. O zaman kv ve kocayı takmadan çocuklarınızla keyif sürün, laylaylom yaşayın.
Çünkü sürekli bu konulara takılmak çözüm değil aksine sizi yıpratır.
Boşvermekten başka çareniz yok.
Evet doğru yazmışsınız o tarz insanlar da tanıyorum umursamaz ve kadın arkadaşlarıyla görüşüp şen şakrak davranabilen..çok guzel olurdu ama ben o duruma gelebilir miyim bilmiyorum

X