• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimin ailesi ve bitmeyen sorunlarımız bana bi akıl verin:(bakmadan geçmeyin ne olur:(

angels1991

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
439
139
103
33
merhaba arkadaşlar ben 2 senelik evlıyım evlendıgım ılk günden beri sorunlarımda beraberinde geldi borç ödemeye başladık ve takılan takılara guvenmıstık hepsını eşim babasına verdi:(hal böle olunca bende çalışmak istedim eşim izin vermedi neyse butun borçlar 1 senede bitti bu arada eşim babasının dükkânında garson olarak calısıyordu lokantası vardı aılece calısıolardı 2 abısı ve benım esım kayın pederım bır cok kısıye borçlanmış ısın altından kalkamamış dukkanı satmaya karar verdı ozman cok sevınmıstım cunku aileyle olmuyordu esım 1 hafta tam alsa parasını 1 hafta alamıyordu neyse borçlarımızı brazda olsa rahatlattık tm huzura erıcez derken dukkanı 30 mlyara sattılar babamın borçlarının sadece bırını odedı o para esımın 1 buçuk lıra alıcagı vardı onu bıle vermedıler:(abısı aldı ama 1 buçuk lıra kımsenın sesı çıkmadı :(nyse esım calısmaya başladı bı ıs bulup aılesıne yardım etmeye başladı bu aradada 2 ay boşta kalmıştı kendı amcamdan para alıp bırıken kıraları fln ben odedım ayrıca abısıde esıme kredı cektırdı ve odemıo oda bıze kaldı 6 milyar fln babasının 100 mlyar borcu var adamlar esımı sıkıstırıorlar kımsenın umrunda deıl esım 30 mlyr borcu ustune aldı:(ben çocuk bıle dusunemıorum artıkcocuga nasıl bır gelecek verıcem onuda bılmıorum mlletın brcunu ödemekten mafolduk:(bu 30 mlyarı 3 4 sene oderız snırımkı ben bılıorum bu 30 mlyrla kalmıcak otekı brclarda bze kalıcak kmse ellemıo bıle kmsenın umru deıl esımle knusmaya calıstım bağırıyor cagırıor bu ınsanlardan kufur yersem yasayamam gıden param olsun dıor:(bucuma babasıylada knusucak yanımıza cagırıcakmıs evı kapat kıra verme dıe kabul etmezler sanırım ama napıcagımı bılmıorum ne olur akıl verın kimseye bsey dıyemıyorum :(anneme anlatsam bırak gel dıcek ama esımı sevıorum ben bana akıl verın uzun oldu braz kusura bakmayın:(

Ya ama artık bir yuvası bakmakla yükümlü olduğu bir eşi var. Eşinize de gelen baba vuruyor giden abi vuruyor yine de küfür yersem diyor. Küfür yemek her zaman sözle olmaz insan başkasının hayatını hipotek altina alarakeda küfür edebilir ki bence eşinize yeterince küfür ediyorlar bu yolla. Hem sizin calismaniza müsade etmiyorsa sizi rahat yaşatmak zorunda yani çalışma diyecek lüksü varsa sizi rahat yaşatacak lüksü olmalı. Bana sorun esinizde gibi geldi. Yani ambargo koymalı ailesine. Benim artık bir ailem Yuvam hayatım var demeli dur demeli ki Eşinizin üzerine binmekten vazgecmeliler. Eşinizi sevdiğiniz kadar kendinizi de sevmelisiniz. O yüzden ciddiyetle esinizi uyarın derim ben. Kesin kurallar koyun siz artık onlar için yaşam standartlarinizi aşağıya çekip durmayın. Bu şekilde daha ne kadar devam edebilirsiniz. Taş olsa çatlar. Ne bu böyle ona kredi buna para. Hemde başkaları için. Tamam ailesi ama evlendikten sonra önce kendi yuvan gelir aile de bir yere kadar

