Esimi sevmiyorum ne yapmam lazim?

Bence ikinizde ailelerin isteğiyle birbirinizi sevmeyerek evlenmişsiniz
Boşanamam diyosan kendini alıştırmaya çalışacaksın. Eski sevdiğini düşünerek alışamazsın zaten. Onu bi aklından at önce

Zamanla birbirinize alışkanlık olur öylede devam eder bu kağıt üzerinde evlilik

Evliliği birine inat yapıp oyuncak gibi görmenin karşılığı sevmediğin bi adamla aynı evde yaşamak.
Ne olmasını bekleyerek evlendin ki

Keske ama oldu birkere rabbimin kaderide varmis ne yapaim aglamak bile icimden gelmior

Herseyi kadere bağlamayalım lütfen.
Bazen kaderimizi kendimiz belirleriz.

Bu noktada sizin yapabileceğiniz şey eşinize kendinizi ısındırmanız.
Hayat böyle geçmez, hayatı kendinize zehir etmeyin.
Yeterince hatalı kararlar vermişsiniz, bari bundan sonrası için mantıklı hareket edin.
Görücü usulu varsayın ki böyle evlenen bir çok insan var.
Zamanla eşlerine aşık olabiliyorlar.

Umarım siz de o şanslı kesimdensinizdir ve eşinize aşık olursunuz, aynı şekilde eşiniz de umarım size aşık olur.

Yapmışsın bir hata ama ben başkaları gibi evlenmişsin alışmaya bak demek yerine direk boşan demeyi tercih ediyorum. Dünyaya bir defa geliyoruz onda da elalem ne der, o ne der, bu ne der diye geçirmek yerine bencil olup pragmatist yaşamayı da bilmek lazım. Yoksa yıllar sonra geriye dönüp baktığında geride sadece pişmanlıklar bulacaksın.

Hata bir
Akraba evliliği
Hata iki
Sevmediğin biriyle evlilik
Hata üç
Başka birini severken evlenmek
Olmuş olanı şuan için değiştiremrzsin
Gelecek senin elinde
Dikkat edin çocuk konusuna bu evliliğe birde bebek eklemeyin
Tanımaya çalışın birbirinizi
boşanma süreci yıpratıcıdır eşiniz sizi seviyorsa biraz daha sakin olun eşinize odaklanın
diğer erkek için bir anlamınız olsa bugün yanınızda olurdu bu nu düşünün sürekli telkinde bulunun kendinize

baştan hata yapmışsın ama bunu bir şekilde düzeltmen gerekiyor. boşanamıyorsan alışmaya başlaman gerekiyor.
eski sevgiliyi düşünme. evde birşey yaparken eşim bunu sever böyle yapayım, eşim şöyle beğenir öyle yapayım diye düşünüp biraz onu sahiplen. sen sahiplenemediğin için belki de ısınamıyorsun. birlikte sinemaya gidin birlikte vakit geçirmenin keyifli olacağın şeyler yapın. araba seyahatlerine çıkın sevdiğiniz müzikler eşliğinde yolculuk size iyi gelebilir.

Konu sahibi bir çözüm aramak için konu açmış ama, zahmet edip satırlarca yazan, güzel makul çözümler bulan arkadaşlara kısa cevaplar, " ..hmm hayırlısı, kader iste, sanmıyorum, icimden gelmiyor..." gibi sanki konuyu biz açmışız da O da yazanları teskin etmeye çalışır gibi bir hal sergiliyor. Anlayamadım. Birşeyler yapmak istemiyorsun ki.

Boşanamam diyerek boşan diyeceklerin önünü kesmişsin tamam da verilen diğer önerilere sanmam, olmaz vs. diye hep olumsuz cevap veriyorsun. Sen hiç çaba göstermezsen biz ne yapabiliriz? Yeni ne dememizi bekliyorsun?

"Sevduguni alamaduysan alduguni seveceğsun" diye meşhur bir laf var. Eğer boşanmak bir seçenek değilse. Ki bence en mantıklısi o ama neyse. Yakınlık kurmaya çalışacaksınız. Sevdiğiniz kişide de iş yokmus ve sizi sevmiyormus onu aklınızdan çıkarın. Kavuşamadiginiz için tatlı geliyor şimdi. Arkadaşlar demis güzel bir tatile çıkın. 15 gün çok erken iki insanın birbirini anlayıp sevmesi için. Zaman lazım bu işin üzerine çok düşmeyin. Olağan akışına bırakın. Beraber sinemaya gidin film izleyin. Flört edin. Sevmeliyim düşüncesini bırakın önce. Keşke hiç böyle bir işe kalkışmasaydiniz ama olan olmuş. Hakkınizda hayırlısı.

Nenem der ki dep duran depik yemez
Sizi gectim adamcagizin basini yakmissin.inadina evlilik olur muymus yav.ben severken bile kili kirk yardim evlenince mutlu olur muyum nasil olur diye.
Hala eski sevgilinin yasini da tutuyorsan mutsuz olmayi hakediyorsun.adamin umrunda bile degilsindir evlenmissin diye umududa kesmistir sen hala onu dusunuyorsn.kocami sevemem diyorsan tek caren bosanmak.bosananlar ölmuyor.evlilik kadar bosanmak da hak.

