Esimin ailesi yuzunden esimden cok sogudum (ozellikle gorumcem)

8 senelik evliyim,bugüne kadar eşimin ailesiyle kp,kv,görümce çok kavgalar ettim onlar bana ben onlara. Ama bir gün gelip de eş kişisine senin ailen böyle yaptı demedim. Bana kizmaz aksine savunur beni biliyorum yine de söylemedim. Problemin kiminleyse onunla hallet.

Evlendikten sonra sülaleleri bir kıymetli oluyor ki sorma.. Aman toz kondurmasınlar aman. Hepsi melekti çünkü.. Karısı haklı mı haksız mı, yapılanlar adil mi değil mi bir ölç tart. Hemen "o benim annem" "o benim kardeşim" deme demagoji yapma. Ne bu türk filmi mi? Sağol söylediğin için, ben bilmiyordum onun senin neyin olduğunu.. Pfff dolmuşum bende.

Taraflı olmaktan vazgeçemiyorlar. Ailesi konusunda hep çok çok hassaslar. Tamam hassas olmak lazım zaten ama kapıyı kapatnca sen kiminle kalıyorsun be adam? Kimin güler yüzü iyi ediyor seni? Ya da kimin huzursuzluğu stresi sabaha kadar seni de yiyip bitiriyor? Sen kendi rahatını düşünsene. Karına boşanmayı düşündüreceğine az adil olsana..

Gelelim tavsiye bölümüne, boşa gitsin demicem ben. Buraya kadar hep sessiz hep alttan alan kişi olduğn için şimdi gık desen "aaaaa ne kadar değişmiiiiiişş" diyorlar. Bundan sonra sessiz kalma. Laf sokuyorlarsa ve eşin cevap vermiyorsa, bu cevap hakkı sana doğuyor demektir. Her türlü üzücü sonuç eşini ilgilendirir bu durumda bir şey yapmayıp karısına laf bıraktığı için.

Anlat, ona kadınının lazım olduğunu anlat. baktın anlamıyor habire ailesine karşı seni eziyor, o zaman düşünürsün boşanmayı.

Kız ne bu ne yaptılar anam sana

Size vereceğim tavsiye her erkek bir değildir ailesi hakkında konuşulmaya tahammül edemiyor anlaşılan eşiniz öyleyse hiç onu bulaştırma kendi işini kendin hallet biseymi dediler ver cevaplarını birşey derse eşin sen zamanında korudun onları şimdi bu benim meselem karışma de bir iki derken sesini cikarmamaya başlar elbette sırf bu yüzden iyiyse evlilik bitmez tabi sen yaşadın sen gördün ama birde böyle dene bakalim

Eşinizin ailesi ve görümcenizin sizi rahatsız edecek hangi davranışları oldu?
Bir görümce olarak neredeyse hergün dikendeyim;yazın ki dikkat etmem gereken noktaları göreyim :)

:) mesela bana hep laf sokmasi, beni basklarinin yaninda dislama cabasi, esimle arama fitne sokmak icin tuaf kiyaslamalar (kendiyle beni kiyasliyoki guya ben gidicem esime caticam sen boylemisin gercekten diye) ama bunlar eskide kaldi cunki artik hic konusmuyoruz

cok haklisin, tesekkur ederim bu tavsiyelerin icin ... ben bana iyi olana dahada iyi olurum ama dedigin gibi en ufak bi laflarinada cevap veririm artik .. esimede birse dememek icin kendimi tutmam lazim ... birde boyle deneyeyim ...ama korktugum sonra esime gidip bak bak bize neler diyo demeleri

cok haklisin ... vericem her gerektiginde cevabi gerisini kendi dusunsun ... ya bide uyuz oldugum kendide benim aileme tavir takiniyo gibi ben ailesine tavir takininca .. ben ona bicok sey anlattim anlamadi en iyisi kendim cevap vermek.....

kesinlikle taraflilar ve hic adil degiller ! ama lafa gelince cok degerliymissim ... tabi benim lafa karnim tok ve hatta oyle konustugunda gicik oluyorum cunki inandirici gelmiyor bana artik ve oda bunun farkinda

Desinler işte dır diri onlar yapacak roller degissin ..eşiniz de size değer veriyorsa gelip kötü davranacak değil.nasıl siz söylenince onlara birşey yapmıyorsa size de bir şey diyeceğini sanmıyorum .. yanlış anlamışlar de gec hiç yorum yapma

Saklamayacaksin hatta bugün şöyle bir olay oldu bende bunu dedim diye baştan söyleyeceksin tek politikam benim asla bişey saklamam kocamdan sağolsun yalan soylemeyecegimi bildiği için bana inanır

Eşinize dert yanacagınıza kendi ilişkilerinizi kendiniz düzenleyip dengeleyin.
Her seferinde susmak bir erdem değil. Haklı olduğunuz konularda saygı çerçevesinde derdinizi dile getirebilirsiniz.
Susup susup bir kere söylemekte marifet değil. Neden şimdi derler adama...
Bundan sonra Allah ın size bahsettiği ağzı ve dili kullanın.
Eşinize değil muhatabınıza konusun

Benim kaynanam ben ne kadar iyi olsam hep bende eksik aramaya çalıştı. Beni kıskandı. Huzursuzluk çıkardi. Eşimle 3 yılda sadece annesi yüzünden tek bir kez tartışma gibi bir şey oldu. Şu an kaynanam ağzını açıp tek kelime edemiyor. Bunu nasıl mi yaptim anlatayım.

Kaynana ne yaparsa yapsın eşime asla şikayet etmedim. Senin annen söyle yaptı böyle yaptı demedim. Hatta kalbimi kırdığı bir olayı 6 ay sonra canım xxxx annem söyle yapmıştı yine geldiğinde yapar mıki acaba dedim gülerek.aaa öyle mi yaptı ayıp etmiş dedi. Bak işte böyle yaptım kazanan ben oldum. O dönemde hata yapıldığı anda ben patlamış olsaydım eşim annesine sabredemedigim için beni kıracaktı.çünkü bana annemle sene de kaç kez gorusuyorsun sabret sağdan girsin soldan çıksın demişti. Bende formülü yaptığım şekilde buldum. Kaynananin yaptığı hataları anında kocaya yetiştirmek yerine içime attım. Ama bazen eşimin elinden tuttum gözlerine baktım canım annem söyle yapmıştı canım çok yandi bak demek ki unutamadım demek ki çok üzülmusum bir daha öyle yaparsa beni savun ki aklımda takılmasın tamam mı bitanem dedim. Böyle konuştuğum da tamam diyordu.

Aylarca böyle alttan almalar devam etti. En sonunda eşimle yine beni huzursuz etti. Kaynananin yüzüne ne yapsan saygı duydum şeytana uymadım ama sen hep şeytana uydun anne yapma dedim. Eşim yine kızdı çok elestri yapmisim. Eşime de dedim artık yeter kim bu kadar dayanırdi bu kadar alttan alırdı böyle devam ederse bosanirim seninle tek sorunum yok sadece annem yüzünde arada kırgınlık oluyor. Yapma kim haklı kim haksız düşün. Ben sana annenle git kavga et demiyorum. Sadece annene güzel dille anne böyle yapmasan diyebilirsin, beni savunmadigin için beni uzuyor, bu şekilde yapamam ben , sabrimin sonunda bu evlilik biter dedim. İyiki de demişim. Ertesi gün annesinin tek bir hatasında anne hareketlerine dikkat et, kiskanclik yapma artık yeter , bu kız ne yapsan sustu , eğer bu huylarina devam edersen ne beni ne eşimi gorürsun dedi. O gunden sonra kaynana toparladı. Bu bayram baktım önceden karışacagi hiç bir şeye karismadi. Gozlemledim suratına asti oturdu. Rabbime şükürler olsun bu günleri gördüm.

Uzun yazdım ama kısaca eşe ailesini kötülememek, her zaman iyi olmaya devam etmek, iyi olduğunu eşin de görmesi, cok kalbin kırıldıysa güzel dille eşe kendini ifade etmek, kirildigin noktalari karsi taraf ile kavga ya da tartisma cercevesinde degilde guzel dille çözmeye calismak ve en önemli olan bolca sabır etmek. İşte bunları yapmak eninde sonunda sana iyi geliyor. Rabbime binlerce kez şükürler olsun ben kurtuldum. Insallah eski haline gelmez kaynana.

