Eşimin ailesinde çözemediğim ufak sıkıntılar. Fikir istiyorum 🙏🏻

Ben sizin yerinize burda sinir oldum. Esinizle konusun tekrar ben artik istemiyorum sadece dogum gununde hediye alacaksin diyin. Gorumceniz istedigi kadar cocugu istedigi kadar soylesin esinizde bitiyor is. Bizim cocugumuz olacak onlar kendi aldigimiza bile laf soyluyor sen surekli onlara harciyorsun bu bizim cocugumuz mu yoksa sadece benim mi diyin damarina basin biraz kurtulun su parazitlerden.

Çok basit. Madem öyle siz de çocuğunuzun her şeyini halasına aldıracaksınız. Onunki yeğen de sizinki değil mi? Hadi o zaman o da yapsın aynısını. Hiç gocunmayın halası şunumuz eksik halası bunumuz bitti halası x (bebek) şunu çok sever. Ağzınızla isteyin. Hem böyle yaparsanız bir süre sonra bunalıp o da istemeyi keser diye düşünüyorum. Ayrıca ek not çocuğa sürekli sürekli hediye alınmaz. Doğum gününde alınır karne alır alınır. Ama dışarı çıktık diye hediye getirmek nedir. Böyle yetiştirilen çocuklar aşırı doyumsuz ve memnuniyetsiz oluyorlar bilginize.
vallahi hiçte yapmaz. Öyle bir kız değil. Hesabını sorucam eşime de fırsat bekliyorum..

Yeri geldikçe, Allah çocukların anası babasına sağlık sıhhat,bol kazanç versin de herkes kendi çocuğuna harcasın deyin.Yeri gelir bayramda,doğum gününde karne de vs alınır da,yok dayısı şunu istedi bunu istedi,yok abi bana şunu al,bunu al, aptallık açgözlülukten başka birşey değil.Borcunuz ne yoksa çocuğunuza birikim hesapları açın, ihtiyaçları vs derken esinizde yavaş yavaş harcamalarına dikkat edecektir.Yok demeyi,maddi yönden borcum var yetmiyor demeyi bende hiç sevmem ama kayinvalide, görümcenin yaninda.Cok borca girdik, hastane masrafları, ihtiyaçları diye anlatın.Sizde tek maaşa düşeceksiniz sonuçta.Yegen,çocuğunuzu kıskanacak diye eşinizi manipüle etmelerine izin vermeyin farkına vardırın.
Hepsini dedim. Sigorta kasgo derken 40 bin ödeme var diğer ay harcamalar hariç. Ben ilk evlendiğimde görümceme sıkışığız hep kısıyoruz dediğimin akşamı abisinden hediye istemişti oğluna neden almıyorsun diyede azarlamıştı. Anlamazlar gülüm. Ekmek alcak paramız yok desem yine anlamazlar yeterki eşim onlara alsın. 100 kere isteyince de ee illaki 1 2 alıyorsun manipulasyondan. Eşimlede konuşacağım muhtemel 100 200 lira abartma diye savunma yapacaktır ama umrumda değil..

Hic de kendi kafanizda kurmuyorsunuz. Kayınvalideniz ve görümceniz kotu niyetli insanlar. Esinizi de avuçlarına aldıklarını düşündükleri icin simdi sizin bebeginiz olunca yeğenine ilgisi kaybolacak diye panik olmuslar gibi geldi bana. İkisi de eşinizin ilgisini surekli yeğenin uzerinde tutmaya calisiyorlar.

Simdiye kadar aranizin bozulmama sebebi de sizin alttan alip ailesiyle arada kotuluk olmasin diye sessiz kalmaniz olmus. Yoksa birisi gelip abi kardes arasina kimse giremez dediginde hicbir gelin sessiz kalmaz kolay kolay , kaynanasına verirdi agzinin payini. Kendi kizini gözettiği kadar acaba sizi de göz edip eşinize karsi esindir aman yavrum ihmal etme dedi mi acaba , hic sanmıyorum. Sizi gaza getirmek istemem ama boylelerine en guzel yapilacak sey, cocuklari falan kiyaslar yada aman yeğenin kıskanır eder diye esinizi kısıtlamaya kalkarlarsa ki buyuk ihtimalle olacak bu yakin vakitte. Hic lafinizi esirgemeden bu cocugu tabiki yeğeniyle birebir ayni olamaz , sizin niye ödünüz kopuyor yeğenini unutmaz korkmayin diye onlari bozmaniz gerekiyor. Yoksa bu insanlar sürekli yakininizda sinirinizi zıplatir, birde lohusayken hic cekilmezler.