Insanlar size fikir vermeye ,gönlünuzu ferahlatmaya çalışıyor. Sizin kurduğunuz kelimeler -hmmm-sanmıyorum -kader

Bu şekilde hic bir yol katedemezsiniz.

bir an aynı duruma kendimi koydumda Allah muhafaza dedim. gerçi bizim ailede böyle birşeye kimse müsade etmezdi. artık olan olmuş hem daha çok yeni evlisiniz böyle şeyler düşünmemeye çalışmanızı öneririm . ona bakarken halanızın oğlu gibi değilde bir ömür geçireceğiniz her gün aynı yastığa baş koyacağınız kocanız çoçuklarınızın babası gibi düşünmeye çalışın. ( bu arada çoçuk içinde iyi düşünün akraba evliliklerinde hasta çocuklar ihtimali çok yüksek. çocuğada sizede çok yazık olur.)hala antidepresan alıyorsanız bi psikiyatır ile de görüşmenizi öneririm. iyi günler

Ozelikle ben yazik ettim kendime aklima surekli sevdigim erkek geliyor

Kardes hic aklina sevdigin erkek gelmesin. Eger seni sevseydi seninle evlenmeye calisirdi. Ben de zamaninda yari inat bi evlilik yaptim. Benim de deli gibi sevdigim cocuk evlenmeye yanasmiyordu. Baskasyla evlendm yasadgm her sorunda aklima geldi durdu. Sonra cok sorun yasatildigi icin bosandm. Ardindan o sevdigim cocuk tekrar karsima cikti. Ama yine bir halt olmadi simdi baskasiyla evli. Yani demem o ki seni sevse zaten baskasiyla evlenmene musade etmezdi. He nasibin belki ama en azindan o cocuk bi mucadele gosterirdi evlenmemen icin.

Bence simdi yapman gereken madem evlenmissin, madem bosanamazsin evlendigin kisiyi sevmeye calis. Cok var oyle evlendikten sonra kocasini seven. Daha yeni evlisin. Belki utaniyordur ya da sen de soguksun diye uzak duruyordur. Yanas ona. Muhabbet ac, yeni evlisiniz koklasin iste ne bilim :) inan eldeki kus daldaki kustan iyidir. Ki o daldakiler yar olmuyor benim tecrubelerime gore.

Bir de hep ben mi yonetecegim demissin.. hangi kadin kocasini yonetmiyorki hepimiz ugrasiyoruz. Ugras en azindan yaninda bak evlenmis seninle. Vaat verip kacmamis. Mutluluklar diliyorum :)

Bir inat uğruna dayinin oğlu ile evlendin ve sevmiyorsun. Ama bosanamiyorsun bu durumda yapacak tek şey var alışmak başka çare yok gibi

Hiç iradeniz yokmuş gibi kaderciliğe sığınmanız çok yanlış. Seviyorum dediğiniz kişiyi de sevdiğinizi düşünmüyorum ben. Siz sadece hırs yapmışsınız. Antidepresanı neden kullandığınızı belirtmemişsiniz ama umarım düzenli kontrollere de gidiyorsunuzdur, sağlıklı bi düşünce yapısına sahip değilsiniz çünkü. Boşanmak dünyanın sonu değil, sevmediğiniz biriyle evlenmeyi kaldırabiliyorsanız, çevrenin tepkilerinin de üstesinden gelebilirsiniz. Ama siz buraya gerçekten çözüm aramak için değil de durumunuzdan konuşarak daha çok acıtasyon yaratarak egonuzu tatmin etmek için yazmışsınız bence. Çünkü tavsiye vermeye çalışan arkadaşlara hmm mmm sanmam şöyle böyle diye geçiştirerek cevap veriyorsunuz. Umarım kendinizi bi an önce toparlar, kendiniz ve eşiniz için en doğru yolu bulur ve uygularsınız.

Sevmiyorsunuz, boşanmayı düşünüyor gibi görünmüyorsunuz ve zaten kader, çekeceğim diye de kestirip atıyorsunuz. O zaman size geçmiş olsun demekten başka ne yapabiliriz. Umarım bu ilişkiden bir de çocuk yapmazsınız, yazık olur o bebeğe.

Dayi ogluyla evlenmek nedir ya? Hangi devirde yasiyoruz? Igrenc gelmiyor mu bu durum? Sizin yasiniz kac? Cocuklarini akrabasiyla evlendiren cahil cuhelalardan nefret ediyorum. Keske hic üreyip toplumu zehirlemeselerdi. Siz de uremeyin lutfen. Zaten cocugunuzun engelli olma ihtimali bile var. Sacma salak birsey yapmissin ama hemen bosanirsan yaptigin hatayi telafi edebilirsin. Burda alismaya bak diyenleri de anlayamadim. Nesine alisacak yahu. Dayioglu bu. Kardes gibi gormeniz gereken kisiyle ayni yataga nasil girebiliyorsunuz? Kimse kusura bakmasin benim gozumde ensest iliskiden hicbir farki yok.

Cevaplarınızdan anladığım kadarıyla içinde olduğunuz durumu çok umursadığınızı sanmıyorum.
Bence hisleriniz çok normal.
İnsan dayısının oğlunu arzulayabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…