eşimden ve kayınvalidemden bıktım artık

sayeste

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2010
219
6
96
Kırıkkale
merhaba arkadaşlar benim 2 çocuğum var biri 5.5 yaşında biri 1 yaşında.. çalışan bir bayanım ve çocuklarıma kayınvalidem bakıyor bizim evde kalarak. 1 hafta sonra da annem gelecek bakmaya...Kayınvalidem normalde başka şehirde oturuyor 2.5 saat uzaklıkta...Allah razı olsun gelip çocuğuma bakıyor...Hakkını inkar etmiyorum.Ama kv eşime çok düşkün.bu da beni sinir ediyor.Eşim ev işlerinde annesi ya da babası yokken yardım ediyor..onlar varsa eğer yerinden kalkmıyor ayaklarını uzatıp oturuyor..bu da beni çileden çıkarıyor..Kaynanama diyorum oğluna söyle de biraz yardım etsin bişeyin ucundan tutsun diyorum ...o yapmaz yapmaz bekarken de her şeyi ayağına gelirdi bzim oralarda erkek ev işi yapmaz diyor daha çok sinirlerimi bozuyor.Eşim de sanırım böyle düşündüklerini bildiğinde onların yanında yardım etmiyor.Böyle bir zihniyet olur mu ya o zaman çalışan bayan almasınlar.
böyle bir kadının oğlu tabi karısına yardım etmez çünkü yetiştiren ananın düşüncesine baksana..aman neyse ben eşimi de kaynanamı da Allaha havale ediyorum..onların zihniyetini değiştiremeyeceğime göre kendimi üzmeyeceğim.Ama hep işyerinde çalışıp hem de eve gelip çocuklarla ilgilenmek hem de yemek çamaşır ütü vs..yapmak beni belli bir zaman sonra yıptarıyor ve agresif oluyorum...Kayınvalidem o yardım etmiyorsa ben bana söyle ben yaparım diyor..Zaten ben eve gidince kaynanam çocukla ilgilenmeye devam ediyor..Ben iş yaparken de ilgileniyor yemek yap dersem yapıyor..Ama ben eşimin beni düşünmesini onun yardım etmesini istiyorum..yardım etmiyorsa benden hizmet beklemesin diyorum ...o da olmuyor..Dün den beri çok kötüyüm eşimle tartıştık ister yaparım ister yapmam diyor annesi de onu destekliyor.Dün gece yatarken ikisine de beddua ettim Allah size beni unutturacak dert versin dedim..çünkü çok ağladım çok üzüldüm.Benim ailem burda değil.Beni sahipsiz görüyorsanız eğer dedim Allah benim sahibim dedim kaynanama bişey diyemedi.sabaha kadar uyumadım ve işe geldim..Boşanmayı düşünüyorum .çünkü düşünüyorum boşanınca daha mutlu olurum gibi geliyor...yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum ama şimdi olmasa bile çocuklar büyüdüğünde kesin boşanırım gibi görünüyor..Çünkü psikolojim bozuldu kendimi afedersiniz ama enayi gibi hissediyorum buraya yazınca rahatlıyrum kimse yok etrafımda paylaşacak...

şimdi okuduğum kadarıyla kayınvalideniz Allah razı olsun iyi bir insan. Eşinizi bu şekilde yetiştirmiş olması da normal karşılanmalı çünkü zamanında o kadın nasıl yetişmiş ona bakmak lazım biraz. Kendisi ne gördüyse evladına da kısmen onu geçirmiştir. Bu her anne için böyle. Zamanında ben asla anneme benzemeyeceğim diyen insanlar bile bunu sonra sonra fark eder ki aynı annesi
Eşinizin normalde yapıp annesinin yanında yapmamasının sebebini anlayamadım. Sanırım annesine karşı egosunu tatmin ediyor. Sizde ütü falan yapmayın çok yoruluyorum kadın tuttum o gelip yapacak temizlik deyin. Oturun yemek yapın toplayın tamaaaaam
Çocuklarınızla vakit geçirin onların size ihtiyacı var. Birşey derse eğer eşiniz çocuklarımı özlüyorum dersiniz ki zaten öyledir eminim. Boşanmayı düşünmeyin derim ben. Çocuklar büyüdüğünde boşansanız bile bunun etkisi oluyor. Anne ve babası boşanmış bir adamın eşi olarak bunu söyleyebilirim size
Eşinize saygı ve sevginiz bittiyse birşey diyemem tabi ki. Hayırlısı olsun inşallah.

İmkan varsa,eve yardımcı tutmanı öneririm.
Hem çocuklara bakar,hem ütü,yemek gibi işlerde yardımcı olur.
Kayınvalide ve anne evin içinde olunca,böyle gerginlikler yaşanması normal.
Veya küçüğün kreş yaşına gelene kadar evde oturmayı düşünebilirsin.

