• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimde ileri derecede uyku apnesi çıktı

zeynepp84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
137
36
48
merhaba arkadaşlar 1 buçuk senedir evliyim ve nerdeyse çoğu gece uyuyamıyorum eşim uykusunda çok horluyor ve sürekli titriyor arada nefesi kesiliyor çok korkuyorum bazen deprem oluyor zannediyorum en son geçen ay erenköy ruh sinir hastalıkları hastanesinde 1 gece uyku bozuklukları bölümünde yattı ve ileri derecede uyku apnesi çıktı düğünümüzden 5 gün önce trafik kazası geçirdik zannedersem araba kullanırkende arada gözleri açık ama içi geçiyor onla trafiğe çıkmaya korkuyorum kaza yapacak diye sürekli bir uyku hali var bıraksan hep uyur doktor düzelmeyeceğini söyledi arada uyku esanasında solunumu duruyormuş çok korkuyorum birşey olacak diye eşime horlamasını falan geçtim artık ben uykusuzum zaten hergece bazen bekliyorum başında geceleri nefesi kesiliyor çok korkuyorum doktor çaresi yok ırsı dedi babasında dedisinde falan da var araba kullanmasına kzıyorum uykuluyken karışma bişey olmaz diyor uyuduğunu kabul etmiyor ne yapacağımı şaşırdım benimle aynı durumda olan varmı siz neler yaptınız başka doktorlaramı gitsek birde alerjik rinite bağlı burun etlerinde şişme varmış kbb ameliyat dedi ama erenköydeki olamaz ameliyat ameliyatta masada kalır diyor aklıma kötü kötü seyler geliyor yarın bigün eşimin apandistinde falan bir sorun olsa ne yapacağız adam göz göre göre ölecek mi yani uyku apnesi sorunu olan ve tedavisi olan bu hastalığı yaşayan insanlar lütfen beni bilgilendirin

benim eşimdede sanırım uyku apnesi var canım gece uyurken bir süre hiç nefes almıyor bende ilk zamanlar bişeymi oldu acaba diye çok korkuyordum ama aradan biraz zaman geçince sanki derin bir iç çeker gibi nefes alıyor, ona daha önce aileside nefessiz kaldığını söylemiş, sanırım ailelerinde birinde daha varmış bu sorun ayrıca panik atakta var eşimde, onun için ilaç kullanıyor bir süredir. o ilaçlarında etkisiylemi bilemiyorum ama eskiye nazaran o nefessiz kalması daha az oluyor sanki ama siz bence başka bir doktora daha gidin çünkü ameliyat diyen ilk doktora güvenmek pek doğru değildir diye düşünüyorum.bakalım ikinci doktor ne diyecek ona göre hareket edersiniz bence.

CPAP cihazları var, ileri derecede uyku apnesi olanlar için, doktorunuz hiç bahsetmedi mi? Mutlaka bir başka doktora gidin ve bu cihazı araştırın. SGK anlaşmalı olarak da alınabiliyor sanırım. Geçmiş olsun.

Başka bir doktordan da görüş alın bence. Bu arada İstanbulda yaşadığınızı düşünüyorum, çok iyi uyku merkezleri var. Biraz maddi bakımdan zorlayabilir ama uyku apnesi ciddi bir sorundur. Çözümsüz diye birşey de yok bence, en azından tam tedavi olamasa bile yatak seçimi, nefes yolunu açık tutacka yatış pozisyonu ve ufak tefek ilaçlar, kilo verdirmek gibi bazı rahatlatıcı önelmeler alınabilir.
Bu arada eşinizin kilolu olduğunu düşünüyorum, mutlaka bir diyetisyen eşliğinde kilo vermesini sağlamalısınız.

Cok gecmis olsun..ama bence bir doktora hatta bikac doktora daha gidin..Ne demek caresi yok..Yeryüzünde bu sorunu yasayan binlerce insan tedavi edilmeden kendi halinemi birakiliyormus....

