eşimden soğudum...

defne_cell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
83
2
46
İstanbul
ilk defa bir konu açtım.nerden başlasam bilemedim.hayatım hep zorlukla geçti,tarlalarda annemle çalıştım zamanında hem okuduk hem çalıştık allaha şükür meslek sahibi oldum.hayatımda üniversiteyi bitirken kep takıp fırlatmak mezuniyet balosuna gitmek hayalimdi ama olmadı.enazında gelinlik giyerim diye düşünüyrodum ama o da olmadı.evlenmeden önce işyeri açmıştık bana evlendiğim gün haciz gelmişti.kaynanamdan borç istediim 200tl göndermeyi teklif etmişti,unutamıyorum.neyse bir şekilde kendim halletim.param olmadıgı için millet evlendiğnde balayına felen çıkarken ben çalıştım.ev tutamadım işyerinde yaşamaya başladık.kaynanam beni arayıp oğluma yazık işyerinde kalıyor ben ne oluyorsam bana yazık değil zaten...ne kadar zor durumda oldugumuzu biliyorlardı beni arayıp size ev alcaz dediler..bende şaşırdım.meğer kredi çekecekelrmiş tamamını biz ödeyecekmişiz.yahuu bende beyin yok zaten param fazla sokağa saçıyorum sanki.neyse o zor günleri birşekilde atlattım.bize eşya almak konusunda çook ısrarcı oldular,öyle böyle yarısını onlar ödedi diğer yarısını ben borçlandım.sen bunu al ben öderim yok şunu al öderim dediler ödemediler benden çıktı okadar yokluğun içinde.sesimi çıkarmadım.ama okadar yoruldumki borç öde,yok çocukla işe git gel.vssss.bunaldım artık.buyüzden eşimden soğudum.neden soğuduğumu anlamış değilim.o iyi biri sorumsuzda değil.ama içimden düşünürken aklıma ayrılık geliyor şeytanmı dürtüyor nedir.ona tahamül edemiyorum artık.eskiden aşkım tatlım derdim şimdi içimden gelmiyor.kızım için birkaç defa tartıştığımızda bana gerizekalı demişti oda içimde yer etti.unutamıyorum.ben ona en ufak bir saygısızlık yapmadım,ama mutluda değilim herşeye koşturmaktan bıktım.artık biraz dinlenmek istiyorum.sezeryan oldum 10.günümde çalışmaya başlamak zorunda kaldım.çocuk kucağım otobüs minibüs.eşimin arabası var ama anneve babasına verdi.biz gençmişiz başımızın çaresine bakarmışız.kaynanam ve kayın pederim evi var arabayıda eşim verdi.aylık 3 buçuk gelirleri var ama kendilerine bir araba alamıyorlada yazııık biz veriyoz.ben artık çok yoruldum eşimin bana bir katkısı yokmuş gibi hisetmeye başladım.aklımdan boşanmak bile geçiyor.çook soğudum ne yapsam bilemedim.aklımda hep gitmek var.şeytan dürtüyor diyorum.ama istediklerim olmadığı için çok zorluk çektiğim için evlenincede değişen birşey olmadıgı içinmi artık nedendir bilmiyorum.kafam çook karışık anlayacanız.

acaba iş yerınızı ne üzerine actınız ve hayatınızda herseyın hayırlısı olsun ınsallah bende zamanında cok ıyı ailede buyudum ama şimdi zorlanıyorum ama zorluk yasamadıkca kolayı göremıyoruz bıraz daha sabret belkı hersey üstüne gelmiştir belkı hersey yoluna girer. hakkında hayırlısı olsun ınsallah.

ben size bir soru sorabilirmiyim esinizden gercekten ayrilma nedeniniz size gerizeklai demesimi ve size hayatinizda evliliginizde destek olmadi katkida bulunmadi eviniz aileiniz önemsemedi diyemi?

canım kendi mücadelenden bahsetmişsin evet çok emek harcamışsın zorluklar yaşamışsın.sen bu kadar emek harcarken eşin ne yapıyordu çalışmıyor muydu?neden bi düzen kurup öyle yuva kurmadınız anlamadım ben.iş yerinde kalacak kadar..

eşimde çalıştı oda elinden geleni yaptı ,bana gerizekalı demesini asla unutamam.zaten kendisi kararları kendi vermek ister işyerimle ilgili kararları bile o verirdi artık gerizekalı diyince seni ilgilendirmez ordan ben sorumluyum kendi işinle ilgilen dedim.bende zorluklardan sıkıntılardan bunalıp ondan soğudum sanırım artık umursayamıyorum.aşık oldugum kişi değil sanki.

ailelere yük olmayalım dedi bende kabul ettim şimdiki aklım olsa banane derdim.

canım bence bu konuları eşinle oturup konuşmalısın en ince ayrıntısına kadar. çözümü eşinde tatlım.

