Eşimi üzdüm: (

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
merhaba hanımlar,hayırlı ramazanlar öncelikle.
ben evleneli 2,5 ay oldu.
eşim harika biridir,evlendiğime hiç pişman olmadım,beni isteyerek üzdüğü tek an bile olmadı.
haksız olduğum zamanlar bile bana sokulan ilk o oldu hep.
eşimin işi yoğun.bu yüzden eve yorgun geliyor,omuzları sürekli ağrıyor.haliyle akşamlarımız evde tv izleyerek geçiyor.
zaten ramazanın verdiği yorgunlukta var.
eşim istemeyerek,ilgisini azalttı ama kendi bile farkında değil.gene çok iyi bana karşı fakat yorgun olduğu için eskisi gibi çok sık ilgilenemiyor ramazan girdiğinden beri.
bense bu şehirde yalnızım.ikimizde ailelerimizi başka şehirde bıraktık.okullar açılmadığı için tatildeyim.
eşime sen nişanlıyken olduğun gibi değilsin,değiştin dedim: (
onun en duymak istemeyeceği sözdü bu..üzüldü.
birde..
kaynım nişanlandı,abim sözlendi.onlarda gördüğüm kadarıyla herşeyi özenle yapıyorlar(alışveriş,davetiye,mobilya,kıyafet vs).
eşimin maaşı gayet iyi olmasına rağmen ben çekindiğim için,isteklerimden ziyade ekonomik olanlara yöneldim.
eltim ve gelinimiz sürekli sohbet aralarında nişan,düğün bu,bir kere oluyor,para düşünülmez herşey içime sinmeli diyor.
ben bu güne kadarki tutumumu hiç sorun etmemiştim ama şimdi düşünüyorumki acaba biraz bencil mi olmalıydım?
eşimin imkanı abimden,kaynımdan çok çok iyi.ben buna rağmen fazla zahmete sokmak istemeğimden herşeyin makulune kaçmıştım,biraz kayınvalidemin cimriliğinin etkiside vardı.
fakat nişan dönemi boyunca eşimin tek bi çekincesini görmedim,hep içime sinmesini istedi ve öyle davrandı.ama ben tabiri caizse çok çok beğenmedğim halde çok memnunmuş havası vererek davrandım.şimdi düşünüyorumda....keşke,kayınvalidemden bu kadar çekinmeseydim,keşke eşime karşı daha açık davransaydım ve içime sinseydi herşey.
(bu arada düğünde biraz daha içime sinmesine yönelik davranabildim)
bugün o eşimin ilgisizliği üzerine ona aynen şöyle söyledim;
:''ben seninle aynı evde yaşamak düşüncesiyle çok tavizkar davrandım,tek istedğim seninle yuva kurmaktı ama ben eski seni özledim: ( şimdi böyle olunca kendimi iyice değersiz hissettim''
eşim çok üzüldü: (
ben senden ne esirgedim,keşke bunları o zaman deseydin asla yüz çevirmezdim,bunları şimdi söylemen hem bişey kazandırmaz hemde beni çok üzdü'' dedi.
bilmiyorum....annemin binbir emekle kayınvalideme,kayınbabama,kaynıma hazırladığı bohçaları kayınvalidemin eltime nişanda vermesi,annemin eltime hediye ördüğü şalı kayınvalidemin bohçaya koyması,ev düzerken nasılsa kiracısınız mantığıyla herşeyin ucuzuna kaçması,nikah şekerlerimi kafsına göre ucuzuna kaçarak alması....bunlar çok birikti bende.
aslında kayınvalidem iyidir ama genede üzüldüm.kaldıki eşimde bunları bilerek annesine çok kızdı yeri geldiğinde.
aslında olaylar eşimin müdahelesiyle kapanmasına rağmen ben boştan yere bugün eşeledim.
haliyle üzüldü eşim.
aslında aramızda hiç bir sorun yokken(yukarıda saydıklarımı ben zaten çok önemsemiyordum,kendi tercihimdi ne de olsa,kayınvalideminde tavırlarını eşim dizginliyordu)
ben eşimle yeterince zaman geçiremediğim için üzüldüğümden saçmaladım sanırım biraz.sonrasında özür diledim barıştık,fakat ben üzgünüm eşimi üzdüğüm için.
biliyorum,üzülmedim desede eskisi gibi davransada içinde var birşeyler.
ben seni mutlu ediyorum sanmıştım demekki edemiyormuşum dedi.
halbuki ben çok ama çok mutluyum eşimle.özür diledim,sımsıkı sarıldım ona.
ama sanki daha fazlasını yapmalıyım.sizce eşim için ne yapabilirim?

