• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Ailesi Bebeğimi Görmeye Gelmeli mi?

Valla dugune de nısana da gelmedıgı hayırlıymıs.. hangı bırıne neye yorum yapsam sasırdım.. daha oturmadıgın apartmana rezıl etmesıne miiii,annene küfrğne miiii.. kendısı cok talep eder ozur dılerse belkı.. ama yalnız degıl,benım belırledıgım olculerde,vakıtte,yerde,ben yanındayken görebilir.. kadın deli resmen. Nasıl eşinle gonderırsın

Doğumdan sonra daha duygusal davranıp annelik duygusuyla "o da annedir hakkıdır" diye hareket edeceksin kesin ama merak ediyorum bu hadsiz ruh hastası insanlar bu sonsuz krediye nasıl sahip olabiliyorlar?

Eşinden veya o kadından gelen bir talep yok neden bunu sen düşünesin ki?
Sen bebeğine ve doğuma odaklan. Eğer eşin konusunu açarsa o anki fikrini söyle. Ama bana göre kesinlikle haketmiyor..

Eşimin annesi ilk başlarda hiç istemedi beni. Esim annesinin sorunlu bir kadin oldugunu, onun haberi olmadan evlenmeyi teklif ettiginde bana, once annem sonra da ben karsi ciktik bu teklife. Annenin rizasini alana kadar cabala oglum, onun gonlu olmazsa yuvanizda huzur bulamazsiniz dedi annem. Esim Allah var cok cabaladi. Cabalarinin sonucunda da annesi benimle tanismaya razi oldu. Tanistiktan sonra da çok sevdi.

Saygıli bir gelin olabilmek için dik laflarina, cahil söylemlerine, taleplerine, her şeye güldüm geçtim. Sınıf ayrımı filan yapmıyorum, eşimin annesi gerçekten cahil bir kadın, annem üniversite mezunu kariyerli biri. Normalde paylasabilecekleri ortak bir noktaları yok. Fakat annem sırf benim mutluluğum için çok iyi arkadaş oldu kayinvalideme. Derttasi oldu. Onu anlamaya, yaşadığı zorlu hayatın onu bu hale getirdiği fikrine alışmaya başlamıştı.

Fakat kayinvalidem biz ona karşı anlayışlı davrandikca dozu artırdı.

Biz evlenirken tek kuruş yardımı olmadığı gibi (ki bu imkanı vardi) bir de eşim evlenirken kredi çekiyor diye yanımda eşime bir ton laf saydı. Güldüm geçtim.

Tesadüfen karşımıza çıkan bir kuyumcuda esimle yuzuklerimizi görüp beğendik ve satın aldik diye nisanimizdan 1 gün önce ortalığı ayağa kaldırdı. Nasıl ikimiz almışız yüzükleri... ona neden sorulmamis... nişana gelmeyeceğim dedi tutturdu. Gittim yanına. Önüne diz çöküp oturdum. Haklısın anne dedim. Cahillik ettik dedim. Bak biz seni çok seviyoruz, bundan sonrasına dahil olacaksın dedim. Annem bize getir oturalim sakinlessin dedi, anneme goturduk. Nişanda sorun çıkmadı böylece.

Mobilyaları secerken ben de geleceğim dedi. Peki dedim ama hayalim hep esimle ikimiz başbaşa karar verelim seklindeydi. Allah'tan gelen bir uyarı miydi, tesadüf mu bilemiyorum, kayinvalidem ayağını kırdı ve düğün tarihine kadar ayağı alcida evde oturdu. Ne yalan soyleyeyim duruma üzüldüm ama rahat rahat alisverisimizi yapabildigimize de sevindim.

Düğünden 1 hafta önce eşimin eşyalarını eve yerleştirmeye geldi esimle birlikte. Ben de erkek kardesimle onlara yardıma geldim. Olan orda oldu zaten. Daha tasinmadigim apartmanın önünde dizlerini dove dove ağlamaya, oğluna ben seni bugünler için mi doğurdum, bi kızın peşinden buralara taşındın diye bağırmaya ve hatta bu cümleleri kurarken daha argo kelimeler kullanmaya başladı. Kardeşim de ben de sustuk, o devam etti. Biz sustuk, o daha çok bağırdı. Sustuk, saçını başını yolmaya başladı.

