Eşime haksızlık mı ediyorum.

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
8.820
47.074
548
Herkese Merhaba, tam olarak bir dert sayılmasa da aklıma takılan bazen de beni ikilemde bırakan bir konu.
Eşimin işinden dolayı küçük bir yerde yaşıyoruz. Eşimin tüm arkadaşları iş yerinden. Aralarından en az 5-6 tanesini çok seviyor onlarla vakit geçirmek istiyor. Sorun şu ki; ben eşlerinden o kadar hoşlanmıyorum. Sürekli oturup kalkalım, bi plan yapalım, pikniğe gidelim fikirlerine genelde çekimser davranıyorum. Evet eşim istediği zaman arkadaşlarıyla görüşüyor ama eşli faaliyetlere benim yüzümden pek katılamıyor. Onu sosyal çevresinden uzaklaştıryor gibi mi oluyorum bilmiyorum. Maalesef sevmediğim insanı seviyor gibi yapamıyorum ya da tahammül edemiyorsam kendimi tahammül etmek için zorlamıyorum. Eşim pek duygularını belli etmez, bu durumdan rahatsızsa bile bunu dile getirmez. Ama ben bencil mi davranıyorum acaba diye kendime kızıyorum bir yandan da kendimi istemediğim şeylere zorlamak istemiyorum. bir yandan da evliliğin fedakarlık olduğunu düşünüyorum kafam karışık yani. Umarım sorunu tam olarak anlatabilmişimdir.

Neden hoslanmiyorsunuz geçerli bir sebepse haksızlık değil. Ve eşiniz sizin istediğiniz her yere eşlik eder mi? Bunlar önemli detaylar

Neden hoslanmiyorsunuz geçerli bir sebepse haksızlık değil. Ve eşiniz sizin istediğiniz her yere eşlik eder mi? Bunlar önemli detaylar
Muhabbetleri çok yüzeysel geliyor. Ya onda orda olmayan birini çekiştirirler ya evlerine ne aldıklarını konuşurlar, ya yatak odası muhabbeti yaparlar. Tamam ben de aşırı donanımlı sürekli sanat, siyaset, bilim konuşan biri değilim ama o görüşme girdabına bi katılırsam sık sık ve kalabalıkta bu muhabbetler beni sıkıyor. Sıkıldığım ortamda da politik davranmıyorum. Zaten dediğim gibi küçük bir yerdeyim ve görüştüğüm bir iki kişie eşim de görüşür yani isteyerek görüşür onun dışında da "illa şuraya birlikte gidelim" dediğimi hiç hatırlamıyorum

hep savunduğum kendimde de uyguladığım yöntem; mutsuz olduğun hiçbir şeyi kimse için yapmak zorunda değilsin.

Gerekçenizi paylasirsaniz esinizhak verecektir. Ben de boyle sohbetleri sevmem. Yatak odasinin Konuşulduğu ortamda bulunmamı esim de istemez. Senin is arkadaslarinin yatakta neler yaptiklarini anlatiyorlar bunlari duymak istemiyorum derim. Sonuna kadar saygi duyar.

Eşim zaten beni zorlamaz hiç bir konuda zorlamaz ama dediğim gibi içine atar yani bunu bilemem genel olarak ketum biri. Beni böyle ikilemde bırakan şey genel olarak eşimin bana karşı hep yapıcı olması istediğim şeylere itiraz etmez uyumsuzluk çıkarmaz o böyleyken ben çok bu bencilim diye kendimi sorguluyorum

Yatak odası muhabbetleri yapılan ortamda tabi ki bulanmak zorunda değilsiniz bende kesinlikle gitmezdim

Yatak odası muhabbetleri yapılan ortamda tabi ki bulanmak zorunda değilsiniz bende kesinlikle gitmezdim
Bunu sürekli yapmıyorlar tabi ama illaki laf oraya geliyor. Sevmediğim muhabbet çeşitlerinden biri de bu. Genel olarak daha dün evinde oldukları birinin arkalarından konuşmaları da bana itici geliyor.

Baska konularda uyum saglamaya çalışın. Ama bu konuda bir erkek olarak size hak verecektir. Tersini düşünün erkeklerin ortaminda yatak odasi muhabbeti yapilsa siz ister misiniz is arkadaslarinin eşlerinin o sekilde anlatildigi bir ortamda bulunmasını? O da istemeyecektir. Bu konuda size hak verir merak etmeyin.

Sevmediğin insanı severmiş gibi yapmadan ortamdan uzaklaşma dürüstlüğünü göstermeni gerçekten takdir ettim ancak arada bir de olsa eşinle katılım göstermen iyi olur. Eşinin yerine kendimi koyarak cevapladım çünkü benzer durumu yaşamıştım, hoş olmuyor. Herkes karşısındaki için bazı konularda minik fedakarlıklar yapabilir

Eşli faaliyetlere gitmek istememen normal. Neticede arkadaş olanlar onlar.Frekansın tutmadıysa kasmaya gerek yok. Kendi görüştükleri ortamları varsa ki var anladığım kadarıyla senin bu konuda fedakarlık yapmak gibi bi zorunluluğun yok bence . Hani hiç görüşemeseler sadece eşli ortamlarda bir araya gelebiliyor olsalar belki olabilir diyeceğim ama öyle bi durumda yok . O yüzden rahat olun.