çok dolmuşsun canım belli
eşin annesi yokken yardım ediyosa annesi dönsün evine sen bakıcı tut, eve gelince eşine dersin öyle yayılmak yok diye, tüm yolları bi dene hala öküzlük devam ediyosa o zaman düşünürsün boşanmayı

evet canım çok doldum gerçekten.Zaten şehir değiştirdik çok da isteyerek gelmedim buraya ve ev aldık boçluyuz o yüzden kv ve annem bakıyor...yoksa gerçekten evde 3.bir kişinin olması zor oluyor..

senin tek sıkıntın istemediğin şehirde yaşaman.yoksa gayet iyi bir kaynanaya sahipsin

Epeydir dertler bölümünü takip etmiyordum, önceleri benim de evliliğimde bazı sorunlar vardı aştık çok şükür.Öncelikle eşiniz diğer erkeklerden farklı değil, çoğu erkek normalde eşine yardım ederken ailesinin yanında etmez, bu çok doğal.Bunun için çocuğunuza bakan bence dünya iyisi kayınvalidenize ve çocuğunuzun babasına beddua etmeniz hoş değil,başlarına bir şey gelse en çok üzüleceklerin arasında siz ve çocuklarınız olucak. Ev işi gibi bir şeyi bu kadar büyütüp eşinize hayatı zindan etmenin bir anlamı yok, Allah daha büyük dert vermesin.Hem kayınvalideniz çocuklarla ilgileniyormuş ve yardım istediğinizde yapıyormuş daha ne istiyorsunuz.Kimse yokken de yardım etmese siz hem çocuklarla ilgilenip hem ev işleri yapsanız haklısınız derdim, bence biraz sakinleşin forumdaki konuları okursanız ne kadar iyi bir aileniz olduğunu anlarsınız.

anladığım kadarıyla kv iyi bir insan.
ama sende işten gelince yorgunum halsizim diye at kendini koltuğa. eşin de işin ucundan tutmak zorunda kalsın

bende nişanlıyım ve ne yazıkki benimde nişanlım aynı görüşte. ne kendi ailesi nede benim ailem varken hiç yardımcı olmuyor. ama onlar yokken herşeyi yapar. yetişme tarzı belkide bilmiyorum ama bu olay sinirimi bozuyo benimde :26:

evet canım yaa aslında kv kötü biri değil sen de yazmışsın zaten, eskiler öyle işte, eşinde sıkıntı var, anne artık hayat müşterek diyip kalkıp bi tabak koysa sen bu kadar kızmazsın

Yani zor bir durumdasın belli..Hem işde çalış hem gel evde çalış..
....Sonuçda herkesin yaptığını Allah görüyor...
Kimsenin yaptığı iyilik de kötülük de karşılıksız kalmaz..
Çok zor ama yine de beddua etme canım..

Canım bencede kayınvaliden iyi bir insan bence boşanmayı kesinlikle düşünme şuan fazla yıpranmışsın belli 2 çocuk ev işi kolay değil hepsini bir arada götürmek ama sabret derim boşanmak ta öyle kolay değil yani eşin sana ev işlerinde yardım etmiyor diye hemen boşanmayı düşünme hem kendin diyorsun annesinin yanında böyle yapıyor diye belki kayın validen giderse eşinde düzelir bence ama sakın boşanacam deme boşandın diyelim ne diyeceksin eşim bana yardım etmedi bende boşadım. Olmaz böyle bişey hepimizin sıkıntılı zamanları olmuştur sende biraz sakin ol çocukların için umarım herşey düzelir

Beddua etmeyin bunlar için anladığım kadarıyla kv iyi biri ve elinden geldiğince size yardımcı oluyor. hem ev hem iş + çocuklar çok yoruluyorsunuzdur eminim. ama her işide zamnında yapmayın boşverin kendinize zaman yaratın ev işleri hiçbir zaman bitecek şeyler değil zaten yaptıkça yenileri çıkıyor hırpalamayın kendinizi.
genelde her eş böyledir gibime geliyor benimki de annesi geldiğinde birşey yapmaz inanın kendisi su içmeye gittiğinde bana da getirir misin dediğimde bile kv bize hiç su getirmezdi çünkü başka odadan bizi su istediği için çağırırdı vs gibi bir sürü söylendi.
şu an sizi bu kadar yoran şeyin evinizde kv veya annenizin varlığı bence . evinizde ki hareketlerinizi kısıtlıyor olmaları.

deneme mesajıııııııı

Son düzenleme:

siz her ne kadar bu konuda haklı da olsanız davranış ve söylem biçiminizden haksız konumdasınız benim gözümde.