Son düzenleme:
şimdi hatalı olduğumu biliyorum.bunları eşelemek ikimizede bişey katmaz.
eşim zaten hep beni takdir etti.
eltim ve ailesi çekinmeksizin kayınvalidemin imkanlarını zorlarcasına isteklerde bulundular fakat ben ve ailem tam tersiydik.
bu yüzden kayınvalidemde eşimde sık sık Allah razı olsun sizden der.
şimdi kendimi yapılan iyiliği başa kakmış gibi hissediyorum....
gene olsa gene yaparım hiç problem değil fakat eşimin bunları görerek daha çok üzerime düşmesini beklerdim.(beklememem lazımdı sanırım)
eşim hep teşekkür etti.
fakat nişanlılık dönemimizdeki gibi sürpriz notlar,çiçekler,mesajlar yok artık...her ay dönümümüzü pastayla kutluyoruz o kadar.
birde sık sık sevgisini dile getirir ve çok anlayışlıdır,her konuda yardımcımdır,en büyük sırdaşımdır.
ama ben beklentimi yüksek tutarak üzdüm onu: (

siz ona bi süpriz yapmayı deneyin. kalbini kırmışsanız da telafi etmiş olursunuz. herşey normale döner. hem belki altta kalmamak için o da süpriz yapabilir.

ben de senin gibi davrandım düğün esnasında dedim her şeyin uygunu olsun, eksik olsun ama huzurumuz kaçmasın diye ama şimdi başkasında gördüm mü üzülüyorum kaynım bekar yarın öbür gün evlendiğinde eltime yapılanları kıskanır mıyım bilmiyorum bunlar hassas noktalar ve dediğin gibi kendim istemediğim için sesimi çıkarmaya hakkım yok artık. ama bu konuda eşini üzdüğün için çok haksızsın eşinle olan huzurunu bozma eşine de anlat seni çok özledim o yüzden bunları söyledim diye niye söylediğini bilsin eşine güzel bi yemek yap, işten yorgun geldiyse masaj yap sürekli bir arada olamıyorsanız bile kaliteli zaman geçirmeye bakın tvnin karşısında sarılıp yatmak bile insanı mutlu eder ama sanırım senin sorunun tek başına kalmak, kimseyi tanımamak kendine uğraşacak bir şeyler bulmaya çalış, olmadı işe gir, kurslara git biraz uzun yazdım ama inşallah eşinle hep mutlu olursun bunlar küçük şeyler büyütmemek lazım

Bence sorun çoktan çözülmüş tatlım erkekler biler gibi değil kırgınlıkları 1 asır kalmaz içerinde merak etme ama yinede ona değişik bir akşam yaşatabilirsin mesela güzel bir yerde iftar için bir program ayarla biraz eğlenin değişiklik olsun hem sürekli evde tv izliyoruz demişin ya :) iftardan sonra eve dönünce güzel bir çay yaparsın yanınada en sevdiği tatlıyı değişik ve güzel bir gün olur size hem içindeki bu suçluluk psikolojisinden de kurtulmuş olursun.