Esiniz iyi biri olabilir ama aslinda hatali olan o, sınırlarını düzgün çizse hicbiri bu kadar pervasızca istekte bulunmazdi. İyi biri adı altinda eşiniz onlara had bildirmedikce siz icten ice ailesine bileniyorsunuz hakli olarak. Her sey o kadar pahali ki kendi cocugunuza ancak yetersiniz zaten, niye aynisindan yeğene de alasınız ki. Gerekirse laf atarlarsa sizde deyin ki bizim bebek olacak artik cok masrafimiz var, dayisi zamaninda destek oldu simdi sira halasinda. Biraz da onun halaligini görelim deyin. Ben tenezzül etmem falan demeyin, biliyorum istemezsiniz onun bir seyini ama konu o degil. Boyle cirkef insanlarin sesini kesmek yada gercek yüzlerini anlamak icin boyle konusmak gerekir. Siz oyle deyince bakin nasil bozulacak ve siz paragoz olacaksiniz. Esiniz de gorur o zaman onlarin gercek yuzunu,sizde dersiniz siz isterken sorun yok biz bir kere isteyince kotu mu olduk. Gerekirse kavga ciksin bahaneyle tamamen kurtulursunuz.Ama biraz zaman gecmesini bekleyin ailesine bakin bakalim hicbir bebek alisverisinize destek olacak mi halasi, birsey yapacakmi ailesi. Cunku simdi tartisma cikarsa bahaneleri olur hicbir sey de almazlar sizle kotu olurlarsa. Hem bebegi olacak olan sizsiniz size hediye gelmesi gerekmez mi mantiken. Kotu olmayaym diyorsaniz yegenine de alirsin falan dediklerinde bizim cok masrafimiz var artik sizler bize destek olmaniz gerekmez mi diye laf atabilirsiniz. Esinizin ailesiyle canciğer olmak zorunda değiliz, ozellikle boyle manyaklarla.Esiniz kendi ailesiyle gorusur istiyorsa, siz cekmek zorunda değilsiniz .Kendi gorumcem de sacma sapan biri oldugu icin en son hayatimdan cikardim. Oh kafam rahat mis gibi. .
Evet çok güzel anlatmışsınız tamda böyle. Ben ilk evlendiğimde kayınvalidem benim yanımda “ oğlum ailesini ezmer o şu gibi değildir gerekirse karısına ağzının payını verir” diye sindirdi beni. O kadar sessizdim ki. Karındır eşindir demeyi bırakın beni almaya geldiğinde bile rahatsız olurlardı laf sokarlardı. Bende o yüzden danışmak istedim yakın zamanda bunlar olursa susmak istemiyorum. Yaparlar çünkü panik olmuşlar. Hiçbiri de demediki alma oğlum, abi yeni aldık diye. Kendi çocuğuna almasa hoşlarına bile gider.
Benimde bu konuyu eşimle konuşmam lazım. Biraz sakinleşmek ve toparlanmak istedim. Ona kızdığım da laf söylediğimde çok üzülüyorr. Benim üzülmemden iyidir ama. Çook teşekkürler.

Senin görümce rahatsızdı di mi?

Herhalde eşin ablasına kıyamıyor,yoksa neden bir ayda 3 oyuncak alsın yeğenine?

Hele ki senin kızacağını bile bile.
Eşimden küçük 3 yaş Lalem. Bilmiyorum nesi var. 399 TL 400 mü oluyordu diye bize soruyor. Çocuğunu amca kızlarıyla tiyatroya götürmüşler oğlumun içinde kalmadı diye sevindi. İkisi aynı şey değil ki. Çocuğu sinemaya götürelim dese amenna sevaptır ama oyuncak gereksiz. Sürekli onada almıyorsun gelmiyosun dedikleri için kendini suçlumu hissediyor onuda bilmiyorum. Görümcemin hali benim suçum değil ki. Benden de o kadar çekiniyor ki üzülmesin çocuk alalım mı şurdan uygun bişey diye kibar kibar soruyor. Laf etsem tamam diyip almaz biliyorum ama derdim çocuktan sakınmak değil dozu.