çünkü ; kv 'ye oğluna söyle azıcık yardım etsin .demek ne kadar mantıklı ? bunu eşinizle yalnızken yada eşinizi odaya çağırıp söyleyemez misiniz? herşeyinizi büyüğün yanında dile getirmek ne kadar mantıklı ? ayrıca bir söz var kimin kurdunu kime sikayet ediyorsun diye.

her korumacı anne gibi o erkek o paşa mantığı ile bir iş yaptırılmamış. eşinizin başbaşa iken yardım etmesi bile güzel bu durumda. annesi gelince o yetiştirilen "erkek" o modele uygun davranmayı seçiyor demek ki -yaptığı yanlış olsa da.

kv'niz evlatlarınıza bakıyor ve gördüğüm kadarıyla da size kaynanalık yapmıyor!! oğluna karşı kışkırtmıyor ya da çocuklara bakıyorum canım cıkıyor diye hayıflanmıyor ..bu herkesin isteyeceği tipten bir kv'de . bu konuda şanslısınız.

niye o hanıma ve çocuklarınızın babasına beddua ediyorsunuz..

yorulmuş yıpranmış olabilirsiniz gerçekten kolay değil ama sizin dinlenmeye ihtiyacınız var.

Evet yetiştirmeden kaynaklı bir durum ama inan bana eşinin içinde olsa idi yapardı.
Çünkü bende aynı düşünceye sahip bir eşe ve aileye sahip olmama rağmen,
mecbur yardım ediyor.İkimiz de çalışıyoruz,herşeye yetişmemiz de mümkün olmadığına
göre eşim de bana yardımcı oluyor.Bunun böyle olması gerektiğini biliyor çünkü.
Öyle başka birinin yanında yapmama gibi bir durumda olmadı bizde.
Bence erkekler işlerine nasıl gelirse öyle davranıyorlar.

Daha önceki bir konunuzda da sabredin demiştim.
Bir hafta sonra anneniz geliyormuş.O sizi biraz daha rahatlatacaktır.

Son düzenleme:
eşinden yardım beklemen normal ama bu sebepten boşanmayı düşünmen çok fevri verilmiş bir karar
eşin ailesi yokken yardım ediyormuş zarten annesi bir ömür sizinle kalmayacak ki gittiğinde eşin yine yardım eder olmadı eve arada yardımcı alırsın sende biraz dinlenmiş olursun
yani eşinle başka sıkıntıların yoksa bu sebepten boşanmak istemen yada beddua etmen çok yanlış canım daha sakin ol

galiba haklısın sakin olmam gerekiyor ama inanın doldum artık buraya yerleşeli 7 ay falan oldu alışamadım ev aldık borcumuz var onun sıkıntısı bir yandan 2 çocukla uğraşmaktan her şeye koşturmaktan yoruldum artık doktora gittim ilaç verdi ama emzirdiğim için kullanamıyorum kendimi psikolojik olarak hiç iyi hissetmiyorum buraya geldiğimizden beri eşimle evde yalnız kalamadık çocuğa bakmak için sürekli birileri vardı param olsa bakıcı tutacağım hemen ama maddi olarak mümkün değil bu.
buraya yazınca biraz rahatladım teşekkür ederim hepinize

anlatıklarından yola çıkarak kv anlayışlı bir insana benziyo. sen söyleyince yapması belki aklına gelmediğinden düşünemediğinden olabilir. bende eşin kv evde olmasının rahatlığını yaşıyor. tut bakıcını geç kenara derim. birazcık senin kıymetini anlasın. senin çocukların için çalıştığını görsün bence.
bende sana kendimi anlatayım biraz senin durumuna benzio. benmde çocuğum var kv bakıyo. eşimde ailenin tek erke çocuğu olduğu için çok kıymetli.hiç iş g.tü yok derler ya aynen öyle. yesin içsin yatsın başka düşündüğü yok. bazı şeyleri söylete söylete yaparım. çoğu zmanada ona deyip kendimi yorcağıma kendim hallederim işleri ( market,pzar işi, erkek işi bile olsa. ) çünkü benm eşimde ailesinden öyle görmüş. şuanda hiç bi iş yapmaz.

mesela oturuyorz. çocuğu tut diye veririm eline. içeriye gider gelirim. hopp çocuk kvde. hiç iş görmesin beyefendi yorulmasın..

boşanmayı düşünüyrm demişsin ama böyle bi sebepten dolayı yuvanı yıkmanı istemem. bende çalışıyrm hemde eşimden iki kat daha fazla. kimse kusura bakmasın ama bu hayat iki kişilik. mesela ben eve 7-8'de gelirim. yemek temizlik çamaşır bulaşık ancak yatakta dinlenirim. baktım olcak gibi değil. dedim kimin için çalışıyrm ben. temizlikçimi tuttum evi ona temizletiyrm.

madem ikinizde çalışıyorsunuz temizliğe bi hanım alın...
onun dışında sen kendini doldurmuşsun...
mutlaka yıpratıcı şeyler bunlar ama boşanma sebebimi bilemem...
allah yardım etsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…