Tecrübelerimden yola çıkarak size bir kaç tavsiyede bulunacağım ..
* Ev size aitse ; Kendi maaşınızı ona bir kaç ay koklatmayın , doğalgaz parasını biriktirin ve çağırın ustayı yaptırın , bu düşüncenizi ona önceden söylemeyin çünkü köstek olur
* Haftada 1 yarım gün ya da tüm gün temizliğe bayan alın , düzenli bir şekilde .. Hatta mümkünse yardımcı geldiğini bilmesin . Beraber yapalım dediğinizde , sen yap ben sana parasını vereyim derse , peki ver deyip parasını alın .. O parayı da yardımcıya verirsiniz ..
* Ben olsam başkası için kredi çekmem , zaten krediye de kredi kartına da borca da karşı biriyim , çok çok mecbur kalmadıkça kullanmayı düşünmem ..
* Eşinize diyin ki ben borçlar olduğu için zaruri ihtiyaçlarımı gideremiyordum , hep az kaldı sabret borçlar bitiyor diye kendimi avutuyordum . Şimdi az rahat edecem diyin . Ve düzenli kuaföre pedikür manikür e gidin masaja gidin spora gidin . Ohh
* Ayrıca çocuk istiyorsa ona şimdiden bazı sorumluluklar verin ev işine az alışsın
* Yardımcı gelse de ara ara yine beraber temizleyelim diyin , o yapmak istemeyip para teklif edince alın , ama bir kaç ay sonra bu sefer aynısını siz ona söyleyin , bu sefer ben parasını sana vereyim , temizliği sen yap diyin ..