Doğan Cüceloğlu, Haluk Yavuzer ve daha araştırmayla bu alanda uzman olan kişileri bulabilirsin. Storytel gibi dinleyebilecegin mecralarda çocuk eğitimi dinle muhakkak. Eşinin annesi gerçekten hastalıklı bir kadın kızını bu şekilde bağımlı ve hayata karisamayacak şekilde büyütmüş . O çocuğu koruması gereken sensin . Sen kaplan gibi olacaksın ki ona davranışlarında dikkat edecekler .
Hormonlarımdan biraz dengesizleştim. Normalde düşünmem bu kadar ama hem sinirli hem anlayışlı hem gergin hemde tahammülsüzüm. O yüzden de iletişim konusunda iyi olup müdahele etmek istedim. Yoksa kimseden korkum yok.

Bunu dedikten sonra iyi sakin kalabilmişsiniz. O kız kardesine yapıyormuş, sizin gorumcenizle bir kan baginiz yok sizden en ufak bir şey talep edemez.
Edemez zaten. Öyle boş boş konuşuyor kıskançlığından. 5 aylıkken cam siliyormuş. Ben silmem dedim. Sende silmeseydin banane. Ben zaten sakin bi insanım kasıtlı yapmıyorum. İcraate geçilirse tepki gösteririm sadece.

Yeğenine hediye alirda insan bu sürekli hale gelmez, bizimde var yeğenlerimiz, çocuklarımız. Böyle sürekli beklenti içinde olan insandan soğurum . Kendi cocugunuza elbet herşey alırsınız, herkes kendi evladı için çalışıyor , şimdi benim çocuğuma yapmadı ,bak kendi çocuğuna aldı bunun lafı olmazki, herkes tabiki kendi çocuğunu düşünecek. Böyle konularda taviz vermeyin sakin.
Ya tekrardan birşey almasını bekleyeceğim tepki için ya da konuşma arasında söyleyeceğim. Bende böyle düşünüyorum.

Ben sizin yerinize burda sinir oldum. Esinizle konusun tekrar ben artik istemiyorum sadece dogum gununde hediye alacaksin diyin. Gorumceniz istedigi kadar cocugu istedigi kadar soylesin esinizde bitiyor is. Bizim cocugumuz olacak onlar kendi aldigimiza bile laf soyluyor sen surekli onlara harciyorsun bu bizim cocugumuz mu yoksa sadece benim mi diyin damarina basin biraz kurtulun su parazitlerden.
Bu abartılı olmaz dimi ? Kaç yaşında insanlarız aklı yokmu ne zaman alması gerektiğini bilsin ben uyarıyorum en çokta buna sinir oluyorum.