Evet cihazlar var canım benim annemde kullanıyor sağlığı için önemli sesis sessiz uyuyorlar ve çok dinç uyanıyorlar yorgun kalkmıyor.Bence eşinizde kullansın hayatı boyunca kullanılıyor ama.Benim eşimdede var ama doktora gitmiyor malesef şimdilik.

eşim evlendiğinde 70 kiloydu zayıftı epeyce boyu 179 evlendikten sonra ben ona çok yemek verdim sanırım:-) şuan 82 kilo doktor 30-35 li yaşlarında daha kötü olmaması için sadece kilo vermesini önermiş eğer çok ilerlerse maske vereceğiz demiş 2 haftadır diyette akşam yemiyor ama iş yerinde yağlı yağlı seyler yiyormuş sırf dışardan yemesin diye sabah kalkıp ona işe giderken seyyar yemek ve kahvaltı hazırlıyorum o halen yiyor dün fena oldu artık kalbine baskı yapıyor çok yemek yemek ve yemekten sonra hemen uyukluyor çok üşengeç kalk yürüyüş yapalım diyorum e uyuyor her yere arabayla gidiyor her an kaza yapacak diyede korkuyorum ki çok da kaza yapıyor geçenlerde trafikteyiz ben sürekli konuşuyorum uyumasın diye birden dedi araba geri geri gidiyor korktum o sırada ışıkta durmuşuz eşim uyumuş galiba 1 dakka etraftakiler ilerlediği bizde durduğumuz için yanında geçen arabaya bakmış arabayı geri gidiyor sanmış bende fark etmedim sızdığını ama gözü açık uyuyor sabah uykusuz kalkıyorum gece boyunca uyuduğu halde hiç uyumadım çok uykusuzum diyor benide rahatsız etmek istemiyor bazen istersen salonda yatarım diyor ama sırf horluyor diye salona da adam konulmaz ki aynı durumda bende olabilirdim üzülüyorum o da üzülüyor gece horlamamak için elinden geleni yapıyor bir keresinde ağzını bantlamaya çalışıyordu dedim napıosun hiç sesim çıkmayacak diyor canım benim o beni huzursuz etmemek için kendini mi boğacaksın dedim seni her türlü seviyorum dedim bu hafta bikaç yerden daha randevu aldım somnus uyku hastalıkları merkezi varmış araştırdım bir de oraya götüreceğim

eşim evlendiğinde 70 kiloydu zayıftı epeyce boyu 179 evlendikten sonra ben ona çok yemek verdim sanırım:-) şuan 82 kilo doktor 30-35 li yaşlarında daha kötü olmaması için sadece kilo vermesini önermiş eğer çok ilerlerse maske vereceğiz demiş 2 haftadır diyette akşam yemiyor ama iş yerinde yağlı yağlı seyler yiyormuş sırf dışardan yemesin diye sabah kalkıp ona işe giderken seyyar yemek ve kahvaltı hazırlıyorum o halen yiyor dün fena oldu artık kalbine baskı yapıyor çok yemek yemek ve yemekten sonra hemen uyukluyor çok üşengeç kalk yürüyüş yapalım diyorum e uyuyor her yere arabayla gidiyor her an kaza yapacak diyede korkuyorum ki çok da kaza yapıyor geçenlerde trafikteyiz ben sürekli konuşuyorum uyumasın diye birden dedi araba geri geri gidiyor korktum o sırada ışıkta durmuşuz eşim uyumuş galiba 1 dakka etraftakiler ilerlediği bizde durduğumuz için yanında geçen arabaya bakmış arabayı geri gidiyor sanmış bende fark etmedim sızdığını ama gözü açık uyuyor sabah uykusuz kalkıyorum gece boyunca uyuduğu halde hiç uyumadım çok uykusuzum diyor benide rahatsız etmek istemiyor bazen istersen salonda yatarım diyor ama sırf horluyor diye salona da adam konulmaz ki aynı durumda bende olabilirdim üzülüyorum o da üzülüyor gece horlamamak için elinden geleni yapıyor bir keresinde ağzını bantlamaya çalışıyordu dedim napıosun hiç sesim çıkmayacak diyor canım benim o beni huzursuz etmemek için kendini mi boğacaksın dedim seni her türlü seviyorum dedim bu hafta bikaç yerden daha randevu aldım somnus uyku hastalıkları merkezi varmış araştırdım bir de oraya götüreceğim

ben diyecektim siz bulmuşsunuz uyku hast.merkezi var.cihazlar bu sorunu halledebiliyor.gerçi önerilen ameliyat olduktan sonra cihaz kullanımı ama eğer alerjiden dolayı olamıyorsa yapacak bişey yok.o cihazı yazar muhtemelen dediğiniz kadar ileri derecedeyse.her gece kullanınca düzelme bile olabiliyor.geçmiş olsun

Back