• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin ailesi bencilce davranıyor

nerimmam

Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2015
166
56
13
37
Mrb kızlar
Eşimin ailesi evlendikten sonra çok bencilce davranmaya başladı yani ben öyle düşünüyorum.Size anlatıp görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.Öncelikle bu bayram öncesi hep birlikte kendi akrabalarına gitmek istediler.Bütün bayramı tek bir kişinin yanında geçirecektik.Ben eşime gitmek istemediğimi kendimin de burda akrabaları olduğunu söyledim ve gitmedik.Bunun üzerine eşimin ailesi bayramda ne annemi ne babamı aradılar babam en büyük olmasına rağmen bayramın son günü artık eşime söyledim ailemi kimse aramamış diye bunun üzerine aradılar.Ve kayınvalidem 1 haftalık gelinliğimden beri 5 günde bir gelip kalıyor sürekli dedikodu bıkmıştım artık.10 gün rahat edeceğim derken bu sefer küçük oğlunu 20 yaşında bana göndermeye başladı yemeği çamaşırı vs ben uğraştım ve bizde kaldı.Yeni evliyim bunlar normal mi bana reva mı?:((

ses etmiyorsan evet bunlar sana reva..kocana açık açık diyeceksin ben yeni evlendim annenle mi kardeşinle mi evlendim bana onu söyle ona göre davranayım diyeceksin..

Normal degil tabiki

Tavrini koymalisin , ve burda esinede büyük is düsüyor esininde birazcik tepki göstermesi gerekiyor .
Yoksa böyle alisir giderler ..

ses etmiyorsan evet bunlar sana reva..kocana açık açık diyeceksin ben yeni evlendim annenle mi kardeşinle mi evlendim bana onu söyle ona göre davranayım diyeceksin..
Eşimle bu durumu konuştum 3 gün önce artık yeter dedim eyvallah gelsinler yesinler içsinler ama artık yatılı istemiyorum ve evleri de yakın 5 dk lık mesafede arabaları var.Annen gelecekse de ayda bir gelsin artık dedim.

Esin rahatsız olmuyor mu mahremiyet açısından vs ? Tepkini koyman lazım kotulukle olacak diye birşey yok herkes sınırını bilsin.

iyi de kaynınız da geliyor mu?
biz gençken annemler evde olmayacağı zamanlar amcamlara gönderirdi, o da kırk yılın başı yani.
biz gitmezdik, gitsek bile yatmaya kendi evimize gelirdik.
Ki 20 yaşındaki erkeğin korkuyorum diye bir bahanesi de yoktur.

bu bana bencillik gibi gelmedi ya, başka bir şey bu.

iyi de kaynınız da geliyor mu?
biz gençken annemler evde olmayacağı zamanlar amcamlara gönderirdi, o da kırk yılın başı yani.
biz gitmezdik, gitsek bile yatmaya kendi evimize gelirdik.
Ki 20 yaşındaki erkeğin korkuyorum diye bir bahanesi de yoktur.

bu bana bencillik gibi gelmedi ya, başka bir şey bu.
Evet mesela kayınederim de bi gün kavga etti evde eşiyle geldi kaldı.
Bi gün kv burda kalıyodu bende işe burdan daha yakınım dedi o da kaldı.
Bencillik değilse ne olabilir :(

Evet mesela kayınederim de bi gün kavga etti evde eşiyle geldi kaldı.
Bi gün kv burda kalıyodu bende işe burdan daha yakınım dedi o da kaldı.
Bencillik değilse ne olabilir :KK43:

Sizin evde çok mu rahat ediyorlar anlamadım ki.
ben kimsenin evinde rahat edemem.
Benim annem babam gelse bize, dönmek için sürekli lafını ederler, binbir laf söyleyerek bir gece fazla kalmaya ikna edebilirim.
Ama erkek aileleri herhalde kendi evleri gibi görüyorlar çocuklarının evini. Onlara nasıl o evin onların evi olmadığını hissettirebilirsiniz bilmiyorum, eşinizin tavrı ne olur onu da bilemiyorum. Sonuçta kimse ailesinin istenmediğini görmek istemez.

Mrb kızlar
Eşimin ailesi evlendikten sonra çok bencilce davranmaya başladı yani ben öyle düşünüyorum.Size anlatıp görüş ve önerilerinizi almak istiyorum.Öncelikle bu bayram öncesi hep birlikte kendi akrabalarına gitmek istediler.Bütün bayramı tek bir kişinin yanında geçirecektik.Ben eşime gitmek istemediğimi kendimin de burda akrabaları olduğunu söyledim ve gitmedik.Bunun üzerine eşimin ailesi bayramda ne annemi ne babamı aradılar babam en büyük olmasına rağmen bayramın son günü artık eşime söyledim ailemi kimse aramamış diye bunun üzerine aradılar.Ve kayınvalidem 1 haftalık gelinliğimden beri 5 günde bir gelip kalıyor sürekli dedikodu bıkmıştım artık.10 gün rahat edeceğim derken bu sefer küçük oğlunu 20 yaşında bana göndermeye başladı yemeği çamaşırı vs ben uğraştım ve bizde kaldı.Yeni evliyim bunlar normal mi bana reva mı?:KK43:(
reva değil tabi ki rahatsızlığını belirt