eltim yok ama bilemiyorum kesin sorun olacak kayınvalidem kötü niyetli değil ama deli deli adetler dedi hiç bi şeyi yaptırmadı inşallah yeni gelecek olan gelin her şeyi ister de ben de izlerim onu bilmiyorum ya insan kaynanasına acımıyor ama eşini düşünüyor huzurunu düşünüyor ondan az şeyle yetinmeye çalışıyor

nişanlıykenki hallerini daha çok ararsınız
hani bir laf vardır köprüyü geçene kadar meselesi
birde hani çiçekler mesajlar yok sadece ay dönümümüzü pastayla kutluyoruz o kadar demişsiniz bırak ay dönümünü evlilik yıldönümünü kutlamayanlar var pasta nerde lafla bile hatırlanmak ister insan ama olmayınca olmuyor

siz ona bi süpriz yapmayı deneyin. kalbini kırmışsanız da telafi etmiş olursunuz. herşey normale döner. hem belki altta kalmamak için o da süpriz yapabilir.

sevdiği pastadan yapacağım bugün,umarım işe yarar ve beni gerçekten affeder...

eşimin maddi durumu gayet iyi ben sadece biraz cimri olduğu için kayınvalidemden çekindim.bide eşimle ayrı şehirlerde olduğumuz için ne kayınvalidemin yaptıklarını deme cesaretim vardı ne de ben bunu beğenmedim diyebilme...yani tamamen kendi isteğimle oldu bunlar.kimse beni şunu alamazsın şunu alacaksın diye zorlamadı.bu yüzden haksızım.eltimi kıskandığımı söyleyemem.çünkü ben nişandan bir gün önce bana yapılmayıp ona yapılan şeyleri,herşeyi özenli aldığını görmeme rağmen bunu sorun etmedim.fakat her gelen misafir,sende neden bu yoktu,eltininki daha güzelmiş diye kıyaslayınca ister istemez üzülüyorsun.heleki o bohçalar açılıpta annemin o binbir emek iğne oyası yemeniler,havluları görünce çok üzüldüm.
eşim zaten yapması gerekeni yaptı orda.bana dediki kendini başklarıyla kıyaslama,sen busun.zannetmekii onlar öyle yapınca el üstünde tutuluyorlar.
utandım kendimden...
canım zaten haftaya 10 günlüğüne ailelerimizin yanına gidiyoruz.dönüşte benim okul başlayacak,ehliyet sınavım olacak,spora gideceğim.yarında direksiyon derslerim başlıyor.
1 hafta boş kaldım evlendiğimde onun dışında hep kurslara gittim.ama evde durmak bana yaramadı sanırım: (

haklısınız kızlar 3 akşamdır masaj yapıyorum,bu akşamda yapacağım.güzel bi pasta yapacağım canım eşime...umarım düzelir.

eski konularımada bakarsanız benim ailemle sorunlarım vardı.bu yüzden eşimin kıymetini çok iyi bilmeye çalıştım ben.çünkü gerçekten kalbi çok temiz,çok iyi niyetli.
bugünki tavrım için kendime çok kızıyorum o yüzden.o bunları hiç haketmedi,onun hiç bir suçu yoktu.nişanlıyken istedğimi yaptırsam gene sorun olmazdı fazla.ama ben kayınvalidemlede iyi olmak istedim.malum artık hayatımızın her evresinde olacaklar.eltim bayağı çektirdi kayınvalideme o yüzen eltimi pek sevmiyorlr,birde ben ilk gelin olduğumdan,eşim dolayısıylada çok düşkünler bana.huzurumuz yerinde çok şükür.tabi ben bugün boştan yere eşimi kırana kadar...

biliyorum zamanla dahada monotonlaşacağız.fakat 2,5 ay bunun için çok erken değil mi?ben bunu düşünerek bu kadar depresifleştim: (
ona kalırsa ben evlenme teklifi almadım eşimden,ilk doğum günümde geçiştirildi.ama eşim çok güzel telafi etti bunu ve buna rağmen hala evlilik teklifi lafını dyunca bir hoş oluyor vicdan azabından.
tek istedğim bu kadar çabuk rutine bağlamasın hayatımız...

