• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esimin ailesi ve ben

Kendimi salak yerine konmuş gibi hissediyorum.

Ben kayinvalidemi tutup elinden cennete götürsem -tövbe Allahim- kizinin daha iyi bildigi cennet vardir onun gözünde. Veya kullandigi bir kozmetik mesela alirim giderken. Bunun seri numarasi üretim yeri ayni mi senin aldiginla diye kizina sorar gösterir. O nedenle ne beklerim ne isterim ne de islerine karisirim. Bayram seyran özel günlerde vazifemi yapar arar sorar, giderim. Onun disinda merhaba merhaba. Zaten yurtdisinda yasiyorum uzagim. Karsilikli beklenti olmamasi en güzeli.

Belkide bilmiyorum ki. Zaman gösterecek sanirim.

Ama iki yüzlülük ya. Bana gelince esim olmadığında sokuyorlar lafları konuşmuyorlar yokmuşum gibi davraniyorlar. Eşim oluncada ay turkuaz şöyle iyi böyle iyi ve vs. Ama eltime çok farklılar konuşuyorlar sohbet ediyorlar. Bende kenarda hep yokmuşum gibi muamele görüyorum.
O zaman problem sende değil onlarda kendinde kusur arama konuşmayan seni yok sayan onlar elbet sana muhtaç olurlar sende donersin totonu
Bence aslında seni üzen eşin senin gormediğin değeri senden onlara gostermeni istiyor bencillik yapıyor
Ben değer gormedigime sevilmedigime inanıyorum benden ailene karşı cok şey bekleme de

O zaman problem sende değil onlarda kendinde kusur arama konuşmayan seni yok sayan onlar elbet sana muhtaç olurlar sende donersin totonu
Bence aslında seni üzen eşin senin gormediğin değeri senden onlara gostermeni istiyor bencillik yapıyor
Ben değer gormedigime sevilmedigime inanıyorum benden ailene karşı cok şey bekleme de

Aynen öyle esim sürekli öyle yapma ben seni böyle sevmedin iyi niyetli liginden sevdim ve vs diyor. Bu seferde ben kendi kendime çekişmeye baslyiorum. Kaç kere konuştum hala aynı şeyi yapiyor. Söyleye söyleye dilimde tüy bitti. Anliyacagi da yok! Bu yüzden eşimin ailesi diye saygımı koruyup mesafeli davranıp kendimize düşünerek huzurumu düşünmek olucak. Eşimin ailesi NAPARSa yapsin. Ancak sürekli biraraya geldiğimizde bile ben yokmuşum gibi davranmaları çok koyuyor. Sürekli esimle ler ben varım yokum önemsemiyorlar. Sürekli dalga geçme hali vs. Eşim orda bir lafını söylese cesaret edemeyecekleri ama eşimin birşey söyleyeceğini hiç sanmiyorum.

Amaann sizde onlardan bişiy yemeyi verin canım ne olacak. gitsin kendi kızına çocuklarına versn. Benim herzaman söylediğim birşey var. Allah daha çok versin de onlara benimkinde gözleri kalmasın. Ben hep böyle söylüyorum. Benim eşimin ailesinden de birşey yok gelmiyor. Gelse de zaten yenmiyor illaki saçtı kıldı vs bişiy çıkar çöpe gider. Geldiğinden gelmediği daha hayırlı. Benim kızım doğduğunda bir tane küçük altın taktılar o da başıma kaka kaka resmen hiç vermeseler daha iyiydi. Kendi kızları benden 3 ay sonra doğum yaptığında dolusuyla çuval büyüklüğünde iki poşet eşya yarım altın ve hala daha extradan gidenler var. ama umrumda değil açıkçası. Bana uzak Allaha yakın olsunlar diyorum. Sizde böyle davranmalısınız. Aman herkeze sizinki gibi kaynana verse allah keşke gelmeyen gitmeyen.

Esime genelde söylüyorum ne hissettigimi. O sürekli ya ben mi salağım görmüyorum anlattıklarını diyor. Ablası eşimin yanında bile bana hakaret eden biri ve eşim sadece konuşmana dikkat et diyen biri. Yani ailece bir patavatsizöik hakim. Eşim keşke biraz daha beni tutsa. Daha doğrusu bana göstermiyor. Kayinvalidemin artik hicbirseyi yapmak gelmiyor icimden. Bende sabrediyorum ama hepsi birden böyle garip ve soğuk olunca sinirlerim geriliyor.

