esimle 1 yillik evliyiz yurtdisinda yasiyoruz, ikimizde yogun olarak calisiyoruz o benden daha yogun calisiyor stresli bir isi var.
benim sorunum esimin onu bunalttigimi ve kontrol ettigimi dusunmesi ve bu yuzden cok sinirlenmesi ve iliskimizin yipranmasi.
Ornekleri:
gun icinde mutlaka mesaj atarim yazarim, eger bana donmezse tekrar yazarim neden bakmiyosun cevap vermiyosun? Gibi. onceligin hep bende olmasini isterim en cok bana onem vermesini ve ilk onceligin ben olmasini isterim. eger disari cikacaksa is yemegi dahi olsa mutlaka sorarim ne zaman geliyosun, naptin, kalkiyomusun, hesabi odediniz mi vs gibi. yemekte kim vardi kim geldi, bayan/ erkek vs sorarim.
gunu nasil gecti napti oglen ne yedi kiminle yemege cikti sorarim. haftasonu ne yapalim nereye gidelim, vs konusurum sorarim. mesela kavga ettik tartistik sabah evde ben ise geldigimde mesajlarla devam eder icimdekileri paylasirim anlatirim, konusmaya devam ederim yani kendiside bazen bana cevap yazmaz, bir nevi kavgaya devam etmis olurum..
Esim kontrol etme olayini abarttigimi dusunuyor ve bundan nefret ediyor. sizce ben cok mu kontrolcu davraniyorum ve esimi boguyorum? yapi olarak cok ilgi bekleyen , iletisim halinde olmayi seven biriyim, evlenmeden once de esimle surekli birlikte gezer dolasirdik o zaman ilk oncelik bendim, bana olan aski vs. fakat suanda sanki ilk oncelik isi ve sonra ben gibi, hakli belkide cok yogun ve cok fazla seyahat ediyor baska ulkelere, ayda bi 4-5 gun seyahatte.
bu sebeplerden hep kavga ediyoruz haftada 1 veya 2 kere ve gercekten ikimiz icinde cok yipratici.
kendisi cok bencil oldugumu surekli onu kontrol altinda tutup bunalttigimi soyluyor ve bu sekilde giderse daha da fazla kavgalar edecegimizi soyluyor.
siz eslerinize nasil davraniyorsunuz? erkegi cok bunaltmamak fazla yazmamak sormamak mi lazim? nasil davranmam gerektigini bulamiyorum onu bunaltip kendimden uzaklastirmak istemiyorum. bu yuzden yardim edermisiniz ?