Çıkardım parmagimdaki yüzüğü. Al dedim anne, oğlun evlenmesin, seninle yaşamaya devam etsin. Ben yokum. Çıktım gittim.

Eşim çok yalvardi sonra günlerce. Annemin psikolojisi iyi değil dedi. Yapamam ben annenle, ama o senin annen, sen kopamazsin, beni bırak annenle mutlu olun dedim. Dinlemedi. Şart kostum o zaman. Evlendikten sonra annesiyle asla gorusmeyecegime dair. Ama eşim istediği zaman, istediği kadar görüşebilir. Bunun onun en doğal hakkı ve evlatlık vazifesi çünkü.

Sonuç olarak biz evlendik. Ama hala bakamam düğün fotolarimiza, videoyu hiç izlemedim mesela.

Çünkü kV düğün günü de kiyametleri kopardı, illa benim evimden gelin çıkacak yoksa gelmiyorum düğüne diye tehdit etti eşimi. Eşim o kızın ailesi yok mu neden bizim evden gelin çıksın dedi diye ona o günü zindan etti. Düğünde de gece boyunca gelen davetlilere bile anlatmış durmuş -ne anlattıysa artık. Yetmemiş, ki benim için bardağı taşıran son damladir bu, annem hakkında küfürlü konuşmuş. Sonrasında kaç kişiden duydum bunu. Bizimle fotoğraf çekilmedi, eşim foto için cagirdiginda herkesin içinde bas bas bağırdı. Ve malesef bu sırada eşimin ablası, ablasının eşi ve eşimin dayısı da anneye destek verdi. Gariptir, son dakikaya kadar kV ni hayatına sokarsan evliliğin yürümez, hasta bizim annemiz/ablamiz diyen insanlardi bunlar.

1.5 sene önce en son düğünde gördüm hepsini.

Eşimin baba tarafiyla oldukça güzel bir ilişkimiz var, cok saygıdeğer insanlar. Eşimin anne ayrı baba bir ablası, kendi öz ablamdan farksız. Ama anne be anne tarafini affetmem imkansız.

Şimdi 20 haftalik hamileyim. Çevremdeki herkes kV bebeği görmeye gelmek isterse ne yapacaksın diyor. Benim olduğum yere gelmesin, çocuk babayla basbasa kalır duruma geldiğinde eşim istediği zaman götürebilir annesine diyorum. Bu da en az 3-4 ayı alır tabii. Belki daha fazla.

Bir yanim sırf eşim için, onun bir yani eksik kalmasın diye gelip görsün sonra yine koy aynı mesafeyi diyor. Diğer yanim bir kere taviz verirsen gerisi gelir diyor.

Yavrumu sağlıkla alayım kucağıma inşaallah, gerisi çözümü olacak şeyler ama bu konuyu esimle hiç konuşmuyoruz. Akıl danışma ihtiyacı hissediyorum.

Fakat saçma sapan yorumlar yerine gerçek empatiye ihtiyacım olduğu da lütfen unutulmasin.
Siz hic bulasmayin. Teklifini bile yapmayin. K.v kendi gormek isterse gelsin.

Gostermeyin kizlar bebelerinizi. Boylelikle bu ruh hastasi kadinlar tukenip gitsin.. Haddini bilsin herkes.

Onceden bende derdim goster yazik vs diye. Hatta konunu okuyunca bile uzuldum ne kotu durum diye... Ama acima acinacak hale dusersin.
Hak etmiyorlar torunlarini gormeye. Bukadar basit...
Anne dir demeyin..boyle bir kadin anne olamaz. Ogluna anne olamamis toruna babaanne mi olacak? Hic sanmam.

Ayrica bu seylerin cahillikle okadar da alakasi yok. Ne okumamis koy kadinlari var sut liman hanimenfendi edepli.
Senin kayinvaliden gibilerin ar damari catlamis..

Her ne kadar eşim annesini bilse tanısa bile bunu ona söylemek zor benim için. Evliligimizin ilk zamanlarında bunu da konusmustuk, çocuğumuz olursa bunu kullanmanı istemiyorum, benim rizam dışında bir talepleri olmayacak demiştim, kabul etmişti eşim. Çünkü eşimin ablasının iki çocuğuna tepesi attiginda kötü davranan bir kadın.