Ya nasıl olsa pandemi devam ediyor.
Piknik, mangal, sohbet hepsi geçmişte kaldı. Allah'ım bilir ne zaman sosyalleşeceğiz, o zaman düşünürsünüz bunları.
Şimdi kafanıza takmayın bence.

Ben sizin yerinizde olsam esimi onlardan ayirirdim..Siz fedakarlik yapacaginiz kadar yapmissiniz zaten esinizin isi icin sehir degistirerek..O sizin icin yapacak artik fedakarligi..Ikinizin de anlasabilecegi arkadaslar bulacaksıniz..

ben bunu 4 seneye yakın yaşadım. Eşimin 20 yıllık arkadaşları, eşim de evlenince büyük beklentilere girmişler artık ailecek görüşürüz diye. açıkçası bir iki kişi haricinde asla oturup muabbet edeceğim kişiler değil. Konuşmaya çalıştım ama ciddi konulara tahammülleri yok. Tek başıma az ötede bolca sigara içerdim, eşim gidelim dediğinde hiç hayır demedim. sabırla eşimin kendisinin soğumasını bekledim ama bu süreçte de her sohbetimizle arkadaşlarının nasıl boş yaşadığını ve her birinin özelinde kendi analizlerimi yaptım. Allah nasip etti, söylediğim hemen hersey çıktı. Eşimin bana saygısı arttı. Ben ona hiç bir zaman görüşme dememiştim ama bunu mümkünse eşlerin katılımı olmadan kendi aranızda yapın demiştim. Baya bir süre erkek erkeğe buluştular ama sonra dediğim gibi bizdeki ufak bir parasızlık dönemi, çok yakınım kardeşim dediği arkadaşının yaptığı şey, ardından bizde para olunca arkadaşlarının tavırları.. Hepsini gördü. Parasız olduğumuz o 8-9 ay içinde hersey çözüldü. Her işte bir hayır vardır lafını da sonuna kadar yaşadık

özetle, istemiyorsanız kaçabildiğiniz yere kadar kaçın. Bencillik değil, sizin de hayatınız var. Eşiniz çok istiyorsa görüşebilir ama görüşse bile gece 12 den sonra eve almayın (bu da oldu, kapıyı açmadım, bir daha geç gelmedi eve). Vakitlice istediği gibi görüşsün.

Daha önce ne sıklıkta katıldınız buna istinaden mi yoksa ilk izlenım olarak mı böyle düşündünüz aslında 40 yılda bir gidilse çok sıkıntı duyulacak bir konu değil sonuçta her iş ortamı yada komşu arkadaş çevresi dedikodu yapıyor erkek bayan farketmek siz paylasmassınız onlar paylassın onlar gibi davranmak zorunda değilsiniz herkesin görüşü farklı en olmuyor oturur dinler çekirdek çitlersiniz eşler ailelerden hariç başka planlar yapmalı eşiniz arkadas ortamına böyle fıkırlerle gidebilir balık tutmak paıntball gitmek zevkler neler ise bu tarz etkinlikler daha iyi olur

Aslında bi süre katlanmaya çlıştım ama şöyle bir sistem var sürekli görüşmek istiyor bu tayfa. Bir iki gidiyorsun sonra ara vermek istiyorsun e geliyordun ya hani oluyor. Sürekli bahane bulmak geri çevirmek hoş olmuyor bi kere aralarına girince de istiyorlar ki hep gidelim. 5 kadar aile var hep birlikteler mesafe yok. Pande falan da işlemedi yani bunlara aynen devam.

Ben sizin yerinizde olsam esimi onlardan ayirirdim..Siz fedakarlik yapacaginiz kadar yapmissiniz zaten esinizin isi icin sehir degistirerek..O sizin icin yapacak artik fedakarligi..Ikinizin de anlasabilecegi arkadaslar bulacaksıniz..
Eşimi ayırmaya gerek yok dozunda görüşüyor abartmadan.

Ya nasıl olsa pandemi devam ediyor.
Piknik, mangal, sohbet hepsi geçmişte kaldı. Allah'ım bilir ne zaman sosyalleşeceğiz, o zaman düşünürsünüz bunları.
Şimdi kafanıza takmayın bence.
Valla ne pikniklerinden ne toplantılarından ödün vermiyorlar öyle rahatlar. Allah'tan eşim bu süreçte gidelim falan demez

Sadece bu konuda degil, bir tarafin sevdigi diger tarafin sevmedigi her konu icin, evlilikte karsilikli fedakarliklar yapilarak orta yol bulunabilir.

tamamen ayaginizi kesmek adil olmaz. Cunku her zaman esleriyle anlastiginiz ortam bulmazsiniz.

Oyle durumlarda bazen ben istemedigim icin gitmeyiz esim fedakarlik yapmis olur. bazen o gitmek istedigi icin ben bir kac saat sabrederim. Acik havanin tadini cikaririm. Mekandaysak yeni bir seyler denerim vs vakitlice de kalkariz.

Bu tarz insanlarla esimin hatrina bile gorusmem.ne demek dun gorustugu insanin bugun arkasindan konusmak.tam bir karaktersizlik.aynisini size de yapiyorlardir emin olun.oyle insana vakit ayirmaya degmez.esiniz kendi gorussun disarda.zaten bi vakit sonra dedikodu kavga ne arkadaslik kalir ne birsey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…