- 24 Eylül 2008
- 604
- 1
- 44
evleneli 10 yılk oldu neredeyse eşimle görücü usulü tanışıp 7-8 ay görüştükten sonra severek isteyerek evlendik
Benim ikinci evliligimdi ve Anne-babamın beni evlad edinmiş olduklşarını biliyorlardı daha eşim beni görmeden kaynanam bakmaya geldiginde annem söylemişti
- benim çocugum bi evlilik yaşadı ayrıldı , Ben onu kardeşimden aldım büyüttüm bu yaşa getirdim diye
Eşimde Allah razı olsun hiç öyle bir yaklaşım görmedim amma ta baştan beri kaynanamlar maddi imkanlarımızdan dolayı yaklaşmışlardı
Biz konuşmaya başladıktan ve birbirimizide sevdikten sonra çok ugraştı ayırmak için büyü bile yaptırmış sonradan öğrendim ...
evlilik işide Eşimin ya ben bu kızla evlenirim yada hiç evlenmem demesiyle oldu zaten oda ite kaka bi söz takıldı yüzüğümü biz aldık doğru dürüst kıyafet bile alınmadı 6 ay nışanlı kaldık bi çöplerini görmedim ....... Ev tutuldu eşya alındı eve yerleşti adamlar rahat paramız yok düğünü yaza yapalım demeye başladılar Rahmetli babam kıyamadı bana kayın babamlara BORÇ diye ozamanın parası iyi bi para verdi düğünden sonra ödenecekti sözde onuda ödemediler düğünümüzde bişeyde takmadılar alınan eşyalarında ,gelinliginde,kıyafetlerinde parasını hep eşime yıktılar ... Düğünde takılan ne var ne yok ona gitti ..
Ailem senelerdir yardım ederler sesleri çıkmaz torunlarına aldıkları bi kalemin bile hesabını yaparlar
- bu gün şu kadar masrafa soktu çocukların beni diye
Babam vefat ettiğinde kendi kafalarından bal bölmeye kalktılar ama iş umdukları gibi olmayınca demedikleri kalmadı ...Vekaletimi verip malı mülkü annemin adına devredince şiştilerr ... Yukarda allah var eşim bir defa olsun ağzını açıpta tek kelime söylemedi ....Mal senin malın benim laf etmeye hakkım yok dedi ..
ya daha babamı topraga vereli bi hafta olmadan kaynanam yanlış kişi öldü annen ölseydi baban seni açıkta bırakmazdı annen zırnık koklatmaz diyebildi ....
Daha neler nelerr..............
Şimdi oturdugumuz ev satılıyor çıkmak isemiyorum çokta makul bi fiyata satılıyor 50000 Kaynanamlar bizdeydi eşim gelmişti yemege çağırdım annemde gelmişti .Evin satılacagınıda o gün ögrendik mevzu açılınca annem kıyamam ona 20000 ben vereyim üstünüde siz tamamlayın alsın çocuklar kiradan kurtulsunlar dedi
paraları var biliyorum ama ynaşmıyolar vermeye çok üzüldüm çok zoruma gitti anlatamam
Eşim ilk çocukları ve bir kaynım dha var başka çocukları yok , laf oldumu oturdukları ev kaynımın oluyor ne hikmetse eşim hiç hesapta yok sanki . Kayınpeder kredi çekip ona araba alıyor . ayda 300 tl lik gün parası ödeniyor o parada oğullarına düğün masrafı için ayrılıyor
Dayanamadım artık patladım bende kaynanamada siz eşimi gözden çıkartmışsınız zaten varsa yoksa x oğlnuz bu neyiniz oluyosa diye ice çıkıştım , ya işte yok paramız yok ta yok yaza düğün yapcazda bilmemnede daha kaynım ne nışanlı nede konuştugu biri var memleketlerine gidip kız bakaıp alacaklarmış
çok söylenen biri değilim eşim bi iki gitti konuşmaya para istemeye eli boş geldi.Ama yinede ana babasına toz kondurmuyo , ona patladım bu seferde
-Bana bakma sen Allah anneme hayırlı ömür nasip etsin başımdan eksik etmesin ona bişey olsa malı mülkü benim o zaman hangi yüle BENİM evime gelecekler geldiler diyelim ben evime alacakmıyım onları . sen şimdiki gibi onlşardan yana olursan senden ayrılsam onalrda zaten kardeşinden başkasını görmüyolar sermayeyi kediye yüklüyolar haberleri yok ,sen dımdızlak ortada kalmıcakmısın ..
-napim vermiyolar zorla güzellik olurmu dedi oda bayaiçerlemişti belli gözleri doldu sustum bende artık
ha kredi çekin diceksiniz hem kredi için bordrodaki rakam kredi çekmemize yetmiyor hemde krediye faize girince bizim kazancımızın beti bereketi kalmıyor bunu defalarca denedim ne zamanki kredi kartlarını yırtıp attık o gündenberidir rahatız hamdolsun
Eşim tır şoförü iki aydır yoktu 10 gün kaldı ve bu sabah gitti bi iş beklentimiz var Ankarada İnşallah olursa onu bekliyoruz o işin maaşı şimdikinden düşük ama bordroda aynen yazıldıgı için kredi çekmemize yetiyor onu söyledim eşime 'annesi hanımda aynısını söylemiş ' biiki ay bekleyelim iş olursa kredi çekip alırmışız Yani onlara maddi olarak dokunmayalımda ne olursa olsun demi dedim
-yeter allah aşkına yeter dmeye başladı bu seferde
Ne olursa olsun ne yaparlarsa yapsınlar ana babasına toz kondurmuyor deli olucam napcam ben bu adamla bilmem
eşim gerçekten çok iyidir çok seviyorum ama ailesinin onca tutumuna ragmen çektigimiz sıkıntılara rağmen hala onları savunabiliyor ve yanlarına gidiyor olması beni çileden çıkartıyor
Son düzenleme: