• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ve Para Mevzularımız

Tecrübelerimden yola çıkarak size bir kaç tavsiyede bulunacağım ..

* Ev size aitse ; Kendi maaşınızı ona bir kaç ay koklatmayın , doğalgaz parasını biriktirin ve çağırın ustayı yaptırın , bu düşüncenizi ona önceden söylemeyin çünkü köstek olur

* Haftada 1 yarım gün ya da tüm gün temizliğe bayan alın , düzenli bir şekilde .. Hatta mümkünse yardımcı geldiğini bilmesin . Beraber yapalım dediğinizde , sen yap ben sana parasını vereyim derse , peki ver deyip parasını alın .. O parayı da yardımcıya verirsiniz ..

* Ben olsam başkası için kredi çekmem , zaten krediye de kredi kartına da borca da karşı biriyim , çok çok mecbur kalmadıkça kullanmayı düşünmem ..

* Eşinize diyin ki ben borçlar olduğu için zaruri ihtiyaçlarımı gideremiyordum , hep az kaldı sabret borçlar bitiyor diye kendimi avutuyordum . Şimdi az rahat edecem diyin . Ve düzenli kuaföre pedikür manikür e gidin masaja gidin spora gidin . Ohh

* Ayrıca çocuk istiyorsa ona şimdiden bazı sorumluluklar verin ev işine az alışsın

* Yardımcı gelse de ara ara yine beraber temizleyelim diyin , o yapmak istemeyip para teklif edince alın , ama bir kaç ay sonra bu sefer aynısını siz ona söyleyin , bu sefer ben parasını sana vereyim , temizliği sen yap diyin ..

Yarına temizlik için birisiyle anlaştım dediğiniz gibi ayda bir de olsa düzenli çağıracağım bundan sonra. Eşimle aynı işyerinde çalıştığımız için onun haberi olmadan temizlik gibi işlere de giremiyorum maalesef.

Diğer arkadaşlar yardımcı olmuşlar. Benimki biraz alakasız olacak... Nerede oturuyorsunuz da doğalgaz yaptırmayı filan düşündünüz... Abim makine mühendisi ve doğalgaz işlerini yapıyo.

Back
X