Eşimin Ailesi Huzurumuzu Bozuyor

dumb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
199
Puanlar
93
Merhaba Arkadaşlar,

Bu konuyu burada açmamın sebebi, etrafımda konuşulacak kimse yok.

Eşimle konuşulmuyor, ailesine asla laf kondurmaz.

Eşimin ailesi bizden 1 saat uzaklıkta bir köydeler. Bütün oğullarına birer tane ev yaptıracağını biz evlenmeden önceden beri söyler durur. Küçük kaynımın evini uzun zaman önce yaptılar ve onlarla birlikte kalıyorlar, ortak iş yapıyorlar.

Evlerinin yanında altı dükkan olan 3 katlı bir apartman yapıp birer daire vereceğini söyledi. Eşim bekarken bu konuyla ilgili maddi destekte bulunmuş. Demir parası, çimento vs.

Geçen hafta eşimin babası eşimi aradı ve evin planı için hafta sonu gelin , nasıl istiyorsanız ona göre yapalım, yoksa kendi bildiğim gibi yaparım dedi!

Biz de hafta sonu başka planlarımız olmasına rağmen kalktık gittik. Ama zaten eve başlanmış. Kendi bildiği gibi planlamış.

Kaynanam da bir muhabbette ben mutfağı şöyle istiyorum vs dedi. Ben anladım ki ev zaten bize yapılmıyormuş. Ama masraflarını sürekli istiyorlar.

Eşime de dönüş yolunda söylendim , bana o ev için sakın hayal kurma dedi.

Kardeşlerden bir tek bize yapılmayacak , verdiğimiz boşa gidecek ve dahası da sürekli bizden para isteyecekler.

Biz kendimiz kiradayız ne zamandır ev bakıyoruz, düğün borçlarından yeni kurtulduk.

Benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Sizce ben bu durumda bir söz söyleme hakkına sahip miyim?

tabi ki sahipsiniz. eşiniz tek başına kazanmıyor. para ikinizin. tasarrufunda da elbette söz hakkınız var, olmalı.

bence de o ev için hayal kurma yoksa üzüleceksin çünkü eşin böyleyse asla senin istediğin gibi bir ev olmayacak kendini üzdüğünle kalacaksın o evi kiraya verseniz olmuyor mu peki?

elbette sahipsin.
sizin olamayacak olana yatırım yapmak pek doğru değil.

Ev zaten yaşadığınız yerde değilmiş.Yani size yapılsada oturmayacaksınız.O zaman bulunduğunuz yerde bir ev almaya ikna edin eşinizi.
Ama söylemeden geçemeyeceğim;bekarken eşinizin ailesine yaptığı yardım sizi hiç ilgilendirmez.

Anlayamiyorum ben bu ses cikarmayan esleri herseyi kendim bilirim diyen kaynana ve kpederleri madem sizin olmayacak ozaman neden para istiyolar tabiki hakkiniz var

aynen sahipsiniz tabiki.

Elbette sahipsin o paralar ağaçta yetişmeyecek sen fedakarlık edeceksin o edecek o şekilde yollanacak ...
Ben olsam eşimden parayı almaya çalışır birikimi öyle yapardım..
bir de merak ettim kaç yıllık evlisiniz?

hiç karışmayın..kendi ailesiyle çözsün..eşiniz bildiğini yapsın..karışırsanız kötü olursunuz..

Benim annem de zamanında tüm bileziklerini ev yapılırken vermiş, diğer yengelerim ev yapıldıktan sonra gelip gerine gerine oturmuşlar. Üstelik ev hakkında annemden daha çok söz sahibiler nerdeyse, biz Allaha havale ettik yapacak bir şey yok bundan sonra, ama siz masrafları ödemeyin madem size ev yok neden ödeyesiniz.

1 yıl bitti Kasımda

Bi rahat vermoyorlar hep kulfet hep kulfet ne biçim insanlar ya. Her hakka sahıpsın bacımda eşin seni dinlemedikten sonra hakka sahip olman neyı degustırrkı analarının kuzuları bi katı kıymetı bılmıyorlar herkes ölünce yaş gecınce ah hanımm seni dinlemedim kıymetını bılemedım dıyotlar.gencken bılmedkkten sonra yaslanınca de get öteye çok sınırlendım yav

Daha çok yeniymişsiniz aman ha çocuk istiyorsan da sakın erken davranma..
Bu şekilde çok zorlanırsınız çünkü..
Çocuğu erteliyorum çünkü bebeğime bakacak kimsem olmayacak. İşi bırakırsam da henüz maddi açıdan rahat değiliz.

Ben çok şükür yurt dışında yim ve bu sene izne gittiğimiz de beraber ilk izindi bu arada Allah a o kadar Şükrettimki yalnız yaşadığımız için onun için sana gel evde otur deseler bile uzak dur bacim yoksa kendi evimize geçelim derken huzurundan olursun Allah korusun onlardan uzak durmaya çalış benden sana tavsiye .

Karışmıyorum ev de istemiyorum, insanı aptal yerine koymaları çok sinir bozucu.

tabiki sinir bozucu bir durum..eşiniz farkındadır umarım olanların...

Çocuğu erteliyorum çünkü bebeğime bakacak kimsem olmayacak. İşi bırakırsam da henüz maddi açıdan rahat değiliz.
aman diyim o zaman sakın hem bence kocanla güzelce konuş..
Sonuçta size de vermeyecekmiş evi ne diye boşuna para veresiniz ki?

amann en güzeli malın mülkün evin barkın kazancın herşeyin ayrı olcak ve herkez biribirine sadece misafir olarak gidip gelecek oda 15-20 günde bir olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…