- 25 Nisan 2007
- 6.600
- 11.284
- Konu Sahibi Melek1234567
kayinvalidenin torununa gel anneye demesine sasirdim.
kayinvalide sizi kiskaniyor bu aşikar. her kv genelde gelinini kiskanir bu cok sasilacak bisey degil.
lakin torununa anne dedirtiyorsa burda ciddi bi problem var demek.. bende kv de ruhsal sorun var.
bunu esinisle sakince konusmayi denediniz mi suclayici olmadan?
annenin ogluma gel anneye diye cagirmasi sence normalmidir. aglayan cocugumu emzirmek istedigimde bana vermemeleri normal midir... oglumu benden alıp goturup baska odada oynatmasi normalmidir gibisine.
Bir psikolog/psikiyart gibi yaptığınız yorumlara katılmıyorum. Torununa anne dedirtmek (tabi torunun bebek olduğuna dikkat çekelim) psikolojik bir vaka değildir.
Konu sahibinin kayınvalidesinin yaptıklarının daha fazlasını bana öz be öz annem yaptı. Torun çok daha tatlıdır büyükler için. Ben çocuğumu alıp eve dönerken arkamızdan lafları sıralardı. Sanırdınız ki düşmanıyım onun. Sütüme bahane bulur, anneliğime bahane bulur vs. vs. Kıskançlıktan gözü dönerdi. Tabi buna babamda eklenince o koalisyonun karşısında durmak zordu benim için. Kaldı ki ücretsiz iznimi bile yarıda kestirdi ve "zaten sütün bi halta yaramıyo, sen git işe başla ne duruyorsun boş boş buralarda" demişti.
Tabi konu anne olunca her şeyini sineye çekmiştim. Kayınvalide bunların %1 ini yapsan herhalde ortalık ayağa kalkardı.
Şimdi, konu sahibi haksız mı? Tabiki değil, kızmakta, kıskanmakta veya benzer şeylerde haklı. Ama malesef yaslılar böyleler işte. Torunu sahipleniyorlar. Ben etrafımda hep böyle gördüm.
Şimdi benim koca oğlum var, evlenirse ve torun sahibi olursan böyle davranmıyacağım diyorum ama tabiki başa gelmedikten sonra konuşmak kolay gelir.
Sonuç olarak, konu başlığınız bile şaşırtıcı. "eşimin ailesi bebeğimi aşırı seviyor" diye bir konu başlığı gerçekten ironik olmuş.
Katlanıp katlanmamak, bunu sorun edip etmemek tabiki konu sahibine ait.