Geçmiş kandiliniz mübarek olsun kızlar iyisinizdir umarım. Ben 3 buçuk yıllık evliyim. Evliliğimin oturması için 3 yıl kadar çocuk kararını erteledik şuan 10 haftalık hamileyim. Özet geçeceğim ona göre fikir alışverişi yapalım.
Eşimle şöyle büyük bir sorunumuz var diyemem. Evliliğimizi oturttuk diyebilirim. Gerek ev işleri gerek iş hayatım para bölümü sosyal hayatımız derken bir eş olarak kendisinden razıyım diyebilirim. Şuan çalışıyorum ama doğumdan sonra iş hayatıma ara vereceğim. ( iş yerimdeki mobingten ötürü). Evliliğimizin başında görümcemin çocukca isteklerinden, kayınvalidemin karışmasından illallah etmiştim. Eski konularım var uzatmak istemiyorum örnek vermem gerekirse 30 yaşında ki görümcemin “ bana tatlı alıcaksın abi, şuraya götürüceksin abi, çocuğuma oyuncak alıcaksın bana bana bunu neden almadın” diye tacizlerne son vermem 2 yılımı aldı. Kayınvalidem de kızına ve oğluna bağımlı biridir. Yeterki iki evladı birbirine bağımlı olsun eşim kızı 30 yaşında olsada istediklerini alsın yeğenini peşine taksın gelin damat umrunda olmaz. Kardeştir tabiki de bağlı olmaları güzel bende anne olacağım ama bunu bizim özel hayatımıza müdahele etmeden yapmalılar.
Gelelim rahatsızlığıma. Sorun mu değilmi bilmiyorum. Abartıyor da olabilir. Lakin eğer müdahele etmem gerekirse etmek isterim. Hormonlardan saçmalıyorsam destek isterim. Eşimin sosyal harcaması çok yoktur. İçki sigara eğlence tarzı. Olsada kendisi için harcamasına lafım olmaz sosyal hayatına giyimine. Önceden eşimin anne babasına para alır geri vermezdi. Tepki gösterdiğim için en azından geri alıyor eşim. Sonuçta bende çalışıyorum ve onlarda 3 maaş alıyorlar. Şuan ufak tefek devam ediyor ama. İşte örneğin harçlıklaro bitiyor 200 versene. Yol paraları bitiyor 300 versene. Yarısı veriliyorsa yarısı verilmiyordur takip edemiyorum yani işim gücüm var.Görümcemde eşime “ zaten çocuğu görmeye mi geliyorsun, hediye aldığın mı var “ dediği için eşim yeğenine düzenli olarak birşeyler alıyor. Çocuktur sevinsin ama geçen hafta gördük dışarı çıktık diye gelirken sana oyuncak alıcam dediği için aldık ee az öncede dayı bana bundan al diye istedi yine aldık. Uygunundan alalım çocuktur hayal kırıklığı olmasın dedi. Alıştığı için olur her fırsatta alıyorsun çünkü dedim. Bu zamana kadar o kadar çok şey alındı ki bir kere eşim kola aldırdı diye görümcem para lafı yaptı. Eşim tepki göstermişti onda bile kayınvalidem “ alıcaksın tabi kardeşin yeğenin bir canımız var kendine gel” diye eşime yüklendi. Zoruma gidiyor. Gitmeli mi gitmemeli mi onuda bilmiyorum. Eşimle konuşmalı mıyım yoksa bu basit normal mi onuda bilmiyorum. Tersleyip kalp kırmakta istemiyorum. Dolarsam “ abartmadın mı yeter artık” demekten de korkuyorum. Bunu dersem eşim bu seferde çekinip hiçbirşey alamıyor. Ee demeyince abartıyor ama :)
Şöyle bir kaygımda var. Allah nasip ederde sağlıkla kucağıma alırsam biz her çocuğumuza aldığımızda görümcemin çocuğunada mı alıcaz? İnanın isterler. Almadın ihmal ettin kıskanır yapma diye söylenir kayınvalidem eşime. Ben çocuğumun ayrıcalığının olmasını istiyorum. Babam amca yeğenlerine bizden daha çok ilgiliydi. Bunu yaşayan biri olarak ben çocuğuma yaşatmak istemiyorum. Nasıl tepki göstermeliyim ? İnce bir konu haklıyken haksız duruma da düşmek istemem. Yanımda bu muhabbet yapılırsa sakin de kalamayabilirim şimdeden annelik hormonlarım yüklendi. Ben kendi çocuğuma daha iyi imkan sunmak için senelerdir çalışıyorum. Ağlasamda çıkmadım işimden tazminatım için. Rapor param için. Aynısını halasından da göremeyeceğim neden böyle birşeye izin vereyim ki ? Bana 1 kere bile öğrendiğinden beri görümcem nasılsın diye sormadı. He beklediğimden değil ama haketmeyen birine neden yapayım ki ?
İnşallah uzun olmamıştır. İstişare yapıp eksikler varsa yazmak isterim. Şuan kafamı karıştıran çözemedim dediğim bir sorunum yok çok şükür. Eğer bu da bir sorunsa çocuk olmadan halletmek isterim. 🙏🏻
Şunuda ekleyeyim kayınvalidem geçen kızının attığı ürünü sipariş vermem için whatspına girmemi istedi. Mesajı okumadım ama konuşmaya girildiğini için kayınvalidemin şunu yazdığını gördüm. “ abinin çocuk haberine bu kadar sevineceğini tahmin etmezdim.” . Önceki konuşmaları bilmiyorum bakmadım bana yakışmaz resmi üstünde o yazıyo gördüm sadece. Neden sevinmesin ? En çok yeğenini mi sevmeliydi ? Ben mi art niyer arıyorum bilmiyorum.
Okurken krizler geçirdim neden eşiniz babası gibi ona sürekli bişeyler almak zorunda anlamadım tabi arada isterse bişeyler alsın sonuçta yeğeni ama arada bir ne yani bu her gidişinizde alacaksınız he
Hiç çekinmeyin ya neden çocuğuna aldığını yeğeninede almak zorundaeğer konuşulursa onada babası alsın deyin o çocuğun babası yokmu sırf o çocuk kıskanacak diye sizin çocuğunuz mahrummu büyüyecek sizin çocuğunuzda o kadının yeğeni o zaman onlarda size alsın herşeyin aynısından sakın taviz vermeyin ayrıca açık açık bişeyler diyemiyorsanız eşinizi borca sokun araba alın bişey alın ev aldırın krediyle arsa aldırın yani hiç birikim yoksa bile kredi çektirin altın aldıırn hayatım birikim olsun deyin aydan aya ödesin ona buna hediye almaya kalmasın
Görümceniz şımarık sizin varlığınızı kabullenemiyor kardeşine sizden yakın olmak istiyor bunda kaynananızında etkisi büyük siz strese girmeyin dediğim gibi bi kola bile alırken laf yapıyorlar ama hep bekliyorlar