Fakat kV çocuğumu görsün diye de kendimden taviz verip onunla gorusemem. Bunu yaparsam devamı gelir, eşimle huzurumuz kaçar.

Dedigim gibi planım, çocuk babasıyla vakit geçirebilir duruma geldiğinde birkaç saat görüşmelerine müsade etmek. Onda da eşimin zaten annesine güvenip çocuğu ona birakmayacagindan eminim. Giderken şart da koşarim zaten. Eşim annesinin şükür ki farkında.

En ufak bir sorun yasanirsa da o haklarını da kaybederler. Çünkü zerre güvenmiyorum artık. Çok üzücü bir durum ama malesef böyle.

Yine de hastaneye görmek için gelmek isterse müsade etmeli miyim kısmında takılıp kalıyorum.
Etmezdim bu durumda. Bende bebek bekliyorum, büyük kizimda kvnin yaptiklarini hala unutmadim. Kendi cocuklarina bile kocasina kizdigi icin ölüm korkusu yasatan bir insan benim kv. Kendi evladina bunlari yapan birine asla cocugumu emanet etmem.

Çocuğunuzu yanınızdan ayırmayın bence.Kesinlikle gözünüzün önünde görsün görecekse.Benim kızım 8 aylık oldu babası götüreyim diyor izin vermiyorum.Ben nereye evladım oraya bensiz bir yere gidemez diyorum.Siz bakmayın kv çok istiyorsa gözünüzün önünde görür defolup gider sonra.eşiniz zaten herşeyin farkında sizin yanınızda üzmeyin kendinizi bebeğinize odaklanın.İnsanın korktuğu hep başına geliyor .Korkmayın huzurunuzu bozamaz inşallah...

Halihazırda koyduğum mesafeyi kaldırmış olmaz miyim bu durumda?

Eşim de annesi de bunu açık kapı olarak görürse bu mesafeyi koyana kadar eşimle yaşadığım tüm o kötü şeyler başa sarmaz mi?
Eminim ki cocuk dogdugunda esin coooook degisecek, anamda anam olacak o. O benimde cocugum annem istedigi gibi gelir görür diyecek.....

Benim eşim de sizin eşiniz kadar anlayışlı olsaydı bende kv demi görmeyi asla istemezdim mesela, sadece eşim görüşsün ama ben görmeyim isterdim çünki evet yaşanılanlar geçiyor gidiyor ama gördükçe de bazı şeyler akla geliyor, bence evliliğin en zor tarafı mecburiyetler ne kadar zararda verseler’de eş aileleri hayatımızdan çıkaramayışımız.. Benim buna alışmam hiç kolay olmadı ki halada alışmış sayılmam..

Hic kimse kusura bakmayacak.
Kv onunu gormeden davrandiysa cezasini cekeck!
ne cocuk gosteririm ne ogul. Ogluna hasret kalsin anlasin biraz.

Eşimin baba bir ablası -kendi ablamdan farksizdir- o sordu birkaç kere, ne yapmayı düşünüyorsun diye. Gelmesini istemiyorum dedim, uygun olmaz ablam, gelsin görsün bu onun hakkı dedi.

Ki bu ablamin üvey annesi olur kayinvalidem. Birbirlerini zerre kadar sevmezler.

Ablam bunu birkaç kere dile getirince iki ihtimal oluştu kafamda;

1. Gerçekten bu onun hakkı, buna engel olmamam gerek. Ablam bu yüzden böyle söylüyor.
2. Eşim bu konuyu benimle konuşmaya çekiniyor, devreye ablasını sokuyor. (Her ne kadar ablası böyle bir şey yok dese de...)

İster istemez aklımda son günlerde bu durum.

Kayinvalidem inanin umrumda değil. Eşim çok buruk olacak, tek canımı yakan nokta bu.
Pardon ama nereden hakkı oluyormuş?
Torununu çok seven merak eden insan onun annesine de insan gibi davranır.
Ablayı ilgilendirmez bu durum kestirip atin bence densiz davranmış.
Sütünüz kesilse üzüntüden kim verecek hesabını ki bu kadın kesin sizi üzecek bir şey yapar yani.
Eşinize de kestirip atin bence ne zaman ki çocuk memeden kesilir o zaman babasıyla 1 2 saatliğine yollayabilirsiniz.
Ayrıca cahil bir kadınmış o neden memeyi bırakınca dedim çünkü yüzde yüz ihtimal mama verir kendi memesini bile vereni duyduk burada asla guvenemem böyle birine.

