Eşim ve kuzeni

Insan kendi çocuğundan bile bazen şikayet ederken sizin ü. Oğlunuzdan bu kadar dertlenmeniz normal. Eğer kötü bir anne olsaydınız size anne demezdi diye düşünüyorum. Haddime bilmem ama size bir kaç şey söylemek istiyorum.
çocuğunuzun olmaması çok acı tabi çünkü her kadın anne olmak ister daha çocukken bebeklerimize annelik yapıyoruz değil mi ama bu dünya da imtihan dünyası herkesin bir sıkıntı oluyor sabır etmemiz gereken ya da herşeyimiz oluyor bu seferde onlara şükür ediyormuyuz imtihanımz bu. O sebeple bu konuda sabırlı olmanızı allaha dua etmenizi ona sığınmanızı ve o yavrucağa içinizdeki tüm annelik duygunuzu vermenizi tavsiye ederim. Belki bunun hürmetine allah size hiç beklemediğiniz anda bir yavru verir.
Aklınıza eşinizin eski eşi ve o duygular geldiğinde direk oğlunuzu düşünün o ne kadar yaramaz olsada o sevgiye muhtaç bir melek. Hiçbirşeyden haberi yok kendinizi rahatlatın. Zordur biliyorum konuşmak daha kolay ama. Artık bu yola girmişsiniz. Kendi psikolojinizi düzeltin. Bu bitkisel kürler var onları deneyin bebek için. Ve en çokta dua edin allah büyük yoktan var eden bu mübarek günlerde inşallah sizinde duanızı boş çevirmez.
Allah yardımcınız olsun

Kimden ne hayır geleceği belli olmaz, tüm sayfaları okumadan bir şey paylaşmak istiyorum.
Benim kayınpederim 17 yaşındayken annesini kaybetmiş, küçük erkek kardeşi de varmış ee birde baba. 3 erkek ne yaparlar diye düşünerek dede kayınpederimi 2 ay içerisinde evlendirmiş, bundan 2 ay sonrada kendisi evlenmiş. Yeni babaanne ile küçük çocuk arasında atışmalar olmuş, bu arada babanenin kedi çocuğu olmuyormuş. Gel gelelim 97 yılında dedenin vefatından sonra yani 14 yıldır babaanne o çatışma yaşadığı üvey oğluyla kalıyor. İnanır mısın dışarıdan bakınca hiç de üvey gibi değiller. Ben ve ailem öğrendiğimizde şaşırmıştık. O çocuklarından bahsederken oğlum diye söz eder, oğulları da anne derler başka bir şey demezler. Her işte vardır bir hayır. Rabbım bilir de öyle nasip eder. Allah size hayırlı bir evlat nasip eder inşallah ama durum bu haldeyken sanırım kendi çocuğunuz olduğunda o çocukcağız size daha ağır gelecek. lütfen kaldıramayacağınız yükün altına girmeyin.

herkes kafasına göre hemen yargılamaya geçmiş kadın anlatıyo derdini siz anlamıyosunuz galiba size içini açmış yardım istiyo sizde hemen nihat doğan moduna geçtiniz kadın 2. evliliğini yapmış o kadının pisikolojisi bozuk değilmi tabikide bozuktur kim ister ikinci evlilikte hüsran olsun sorunlar var işte hem adam çocuğun sorunlu olduğunu söylememiş kimse kimsenin çocuğunun altından almak zorunda değil kimisi var seve seve kimisi var istemeye istemeye ALLAH yazmış kaderimizi ne varsa onu yaşayacağız sen bunları hiç kafana takma canım bi orta yol bulmaya çalış eşine gelince bu kuzenleri anlamıyorum ben 16 yaşındaki kuzenimden bile kıskanıyorum konuştulkarında ayda yılda bi kere bir araya gelmelerine rağmen ama bu kadarda olmaz yani eşinle konuş senin gidemeyeceğini düşünüyor tavrını koy o çocuğa iyi davran o adam senin kölen olur sen ikinci evliliğini yapmışsında adam sanki ilk evliliğinimi yapmış gözünü korkut adamda az kaybetme korkusu olsun bide çocuklu hemde sorunlu bi çocuklu adam az haddini bilsin karısına sahip çıksın giden karısıda bizi ilgilendirmez

Sadece ilk mesajını okuyunca biraz yanlış anlamalar olmuş sanırım. Duygu karmaşasıyla bazı şeyleri yanlış anlamaya açık yazmışsın o nedenle bazı tepkiler geldi. Ama konu ilerledikçe bazı şeyler açıklığa kavuştukça durum daha net anlaşıldı. İlk mesajında sanki kendi çocuğu olmuyor diye üvey oğlunu kıskanan hafiften fesat bir üvey anne profili vardı ama konu ilerleyince hiç de öyle olmadığını hepimiz gördük. O yüzden sana ilk diyeceğim başta gelen olumsun tepkilere kızma, konuyu tam net anlatamamandan kaynaklandı diye düşünüyorum.
Ben senin iyi kalpli bir insan olduğunu düşünüyorum. Kolay değil bunca yükü sırtlamak, üstelik sorumluluk alması gereken kişiler ortada bile yokken. Ama ne yalan söyleyeyim yavrucağa da çok üzüldüm. Babası belli ki oğluna düşkün ama bilinçsiz bir baba. En başta onun eğitilmesi lazım; çocuğunun sorununu kabullenme ve çocuğuna davranış şekli konusunda. Ama eleştiriye de kapalı bir insan, bunu nasıl anlatırsın, nasıl ikna edersin onu bakış açısını değiştirmeye bilemiyorum.
Ama sana ne diyeceğim biliyor musun? Tabi ki kendi yavrunu kucağına almak için de çaba göster, denemeler de yapın. Ama kendi yavrun olsa da olmasa da sımsıkı sar o yavruyu; sarıyorsun anladığım kadarıyla zaten de böyle devam et. Sana emanet bir can o. Bebepğin olursa ona abi olacak üstelik sen doğurmamış olsan da ilk göz ağrın o senin. Olur da hayat bu ya bebeğin olmazsa da sen ona ana ol, o sana zaten evlat olmuş. Sana "anne" diyen ilk kuzu o. Bebeğin olmazsa belki de evlatlık almayı düşünecektin bu yavru olmasa? Ben öyle hissediyorum ki, zaman içinde yaşadıklarınızı sizin aranızda çok güçlü bir bağ kuracak. Yoruluyorsun, yıpranıyorsun ama değecek buna inan.
Kuzen meselesine gelince, bence altında başka bir neden yok. Yani aldatma, fingirdeme filan yok. İçin rahat olsun. Ama ev içinde olanların kuzen de olsa, arkadaş da olsa, anne de olsa bir üçüncü kişiye anlatılması hoş değil. Bu konuda uyarmalısın eşini. Konuya böyle yaklaşınca da eşin seni daha iyi anlayacaktır.

ya çocuk sorunlu oduğundan dolayı sınırlarımı zorluyor gerçekten bu sıkıntılara annem için katlanıyoru benim annem 3 aylıkken annesini kaybetmiş evlatlık byümüştür içimden diyorum sorunlu olması çocuğun suçu deilki tamamen psikolojik anne baba ayrılırken şiddetli kavga halinde ayrılmış yani doktorların söyledii bu zamanla düzelecek çok ilgi ve alakay la düzelir deniyor ama neden ben çekiyor ben katlanıyorum ben hamile kalmaya çalişirken sinir streste çok etkiliyor insanı olmuyor işte okadının kocamdan bi çocuk doğurmasıda beni kahrediyor yani kafamda beliren dşnce belki tepki verebilirsiniz ama zevkini onlar yaşamış kahrını ben çekiyorum üvey anne olmamaya çalışıyorum ama bunu yaparken kendimi çok yıpratıyorum sninir krizleri felanda cabasıı

o kadının cocuk dogurmasını siz yargılıyorsunuz ama sızınde cocugunuz olmuyor ortada kalan yavru ıcın nasıl konusuyorsunuz ?
benimde oglum tüp bebek
bende bosandım
ne olmus yani ?
Biraz sevin o cucugu lütfen
cekmek ıstemıyorsanızda evlenmeyecektınız _

Görünen o ki; eşin işindeki ve evindeki sorunları kuzeniyle paylaşarak hafifliyor. Bana kalırsa sizin gözünüze batması da çok normal. Kendimi yerinize koyduğumda onca sıkıntının içinde bu kuzen meselesi beni de çok sıkıntıya sokardı doğrusu. Ve samimi olarak anlattıklarınızdan ben size gerçekten hak verdim tüm kalbimle söylüyorum.

Eşinizin işiyle ilgili sıkıntılarını, eski eşinden olan çocuğuyla ilgili sorunlarını ve de tüp bebek gerektiren sağlık sorunlarınızın hepsini siz üstlenmişsiniz ve eşiniz de " hastalıkta sağlıkta herşeyini sizinle paylaşması gerekirken..."saçma sapan bir yakınlık kurmuş başka bir bayanla. Sizin tabi ki bundan rahatsız olmaya hakkınız var.

Size naçizane tavsiyem;
eşinizin eski eşini unutun. Varsayın ki öldü ve o çocuk size muhtaç. Şimdiye kadar gösterdiğiniz özveriyi de takdir ediyorum ve 2 dünyada da Allah mükafatını verir emin olun.

Eşinizin kuzeniyle olan yakınlığı ile ilgili kırıcı olmadan ama kararlı bir konuşma yapın. Eşinizin varsa konuşulacak birşey sizinle paylaşmasını isteyin.

Eşiniz maddi planlarını öncelikle sizin ve oğlunuzun ihtiyaçlarına göre yapmalı tabii ki ama şu aşamada bir kadının annelik içgüdüsünü yaşaması, araba gereksiniminden çok daha önemli geldi bana da...

