Kısaca şunu söylemek istiyorum, babam yakın zamanda vefat etti yasin okuttuk evde eşimin ailesini de çağırdık. Orda konuşulmaması gereken şeyler konuşuldu, örneğin kayınvalidemin anneme "benim oğlum sana bakar da senin kızın bana bakmaz, ameliyat olduğumda da sen göndermedin dimi?" demesi. (halbuki beni gitmem için zorlayan annemdi ben bana yaptıkları için gitmek istemiyordum)
Her neyse konu kapandı daha sonra kuzenlerimi övüp durması, ki bunu isteme günümden tutunda çeyizimde yasinde yapması, ha kuzenlerimin övülmesi benim hoşuma gidiyor ama özellikle bastıra bastıra gözüme baka baka demesi beni sinir ediyor.
Tabi bu da yetmezmiş gibi eşimin ninesinin "annen yasinde niye yanımıza gelmedi, annen çok konuşuyor diyip durması benim zoruma gitti (annem düğünde yanlarına gittiğinde anneme saygısızlık yaptı ve kavga çıkardı kayınvalidem, aynısı yaşanmasın diye gitmedi varsayıyorum.)
Buna karşılık ben de kendimi tutamadım kulağına kötü bir laf gelmiş ondan gelmemiş dedim ısrarla söylettirdiler.
kavga tartışma çıkmasın diye alttan almaktan sıkıldım, sürekli kuzenlerimi bana karalayıp yüzlerine gelince keşke gelinim olsan diyorlar yani ben bunla nasıl baş edebilirim, ki zamanında çok iftira atmışlığı da var kayınvalidemin, ve asla sevdiğine inanmıyorum.
Ne yaparsam hem huzurumu hem sınırımı koruyabilirim çok yoruldum eşim de aynı şekilde.