- 7 Aralık 2018
- 6.823
- 17.733
- 248
- 28
İddialı. Sayıp sövmekten çirkin ithamlardan bahsetmiyorum ama eleştirel tarzda konuşmuşsunuzdur bence.Hayatım boyunca hiç kimsenin arkasından konuşmadım birnkez bile .
Birinin arkasından konusuluyorsa ya sustururum ya da orayı terk ederim.
Genel bir yargı olmuş.
Peki, bir sey merak ettim sizin kendi buluştuğunuz arkadas cevreniz var mı?
Çok dayanamıyorsanıx yapacak bişey yok arada sırada katılın gönlü olsun hepten soyutlanmayın. Sıkıla sıkıla da devamlı görüşülmez.Herkese Merhaba, tam olarak bir dert sayılmasa da aklıma takılan bazen de beni ikilemde bırakan bir konu.
Eşimin işinden dolayı küçük bir yerde yaşıyoruz. Eşimin tüm arkadaşları iş yerinden. Aralarından en az 5-6 tanesini çok seviyor onlarla vakit geçirmek istiyor. Sorun şu ki; ben eşlerinden o kadar hoşlanmıyorum. Sürekli oturup kalkalım, bi plan yapalım, pikniğe gidelim fikirlerine genelde çekimser davranıyorum. Evet eşim istediği zaman arkadaşlarıyla görüşüyor ama eşli faaliyetlere benim yüzümden pek katılamıyor. Onu sosyal çevresinden uzaklaştıryor gibi mi oluyorum bilmiyorum. Maalesef sevmediğim insanı seviyor gibi yapamıyorum ya da tahammül edemiyorsam kendimi tahammül etmek için zorlamıyorum. Eşim pek duygularını belli etmez, bu durumdan rahatsızsa bile bunu dile getirmez. Ama ben bencil mi davranıyorum acaba diye kendime kızıyorum bir yandan da kendimi istemediğim şeylere zorlamak istemiyorum. bir yandan da evliliğin fedakarlık olduğunu düşünüyorum kafam karışık yani. Umarım sorunu tam olarak anlatabilmişimdir.
Anladım su acıdan sormustum. Fedakarlık yapoyorsunuz size de kendi arkadaslarınız ile bulusma da esiniz fedakarlık yapıyır mu diye merak etmistimVar iki üç arkadaşım bana yetiyor. Sakinliği ve biraz mesafeyi seviyorum bu arkadaşlar da benim kafadan. Eşleri de eşimle arkadaş.
İddialı. Sayıp sövmekten çirkin ithamlardan bahsetmiyorum ama eleştirel tarzda konuşmuşsunuzdur bence.
Sonuçta sadece eşli faaliyetlere katılmıyor.. Arkadaşlarıyla hiç görüşmüyor değil.. İstemediğiniz bir ortamsa girmek zorunda değilsiniz bencillik de değil bence.. Ama ben olsam her zaman olmasa da sırf eşim çok istiyor diye her zaman olmasa da arad bir katılırdım herhalde..Herkese Merhaba, tam olarak bir dert sayılmasa da aklıma takılan bazen de beni ikilemde bırakan bir konu.
Eşimin işinden dolayı küçük bir yerde yaşıyoruz. Eşimin tüm arkadaşları iş yerinden. Aralarından en az 5-6 tanesini çok seviyor onlarla vakit geçirmek istiyor. Sorun şu ki; ben eşlerinden o kadar hoşlanmıyorum. Sürekli oturup kalkalım, bi plan yapalım, pikniğe gidelim fikirlerine genelde çekimser davranıyorum. Evet eşim istediği zaman arkadaşlarıyla görüşüyor ama eşli faaliyetlere benim yüzümden pek katılamıyor. Onu sosyal çevresinden uzaklaştıryor gibi mi oluyorum bilmiyorum. Maalesef sevmediğim insanı seviyor gibi yapamıyorum ya da tahammül edemiyorsam kendimi tahammül etmek için zorlamıyorum. Eşim pek duygularını belli etmez, bu durumdan rahatsızsa bile bunu dile getirmez. Ama ben bencil mi davranıyorum acaba diye kendime kızıyorum bir yandan da kendimi istemediğim şeylere zorlamak istemiyorum. bir yandan da evliliğin fedakarlık olduğunu düşünüyorum kafam karışık yani. Umarım sorunu tam olarak anlatabilmişimdir.
Haklısınız gitmeyinBunu sürekli yapmıyorlar tabi ama illaki laf oraya geliyor. Sevmediğim muhabbet çeşitlerinden biri de bu. Genel olarak daha dün evinde oldukları birinin arkalarından konuşmaları da bana itici geliyor.
5-6 arkadaşının eşlerinin hiçbirinden hoşlanmadıysanız sorunun sizde olduğunu düşünüyorum.Herkese Merhaba, tam olarak bir dert sayılmasa da aklıma takılan bazen de beni ikilemde bırakan bir konu.
Olabilir tabi o da bir ihtimal5-6 arkadaşının eşlerinin hiçbirinden hoşlanmadıysanız sorunun sizde olduğunu düşünüyorum.
Ben eşimin bir şeyi ne kadar isteyip istemediğini anlarım . Eğer bu buluşmaları sık sık yapiyosalar hepsine değil ama arada sırada bir tanesine katılırım. Eğer çok istediği bişey değilse ki eşiniz kendi arkadaşlarıyla vakit geciriyomus zaten ben de sizin gibi hoslanmadifim insanla vakit gecirmem. Eşimin asker komutanı davet etti gittik onlarda emir demiri kesiyo ama eşi evime gelmek istedi kabul etmedim, bebeğim oldu hayırlı olsuna gelmek istedi kabul etmedim. Çünkü sürekli konuşan ve karşısındakini de çok dinlemeyen biri rahatsız oldum ve onunla vakit geçirmek istemedigime karar verdim. Eşimin hiç sevmediği başka bir usunun eşiyle ise çok iyiyim . Bilgi birikimi ahlaki sohbeti tam uyusuyoruz. Ancak ben eşime ısrar etmiyorum birlikte biseyler yapalım diye eşim de bana.Herkese Merhaba, tam olarak bir dert sayılmasa da aklıma takılan bazen de beni ikilemde bırakan bir konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?