• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi ve vicdanim arasinda kaldim.

Sonmohikan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2022
18
3
1
29
Arkadaşlar merhaba mümkün mertebe kısa tutacağım yazıyı şimdiden teşekkürler.
Eşimle 5 yıldır evliyiz bir kızımız var. İkimizde çalışıyoruz aramızda ailesi ve kıskançlıklarini saymazsak gayet iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi yaşlılar ve köyde yaşıyorlar. Son iki senedir kışları bize gelmek istiyorlar ancak kv aşırı alıngan,çok konuşkan ,laf sokmayı seven ve evdeki herseyi naklen kızlarına 7 sülalesine anlatabilen bir insan. Fikir olabilmesi açısından bu detayı vermek istiyorum kizim dogdugunda annemle birlikte o da geldi. (annemle ben cagirdim yazik kadinda bulunsun icinde dedik 🤦‍♀️) Geldi zaten yaşlı kimse iş güç beklemiyor ama suyunu bile annemden istiyor hani dese tuvslete de ben gotureyim tamam diyecek öyle bir kadın. Neyse işte bu geldiginde alınmış banyoda tabure olmamasına kaldığı 1 ay boyunca ne banyo yapti ne kiyafet yikatti o sicakta koka koka gezdi resmen. Yetmedi esimle aramizi bozdu söyle soyleyeyim 2 yaşina kadar sadece beni emerek doyan kizima o ara mama verdim sutum gitti sıkıntıdan. Eşi de dediğim dedik bir adam. Uzatmamak adına yazmadığım daha çok şey var Neyse ama köyde de soba yakıyorlar kömür falan da değil. Orada kalsınlar da istemiyorum ama bize gelinde demek istemiyorum çok arada kaldım. Eşime dedim ev tutup kardeslerinle kışın gitsinler diye ona da yok diyorlar koydekiler gelin istemedi vs demesinler diye sanırım psikolojim bozuldu siz olsanız ne yaparsınız?

E alsaydınız tabure 😄 kardeşlerle dönüşümlü kalabilirse öyle yapabilirsiniz kış mevsimlerinde. Onun içinde insan nasıl söyler ki hem kv hem kardeşlere.. insanı mecbur bırakmaları çok sibir bozucu.

Arkadaşlar merhaba mümkün mertebe kısa tutacağım yazıyı şimdiden teşekkürler.
Eşimle 5 yıldır evliyiz bir kızımız var. İkimizde çalışıyoruz aramızda ailesi ve kıskançlıklarini saymazsak gayet iyi seviyoruz birbirimizi. Eşimin ailesi yaşlılar ve köyde yaşıyorlar. Son iki senedir kışları bize gelmek istiyorlar ancak kv aşırı alıngan,çok konuşkan ,laf sokmayı seven ve evdeki herseyi naklen kızlarına 7 sülalesine anlatabilen bir insan. Fikir olabilmesi açısından bu detayı vermek istiyorum kizim dogdugunda annemle birlikte o da geldi. (annemle ben cagirdim yazik kadinda bulunsun icinde dedik 🤦‍♀️) Geldi zaten yaşlı kimse iş güç beklemiyor ama suyunu bile annemden istiyor hani dese tuvslete de ben gotureyim tamam diyecek öyle bir kadın. Neyse işte bu geldiginde alınmış banyoda tabure olmamasına kaldığı 1 ay boyunca ne banyo yapti ne kiyafet yikatti o sicakta koka koka gezdi resmen. Yetmedi esimle aramizi bozdu söyle soyleyeyim 2 yaşina kadar sadece beni emerek doyan kizima o ara mama verdim sutum gitti sıkıntıdan. Eşi de dediğim dedik bir adam. Uzatmamak adına yazmadığım daha çok şey var Neyse ama köyde de soba yakıyorlar kömür falan da değil. Orada kalsınlar da istemiyorum ama bize gelinde demek istemiyorum çok arada kaldım. Eşime dedim ev tutup kardeslerinle kışın gitsinler diye ona da yok diyorlar koydekiler gelin istemedi vs demesinler diye sanırım psikolojim bozuldu siz olsanız ne yaparsınız?
Kesinlikle taviz vermeyin size mi güvenmişler yalnız da değiller ikisi idare etsin birbirini

Simdi ev ev ustune olmaz. Kocasi hayatta olan bir kadindan bahsediyoruz yani tek basina degil. Tamam koy sartlari kotudur belki bilmiyorum ama bu insanlar bu gune kadar zaten orada yasamislar. Sizden once de orada yasiyorlarmis. Demek ki cok rahatsiz olsalar bir care dusunurlerdi.

Size yakın bi ev tutmak (belki aynı apartmandan) mantıklı bir adım. Bu şekle rıza gösterilmesi gerekiyor. Eve alın diyemem, bu evliliğinizde sonun başlangıcı olur.

Aksi halde, köydeki insanlar gelini istemedi vs bahanelere boyun etmeyin. Eşiniz sanırım size bunu söyleyen.

Evet istemiyorsunuz tabi kimse istemiyor kv ile yaşamak. Ama bakiyorum da hep gelinlerden bekleniyor böyle büyük fedakarliklar. Sen benim ailemi istemiyorsun diye psikolojik baskı kurabilen bir kadına rastlayamadık hiç.
Çünkü damat istememekte haklı ama kadınların istememe hakkı yok.

Buna asla rıza göstermeyin.

Sesiniz daha gür çıksın. Eşiniz ısrar edemesin. Saçmalığın lüzumu yok

Back