Evet çok güzel anlatmışsınız tamda böyle. Ben ilk evlendiğimde kayınvalidem benim yanımda “ oğlum ailesini ezmer o şu gibi değildir gerekirse karısına ağzının payını verir” diye sindirdi beni. O kadar sessizdim ki. Karındır eşindir demeyi bırakın beni almaya geldiğinde bile rahatsız olurlardı laf sokarlardı. Bende o yüzden danışmak istedim yakın zamanda bunlar olursa susmak istemiyorum. Yaparlar çünkü panik olmuşlar. Hiçbiri de demediki alma oğlum, abi yeni aldık diye. Kendi çocuğuna almasa hoşlarına bile gider.
Benimde bu konuyu eşimle konuşmam lazım. Biraz sakinleşmek ve toparlanmak istedim. Ona kızdığım da laf söylediğimde çok üzülüyorr. Benim üzülmemden iyidir ama. Çook teşekkürler.
Boşver canım alınsın,üzülsün,hiç almasın vs bunları sen dert etme.Şimdiye kadar yeterince almış zaten.Bundan sonra kendini düşün sen.Üzülecek ne var ayrıca tepki göstermen normal.Bi üzülür sonra geçer böyle kendin yıpranırsun

Okurken krizler geçirdim neden eşiniz babası gibi ona sürekli bişeyler almak zorunda anlamadım tabi arada isterse bişeyler alsın sonuçta yeğeni ama arada bir ne yani bu her gidişinizde alacaksınız he
Hiç çekinmeyin ya neden çocuğuna aldığını yeğeninede almak zorundaeğer konuşulursa onada babası alsın deyin o çocuğun babası yokmu sırf o çocuk kıskanacak diye sizin çocuğunuz mahrummu büyüyecek sizin çocuğunuzda o kadının yeğeni o zaman onlarda size alsın herşeyin aynısından sakın taviz vermeyin ayrıca açık açık bişeyler diyemiyorsanız eşinizi borca sokun araba alın bişey alın ev aldırın krediyle arsa aldırın yani hiç birikim yoksa bile kredi çektirin altın aldıırn hayatım birikim olsun deyin aydan aya ödesin ona buna hediye almaya kalmasın
Görümceniz şımarık sizin varlığınızı kabullenemiyor kardeşine sizden yakın olmak istiyor bunda kaynananızında etkisi büyük siz strese girmeyin dediğim gibi bi kola bile alırken laf yapıyorlar ama hep bekliyorlar
Hemde kavga çıkmıştı. Kalkıp gitti görümcem masadan bağıra çağıra. Eşimde salak bu gerizekalı dedi. Al iç kolanı diye önüne fırlatmıştı abisinin. Böyle değişik bir kız. İlk evlendiğimde eşime de “ senin çocuğunada aynısını yapıcam görüceksin” derdi. Dayı yeğen topraklaoynarlardı falan filan işte.