canım şimdi alakasız olacak ama seni diğer konudan hatırlıyorum sorabilir miyim altınlarını kime emanet edip gittin balayına. bende bu durumu düşünüyorum ve düğüne az kaldı

tatlım o zaten kıskançlık değil senin şimdi her şeyin varsa niye kıskanacaksın ama içinde kalmış oluyor bazı şeyler insanlar da gözüne sokunca sinirlerinin yıpranması normal ama sen kimseye bakma eşine bak sadece huzurunu hiç bi şey bozmasın ben de 4 aylık evliyim evliliğe yeni yeni alışıyorum ben de çalışıyorum o yüzden eve yorgun geliyorum iş güç derken inan bi şey düşünmeye fırsat kalmıyor ben de ilgisizlikten çok şikayet ettim ama nişanlılık gibi olması zaten mümkün değil senin koşuşturmacan başlasın inan böyle şeyler düşünmezsin kocan da unutmuştur belki bu meseleyi bile erkekler güler yüze dayanamıyor baktın devam ediyor özledim ilgini çekmek için hırçınlık yaptım de azıcık yağla balla hiç bi şey kalmaz

canım şimdi alakasız olacak ama seni diğer konudan hatırlıyorum sorabilir miyim altınlarını kime emanet edip gittin balayına. bende bu durumu düşünüyorum ve düğüne az kaldı

seni hatırlıyorum sibelim84: )
mutluluklar şimdiden...
kasa açma imkanı olmamıştı konudanda bilirsin.evlendiğimiz gece eşime söyledim:
''biz artık bir aileyiz bu yüzden bunu göstermek adına altınları ne kendi aileme ne senin ailene bırakmak istemiyorum,balayına giderken götürelim'' dedim.eşim anlayışla karşıladı.kayınvalidem kayınpederim çok dediler,bakın çalınır,altınla yola çıkılmaz bırakın buraya ne olacak diye ama sağolsun eşim beni hiç muhattap etmeden kendi açıkladı.velhasıl gtürdük balayında yanımıza.iyikide götürmüşüz.çünkü odamızda şifreli çelik kasa vardı.içimiz rahat ede ede bıraktık oraya.Allaha şükür bişeyde olmadı(düşün dönüşte otobüsle dönmemize rağmen.9 saatlik yolculuk...)
burda iş biraz nişanlında bitiyor.ailesinden altın kaçırıyor uslubundan ziyade,artık aile olduk diye başlarsan söze emin ol anlayacaktır.

: )))güldürdün beni candar Allah da seni güldürsün: )
Allaha bin şükürki eşim çok iyi.o yüzden çok takmıyorum kafama,herkesin hayatı kendine.fakat dedğin gibi el karışıp laf edince kötü oluyor insan.ben sindirmiş,kabul etmişim bu durumu onlara ne oluyorda beni eltimle s...k yarışına sokmaya çalışıyorlar.
akşama inşallah alabilirim gönlünü: (
bu arada sende daha çok yeni evlisin,Allah mutluluğunuzu bozmasın: )
kaynın evlendiğinde emin ol sanada bunu yapacak insanlar çıkacak,ben taktım ama sen takmamaya çalış

ben soyledim "bizimkilere bırakırız birşey olmaz dedi. akrabalarınız olcak evde dedim şehir dışından gelcekler çoluk çoçuk dedim. nolcak hepsini tanıyoz birşey olmaz dedi. ustelemedimde hanı yanlış anlaşılsın istemedim ama evleri kalabalık olacağı içim rahat değil
bu arada evliliğinde mutluklar diliyorum canım. ufak tefek ayrıntılar biz bayanların gözünde buyuyor malesef. herşey nişanlılıktaki gibi olacak zannediyoruz demi. nişanlı olarak son gunlerimin keyfini çıkarayım bari

hep gül gülelim elti adayı yok ama bilmiyorum bakalım nasıl olacak benim kayınvalide kötü değil ama pat pat söyler lafın nereye gideceğine bakmaz başlarda eşime dert yanıyordum biz kötü oluyorduk şimdi hiç eşimi muhatap etmiyorum bi şey dedi mi ben de söylüyorum şakayla karışık tabi sakinledi benim kayınvalide de ama tabi başka gelin gelince ne olur bilmem kıyaslanmaktan hiç hoşlanmam valla söylerim herkesin içinde lafı kalır allahtan eşim ters değil sesini çıkartmıyor bişey diyecek oldu mu da şirinlik yapıorun seviyorum seni diye üste çıkıyorum

