Eşimden boşanmak istiyorum, nasıl düzen kurabilirim?

1penguen

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2024
110
-3
28
İnanın hamile kaldığımdan beri bunu düşünüyordum. Son zamanlardaysa eşimden iyice soğudum. Ailesinden hala kopamaması, ailesinin yaptığı saçmalıklara doğru düzgün ses çıkaramaması, evliliğimiz boyunca beni tanımaya bile çalışmaması, sadece elindeki telefonla aşk yaşaması beni artık boğuyor. Artık eşime öfkelenmiyorum bile. Sadece bıktım. Ve baba evine dönmek istemiyorum. Onlar bana kucak açarlar. Her zaman yanımda olurlar eminim. Ama ben kendi düzenimi çok sevdim. Biraz da bu yüzden hala adım atamadım belki de. Eşimi artık sevmiyorum. Bana dokunduğunda rahatsız oluyorum. İlişkiye onun zorlamasıyla giriyoruz. Gözlerimi kapatıp başka şeyler düşünüyorum. O seviyedeyim artık. İyi bir baba olduğunu bile düşünmüyorum. İşin kötü yanı da o kadar bitmiş ki benim için, benim için yaptığı küçük sürprizleri neden yaptığına sinirleniyorum. İstemiyorum çünkü. Evlilik terapisine gidelim dedim gelmedi. İki video izle dedim izlemedi. Kaybedilen çok şey var. Ne yapacağımı nereden başlayacağımı bilmiyorum şimdi. Nasıl yeni düzen kurulur?

İnanın hamile kaldığımdan beri bunu düşünüyordum. Son zamanlardaysa eşimden iyice soğudum. Ailesinden hala kopamaması, ailesinin yaptığı saçmalıklara doğru düzgün ses çıkaramaması, evliliğimiz boyunca beni tanımaya bile çalışmaması, sadece elindeki telefonla aşk yaşaması beni artık boğuyor. Artık eşime öfkelenmiyorum bile. Sadece bıktım. Ve baba evine dönmek istemiyorum. Onlar bana kucak açarlar. Her zaman yanımda olurlar eminim. Ama ben kendi düzenimi çok sevdim. Biraz da bu yüzden hala adım atamadım belki de. Eşimi artık sevmiyorum. Bana dokunduğunda rahatsız oluyorum. İlişkiye onun zorlamasıyla giriyoruz. Gözlerimi kapatıp başka şeyler düşünüyorum. O seviyedeyim artık. İyi bir baba olduğunu bile düşünmüyorum. İşin kötü yanı da o kadar bitmiş ki benim için, benim için yaptığı küçük sürprizleri neden yaptığına sinirleniyorum. İstemiyorum çünkü. Evlilik terapisine gidelim dedim gelmedi. İki video izle dedim izlemedi. Kaybedilen çok şey var. Ne yapacağımı nereden başlayacağımı bilmiyorum şimdi. Nasıl yeni düzen kurulur?
Paranız işiniz var mı eşiniz zorba biri mi sizinle anlaşmalı boşanır mı detay verir misiniz

İkinciye mi hamilesiniz? Ekonomik özgürlüğü öncelik yapın, o varsa her şey kolaylaşıyor.

Paranız işiniz var mı eşiniz zorba biri mi sizinle anlaşmalı boşanır mı detay verir misiniz
Anlaşmalı boşanma aşamasına geldik imzaları attık ama benim akrabalarım yıkmayın bu yuvayı diye araya girdiler. Barıştık. Şimdi ben bi daha anlaşmalı boşanmam, git ver mahkemeye diyor

Anlaşmalı boşanma aşamasına geldik imzaları attık ama benim akrabalarım yıkmayın bu yuvayı diye araya girdiler. Barıştık. Şimdi ben bi daha anlaşmalı boşanmam, git ver mahkemeye diyor
Tamam sürsün biraz fark etmez birikim var mı çalışıyor musunuz

Aklınıza koyduysanız eğer boşanmayı , maddiyatı ve çocuğun geleceğini düşünerek adım atın. Maddi imkan yok ise aile deseği olmadan ayrı ev planı zor olabilir.

Ev hanımıyım maalesef. Lisans mezunuyum eğitimim var. Birkaç yerde çalıştım da. Birikim yok
Maalesef şu an için boşuna hayal kurmayın şu an sıfırdan ev kurmak çok zor size önce para birikim lazım acilen işe başlayın eşinizi bir süre daha idare edin

Maalesef şu an için boşuna hayal kurmayın şu an sıfırdan ev kurmak çok zor size önce para birikim lazım acilen işe başlayın eşinizi bir süre daha idare edin
Kızım 1 yaşında bırakacak yerim olsa başlicam hemen. Kayınvalidem ben bakarım diyor ama zerre güvenmiyorum ona. Annem zaten yaşı var. Yetişemiyor. Biraz da rahatına düşkün

İyi de işiniz yok, birikiminiz yok, kızınızı bırakabilecek yeriniz yok… elinizde hiçbir şey yok. Bu durumda nasıl boşanacaksınız? Boşansanız kızına nasıl iyi bir hayat sunabileceksiniz? Eğer eşinizin zorbalığı, şiddeti vs yoksa şartlarınızı iyileştirene kadar sabretmeniz gerekiyor. Mutsuz olmak, sevmemek boşanmak için yeterli sebep zaten. Ama şartlarınız uygun değil. Önce şartlarınızı iyileştirin.