sorun şuki eşimle konuşunca nasıl oluyor anlamıyorum birşekilde ben suçlu oluyorum.ben nankörlük ediyormuşum şükretmiyromuşum.artık onunla konuşmayı bıraktım.şimdi konuşmayı düşünüyorum ama neyi nasıl söyleyecemi bilemiyorum.hani birçok şey aklımıza gelir birşey söyleyemeyizya şuan öyleyim.nerden başlayıp ne diyecemi bilmiyorum.kızımı alıp bir sabah gitsem parada istemem birşeyde istemem.kafam allak pullak yoruldum artık aileler el atsa enazından arabayı geri verseler.bıktım artık utanıyorum.okadar para kazanıp dersane sahaibi konumunda olup böyle yaşamaktan bıktım.eşimin dili pabuç resmen.ona yetişebilsem.

Son düzenleme:
eşinin yapması gerekenler + eşinin ailesinin yapması gerkenler + sana düşen görevler= hepsini sen üstlenmişsin.
yani bu yorgunluk bu isyan normal.ben sadece kendime düşeni yapıyorum da yoruluyorum.bence gereğinden fazla özverili davranmışsın.değerin anlaşıldı mı bari?

yaaa ne demezsin.dinlenilmediğim için yaklaşık biraydır susma eylemindeyimm.ama farkında olmadığı birşey var fırtına önce sessizlik bu.bir patlayacam az kaldı

sorun tam olarak bu zaten...gencken turlu sıkıntılarla basetmeye calısmıssınız, basarmıssınız evlılıkten dha farklı seyler umdunuz ve yne atynı sıkıntılar stres devam ettı buda sızı cok yıprattı ondan boyle dusunuyorsunuz

haklıısnız sanıırm peki ne yapmalıyım bilemedim.eşime nasıl konuşacağımıda bilemedim.

gerçekten çok yorulmuşsunuz okurken ben bile yoruldum,herşeyi siz üstlenmişsin.ve bana bir ders oldu anlattıklarınız, benim eşimde bütün borçlarla ilgileniyo ve şuan aylık ödemelerimiz çok ve ailesinede yardım etmesi gerek bölünüyo resmen ,bense bana yaşattıkları yüzünden sürekli onu suçlayıp duruyorum.offf...bende eşime bişey anlatamıyorum artık beni anlamadığını önemsemediğini düşünüyorum hep bişeyi anlatırken ,ısrarcı davranıyorum benı bırazda olsun anlasın dıye..öylede olmuyo çok zor insanlara laf anlatmak,siz bide eğitimcisiniz galıba zaten işte süreklı bişeyler anlatmak zorundasınız ,birde evde böyle....Allah yardımcınız olsun...bellıkı çok sıkılmışsınız çok haklı olarak keşke yakınınızda sıze yardımcı olucak birileri olsada biraz rahatlasanız..ALLAH sıkıntılarınızı hafifletsin inşallah...​

cnm eşinle konuşmaya çalış, olmadı tavır al. bu ne ya herşey senin üstüne binmiş. tepkini anlasın yani.

arkadasim derdin yokken kendine dert edinme kafanda kurma.
ben su anlattiklarindan evliliginde bosanmayi gerektirecek hicbirsey goremiyorum
saril kocana cocuguna yuva kolay kurulmuyor sevindirme seytani

sen eşini ve ailesini sırtından inmeyi denesen ilk önce ne demek eşim arabayı verdi kıyameti kopar al..... insanda biraz vicdan olur be sevmese dahi küçüçük çocukla yollarda mahvolur diip sana tahsis etmesi gerekirken ailesine vermesi daha birçok şeyi onlara vereceğinin işareti ayrıca ev kimin üstne inşallah sizin üstünüzedir.... ayrıca Yarabbim kimseyi bu duruma düşürmesi kızı karısı düşkünken eşinin ailesine sahip çıkması iğrenç birşey bence........

Bence ne yapıp edip arabayı almalısın. Bu seni psikolojik olarak rahatlatır

laf arasında eşimin annesine dedim çocukla işe giidp gelmek çok zor oluyor malum arabada yok diye..ne dese beğenriisniz muhakak kendinize bir araba alın dedi böyle olmazki dedi.hiç üstüne alınmadı.artık ordan umudumu kestim.şu borç bitince arabamı kendim alcam kocam olcak adam yürüsün kendine bana çektirdiği eziyet yetti artık.kendi 10 dk işyerine taksiyle gidiyor..sabrediyorum bakalım ne olcak.bıkkınlığım hat safhada. dün sıkıntılarımı paylaşmak istedim. küçük emrahın dişi versiyonuymuşum.gariban edebiyatı yapıyromuşum vsss.gibisinden tiye aldı sadece bakakaldım.konuşmaktan kaçıyor zaten.şöyle enine boyuna konuşamıyorumki.o evi terketmeye karar verdiğimde anlayacak sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…