Sibelim84 niye takılıyorsun ki altın meselesine ben bıraktım kayınvalimde hala onda takıları takacağım zaman gidip alıyorum hem kaybolursa falan onun suçu olur, tut bişey olur valla senin üzerine kalır suç senin yüzünden diye ama şöyle bi şey de var benim kayınvalide öyle benim takıları altınları falan almaya kalkmaz o konuda hakkını yiyemem düğün gecesi kendi eline verilen altınları bile sizin bunlar diye verdi bize

bırak tadını canını çıkart canım
nişanlılık bambaşka çünkü
aslında sen haklısın,eğer bu konuşmayalı yapalı az aman olduysa düğüne kadar olayın soğumasını bekle.çünkü art arda aynı konuyu açman çok önemseyip,ailesine güvenmediğin izlenimini verir.sonra dedğim gibi damardan girersin
ha şimdi olsa belki kayınvalideme emanet ederdim.çünkü biz balayından dönünce düğüne gelemeyenlerin taktığı çeyrekleride verdi bana.sanırım gereksiz yere evham yapmışım.ama en iyisi bu oldu.en azından gerçekten artık bizm bi aile olduğumuzu,kendi bütçemizin olduğunu,kararları bizim verdiğimizi gördüler.bu durum çok mesaj taşıyor yani...
bu arada düğünde yaklaşık 2000 tl parayı eşim kendiliğinden ailesine verdi benden de müsade isteyerek.kınada aşçı falanda tutulduğu için masrafları çoktu.

Ne yalan söyleyeyim civcivvvv,ben böyle bir konuyu göreceğimi biliyordum.

Çok tavizkar davrandın çünkü.Neredeyse her şey onların istediği gibi oldu.

Konularını biliyorum ve seni tanıyorum.Haksızsın malesef.

Çünkü memnuniyetsizliğini de isteklerini de o an dile getirecektin.

Şimdi kimsenin ruhu duymaz,duysa da umrunda olmaz.

Aslında daha söyleyeceğim çok şey var ama üzülmeni istmem.

Düzelirsiniz inşallah.

sende az değilmişsin: )))
benim kayınvalidem cimriliği dışında iyidir.heleki eltiden çekince dahada üzerime düşer oldu.sadece 2 çocuğu var.yani 2 gelin.o yüzden gelinleriyle hep iyi olma derdinde.
sağolsun bizi düşünür.arada o da lafını söyler ama ben duymamazlığa gelirim,henüz cevap verecek konuma gelemedim: )
ama eşim geri kalmaz.: )
balayından dönünce bize düğüne gelemeyip,altınları kayınvalideme verenlerinkini vermek için eşime uzattı altınları al oğlum diye.eşim beni işaret ett:''bana değil sahibine ver'' dedi gülerek,o da bana verdi: )

üzülmem bugum söyle lütfen: (
haksızım biliyorum.bunun için açtım konuyu.
çok taviz verdim ve zamanında veemedğim isyanı şimdi vermem boşa biliyorum.
ama emin ol çok mutluyum.eşim bir melek sanki...bazen diyorum acaba kimin duasını aldımda Rabbim onu bana verdi
kayınvalidemlede aramda sorun yok.sadece çevrenin sözleri beni etkileyen...

eşimi seviyorum huzursuzluk çıksın istemiyorum ama kimsenin bizi üzmeye hakkı yok geçen kaynanam bana diyor ki ben çağırdığımda gelecek bilmem ne ben de dedim ki anne ben gönderirsem gelir tabi dedim güldüm konuyu değiştirdim sonra ortam kalabalıktı şimdi bizi çağıracağı zaman eşimi aramıyor beni arıyor tavrı baştan koymak önemli yoksa önünü alamayız ama eşimizin tavrı da önemli eğer kayınvalideler kötü kalpli değilse zaten yapılan fedakarlıkları görürler bi de daha yeni geliniz kayınvalidelere uyum süreci yaşıyoruz güler yüzlü olup, elimizden geldiğince onlara yardımcı olduktan sonra alttan alta laf sokuşturmaya da hakkımız olsun ama dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…