canım maalesef çok yersiz ve talihsiz bir mail olmuş,
tamam ödenmesi gereken bir borç var ortada, karşı tarafın da bu borcu geri istemek en doğal hakkı. ama herşeyin bir yolu yordamı var.
bir kere bu borcu eşin almış, ve sana maili yazan kişinin ablasından almış ama ne yazıkki konunun muhatabı olmayan kişilerin arasında bir mailleşme şeklinde gelişmiş mesele.
çok saçma ya.
sen daha ilk maili aldığında ona hemen cevabını verseydin keşke
adı herneyse o kişinin '' arkadaşım, kardeşim sizden o borcu benmi aldım hayır eşim aldı, borcu senden mi aldı hayır ablandan aldı. o zaman sen ne hakla kalkıp bana abuk subuk mailler atıyorsun. ablan eşimle muhatap olsun. ha mademki icraya vermişsiniz o zaman kanunlar gerekeni yapar senin bana böyle abuk subuk mailler atmana gerek yoktu. devam edersen seni ilgili yerlere şikayet ederim, hakaret ve tazminat davası açarım'' şeklinde sen de bir güzel döşeseydin ama kimseye laf söyleyemiyorum, sessizim demişsin. zaten o yüzden cesaret alıp üstüne üstüne gelmiş.
ama ablasında da kabahat var tabi. demekki o piskopat kardeşinin yanında ileri geri konuşuyor ki o da cesaret alıp sana böyle mailler gönderebiliyor. bence sen o hakaret dolu mailleri silme, pc de kalsın. gerekirse kullanırsın. ama bir daha o kişiden gelen mailleri kabul etme ve okumadan hemen sil ki psikolojin iyice bozulmasın.akrabayla kesinlikle iş yapmamak ve borç istememek lazım teorisi burada bir kez daha kanıtlanıyor.
bir de kibele arkadaşımın dediği gibi bankadan falan kredi çekip ya da borç alabileceğiniz başka birileri varsa bulup hemen ödeyin onların borçlarını ve ağızlarını kapatın yoksa bu şekilde sizin huzurunuzu kaçırmaya devam edecekler.
Allah yardımıcınız olsun canım.Allah tüm borcu olanlara en yakın zamanda ödeme kolaylığı versin inşallah.