Bir sene kayinvalidemin yanında olan bendim esimle tüm işleri yapan bizdik doktorlara götüren bendim. Ablaları vs hiçbiri yoktu yanimizda. Şimdi ben aileme ziyarete gelince birden ablasının aklına geliyo gitmek ne tesadüf ama! Beni arayip sormazlar. Eşim ama sürekli benim aramamı bekler. Artık napcan imi sasirdim.
Ayyyy resmen kendimi gördüm herşey birebir aynı ve seni çok iyi anlıyorum bende gitmek bile istemiyorum onlar yüzünden esimle devamlı kavga ediyoruz o evde ya yılda on gün gidiyoruz burnumdan geliyor sürekli laf sokma begenmemezlik kızını oğlunu yere göğe koyamıyor esime göre ben hep alınganım herşeyi yanlış anlıyorum insanda gülüp geçemiyor inan bende napacagımı sasırdım biride bana akıl versin :D ben gitmesem eşimi göndersem bu seferde eşime kıyamıyorum üzülüyor ama ailesinin yanında bambaşka biri oluyor ya gitmesem daha mı kötü olur acaba o evdekilerle aramız :/ ne yapmalı bilemiyorum

milletin gökte aradığını siz yerde bulmuşsunuz farkında değilsiniz. boşver napcan kv kp i gelmesin daha ne.sende gitme bu bahaneyle.

Ya ben salçası nada değilim bende yaparim. Ama bir kere bile kızıma yapıyorum oğlumda gelinim ede düsünsünler. Ben esim düşünmediği halde çok fazla şey düşünüp yaptim. Ama sanki ben düşünmemiştim esim düşünmüş gibi lanse ettiler ve hep ona yakın davrandilar.
Gelini bırak oğlunu düşünmüyor ya insan evlat ayırt eder mi herhalde bizde yiyecez diye böyle ayrımcılık peşine düşüyorlar elbette mesele reçel salça değil esimin o evde değer görmemesi bunu kendi görmediği yetmiyor birde bize aile savunuyorlar ya

Belkide bilmiyorum ki. Zaman gösterecek sanirim.

Ama iki yüzlülük ya. Bana gelince esim olmadığında sokuyorlar lafları konuşmuyorlar yokmuşum gibi davraniyorlar. Eşim oluncada ay turkuaz şöyle iyi böyle iyi ve vs. Ama eltime çok farklılar konuşuyorlar sohbet ediyorlar. Bende kenarda hep yokmuşum gibi muamele görüyorum.
Eşinden maddi destek görüyorlarsa azda olsa ona böyle göz boyamaların sebebi budur :) eşinde seni tanıyordur ya elbet Birgün görecekler onlarda gercegi ama değişen birşey olur mu onu bilmiyorum

Burda öyle şeyler görüyoruz ki kayınvalidesi arayıp sormasa kurban kesecekler var sevinçten. Başka açıdan bakın olaylara. beklenti içine girmezseniz üzülmezsiniz de.
siz de ağırdan alın onları mesafeli olun. Birde yanlış anlaşılmasn ama genelde gözlemledigim ev hanımı olam bayanlar böyle şeylere daha cok takılıyor. Çalışıyorsunuzdur belki bilmiyorum ama kendinize ait bir yaşam alani olusturun.hayat kayınvalide gorumce eltiden ibaret değil .surekli görüşmek ve iyi anlaşmak zorunda değilsiniz. başka arkadaslariniz olsn kendi dünyanizda yaşayın. Hatta zamanla siz onları yol sayıp tinlamadikca ya sizi eşinize sikayet edecekler yada kaçan kovalanir hesabi onlar size yaklaşmaya calisacaklar.cunku alışmışlar sizin onlara ılımlı iyi davranıp peşlerinde dolasmaniza.

Salça falan vermesin de huzur da bozmasin. Kızıyla kanka olsun varsın size ne boşverin.kendi esinizle çocuğunuzla olan ilişkilerinize bakın. eşinize de anlattikca siz kötü annesi ablası kıymetli olur. hic bulaşıp anlatmayın eşinize. Bir şey duyacaksa kendi annesinden ablasindan duysun. o zaman sizi bile tutar. sessiz olan taraf işini götürüyor hep uygulaması zor biliyorum ama sabır biraz.

Son düzenleme:
Ne kadar cok beklenti o kadar cok mutsuzluk.
Yaptiklarini da vermezse vermesin cok mu muhtactin onlara. Esin de farkindaymis gorme duyma istiyormus iste bosver.
Aileni arayip sormamalari zoruna gidiyor olabilir. Ama o da dert degil. Madem iyi niyetli insanlr degiller uzak olsunlar keyfinize bakin. Surekli gidip gelseler ailenle sizi rahatsiz etseler hic kafa dinleyemeseniz daha mi iyi?

Back