Boşver canım alınsın,üzülsün,hiç almasın vs bunları sen dert etme.Şimdiye kadar yeterince almış zaten.Bundan sonra kendini düşün sen.Üzülecek ne var ayrıca tepki göstermen normal.Bi üzülür sonra geçer böyle kendin yıpranırsun
Yüzyüze ilk fırsatta bu konuyu konuşacağım. Görümcemle kaynanam yanımda birşeyler derse zaten cevapsız kalmam o konuda güveniyorum kendime.

Hormonlarımdan biraz dengesizleştim. Normalde düşünmem bu kadar ama hem sinirli hem anlayışlı hem gergin hemde tahammülsüzüm. O yüzden de iletişim konusunda iyi olup müdahele etmek istedim. Yoksa kimseden korkum yok.
“ abinin çocuk haberine bu kadar sevineceğini tahmin etmezdim.”
Bu mesaj ürkütücü sunshine . Yani bilmiyorum neden bir insan çocuğunun evladı olacağına sevinecegini tahmin etmez ve bunu kizina yazar. Çocuğun için hep güvenli alanın olsun. Sen kimsenin delisiyle de iyisiyle de uğraşmak zorunda değilsin . Dediğim gibi çocuk gelişim kitaplarıni muhakkak okuyun

Bu mesaj ürkütücü sunshine . Yani bilmiyorum neden bir insan çocuğunun evladı olacağına sevinecegini tahmin etmez ve bunu kizina yazar. Çocuğun için hep güvenli alanın olsun. Sen kimsenin delisiyle de iyisiyle de uğraşmak zorunda değilsin . Dediğim gibi çocuk gelişim kitaplarıni muhakkak okuyun
Ürktüm evet. Hiçte sormuyor nasılsın napıyorsun iyi misin diye sanki haberi yokmuş gibi. Eşim çok eğlenirdi yeğeniyle oynarken terlerlerdi kızardı kardeşi. Senin çocuğunada yapcam bekliyorum derdi. Ben şimdiden hazırlamak istiyorum kendimi. Uyardım eşimi. yapamaz şaka yapıyor demişti zaten yapamaz ama telaffuz edemez demiştim. O zaman ben hazırlayayım kendimi eşimle konuşmaya belki yarın belki yarından da yakın😂

Bu abartılı olmaz dimi ? Kaç yaşında insanlarız aklı yokmu ne zaman alması gerektiğini bilsin ben uyarıyorum en çokta buna sinir oluyorum.
Akli bazen bazi konularda olmuyor bu erkeklerin illa dogruyu biz gostermek zorunda kaliyoruz. Coktan zamani gelmis geciyor bile abartili felan olmaz normal olan budur. Gorumcenize kocalik yegenine babalik yapmayi biraksin

Ya bir de bi arkadaş daha yazmış bu hediye işini doğumdan önce tamamen bitmesi çocuğun ve görümcenin beklentisini sıfırlanması lazım. Yoksa küçücük çocuğu bile bak dayın kuzenin doğduğu için sana hediye almıyor diyip doldurur bunlar.
Evet öyle muvahhis yaparlar. Ben aslında müdahale edilmesi ve doğumdan önce bitmesi gerektiğinin farkındayım. Sadece şuan eşim sağolsun çok destek bana. Benim çocuğum en iyisine layık diyor. Hayaller kuruyor. Ben bazen outlette alalım diyorum hayır ben en kalitelisini alıcam diyor. Yakın olsada daha iyi hastane olduğu için 2 km değil 8 km hastaneye götürüyor. Hakkını yiyemem. Yeğenime para savurayım art niyeti olsa çoktan haddini bildirmiştim sadece bu ara böyle denk geldi. Yani 4 aydır almıyordu mesela bu ay böyle oldu. Ben konuşma yapmak istiyorum ama bunu “ hadi gel ben şundan rahatsız oluyorum çok sık almaya başladın” diye mi yapmalıyım yoksa tekrar almaya yeltendiğinde ya da bu tarz durum yaşadığımda “ evet bende seninle bunu konuşacaktım hazır üstüne gelmişken şu konuyuda çözelim rahatsız oluyorum” mu demeliyim?

Birde ben kendi çocuğuma ayda üç kere oyuncak almıyorum . Hiçbir manası yok ki bu kadar oyuncağın . Çocuğun gelişimi için de yok. Ne alaka yani siz aylık beş yüz altı yüz TL lik bence kendi çocuğunuza kitap alın oyuncak alın . Sürekli fiyatlar artıyor

X