eşimden ve kayınvalidemden bıktım artık

bence ıkısıne de beddua etmeni gerektirecek bir durum yok ortada,bu çok ağır
yorgunsun tamam gelir bır yapmazsın iki yapmassın sonunda ya onlar yardım eder yada gündelikçi tutup halledersiniz bir şekilde
kocanı ve çocuklarını buyuten bı anneye beddua etmen hoş gelmedı bana
burda ne dertlerden sorunlardan dolayı boşanmak ısteyenler var,bu halledılmeyecek yada boşanılacak bir durum değil bence...

beddua edecek ve boşanmayı gerektiren bir durum yok ortada. sizin biraz rahatlamaya ihtiyacınız var.
eşinizin yaptığını onaylamıyorum, ancak o size yardım etmiyorsa, siz de işlerini aksatın biraz. ütüsünü geciktirin mesela... siz de insansınız, hem dışarda hem evde bu kadar çalışmak elbette yorar.

işten geldikten sonra neden hala kv çocuklara bakıyor, ona da anlam veremedim. o çocuklar bütün gün size hasret, onlara zaman ayırın, güzel vakitler geçirin. iş yaparken de çocuklarınız ile sohbet edebilirsiniz. öncelik çocuklarınız olsun.

kayınvalideniz genç ve sağlıklı ise, siz işteyken ufak tefek ev işlerine de baksın. siz de, akşamları hem çocuklarla ilgilenir, hem de biraz ev işi yaparsınız...
hafta sonları da eşinizle birlikte evin büyük işlerini yaparsınız.
siz söylene söylene işleri yapmaya devam ederseniz, nasıl olsa çark dönüyor diye kimsenin umrunda olmaz ama işleri aksatmaya başlarsanız, belki yardım etmeye başlayacaktır eşiniz...

süper kadın olmaya gerek yok. ruhsal yönden fire verirsiniz yoksa.
ayrıca, eşi annesine şikayet etmek hiç doğru değil. tarafsız olmuyorlar genelde, haklıyken haksız konuma düşersiniz.

Çalışmanız, eve geldikten sonra yine yoğun tempoyla devam etmeniz, eşinizin ilgisizliği, size destek olmaması, ailenizden uzakta olmanız sizde tahribatlara neden olmuş.
Bunların üzerine evde üçüncü bir kişinin olması içinizi rahat boşaltamamanıza neden oluyor.

Beddua etmeyin ve hemen boşanmayı geçirmeyin aklınızdan.
Biraz kendinizi kenara çekin.
Herşey dört dörtlük olmak zorunda değil.
Programlanmış gibi her eve gittiğinizde temizlik yapıp yemek yapmayın.
Kimi zaman aparatiflerle geçirin günü. Temizlik ütü yapmayı erteleyin bir süre.
Çok gerekirse k.valideniz akşama kadar yapabileceğini yapar; '' söyle yaparım'' demesine istinaden söylüyorum.

Eşinizin yardım etmesi gerektiğini söyleyeceğiniz en son kişi k.valideniz.
Annesine söyledikçe, annesinin yanında tartıştıkça eşiniz kendisini geri çekecektir.
Sakin olmaya, fevri davranmamaya çalışın.

benim eşimde böyle normalde yanlızken ufak tefek yardımları olur ama ailesi veya eve misafir geldiğinde sehpayı bile koymaz önlerine koy diyorum olmaz diyo erkekler koymazmış yemişim öyle erkekliği neyseki bize gelenler 1-2 saat oturup gittiği için çok umursamıyorum sizin durumunuzda olsam bende kızardım ama eşiniz de biraz inada bindirmiş sanırım sizde çok dolmuşsunuz biraz kendinize vakit ayırmaya çalışın kafanızı boşaltın

sirf ev isi icin kendinizi ve etrafinizi bu kadar yipratmayin bence. beddua etmeyin hele cocuklarin oldugu ortamda hic hic etmeyin. beddua ettiginiz kisi onlarin babasi sizden cok onlar etkilenir. yorgun geldiginizde sizde is yapmayin gucum yok deyip cocuklarinizla yayilin. esinizede soyleyin boyle olmuyor ya yardimci tutucaz ya da isleri paylasicaz. ucuncu bi yol yok ben kendimi yipratamam deyiverin. enayi yerine konmuyorsunuz her kadin gibi herseye yetiseyim telasindasiniz sadece. bence bu konuda kadinlarin erkekleri ornek almasi lazim hicbisey icin kendilerini yormuyorlar en guzeli.

buarada kayinvalidenizide kirmaya gerek yok kadin evini birakmis size yardima gelmis inanin kolay kolay kimse yapmiyor bunu. biz bu yasta biseyleri kabul etmezken kendi dusuncelerimizde inat ederken o yastaki insanlardan degismesini bekleyemeyiz.

Son düzenleme:
Canım sanırım istemediğin bir yerde yaşamak boğmuş seni..dokunsalar patlayacak vaziyettesin..
Ama biraz abartıyorsun gibi geliyor bana..
Türk erkeğinden bahsediyoruz..Ne kadar yardım ederlerse etsinler..
Aİleleri geldiğinde otururlar bir kenara..
En basiti benim babam..
Babam kadar eşine yardım eden bir erkek görmedim hayatımda..
Halı koltuk bile siler yani düşün..
Ama dedem geldiginde yerinden kalkmazdı..
Yani bu böyledir..Değiştiremezsin ki ..
Bunun için boşanacağım demek gereksiz bana göre..
Hele bu durum için beddua
Sana eziyet eden yokki burada..
Aksine sana yardımcı olmya çalışan bir kayınvaliden var..
Sana her eziyeti yapsa hakaret etse elini bir şeye sürmese kız derim ama..
Dedğim gibi dolmuşsun sanırım..Ama rahatlamaya çalış canım..
Beddua yerine güzel güzel konuşmayı deneyebilirsin

Çocuklarınızın biri okula gidiyodur küçüğü içinde bakıcı tutsanız yada ayda iki kez evinize yardımcı alın kayınvalideniz evdeyken temizliği yapar gider
günlüğü 70 tlye ütüyü bile yapıyorlar
hafta sonu biraz soluk almış olursunuz bu şekilde hem ev hem iş sizin için çok yıpratıcı olur

Bazen hersey insanin ustune ustune gelir.
Bitmek bilmeyen isler, rutin bir yorguluk ve yogunluk.
Evde her ne keder sizin icin bulunsa da 3. Bir kisi sizi bunaltmis.
Yardimci alabilirseniz biraz agir isleriniz hafifler.
Kv niz iyi bir hanim anladigin ve evini birakip torunlarina bakmaya gelmis.
Bu bir fedakarlik gercekten.
Siz ne olursa olsun beddua etmeyin cocuklarinizin babasina yine sizin caniniz yanar bir sey olursa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…