Kızım 1 yaşında bırakacak yerim olsa başlicam hemen. Kayınvalidem ben bakarım diyor ama zerre güvenmiyorum ona. Annem zaten yaşı var. Yetişemiyor. Biraz da rahatına düşkün
Şimdi şöyle düşünün şimdi güvenmeseniz de bir kv var boşanınca o da olmayacak çalışamayacaksanız aile evine mecbur döneceksiniz ama anne baba da olsa çocukla insan bir yere sığamıyor hadi küçük bir şehire yerleşin eşya almayın eşyalı 1+1 tutun desek sırf tutması elk su gaz açılışı 40 k olacak hadi bu ve bir süre idare edecek para var desek daha eve yeni girdiniz bunun mutfağı temizliği bebek hızlı büyür kıyafeti çocuk hastalanır hastanesi hazıra dağ dayanmaz sizin acilen güvenilir birini bulmanız gerek ya da bebek için kreş olur mu bilmiyorum öyle bir şey bulmanız gerek

Bir de şunu eklemeyi unuttum başlicam hemen diyorsunuz da öyle bir hazır iş yok meslek ne ? Cv de boşluk var neden ara verdiniz sorusunun cevabı evlilik çocuk bu otomatik olarak ik gözünde sürekli çocuk için izin alacak personeldir elendin gitti yani hangi işe hemen başlayacaksın nasıl bir maaşla o da var

Nafaka ile ev dönmez. Bu hayat pahalılığında çalışsanız bile zorken. Şimdi ailenizde arkanızda değilse mümkün değil.

Lisans mezunu olabilirsiniz. iş bulamayan lisans mezunları ile dolu etraf. Çocuk da küçük, bakan yok diyorsunuz. Nasıl geçineceksiniz?

Boşanmayın demek daha mantıklı şuan🤦🏻‍♀️

Bu siteye kayıt olduğumdan beri, boşanmak isteyen, eşi telefon, bilgisayar oyun bağımlısı , kumarbaz olan çok kişi görüyorum. Çoğu yeni anne olmuş, lohusalık depresyonu ile uğraşıyor. Kimisinin eşinde cinsel istek problemi var, kimisi aldatılmış, fiziksel ve psikolojik şiddet görmüş vb ... Ne kadar çok psikolojik hasar alan , tükenmiş yorulmuş,bütün ev işleri ve çocuk bakımı üstüne yüklenen kadınlarımız var. Buna üzülüyorum. Eşin hâlâ ailesinden kopamayan küçük çocuk gibi davranıyor ve dengeyi koruyamiyor sanırım. Terapiye de onay vermemiş. Ailenin evine gidip kafanı dinlemeni ve bu süreci sakin kafayla düşünmeni öneririm. Boşanmak için de birikim lazım. Bu yüzden bu evrede çalışman gerekir. Ailen ,annen toruna bakar mı?

Son düzenleme:

baba evine dönmek istemiyorum. Onlar bana kucak açarlar. Her zaman yanımda olurlar eminim. Ama ben kendi düzenimi çok sevdim.

Eşimi artık sevmiyorum. Bana dokunduğunda rahatsız oluyorum. İlişkiye onun zorlamasıyla giriyoruz. Gözlerimi kapatıp başka şeyler düşünüyorum.
Bu şartlar altında kendi düzenimi sevdim vb demek yerine; baba evinize dönüp, ayrılmanızı öneririm.

fazla hayal kuruyorsunuz üzgünüm
öyle iş bulmak hemen kolay değil
kpss ye asılın diyeceğim atama vs çok zor

iş arayın bence bir yandan kv niz güzel bakacaksa
para biriktirirsiniz hem iyi olur sizin için

Boşanmak asla kolay bir şey değil. Ama pislik bir insanla yaşamaktan zor değildir emin olun. Boşanmak için bir çok sebebiniz var. İlk bir kaç zaman zorluk çekersiniz ama sonra her şey yavaş yavaş düzene girer.

Eşinize boşanmak istediğinizi söylediniz mi?

Çocuk doğunca bu kadınlara bir boşanma perileri geliyor. Adam aynı adam ilk 6ayda anlaşılır ne olduğu. İşin yok paran yok lisansa mezunu olmak artık bir işe yaramıyor. Çocuk küçük bakacak kimse yok. Nereye boşanıyorsun. Ancak aile evine dönersin bu halde. En azından hazır kv bakarım derken iş ara çalışmaya başla biraz, sonra karar verirsin

X