20 yaşındaki oğlunu sık sık size yollaması ve kendinin sık sık gelip kalması can sıkıcı bir durum

Kabul etme eve şimdiden böyle yaparlarsa ilerde hiç çıkmazlar evinden.Ayıp yahu daha yeni evli insanın evinde sürekli gelip kalmak.Niye yatılı geliyorlar sanki şehir dışından mı geliyorlar.Eşinle konuş kabul etmediğini söyle uyarsın ailesini.20 yaşında ki koca adam kimseye emanet edilmez ayrıca,çocuk değil çünkü.Tek başına kalamıyormuymuş evde?

Kabul etme eve şimdiden böyle yaparlarsa ilerde hiç çıkmazlar evinden.Ayıp yahu daha yeni evli insanın evinde sürekli gelip kalmak.Niye yatılı geliyorlar sanki şehir dışından mı geliyorlar.Eşinle konuş kabul etmediğini söyle uyarsın ailesini.20 yaşında ki koca adam kimseye emanet edilmez ayrıca,çocuk değil çünkü.Tek başına kalamıyormuymuş evde?
Aslında çocuk da gelip kalmaktan rahatsız oluyor.Farkındayım ama annesi sürekli eşimi arayıp onu da alın onu da bilmem ne yapın onu da götürün tamam da yani bende 2*3 yıllık gelin değilim ki kaynanam da zamanında kv den çok çekmiş anlatıyor kendi niye bana aynısını yapıyor :(

Sert il tepkinu koy kusura bakma de biz yeni evliyiz üstelik evinizde uzak degil herkes evine. Madem laftan anlamiyor anlatacansin onun derdi size rahat vermemek.burda kocanada is düsüyor kardesinin madem evi yakin sizde yatili kalmasi cok gereksiz bir durum. Esin nasil rahat edebiliyor yeni evlisiniz sacma

Biraz esinede sert cik yokaa düzelmez bu durum kv gayesi senin rahatini bozmak 5 dak mesefade ben kimseye yatili gitmem

Aslında çocuk da gelip kalmaktan rahatsız oluyor.Farkındayım ama annesi sürekli eşimi arayıp onu da alın onu da bilmem ne yapın onu da götürün tamam da yani bende 2*3 yıllık gelin değilim ki kaynanam da zamanında kv den çok çekmiş anlatıyor kendi niye bana aynısını yapıyor :KK43:
2-3 yıl değil 10 yıllık evli bile olsanız,sürekli yatılı misafir kabul etmek zorunda değilsiniz evinize.Tamam belki genç adam çamaşır yıkayamaz,yemek yapamaz olabilir anlarım,kendi yaptığınız yemeğinizden onada gönderirsiniz,çamaşırıda yıkar verirsiniz kayınvalideniz yokken bu kadarı yeterli.Alsın yemeğini,temiz çamaşırını gitsin evinde uyusun gece.Sizde kalmak ne demek yani? Ayrıca o kadar yakın mesafede kayınvalidenizin gelip kalmasıda normal değil,alıştırmayın bu şekilde.Eşinizle konuşun uyarsın ailesini gelmesinler yatılı kalmaya.Yiyin,için,muhabbet edin sonra evli evine köylü köyüne.

ahaaanndaaa benim hayatımın aynısııııı
eşinle açık açık konuş kayın meselesiniiii
ben öyle yaptım,
dedim bir zorunluluk olmadan kimse gelipte benim evimde bir ay kalmasın dedim
tabi konuşurken hem kendi ailemi hemde onun ailesini kattım
Benim kv elinde olsa 5 çocuğunuda bana yollayacak
Kendi kocasıyla baş başa kalacak.:KK14:

ahaaanndaaa benim hayatımın aynısııııı
eşinle açık açık konuş kayın meselesiniiii
ben öyle yaptım,
dedim bir zorunluluk olmadan kimse gelipte benim evimde bir ay kalmasın dedim
tabi konuşurken hem kendi ailemi hemde onun ailesini kattım
Benim kv elinde olsa 5 çocuğunuda bana yollayacak
Kendi kocasıyla baş başa kalacak.:KK14:
aynen benim kw hastayım diye kendi kw sini eve almıyor.Onu da bana yollamak istedi sen al diye hatta kayınpederimin kız kardeşleri kışın sende kalsın.Babanenin maaşını alın bile dedi.Benim paraya ihtiyacım yok çok şükür kimin varsa o alsın baksın dedim o yüzden bana gıcıklar

Back