Ayrıca 1.5yildir bir şeyleri düzeltseydi çaba gösterseydi af dileseydi çok torun göresi varsa ama ben açıkçası torununu umursadigini da düşünmüyorum.
Kısaca siz eşi üvey ablayı değil kendi kalbinizi dinleyin ve vicdaniniz rahat olsun çünkü iyi birisiniz siz belli .

Her ne kadar eşim annesini bilse tanısa bile bunu ona söylemek zor benim için. Evliligimizin ilk zamanlarında bunu da konusmustuk, çocuğumuz olursa bunu kullanmanı istemiyorum, benim rizam dışında bir talepleri olmayacak demiştim, kabul etmişti eşim. Çünkü eşimin ablasının iki çocuğuna tepesi attiginda kötü davranan bir kadın.

Fakat kV çocuğumu görsün diye de kendimden taviz verip onunla gorusemem. Bunu yaparsam devamı gelir, eşimle huzurumuz kaçar.

Dedigim gibi planım, çocuk babasıyla vakit geçirebilir duruma geldiğinde birkaç saat görüşmelerine müsade etmek. Onda da eşimin zaten annesine güvenip çocuğu ona birakmayacagindan eminim. Giderken şart da koşarim zaten. Eşim annesinin şükür ki farkında.

En ufak bir sorun yasanirsa da o haklarını da kaybederler. Çünkü zerre güvenmiyorum artık. Çok üzücü bir durum ama malesef böyle.

Yine de hastaneye görmek için gelmek isterse müsade etmeli miyim kısmında takılıp kalıyorum.
Siz elinizden geleni fazlasiyla yapmissiniz bence. Yani suan hamileligin vermis oldugu duygusallikla olaya daha duygusal bakiyor olabilirsiniz ama nedense sizin sorunuz karsisinda hastane kapisi onunde dizlerini dovup bana torunumu gostermediler falan diye kufurler savurdugu bir sahne geldi gozumun onune. Bence asla musade etme.

zaten ipler kopmus

ben olsam kv oglunu aramadan dogurdugumu bile söylettirmem. zaten aramaz o arada dogrup hastaneden cikmis olursun...

babasiyla gitsin gelsin, esin akli basindaysa zaten elletirmez cocugu gösterip gelir ayda bir

Sana en başından iyi davransaydi görmeye hakkı olurdu. İçindekileri söyleyip seni bu kadar yaraladıktan sonra hiçbir şeye hakkı yok. Ki sen de zaten yapılanları unutamazsın. Eğer gelir ve senin çocuğunu hiç bir şey olmamış gibi severse senin için soğumayacak daha çok kinleneceksin.

Aynen boyle devam edin. Bebek bahanesiyle elinizi verir kolunuzu kaptirirsiniz. Sonra tekrar hayatinizdan cikarmaniz sizi yipratir ve ayni seyleri tekrar yasamaniza sebep olur. Bence bebek 6+ oldugunda disarda bir kac saat gorusurler. Bu kadin hic normal degil.

Doğuma gelmesin hastaneye de. Belliki akli dengesi yerinde değil sinirlerini bozar durduk yerde sütünden olma. Önce bebeğini ve kendi sağlığını düşünmek zorundasın. Milletin gönlünü yapıcam diye çocuğuna haksızlık etme. Sonradan kırkı çıkınca düşünürsün. Ben olsam hiç yaklaştırmam onca şeyden sonra. Hem kocan da laf etmiyormuş hiç kaşınma bence. O üvey abla da saçmalamış.

Benden özür dileyip,bana bebek konusunda hayırlı olsun demediği sürece görüşmem,bebeğimi de bensiz bir yere göndermem.

Anne olması,büyük olması bu davranışları haklı kılmaz.
İnsan olmalı önce.
Özür dilemeli.
Kendi evladına ediyor,bunun da farkına varmalı bir zahmet.

Ben de anneyim.Büyük sözüme tövbe ama ileride bu şekilde davranırsam evladım yüzüme bakmasın,bakmasın yani,hakkıdır.

Back