Esmeresmer01 konunda gorumceme tek bir kelime soyledim yetti dedin.Ozel degilse ne idi bende kullaniyim gorimceme karsi.

Erkeklerin büyük çoğunluğu ailelerinin haksız olduğunu kabul etmek istemiyor. Ne kadar kötü de olsalar kendileri istediklerini söyleyebilir ama karıları laf söyleyemez.onlar da şunu yaptı diyemez. En iyisi eşine yansıtma. Tartış cevaplarını ver ama eşine ailen bana bunu yaptı deme çok ciddi bir kötülük olmadığı sürece

Normal kocalar da her zaman işe yarıyor bunu anlatmaya çalışıyorum bende ama biraz zor ve sabır gerektiriyor.. Huzurlu bir hayat için değer bence ..
Rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah.

Sevindim senin adina dedigin gibi insallah birdaha gelmez eski haline kaynanan ama gelsede bosver zaten kocan gormus gerecegi. Benim sorunum gorumcem daha cok ama kaynanaminda arkamdan kocami doldurdugunu hissediyorum ... sadece hissedebiliyorum cunki bunu cok akkillica yapiyor (kocamin kizginken arada agzindan bilmeden kacirdigi bi kac kelimeden anliyorum doldurucunun kim oldugunu) ... ikiside bir olunca tabi kayinbabamda dolduruluyor kocamda .. Allah kalblerine gore versin.. banada bol sabir versin :) esimde umudum kalmadigi gun cekip gitmekten cekinmem ama o gune kadar sabirla savasicam (bu kelimeyi sevmiyorum ama baska ne denir durumuma bilmiyorum)

Allah tum haksizliga ugrayanlara sabir versin

Normal kocalar da her zaman işe yarıyor bunu anlatmaya çalışıyorum bende ama biraz zor ve sabır gerektiriyor.. Huzurlu bir hayat için değer bence ..
Rabbim mutluluğunuzu daim etsin inşallah.
Amin inşallah teşekkür ederim. Allah sizi de mutlu etsin inşallah.

Amin canım ya. Allah yardimcin olsun inşallah. Seni çok iyi anliyorum. İnsan senin şu anki durumunda o kadar kötü günler geçiriyor ki. İnşallah senin eşin de düzelir ve mutlu olursun. Sabredebildigin yere kadar sabretmek en doğru olanı sen elinden geleni yapmış olursun baktın olmuyor bosanirsın. Geriye dönüp baktığında vicdan azabı çekmemis olursun.

Neler oldugunu anlatmadiniz için yorum yapmak güç?

Esinizi arada birakmaniz hata. Esinizin yaninda laf vurmak yerine yalnizken haddini bildirin hakliysaniz.

Gidince kimin mutlu olacagi degil kalınca mutlu olacak misiniz bu onemli

Neler oldugunu anlatmadiniz için yorum yapmak güç?

Esinizi arada birakmaniz hata. Esinizin yaninda laf vurmak yerine yalnizken haddini bildirin hakliysaniz.

Gidince kimin mutlu olacagi degil kalınca mutlu olacak misiniz bu onemli

Uzun uzun anlatmaya gerek yok, anlayanlar zaten yorum yapiyor. Esimi arada birakmak degil niyetim, sadece gosterdigim sabrin ve iyi niyetin yok sayilmasina tahamulum yok, sonucta alnimda enayi yazmiyor ben bunu onun hatri icin yapiyorum.

Evet, kalip esime inandigim yere kadar savasmayi tercih ederim, esime inancim bittigi gun arkama bile bakmadan giderim.

Hakli oldugum icin esime laf vuruyorum zaten, haksiz olsam sinsi olsam esimin arkasindan yaparim ona iyi gorunurum.

Boyle devam edin o zaman esinizi ailesi ve sizin arasinda birakin. Aaaa pardon anlayanlar yorum yapmış siz onlari okuyun.

Ne oluo bittini anlatmadiniz derken belki siz haksizsiniz ya da abartiyorsunuz. bunu görüp daha saglikli bir bakış açısı gelistirmek gerek bunu görmenizi sağlamak gerek diye söyledim.

Neyse gerek yok sadece kendini hakli gören insanlara laf anlatmayi sevmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…