Ve son olarak;

Gerekirse eşinizi kuzeni- araba almak ve siz arasında bir seçim yapmak zorunda bıraktığınızdaki tavrı, asıl sizin bunca öz verinizi hak edip etmediğini gösterecektir. son safhada da bunu yapmaktan çekinmeyin derim.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah...

Son düzenleme:
o kadının cocuk dogurmasını siz yargılıyorsunuz ama sızınde cocugunuz olmuyor ortada kalan yavru ıcın nasıl konusuyorsunuz ?
benimde oglum tüp bebek
bende bosandım
ne olmus yani ?

konunun en manasız yerini ve en yanlış anlaşılan kısmını :47:alıp yargılamak ne kolay tamamını okuyupta bu şekilde yorum yapsaydın keşke:19::19:

burda çocuğa çok üzüldüm.umarım tedavi ettirirsiniz yavrucak düzelir.başkasının çocuğuna bakmak zordur eminim ama onu kendi evladın gibi görmeye çalış.sonuçta bakıma muhtaç küçücük bir yavru.:59:inşallah sende çocuk sahibi olursun canım

Merhaba,

Bence sorun çocuktan öte eşinizle aranızdakiler diye düşünüyorum. Önce eşinizi karşınıza alın suçlamadan hatta bazı yerde suyuna giderek sakin sakin meseleyi konuşun. Bu konunun hallolması geretiğini, sizin artık bir aile olduğunuzu ve aile içindekilerin burda kalması gerektiğinden bahsedin. Ancak eğer böyle devam etmesini istiyorsa siz istesenizde istemeseniz de bunun aranızda bir soğumaya yol açacağını, evliliğinizin gidişatını kötü etkileyeceğini belirtin. ama dediğim gibi kavgasız ve tartışmasız sakin olarak suçlama yapmadan görüşün.

Çocuğa gelince, en azından eşinizle aranızdaki sorunları çözdüğünüzde daha mutlu bir yuvanız olacağından belki size de ağır gelmez eskisi kadar. Umarım halledebilirisiniz sıkıntılarınızı.

bütün yorumları okudum sizin üzerinize fazla gelindiğini düşünüyorum yani öyle uzaktan atıp tutmak ahkam kesmek kolay ben şöyle yapardım böyle yapardım sen üvey annesin yazık çocuğa bilmem ne yok umarım çocuğu dövmüyorsun...eğer yazdıklarınız doğruysa size helal olsun en azından öz annesinden daha ilgilisiniz ama eşinizi kesinlikle ikna etmeniz lazım çocuğun terapi görmesi lazım aynı durum bizim bir tanıdığın oğlunda da vardı o da kardeşini aşırı derecede kıskandığı için olmuştu doktor bi takvim vermiş altına yaptığı günler yağmurlu yapmadığı günler günesli falan:)sonradan düzeldi çocuk yani sorun sadece buysa aşılmayacak bir problem değil ama sizin de bir çocuğunuz olunca ki tüp bebek olunca genelde ikiz oluyor o çocuk zaten tedavi görmediği için psikolojisi iyice bozulacak daha beter olacak o zman siz hem bebekle hem bu çocukla nasıl uğraşacaksınız eşinize bunu söyleyerseniz belki ikna olur hoş eşinizin de pek çocuk istemediğini çıkardım yazdıklarınızdan ama Allah kolaylık versin size

benimde oglum tüp bebek
bende bosandım
ne olmus yani ?

canım tamamını okumadın sanırım ikra zaten çocuğu sviyorr babasından çok ilgi gösteriyor
zaten sorunu çocuk değil
eşi çocuğuunun sıkıntılarından bahsetmediği halde çocuğu bağrına basıyor ama kendi de evlat sahibi olmak istiyor
diğer yandan da eşiyle kuzeinin samimiyietinden rahatsız
çocuk problem değil yani

konu sahibi yorumlarında, çocuğun annesi zevkini almış gitmiş diyor habire.. tam olarak ne demek istiyor?

yani çocuk doğurup eşinden boşanmanın nesi zevkli? ya da hamilelik dönemi, bir bebeği dünyaya getirmek, sonra bırakıp gitmek zorunda kalmak kimi haz doruklarına ulaştırır? 3 yorumundan birinde çocuğun annesi zevkini almış gitmiş diyor.. sanki tek zevkli şey çocuğu taşımak, doğurmak..

bakmaya gelince kaçan bşr anneden başka nasıl bahsedebilirim ? ona göre öyleymiş ama bakmak zor ve zahmetli olduğu için kaçmış

oğlum beni ne kadar seviorsun dediimde on tane dyip on parmağını göösterecek kadar masum ona ne suç bulabilirmki siz konuyu tam okumayıp saçma sapan yorum yapanlar olayı bbaşka yere getirdiniz kısacasınız söylemek gerekirse ben bütün bunlara katlanırken eşimin yaptığı sorumsuzluk nedir diye yazzmıştım akıl akıl dan üstndür dedim paylaştım paylaşmaz olaydım

Back