Ya ama artık bir yuvası bakmakla yükümlü olduğu bir eşi var. Eşinize de gelen baba vuruyor giden abi vuruyor yine de küfür yersem diyor. Küfür yemek her zaman sözle olmaz insan başkasının hayatını hipotek altina alarakeda küfür edebilir ki bence eşinize yeterince küfür ediyorlar bu yolla. Hem sizin calismaniza müsade etmiyorsa sizi rahat yaşatmak zorunda yani çalışma diyecek lüksü varsa sizi rahat yaşatacak lüksü olmalı. Bana sorun esinizde gibi geldi. Yani ambargo koymalı ailesine. Benim artık bir ailem Yuvam hayatım var demeli dur demeli ki Eşinizin üzerine binmekten vazgecmeliler. Eşinizi sevdiğiniz kadar kendinizi de sevmelisiniz. O yüzden ciddiyetle esinizi uyarın derim ben. Kesin kurallar koyun siz artık onlar için yaşam standartlarinizi aşağıya çekip durmayın. Bu şekilde daha ne kadar devam edebilirsiniz. Taş olsa çatlar. Ne bu böyle ona kredi buna para. Hemde başkaları için. Tamam ailesi ama evlendikten sonra önce kendi yuvan gelir aile de bir yere kadar
aynende öle dinlemiyor ama ölsünlermi diyor kımse çalışmıyor onlarda ac kalıolarmıs yıcek ekmeklerı yokmuş 3 aydır kıralarını vermıolar ama napabılırız ben bencılmıyım sence ? bunlar 6 kardeş 2 kızı çıkar 4 ekek kardeşler bı benım esım mal gıbı yardım edıyor:(adamlar demıokı anama babama para verım bısey alayım demıo ben doktora gıdemıorum sıgortamız var fkat dusunebılıormusun 3 mlyn yol parası gıdıcek dıe esım doktora gturmuo benı:(babasının borçlarını verıcegı adama para ayarlaması lazımmış sık dışını dıor ben bugun knusucam calısmak ıstedıgımı solıcem her ne olrsa olsun ben çalışmalıyım;)aldığım parayıda vermıcem

Kendiniz için çok iyi birşey yapmış olursunuz diye düşünüyorum. Ben çalışıyordum eşim de vardiyalı çalışıyor. Çocuk olunca bide vardiyalı çalışma olunca hiç gorusemez olduk. Eşim rica etti çocuklara bakarsın evde kalırsın işi bırak dedi ama benim de şartlarım vardı. Standartlarimi düşürmeyeceksin dedim kabul etti. baska durumda çalışmayı birakmazdim. Yani madem eşinizi bu durumdan kurtaramiyorsunuz o halde kendinizi kurtarın bari çalışıp rahatlatin hayatınızı. Hem maddi hem manevi. Umarım dilediğiniz gibi olur:)

Kendiniz için çok iyi birşey yapmış olursunuz diye düşünüyorum. Ben çalışıyordum eşim de vardiyalı çalışıyor. Çocuk olunca bide vardiyalı çalışma olunca hiç gorusemez olduk. Eşim rica etti çocuklara bakarsın evde kalırsın işi bırak dedi ama benim de şartlarım vardı. Standartlarimi düşürmeyeceksin dedim kabul etti. baska durumda çalışmayı birakmazdim. Yani madem eşinizi bu durumdan kurtaramiyorsunuz o halde kendinizi kurtarın bari çalışıp rahatlatin hayatınızı. Hem maddi hem manevi. Umarım dilediğiniz gibi olur:)
ınsallah canım tsekkur edıyorum sanmıyorum ızın versın ama bu sefer kararlı olucam calısıcam dıcem calısablrmıyım demıcem

Tatlım çok zor bi durum öncelikle Allah yardımcınız olsun bende 1.5 yıllık evliyim ve 5 aylık hamileyim bizimde borcumuz var sizinkinden fazla hatta seninle durumlarımız farklı ama sabır en güzeli sen eşini seviyorsun elinde seni seviyorsa ve ikimiz aranızda bir sorun yoksa elinden geldiğince ona destek olmaya çalış anladığım kadarıyla da ailesinden biraz çekinen ve ağırlığını koyamayan bir yapıya sahip ona dırdırcı bir kadın imajıyla değilde biraz daha ılımlı ve anlayışlı bir imajla yaklaş olayları bu şekilde göstermeye çalış ve artık sizin ayrı bir aile olduğunuzu bir çocuk sahibi olabileceğinizi ve onun sorumluluğunun alma vaktinin geldiğini falan anltmaya çalış ama bu durumda anlayışlı sabırlı ve destekçi olman ona daha iyi gelecektir

Keşke Eşiniz yuvanizi dusunseydi ve ailesi yüzünden borca girmeseydi.
Ben buna karşıyım ben KV de bizden para istiyor ikiniz çalışıyorsunuz napcaniz okadar parayı diyor vermeyince de konuşmayı benle diyo ama biz vermiyoruz. Çünku sizinde bi yuvanizi var umarım kısa zamanda bütün borçları kapatursiniz esinize çalışma mevzusunu tekrar açın 2 kişi çalıştığında daha rahat oluyor

Bu ne yahu. Damizlik inek gibi somuruyorlar kocani. Kusura bakma ama bu konuda eşin hatalı. Kendi ailesine bakmalı. Bu gidişle ölene kadar borç odersiniz. Valla ben olsam çoktan elimi ayağımı çekmiştim bu aileden. Senin kocan belli ki bu taviz devam ettirecek. Ben olsam çekmem. Senide bilemem.

Back